פוסט שידרוג ותודה ענקית לפיוצר!
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8994
- נתן תודות: 1565 פעמים
- קיבל תודות: 1347 פעמים
חחח, הכל אנחנו עושים בכפוף ובהתאם להנחיות החוק.
המקסימום שנוכל לחרוג ממנו זה אולי להפעיל קצת קסם אישי וגם זה לא בטוח...
המקסימום שנוכל לחרוג ממנו זה אולי להפעיל קצת קסם אישי וגם זה לא בטוח...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5136
- נתן תודות: 1061 פעמים
- קיבל תודות: 695 פעמים
אתה טרול סמויעופרפולק כתב: אני לא טרול ולא כותב במקומות אחרים בכלל . אני 1.82 ולא גובה של 15 מטר . ולכן אני לא טרול...
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5136
- נתן תודות: 1061 פעמים
- קיבל תודות: 695 פעמים
רק בורא עולם מלך!...
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
הלוואי שהכל היה פשוט מדידות 1+1 סוגרים עניין וזהו אבל הבעיה היא שלפעמים מדידות טוב נשמע גרוע ומדידות גרוע נשמע טוב, לפעמים גם שילוב של מדידות גרוע עם שניים מדידות טוב זה הנוסחא או הפוך, קיצר, מדידות לא אומר הרבה בה1שר לצליל/ אוזן, אחרת היית מבקש תן לי 5 מדידות מחבר הכל והופה מערכת החלומות שובר הכל, ולא כך העניין.
לגבי מגבר כוח למרנץ למה צריך מגבר כוח עם רסיבר מרנץ. כי זה הופך אותו ל pre והעסק מוגבר עי בלוק הגברה נטו (עם גרף מדידות אחר, אופס מישהו אמר מדידות) בדומה לשני רכבים עם 100 כ'ס אחד מומנט 15 השני עם מומנט 90. זה ההבדל ה "קטן" בניהם, שניהם 100 כ'ס אם זה משפיע, תנסה ותאמר.
לגבי מגבר כוח למרנץ למה צריך מגבר כוח עם רסיבר מרנץ. כי זה הופך אותו ל pre והעסק מוגבר עי בלוק הגברה נטו (עם גרף מדידות אחר, אופס מישהו אמר מדידות) בדומה לשני רכבים עם 100 כ'ס אחד מומנט 15 השני עם מומנט 90. זה ההבדל ה "קטן" בניהם, שניהם 100 כ'ס אם זה משפיע, תנסה ותאמר.
משאבי ענה לך זה מאוד מדוייקbmoti2024 כתב: למה צריך מגבר כוח?
רסיבר איכותי שמוציא 100w לכל ערוץ לא יעשה את העבודה?
למה אני שואל , כי אני גם מעוניין בסט קדמיים וסנטר SVS, אך לא מתכוון להוסיף מגבר כוח אלא להשתמש רק ברסיבר הקיים marantz cinema60...
ראיתי במהשך שדיברת על עוצמת שמע אין קשר ישיר לזה.... זה הרבה מעבר לצערי...
תודה...
אני לא חושב שאני מבין מה אתה מנסה להציג פה בתגובה הזאת אבל...Moshe984 כתב: הלוואי שהכל היה פשוט מדידות 1+1 סוגרים עניין וזהו אבל הבעיה היא שלפעמים מדידות טוב נשמע גרוע ומדידות גרוע נשמע טוב, לפעמים גם שילוב של מדידות גרוע עם שניים מדידות טוב זה הנוסחא או הפוך, קיצר, מדידות לא אומר הרבה בה1שר לצליל/ אוזן, אחרת היית מבקש תן לי 5 מדידות מחבר הכל והופה מערכת החלומות שובר הכל, ולא כך העניין.
לגבי מגבר כוח למרנץ למה צריך מגבר כוח עם רסיבר מרנץ. כי זה הופך אותו ל pre והעסק מוגבר עי בלוק הגברה נטו (עם גרף מדידות אחר, אופס מישהו אמר מדידות) בדומה לשני רכבים עם 100 כ'ס אחד מומנט 15 השני עם מומנט 90. זה ההבדל ה "קטן" בניהם, שניהם 100 כ'ס אם זה משפיע, תנסה ותאמר....
זה הסיבה להוספה (הסיבות שלי לפחות) ושוב אני אחדד משהו, אתה לא חייב לעשות כמו כולם או כמוני או משהו. אין שום חוק, אתה זה שקובע פה בעזרת האוזן שלך והתחושה האישית שלך וכמובן הכי חשוב החלל האזנה שלך !
1. יותר כוח = יותר Headroom, לא רק יותר ווליום
המגבר נותן לרמקולים יותר וואטים זמינים, אבל זה לא אומר שאתה חייב לשמוע בעוצמה מטורפת.
המשמעות היא שגם בווליום רגיל/גבוה, כשהסרט פתאום מביא פיצוץ, ירייה, מוזיקה חזקה או דיאלוג עם הרבה עומס למגבר יש “רזרבה” ולא נגמר לו האוויר.
2. שליטה טובה יותר ברמקולים
מגבר כוח איכותי לא רק “דוחף” את הרמקול הוא גם שולט בו.
בפועל זה יכול להתבטא ב:
בס קדמי יותר הדוק מהרמקולים עצמם.
פחות מריחה בצלילים.
סנטר יותר ברור.
פחות תחושה שהסאונד “מתאמץ”.
סאונד יותר יציב כשיש הרבה אפקטים ביחד.
זה לא תמיד נשמע כמו “וואו פי 2”, אלא יותר כמו שהמערכת נהיית רגועה, נקייה ובשליטה.
3. פחות עיוות בעוצמות גבוהות
כשמגבר חלש או עמוס מתקרב לקצה שלו, הוא יכול להתחיל לעוות את הסאונד. זה לא תמיד נשמע כמו “רעש”, לפעמים זה נשמע כמו:
צרחות בטרבל.
דיאלוג פחות נקי.
סאונד דחוס.
חוסר נעימות באוזן.
תחושה שצריך להנמיך למרות שהווליום לא מטורף.
מגבר כוח חזק עובד יותר בקלות, ולכן יכול להישמע נקי יותר גם כשמרימים.
בשורה התחתונה
מגבר כוח נועד ל:
לתת יותר רזרבה.
לשלוט טוב יותר ברמקולים.
להוריד עומס מהרסיבר.
לשפר דינמיקה בסרטים.
לשמור על סאונד נקי בעוצמות גבוהות.
לתת לסנטר ולבמה הקדמית לעבוד חזק וברור יותר.
לגרום למערכת להישמע פחות מתאמצת.
אם אינך סובל מיזה דלג אין שום חובה...

- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17915
- נתן תודות: 1145 פעמים
- קיבל תודות: 2487 פעמים
הכל נכון אבל תלוי האם הרמקול דורש את יכולות המגבר, כי במידה ומבחינה חשמלית הוא לא דורש אז הוא פשוט מיותר.testtest כתב: אני לא חושב שאני מבין מה אתה מנסה להציג פה בתגובה הזאת אבל...
זה הסיבה להוספה (הסיבות שלי לפחות) ושוב אני אחדד משהו, אתה לא חייב לעשות כמו כולם או כמוני או משהו. אין שום חוק, אתה זה שקובע פה בעזרת האוזן שלך והתחושה האישית שלך וכמובן הכי חשוב החלל האזנה שלך !
1. יותר כוח = יותר Headroom, לא רק יותר ווליום
המגבר נותן לרמקולים יותר וואטים זמינים, אבל זה לא אומר שאתה חייב לשמוע בעוצמה מטורפת.
המשמעות היא שגם בווליום רגיל/גבוה, כשהסרט פתאום מביא פיצוץ, ירייה, מוזיקה חזקה או דיאלוג עם הרבה עומס למגבר יש “רזרבה” ולא נגמר לו האוויר.
2. שליטה טובה יותר ברמקולים
מגבר כוח איכותי לא רק “דוחף” את הרמקול הוא גם שולט בו.
בפועל זה יכול להתבטא ב:
בס קדמי יותר הדוק מהרמקולים עצמם.
פחות מריחה בצלילים.
סנטר יותר ברור.
פחות תחושה שהסאונד “מתאמץ”.
סאונד יותר יציב כשיש הרבה אפקטים ביחד.
זה לא תמיד נשמע כמו “וואו פי 2”, אלא יותר כמו שהמערכת נהיית רגועה, נקייה ובשליטה.
3. פחות עיוות בעוצמות גבוהות
כשמגבר חלש או עמוס מתקרב לקצה שלו, הוא יכול להתחיל לעוות את הסאונד. זה לא תמיד נשמע כמו “רעש”, לפעמים זה נשמע כמו:
צרחות בטרבל.
דיאלוג פחות נקי.
סאונד דחוס.
חוסר נעימות באוזן.
תחושה שצריך להנמיך למרות שהווליום לא מטורף.
מגבר כוח חזק עובד יותר בקלות, ולכן יכול להישמע נקי יותר גם כשמרימים.
בשורה התחתונה
מגבר כוח נועד ל:
לתת יותר רזרבה.
לשלוט טוב יותר ברמקולים.
להוריד עומס מהרסיבר.
לשפר דינמיקה בסרטים.
לשמור על סאונד נקי בעוצמות גבוהות.
לתת לסנטר ולבמה הקדמית לעבוד חזק וברור יותר.
לגרום למערכת להישמע פחות מתאמצת.
אם אינך סובל מיזה דלג אין שום חובה......
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78760
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5370 פעמים
הסרתי את ההתקפות הלא רלוונטיות לשרשור. תודה.
ולהבא, בבקשה לדווח כשיש כאלה דברים, לא להמתין.
ולהבא, בבקשה לדווח כשיש כאלה דברים, לא להמתין.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8994
- נתן תודות: 1565 פעמים
- קיבל תודות: 1347 פעמים
@bmoti2024
לאחרונה שידרגתי מספר רכיבים בסטאפ שלי שנחשבים מהמשמעותיים ביותר במק"ב (במה קדמית קומפלט + סאב) ואתמול עשיתי "ניסוי כלים" במשך כשעה בווליום סובב רפרנס על מלא קטעים אינטנסיביים שדורשים לא מעט מהרסיבר.
אמנם יש לי מגבר כוח דו ערוצי לקדמיים (לא "מהחזקים" שיש: 75W ב-8 אוהם ו-150W ב-4 אוהם כאשר הרמקולים שלי הם 6 אוהם אז מניח שמקבלים סביבות ה-110W שזה בסדר) ולא הרגשתי שום מאמץ כבד שניכר על אחד מרכיבי הסט. גם "שידרגתי" את כל הכבילה לזו של SVS על הדרך.
להגיד לך שזה לא עבד לפני כן ? עבד. עם כבלים נגיד "פשוטים" ולא ממותגים.
התחום הזה לעיתים אפוף בלא מעט אמונות, דיעות, וודו ופסיכולוגיה כך שאם לא מודדים ורואים פיזית את השינויים על הגרף אז אין אפשרות לשלול שמישהו שומע (או מדמיין) תופעות שהמדע לא מכיר.
יחד עם זאת, מצד שני לא מכיר תופעות שבהן מישהו שמע במערכת שלו וציין מצב שבו היא כבתה עקב עומס יתר.
(בעצם, מכיר מקרה אחד בלבד שבו מגבר נכנס לקליפינג אבל על רמקולים תובעניים במיוחד).
מכאן, מציע לך לעשות את מה שנראה לך נכון.
להגיד לך שאם תחליף כבילה ו/או תוסיף מגבר כוח פתאום תהיה לך התגלות כלשהי במערכת - לא אוכל.
מצד שני, יש את אלו שיש להם ניסיון אחר/ שונה ממני וגם חושבים את ההפך המוחלט.
אז תחקור קצת את התחום, תלמד, תחווה ותהנה מהדרך שזה הכי חשוב.
אם יש יכולת, אז לך על זה - מקסימום תופתע. אבל צא מנקודת הנחה שהכל בערבון מוגבל ומאוד "אישי" בתחביב הזה.
יש דברים שאין עליהן עוררין שמשפיעים דרמטית על התוצאה ויש כאלה שהם חלוקים.
תמצא את הדרך שלך ועם האוכל מניח שיבוא לך התיאבון.
לאחרונה שידרגתי מספר רכיבים בסטאפ שלי שנחשבים מהמשמעותיים ביותר במק"ב (במה קדמית קומפלט + סאב) ואתמול עשיתי "ניסוי כלים" במשך כשעה בווליום סובב רפרנס על מלא קטעים אינטנסיביים שדורשים לא מעט מהרסיבר.
אמנם יש לי מגבר כוח דו ערוצי לקדמיים (לא "מהחזקים" שיש: 75W ב-8 אוהם ו-150W ב-4 אוהם כאשר הרמקולים שלי הם 6 אוהם אז מניח שמקבלים סביבות ה-110W שזה בסדר) ולא הרגשתי שום מאמץ כבד שניכר על אחד מרכיבי הסט. גם "שידרגתי" את כל הכבילה לזו של SVS על הדרך.
להגיד לך שזה לא עבד לפני כן ? עבד. עם כבלים נגיד "פשוטים" ולא ממותגים.
התחום הזה לעיתים אפוף בלא מעט אמונות, דיעות, וודו ופסיכולוגיה כך שאם לא מודדים ורואים פיזית את השינויים על הגרף אז אין אפשרות לשלול שמישהו שומע (או מדמיין) תופעות שהמדע לא מכיר.
יחד עם זאת, מצד שני לא מכיר תופעות שבהן מישהו שמע במערכת שלו וציין מצב שבו היא כבתה עקב עומס יתר.
(בעצם, מכיר מקרה אחד בלבד שבו מגבר נכנס לקליפינג אבל על רמקולים תובעניים במיוחד).
מכאן, מציע לך לעשות את מה שנראה לך נכון.
להגיד לך שאם תחליף כבילה ו/או תוסיף מגבר כוח פתאום תהיה לך התגלות כלשהי במערכת - לא אוכל.
מצד שני, יש את אלו שיש להם ניסיון אחר/ שונה ממני וגם חושבים את ההפך המוחלט.
אז תחקור קצת את התחום, תלמד, תחווה ותהנה מהדרך שזה הכי חשוב.
אם יש יכולת, אז לך על זה - מקסימום תופתע. אבל צא מנקודת הנחה שהכל בערבון מוגבל ומאוד "אישי" בתחביב הזה.
יש דברים שאין עליהן עוררין שמשפיעים דרמטית על התוצאה ויש כאלה שהם חלוקים.
תמצא את הדרך שלך ועם האוכל מניח שיבוא לך התיאבון.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.