התחדשתי - סט קדמי SVS Ultra Evolution + סאב SB-3000 R|Evolution

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9000
נתן תודות: 1566 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #321 

gal-cohen כתב: מדוע הממיר מחובר לך בכבל אופטי ולא ב HDMI?
דווקא הייתי מצפה להיפך, שהמסך יהיה מחובר באופטי במקום סאונד דרך ARC , וכל היתר ב HDMI. (למרות שגם על זה כבר ויתרתי וגם המסך אצלי ב HDMI לרסיבר ב ARC)
...
הממיר מחובר באופטי לרסיבר וב-HDMI ישירות למסך.
זה בשביל למנוע מצב שבו כל הדלקה של המסך מדליקה גם את הרסיבר.
המסך מחובר גם ARC לרסיבר כך שבמקרה הצורך אני מגדיר במסך במקום שמע מהרמקול הפנימי בטלוויזיה, שמע דרך ה-HDMI.
פעם זה לא עבד. עכשיו למרבה ההפתעה והפליאה, אני מגדיר / מכבה / מגדיר / מכבה וזה עובד.
פתאום ההנד שייק "הסתדר".
יש גם חיבור אופטי מהמסך לרסיבר למקרה הצורך.

בכל מקרה, לגבי הממיר - דיברתי עם התמיכה שלהם וכנראה הוא "תקול". תואם טכנאי להחלפה ביום שישי הקרוב.
נקווה שיסתדר.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5137
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 695 פעמים

שליחה #322 

Arc לא אמור להדליק לך את הרסיבר כאשר אתה מדליק את המסך, כבה cec תשאיר רק את הarc זה אמור להסתדר, או שצריך לכבות עוד הגדרה על מנת שarc יעבוד חלק, בכל מכשיר זו הגדרה שונה, מעולם לא נתקלתי עם בעיות ב arc או earc והיו לי הרבה מכשירים דנון מרנץ אנתם ועכשעו אנטיגרה, תמיד הכל עבד חלק ללא תקלות
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #323 

FastandFurious כתב: Arc לא אמור להדליק לך את הרסיבר כאשר אתה מדליק את המסך, כבה cec תשאיר רק את הarc זה אמור להסתדר, או שצריך לכבות עוד הגדרה על מנת שarc יעבוד חלק, בכל מכשיר זו הגדרה שונה, מעולם לא נתקלתי עם בעיות ב arc או earc והיו לי הרבה מכשירים דנון מרנץ אנתם ועכשעו אנטיגרה, תמיד הכל עבד חלק ללא תקלות
...
ברגע שאתה מדליק את ה-ARC אז אוטומטית נדלק גם ה-CEC והסימפל לינק של LG.
גם אם תכבה את אלו זה עדיין לא ייתן מענה לשימוש בטלוויזיה ללא הרסיבר כי ברגע שהגדרת שהסאונד יעבור דרך ה-ARC אז הרמקולים הפנימיים של הטלוויזיה מושבתים ואין סאונד מהם. לכן זה לא עונה על הצורך של שימוש בטלוויזיה עם השמע של הרמקולים הפנימיים.
כאשר הממיר מחובר אופטית לרסיבר אתה תמיד תקבל סאונד 5.1.

אופציה נוספת היא חיבור של הממיר בכבל HDMI ישירות לרסיבר ואז שימוש ברסיבר כממתג גם כשהוא כבוי להעברת התמונה לטלוויזיה.
העניין שאם נמצאים על כניסה אחרת, צריך להעביר לכניסה של הממיר בשביל שהתמונה / סאונד יעברו (גם כאשר הרסיבר כבוי באמצעות האפליקציה של הרסיבר).

אופציה אחרונה היא שימוש בסאונד של הטלוויזיה + יציאה אופטית לרסיבר.
כך אתה מקבל שמע מהרמקולים של הטלוויזיה וחיבור אופטי לרסיבר. העניין שבמצב זה אתה תמיד תקבל באופטי סטריאו בלבד ולא רק ערוצי (כי הרמקולים של הטלוויזיה מוגבלים לסטריאו ולכן הפורמט הנמוך ביותר גובר).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #324 

avihuli כתב: ברגע שאתה מדליק את ה-ARC אז אוטומטית נדלק גם ה-CEC והסימפל לינק של LG.
גם אם תכבה את אלו זה עדיין לא ייתן מענה לשימוש בטלוויזיה ללא הרסיבר כי ברגע שהגדרת שהסאונד יעבור דרך ה-ARC אז הרמקולים הפנימיים של הטלוויזיה מושבתים ואין סאונד מהם. לכן זה לא עונה על הצורך של שימוש בטלוויזיה עם השמע של הרמקולים הפנימיים.
...
לא ברור לי מה שאתה אומר, אז איך אצלי מוגדר Arc/Earc במסך וגם ברסיבר וגם אני עם lg ושאני מדליק את המסך ללא הרסיבר יש לי שמע מהרמקולים של המסך, וכאשר אני מדליק את המסך ואת הרסיבר אז יש לי סאונד דרך הרמקולים?
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #325 

שווה אז בדיקה נוספת שלי.
יכול לצרף צילום של הגדרות התקן ה-hdmi שיש במסך אצלך ?
.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #326 

התכוונת לזה?
Screenshot_20260511_232352_Gallery.jpg
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #327 

היי אבי, כפי שניתן לראות, הCEC מוגדר על Arc ולא ניתן לבטל אותו, אני פשוט מבטל את ה CEC דרך הרסיבר ואז כאשר אני מדליק את המסך, הרסיבר לא נדלק, וכמובן גם ההפך, כאשר אני מדליק את הרסיבר כמובן המסך לא נדלק, כל זה כאמור בכוונת תחילה
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

niguy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 302
שם מלא: גיא
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #328 

תכל'ס, למה בכלל לבטל את ההדלקה של הרסיבר? אני כבר לא מסוגל לשמוע דרך הרמקולים של הטלויזיה שום דבר
רשימת הציוד: yamaha rx-a6a|svs ultra evolution pinnacle|svs ultra center|svs ultra elavation|monitor audio rx-fx bronze|svs pb-2000 pro|dune hd homatics|marantz cd5000

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #329 

niguy כתב: תכל'ס, למה בכלל לבטל את ההדלקה של הרסיבר? אני כבר לא מסוגל לשמוע דרך הרמקולים של הטלויזיה שום דבר
...
כי יש לי 4 מתבגרים בבית שיהיו לי בריאים, ולא מתאים לי שכל פעם שרוצים לצפות בטלויזיה כל המערכת תידלק יחד עם המסך 😀
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #330 

avihuli כתב: ברגע שאתה מדליק את ה-ARC אז אוטומטית נדלק גם ה-CEC והסימפל לינק של LG.
כאשר הממיר מחובר אופטית לרסיבר אתה תמיד תקבל סאונד 5.1.
אופציה נוספת היא חיבור של הממיר בכבל HDMI ישירות לרסיבר ואז שימוש ברסיבר כממתג גם כשהוא כבוי להעברת התמונה לטלוויזיה.
העניין שאם נמצאים על כניסה אחרת, צריך להעביר לכניסה של הממיר בשביל שהתמונה / סאונד יעברו (גם כאשר הרסיבר כבוי באמצעות האפליקציה של הרסיבר).
אופציה אחרונה היא שימוש בסאונד של הטלוויזיה + יציאה אופטית לרסיבר.
כך אתה מקבל שמע מהרמקולים של הטלוויזיה וחיבור אופטי לרסיבר. העניין שבמצב זה אתה תמיד תקבל באופטי סטריאו בלבד ולא רק ערוצי (כי הרמקולים של הטלוויזיה מוגבלים לסטריאו ולכן הפורמט הנמוך ביותר גובר).
...
עצה
עדיף להשתמש באפליקציה אם קיימת במקום בממיר פיזי זה מכניס ליכלוך לאות, עדיף להימנע מזה למרות שאתה מחובר עם כבל אופטי להבנתי.. אני נמנע מלחבר ממיר, משתמש רק באפליקציה של yes
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

niguy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 302
שם מלא: גיא
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #331 

FastandFurious כתב: כי יש לי 4 מתבגרים בבית שיהיו לי בריאים, ולא מתאים לי שכל פעם שרוצים לצפות בטלויזיה כל המערכת תידלק יחד עם המסך תמונה
...
😂נו, ככה בדיוק מחנכים לסטנדרטים של סאונד טוב. אפילו הבנות שלי שמות לב שמשהו לא תקין כששומעות מהרמקולים של המסך ולא מהמערכת
רשימת הציוד: yamaha rx-a6a|svs ultra evolution pinnacle|svs ultra center|svs ultra elavation|monitor audio rx-fx bronze|svs pb-2000 pro|dune hd homatics|marantz cd5000

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #332 

ויקטור, תודה - אצלי הממשק יותר ישן ונראה אחרת (עם איזה 2 פונקציות יותר ממה שיש אצלך).
אנסה לצלם בערב ולהעלות. כמובן ואבדוק את מה שאתה מציע גם.

הממיר / סטרימר של YES, לא מפריע לי.
הוא עובד יותר מהר מאשר האפליקציה שמותקנת על הטלוויזיה אם אני זוכר נכון לפני שהחלפתי אותו מהממיר אולטרה הישן שלהם.

וכמובן מסכים לגבי השמע מהטלוויזיה, לשאר משתמשי הבית - לא את כולם זה מעניין ולבטח לא כל הזמן.
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #333 

niguy כתב: תמונהנו, ככה בדיוק מחנכים לסטנדרטים של סאונד טוב. אפילו הבנות שלי שמות לב שמשהו לא תקין כששומעות מהרמקולים של המסך ולא מהמערכת
...
ברור שמחנכים והם מעריכים ויודעים 😎
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #334 

FastandFurious כתב: לא ברור לי מה שאתה אומר, אז איך אצלי מוגדר Arc/Earc במסך וגם ברסיבר וגם אני עם lg ושאני מדליק את המסך ללא הרסיבר יש לי שמע מהרמקולים של המסך, וכאשר אני מדליק את המסך ואת הרסיבר אז יש לי סאונד דרך הרמקולים?
...
עשיתי מה שאמרת ואין לי סאונד מהרמקולים של הטלוויזיה (הרסיבר כבוי).
הגדרתי arc ואז נעלם הסאונד מהטלוויזיה.
כיביתי cec ואז חזר הסאונד אבל עבר אוטומטית לשמע מהרמקולים בטלוויזיה + יציאה אופטית.
20260512_231021.jpg
Screenshot_20260512_231839_Gallery.jpg
.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7392
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 501 פעמים

שליחה #335 

גם אצלי אבי היה אייץ די ואופטי במגבר אבל בשביל שהמגבר ידלק הייתי מעביר לרמקולים חיצוניים בטלויזיה ...היה נדלק המגבר ורמקולים של הטלויזיה לא עבדו .
Sony 1040
Monitor mass

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #336 

@FastandFurious
ויקטור, המסך שלך מחובר גם בכבל אופטי לרסיבר ?
.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #337 

avihuli כתב: [mention]FastandFurious[/mention]
ויקטור, המסך שלך מחובר גם בכבל אופטי לרסיבר ?
...
לא, המסך שלי מחובר עם hdmi לרסיבר
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #338 

FastandFurious כתב: לא, המסך שלי מחובר עם hdmi לרסיבר
...
אשמח שתעלה צילום של הגדרות הצליל אצלך איך זה מוגדר.
אני לא מצליח להגדיר ARC ושייצא סאונד מהרמקולים של הטלוויזיה.
.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #339 

avihuli כתב: אשמח שתעלה צילום של הגדרות הצליל אצלך איך זה מוגדר.
אני לא מצליח להגדיר ARC ושייצא סאונד מהרמקולים של הטלוויזיה.
...
בערב כשאגיע לבית
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7392
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 501 פעמים

שליחה #340 

אהההה ויקטור מבטל את הסי אי סי במגבר אההה ואני חשבתי בטלויזיה .
Sony 1040
Monitor mass

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”