סיבים PON של IBC\HOT סאגת הVLAN ID
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1447
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
המשך הבדיקה:
הגדרת ה- VLAN על הברידג': שיוך לממשק ה-wan: תוצאה: נתקבלה כתובת IP - תקין
המשך בהודעה הבאה....
הגדרת ה- VLAN על הברידג': שיוך לממשק ה-wan: תוצאה: נתקבלה כתובת IP - תקין
המשך בהודעה הבאה....
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 09/05/2026 19:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
- DanielGR
- גורו רשתות

ובכל אותו זמן:
מסקנות:
ההסבר של ג'מיני כאן הוא נכון:
viewtopic.php?t=402565#p3402472+
ולהשלים את התמונה: בדקתי גם את ההסבר של @sysadmin כאן:
viewtopic.php?t=402565&start=20#p3402756+
עריכה: טעיתי בבדיקה, ראו בהודעה הבאה.
די מצער שהדיון התלהט כפי שקרה.
מסקנות:
ההסבר של ג'מיני כאן הוא נכון:
viewtopic.php?t=402565#p3402472+
הטענה הזו של @itfan גם היא נכונהוגם אם משתמשים ב-Bridge זה עובד בדיוק באותו אופן....
ולהשלים את התמונה: בדקתי גם את ההסבר של @sysadmin כאן:
viewtopic.php?t=402565&start=20#p3402756+
עריכה: טעיתי בבדיקה, ראו בהודעה הבאה.
די מצער שהדיון התלהט כפי שקרה.
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 09/05/2026 0:04, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אם אני מבין נכון, ניסית להפעיל VLAN filtering בלי להוסיף אף VLAN לטבלה. היות ו-bridge במצב הזה לא מעביר שום תעבורה משום סוג שהוא, LuCI "מגינה" עליך ולא מוכנה לשמור קינפוג "שגוי" כזה. בשביל לקבל קונפיגורציה שאפשר לשמור, צריך גם ללחוץ על כפתור Add, להוסיף VLAN קונקרטי לטבלה (במקרה שלך, כנראה VLAN 20 במצב מתויג על הפורט הרלוונטי), ואז זה אמור להישמר....
- DanielGR
- גורו רשתות

טעיתי ! אכן.itfan כתב: אם אני מבין נכון, ניסית להפעיל VLAN filtering בלי להוסיף אף VLAN לטבלה. היות ו-bridge במצב הזה לא מעביר שום תעבורה משום סוג שהוא, LuCI "מגינה" עליך ולא מוכנה לשמור קינפוג "שגוי" כזה. בשביל לקבל קונפיגורציה שאפשר לשמור, צריך גם ללחוץ על כפתור Add, להוסיף VLAN קונקרטי לטבלה (במקרה שלך, כנראה VLAN 20 במצב מתויג על הפורט הרלוונטי), ואז זה אמור להישמר....
זו התצוגה הנכונה: והגדרת ה-vlan על הפורט הפיזי - sfp-wan ועדיין לא מתקבלת כתובת IP על br-wan ( בין אם sfp-wan משויך ל- Bridge או sfp-wan.20 משויך ל-Bridge)
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 09/05/2026 19:30, נערך 2 פעמים בסך הכל.
מה שאמור לעבוד במצב הזה (עם VLAN filtering פעיל) זה אך ורק יצירת br-wan.20 (כלומר, VLAN device שיושב על ה-bridge) והגדרת חיבור ה-DHCP עליו.09/05/2026 0:01DanielGR כתב: ועדיין לא מתקבלת כתובת IP על br-wan ( בין אם sfp-wan משויך ל- Bridge או sfp-wan.20 משויך ל-Bridge)...
עריכה: ועדיף ש-sfp-wan.20 בכלל לא יהיה קיים.
- DanielGR
- גורו רשתות

תודה, זה ההסבר הנכון, ואכן עובד. כלומר: Bridge vlan filtering פעיל, ובנוסף מוגדר br-wan.20 וזה כל מה שצריך. כל הגדרה עם sfp-wan.20 לא עובדת. מקריאה נוספת של ההסבר הזה - הוא במקרה הטוב לא מדויק לתצורה הנוכחית.itfan כתב: מה שאמור לעבוד במצב הזה (עם VLAN filtering פעיל) זה אך ורק יצירת br-wan.20 (כלומר, VLAN device שיושב על ה-bridge) והגדרת חיבור ה-DHCP עליו.
עריכה: ועדיף ש-sfp-wan.20 בכלל לא יהיה קיים....
נראה שמיצינו סוף סוף.
עריכה:
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 09/05/2026 11:44, נערך פעם 1 בסך הכל.
- DanielGR
- גורו רשתות

וכדי שלא נטעה אחרים, לצורך הדוגמא הספציפית ראינו כיצד ניתן להשתמש עם Bridge vlan filtering ובלי. אין זה אומר שהשיטות זהות פונקציונאלית, ממש לא, ויש מקרים שבהם נכון יותר להשתמש ב- Bridge vlan filtering וזו השיטה המומלצת. הדיון הוא אחר, ולפני שהשירשור יימאס, אפשר לפתוח שירשור אחר על זה במידה ומעניין.
בדוגמא הספציפית- כל מה שצריך כדי שיעבוד זה Tagging על הפורט, אין צורך ב- Bridge VLAN filtering ולכן זה מיותר.
כפי שרשם @itfan :
בדוגמא הספציפית- כל מה שצריך כדי שיעבוד זה Tagging על הפורט, אין צורך ב- Bridge VLAN filtering ולכן זה מיותר.
כפי שרשם @itfan :
זהו! VLAN filtering זה מנגנון שנועד לחסום תעבורה (חוץ מתעבורה שדואגים לאפשר בעזרת הגדרות נוספות) ולצורך מה שנדרש פה, אין בזה שום תועלת...
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
יפה. ותודה על הבדיקה. אכן את השיטה הראשונה אני מכיר.
את השיטה השנייה לא הכרתי עד עכשיו.
את השיטה השנייה לא הכרתי עד עכשיו.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
אני מנסה להבין משהו לגבי זה. אני גם בהוט ועברתי לציוד פרטי עם ממיר סיב Gofiber GF25C.shilo כתב: זה כבר מוגדר כך.
ל-99 אחוז מהלקוחות אין צורך לבצע שום הגדרה מיוחדת.
אם לקוח צריך להגדיר vlan 601 בשביל לגלוש - זו תקלה במנוי מהצד של IBC ורק IBC יכולים לפתור את זה.
אבל כפי שכתבתי, בגלל שזו תקלה כל כך נדירה - אין הרבה אנשים ב-IBC שיודעים איך לפתור אותה. למרות שהפתרון מבחינתם הוא די פשוט....
ניסיתי ללכת לפי ההמלצה ולהגדיר VLAN בנתב (אסוס תחת IPTV), 601 כמו שכתבו רבים קודם, אך זה לא עבד.
לעומת זה כאשר לא מוגדר VLAN באסוס, כלומר כשזה על NONE, זה עובד גם אם מתאם הסיב אחרי איפוס, כלומר לא הגדרתי בו VLAN בכלל.
אפילו הגדלתי לעשות ומחקתי בממשק של Gofiber GF25C את nas0_0 ברירת המחדל אבל גם במצב כזה אותה תוצאה - אם הגדרתי VLAN באסוס זה לא עובד ואם זה על NONE זה עובד.
האם זה מצב תקין? אין דרך לגרום להגדרת ה-VLAN להיות בנתב בלבד ושזה יעבוד?
*בתמונות - מצב ברירת המחדל. ניתן לראות ש- Enable VLAN לא מסומן ואפילו בשלב מסוים עשיתי Delete ל- nas0_0.

במידה ואתה באזור של NOKIA אין צורך לבצע שום פעולה במערכת שלך.nir3 כתב: אני מנסה להבין משהו לגבי זה. אני גם בהוט ועברתי לציוד פרטי עם ממיר סיב Gofiber GF25C.
ניסיתי ללכת לפי ההמלצה ולהגדיר VLAN בנתב (אסוס תחת IPTV), 601 כמו שכתבו רבים קודם, אך זה לא עבד.
לעומת זה כאשר לא מוגדר VLAN באסוס, כלומר כשזה על NONE, זה עובד גם אם מתאם הסיב אחרי איפוס, כלומר לא הגדרתי בו VLAN בכלל.
אפילו הגדלתי לעשות ומחקתי בממשק של Gofiber GF25C את nas0_0 ברירת המחדל אבל גם במצב כזה אותה תוצאה - אם הגדרתי VLAN באסוס זה לא עובד ואם זה על NONE זה עובד.
האם זה מצב תקין? אין דרך לגרום להגדרת ה-VLAN להיות בנתב בלבד ושזה יעבוד?
*בתמונות - מצב ברירת המחדל. ניתן לראות ש- Enable VLAN לא מסומן ואפילו בשלב מסוים עשיתי Delete ל- nas0_0.
...
וגם אם אתה באזור DASAN - רוב הפעמים אתה מוגדר תקין במערכות של IBC ותצליח לגלוש ללא בעיה.
כל העניין עם ה-vlan הוא די נדיר ונוצר מהגדרה שגויה במערכות של IBC.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
אין לך מה לעשות בממשק הזה, אין צורך להתעסק איתו בכלל. גם אם צריך להגדיר VLAN ID, ההגדרה שבו ליישם את זה לא עובדת.nir3 כתב: אפילו הגדלתי לעשות ומחקתי בממשק של Gofiber GF25C את nas0_0 ברירת המחדל...
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
השאלה אם זה מספיק טוב או שהמצב הרצוי הוא שזה ינוהל בראוטר. אני שואל כי זאת ההמלצה שראיתי בפורומים לגבי זה.shilo כתב: במידה ואתה באזור של NOKIA אין צורך לבצע שום פעולה במערכת שלך.
וגם אם אתה באזור DASAN - רוב הפעמים אתה מוגדר תקין במערכות של IBC ותצליח לגלוש ללא בעיה.
כל העניין עם ה-vlan הוא די נדיר ונוצר מהגדרה שגויה במערכות של IBC....
יש דרך לברר אם אני באזור של NOKIA או DASAN?
אתה בעצם אומר שאצל רוב האנשים זה כמו שאני תיארתי וה-VLAN מנוהל בממיר סיב? מקריאה ברשת נראה שהרבה אנשים הגדירו אותו בראוטר.
ניסיתי להתעסק איתו כדי שאוכל להגדיר VLAN בראוטר ולא יהיה ניהול כפול.Jabberwock כתב: אין לך מה לעשות בממשק הזה, אין צורך להתעסק איתו בכלל. גם אם צריך להגדיר VLAN ID, ההגדרה שבו ליישם את זה לא עובדת....
אם ההגדרה לא באמת עובדת שם זה מסביר את ההתנהגות שתיארתי שנותרה ללא שינוי אמיתי, לא משנה מה עשיתי.
אם הגגדרת הקו נכונה ב IBS אתה לא צריך להתעסק בכלל ב VLAN זה מנוהל פנימית ב IBS ולא במכשירי הקצה אצלך.
הם משייכים את ה MAC של ציוד הקצה שלך לניתוב ל VLAN של HOT.
כאשר ההגדרה לא נכונה אז אתה צריך להגדיר שהציוד שלך שיך ל VLAN של HOT.
הם משייכים את ה MAC של ציוד הקצה שלך לניתוב ל VLAN של HOT.
כאשר ההגדרה לא נכונה אז אתה צריך להגדיר שהציוד שלך שיך ל VLAN של HOT.