התחדשתי - סט קדמי SVS Ultra Evolution + סאב SB-3000 R|Evolution

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2619
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #281 

avihuli כתב: אם "אשבר" אז בעיניי יהיה הכי נכון, חכם, יעיל, זריז לשדך לינגדורף דו ערוצי לימהה
...

לא ברור לי הרעיון של 2 מערכות כיול, אשמח להסבר.

אתה אומר שהסאב יהיה מחובר ללינגדורף. איך תהיה אינטגרציה בין הסראונדים לסאב?

איך יתבצע תזמון של כל הרמקולים בסטאפ?

הלינגדורף המדובר הוא לדו ערוצי ולא בכדי.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7392
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 501 פעמים

שליחה #282 

הכיול ב 6 אותו דבר נראה לי אין שם משהו אחר
Sony 1040
Monitor mass

niguy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 302
שם מלא: גיא
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #283 

הכיול ב RX-A6A שונה לגמרי מה 2050. מעבד אחר, אלגוריתם אחר, ניהול סאבים. בקיצור, חיה אחרת (חיפוש קצר ברשת גם מראה בדיוק את ההבדלים על הנייר).
לא יודע להשוות אותו לאודיסי או לדיראק, אני גם לא טוען לרגע שהוא יותר טוב ואני לא בטוח כמה מהחברים כאן באמת בחנו אותו ( אם זה בכלל אפשרי) אחד מול השני.
מה שכן אפשר להשוות אותו זה לרסיברים ישנים יותר של ימאהה וזה עולם אחר לגמרי.
רשימת הציוד: yamaha rx-a6a|svs ultra evolution pinnacle|svs ultra center|svs ultra elavation|monitor audio rx-fx bronze|svs pb-2000 pro|dune hd homatics|marantz cd5000

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9000
נתן תודות: 1566 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #284 

istarmini כתב: אבי
שלא יובן לא נכון אני ואני בטוח שגם החברים הנוספים לא מנסים להפעיל עליך לחץ רק מנסים להעלות רעיונות ושאלות.
לענין פרוססור טרינוב/סטורם/לינגדורף ואולי גם אנתם מלבד לעלות המטורפת והלא הגיונית בארצנו אתה כאמור תדרש להגברה חיצונית ולכן מדובר בהוצאה מטורפתתתתתת שלדעתי מיותרת.
אבל, רסיבר טוב של מרנץ/דנון שכולל אודסי 32 ומאפשר גם הרצת "הקומבינה" של אודסי + שימוש בדיראק, בכל הרמות שלו כולל ART ( בתוספת תשלום לא ממש גבוה), פה אני באמת שלא מצליח להבין למה אתה פוסל וממשיך להצמד לימאהה, כי במקרה הזה העלות הופכת כבר "לזניחה" יחסית לאופציות האחרות שהזכרתי ?
...
התשובה מאוד פשוטה בעיניי ואם אני שם רגע את הכל על סקלאה ובוחן את הדברים גם הגיונית מבלי לערב רגש אז...
טרינוב, לינגדורף, סטורם - זה פסגת הסאונד וניתן לו ציון של 10.
כיול של ART / דיראק יביא אותנו לציון של 9.
סקריפטים וקומבינות למינהם - 8 (אפשר להכניס גם את ה-ARC פה).
אודיסי - נגיד שיביא אותנו ל-7 וזה משאיר לנו את הימהה עם 6 לכאורה לשיטתכם.

כיוון שיצא לי להאזין לכמה מערכות ק"ב פה ושם (על ה-RC שלהן) וגם לכאלו שהן "קצה" אז יש לי רפרנס להשוות את "הפח אשפה" אצלי מול השאר.
ומשכך, אני לא מוצא הכרח היסטרי להחליף את מערכת הכיול הקלוקלת של ימהה כי התוצאה בפועל לא עולה בקנה אחד עם הנחות היסוד של חלקכם לגבי ה-YAPO.
אם היה כך, אז ממזמן כנראה שהייתי מחליף לפני כמה שנים טובות אחורה שעוד היה לי זמן בשפע.

את אסימון חשיבות מערכת ה-RC הדיגיטלית ואת השפעתה הדרמטית על חווית הסאונד נוכחתי לדעת כבר לפני מספר שנים.
בעקבות זאת גם נפתח השרשור הזה בזמנו: viewtopic.php?t=348244&hilit=%D7%94%D7% ... #p3099664+

אנקדוטה לסיום, קצת קשה לי להבין איך יוצאים בהצהרות על מערכת הכיול (שגם אני מסכים שהיא מיושנת) אל מול התוצאה בשטח כאשר בחלל שלי הנחת היסוד של חלקכם שגויה וזאת מבלי ששמעתם איך זה נשמע על אמת באוזניכם.
האם אתם באמת חושבים שאחרי כל ניסיוני הדל בתחום אם התוצאה לא הייתה פגז (יחסית) הייתי נשאר עם הציוד רק בגלל החיבה לימהה ?!

משול לזה שפלוני אלמוני מדד, גילה בור ב-400 הרץ וקיבל המלצה לעבור דירה כי אין בילתו משהו אחר.
חברים יקרים, טיפונת קרדיט...

רושם את זה שיהיה ברור - לא יסתדר. יוחלף הרסיבר לאלתר.
לא אקבל בשום צורה משהו שלא תואם את הציפיות שלי וכמו שאתם שמים לב - לא מטאטא כלום תחת השטיח הכל גלוי ושקוף.
אל תמהרו לשפוט מבלי שהאוזניים שלכם קבעו אחרת אחרי שמיעה.
על כל הפח אשפה שלהם, על זה שהם תקועים מאחורה, על החוסר טיפול בתחום התחתון, על זה שכמה שנים הם לא בשוק בכלל - עדיין הרסיברים שלהם נותנים פייט רציני כמו גלדיאטורים ובהמות טיבטיות יק.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17918
נתן תודות: 1145 פעמים
קיבל תודות: 2488 פעמים

שליחה #285 

avihuli כתב: התשובה מאוד פשוטה בעיניי ואם אני שם רגע את הכל על סקלאה ובוחן את הדברים גם הגיונית מבלי לערב רגש אז...
טרינוב, לינגדורף, סטורם - זה פסגת הסאונד וניתן לו ציון של 10.
כיול של ART / דיראק יביא אותנו לציון של 9.
סקריפטים וקומבינות למינהם - 8 (אפשר להכניס גם את ה-ARC פה).
אודיסי - נגיד שיביא אותנו ל-7 וזה משאיר לנו את הימהה עם 6 לכאורה לשיטתכם.
כיוון שיצא לי להאזין לכמה מערכות ק"ב פה ושם (על ה-RC שלהן) וגם לכאלו שהן "קצה" אז יש לי רפרנס להשוות את "הפח אשפה" אצלי מול השאר.
ומשכך, אני לא מוצא הכרח היסטרי להחליף את מערכת הכיול הקלוקלת של ימהה כי התוצאה בפועל לא עולה בקנה אחד עם הנחות היסוד של חלקכם לגבי ה-YAPO.
אם היה כך, אז ממזמן כנראה שהייתי מחליף לפני כמה שנים טובות אחורה שעוד היה לי זמן בשפע.
את אסימון חשיבות מערכת ה-RC הדיגיטלית ואת השפעתה הדרמטית על חווית הסאונד נוכחתי לדעת כבר לפני מספר שנים.
בעקבות זאת גם נפתח השרשור הזה בזמנו: viewtopic.php?t=348244&hilit=%D7%94%D7% ... #p3099664+
אנקדוטה לסיום, קצת קשה לי להבין איך יוצאים בהצהרות על מערכת הכיול (שגם אני מסכים שהיא מיושנת) אל מול התוצאה בשטח כאשר בחלל שלי הנחת היסוד של חלקכם שגויה וזאת מבלי ששמעתם איך זה נשמע על אמת באוזניכם.
האם אתם באמת חושבים שאחרי כל ניסיוני הדל בתחום אם התוצאה לא הייתה פגז (יחסית) הייתי נשאר עם הציוד רק בגלל החיבה לימהה ?!
משול לזה שפלוני אלמוני מדד, גילה בור ב-400 הרץ וקיבל המלצה לעבור דירה כי אין בילתו משהו אחר.
חברים יקרים, טיפונת קרדיט...
רושם את זה שיהיה ברור - לא יסתדר. יוחלף הרסיבר לאלתר.
לא אקבל בשום צורה משהו שלא תואם את הציפיות שלי וכמו שאתם שמים לב - לא מטאטא כלום תחת השטיח הכל גלוי ושקוף.
אל תמהרו לשפוט מבלי שהאוזניים שלכם קבעו אחרת אחרי שמיעה.
על כל הפח אשפה שלהם, על זה שהם תקועים מאחורה, על החוסר טיפול בתחום התחתון, על זה שכמה שנים הם לא בשוק בכלל - עדיין הרסיברים שלהם נותנים פייט רציני כמו גלדיאטורים ובהמות טיבטיות יק.
...
את הימאהה לא המודלים האחרונים אלו שלפני שמעתי לא פעם לא אצלי אבל שמעתי והמערכת כיול שלהם לא להיט בלשון המעטה.
בכל מקרה אני כבר רשמתי כל מה שהיה לי להגיד/להציע ומכאן הכדור אצלך ומאחל לך להגיע לנירוונה האודיופילית.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3718
שם מלא: חיים
נתן תודות: 852 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #286 

חייב לומר לכם שבזמן קריאת הפוסט (ופוסטים בעבר באותו נושא כיול) ובעל רסיבר של ימהה ממש מסקרן לבצע השוואה בין הכיול של ימהה לבין אודיסי לשמוע איזה פער יש בניהם?!
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7640
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #287 

אין שום בעיה עם ימאהה כמוצר, להפך. אבל לא סתם יש מערכות כיול בק"ב, והם היחידים שלא עשו צעד קדימה וחבל.
אבי - נכון שמי שלא שמע אצלך לא יודע איך זה נשמע בפועל, מה שהציעו זה על סמך מה שאתה עצמך תיארת.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #288 

יואב יקר, הכל באהבה ובהערכה רבה כמובן בינינו.
לא משופשף כמוך אבל עדיין יודע להבחין פה ושם במה טוב ומה פחות טוב וכפי שרשמתי קודם לכן, התוצאה אצלי לא לפחות לא נפלה מלא מעט חללים אחרים ששמעתי בהם.
בכל כלל יש יוצא מהכלל וזה שברוב (או בכל) החללים ששמעת בהם התוצאה לא הייתה לטעמך אז זה משליך רק עליהם בלבד.
יכול להיות אצלי (ועוד עוד כמה כמוני עתיקים עם ימהה) יש יוצא מן הכלל.
בדרך לטבריה תראה את יוצא לך לעבור בקריות...

ערן, נכון - אכן הם היחידים שנשארו מאחור ולא עשו כלום בכמה שנים אחרונות וקפאו לגמרי על השמרים.
מסכים אתכם לחלוטין שחבל כי הפוטנציאל לא קטן.
וגם מסכים שאם הגעתי לקצה גבול היכולת עם הרסיבר בסטאפ הנוכחי אז תידרש כנראה החלפה שלו.
אעדכן ברגע שהתובנה תהיה סופית שכן הבעיה שתיארתי היא נקודתית וספציפית כרגע ולא הייתה קיימת קודם לכן.

מוקיר ומעריך את כל מי שתרם פה לדיון ולשיח בנושא.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5137
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 695 פעמים

שליחה #289 

Balance כתב: לא ברור לי הרעיון של 2 מערכות כיול, אשמח להסבר.
אתה אומר שהסאב יהיה מחובר ללינגדורף. איך תהיה אינטגרציה בין הסראונדים לסאב?
איך יתבצע תזמון של כל הרמקולים בסטאפ?
הלינגדורף המדובר הוא לדו ערוצי ולא בכדי.
...
אבי אשמח לתגובה לשאלה שנשאלת
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #290 

הי ויקטור / בני, עונה לשאלתכם.

מבחינת חיבורים פיזיים: מיציאות הפרה של הקדמיים בימהה לכניסה אנלוגית בלינגדורף, סאב מחובר ישירות ללינגדורף (וגם הקדמיים כמובן).
הגדרת הכניסה האנלוגית בלינגדורף כ- BYPASS ובימהה הגדרה של NO SUB ורמקולים קדמיים על LARGE.
זה יעביר את כל התחום התחתון "מקופל" לתוך הקדמיים בלבד דרך הפרה.
ואז כיול של הלינגדורף עם הרום פרפקט ורק לאחריו כיול של ה-YAPO בימהה.
הימהה "רואה" / יתייחס ללינגדורף כקדמיים בלבד בלי סאב שמקבלים את כל התחום התחתון והלינגדורף יעשה את שלו בתצורה של 2.1 ויאזן מולו את הסנטר והסראונדים.
כך הכל מכויל "ביחד" למרות שיש 2 מערכות כיול שונות.

בתצורה הזו (שלדעתי היא האולטימטיבית עבורי במצב הנתון) אני אהנה מכל העולמות:
* סטריאו קצה היי אנד
* אין שינוי בכל מה שקשור לימהה מבחינת ק"ב, הגדרות, חיבורים, סצינות וכו'

מבחינת המזנון, עף הנגן BD ונכנס במקומו הלינגדורף וכאמור את המגבר הדו ערוצי הקיים שיש לי כבר (ומשמש כרגע לקדמיים) אני מנתב לטובת ה-M&K.
ליגה !!
אני מדליק את עצמי פה עכשיו, חחח...
.

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #291 

avihuli כתב: מבחינת חיבורים פיזיים: מיציאות הפרה של הקדמיים בימהה לכניסה אנלוגית בלינגדורף, סאב מחובר ישירות ללינגדורף (וגם הקדמיים כמובן).
הגדרת הכניסה האנלוגית בלינגדורף כ- BYPASS ובימהה הגדרה של NO SUB ורמקולים קדמיים על LARGE.
זה יעביר את כל התחום התחתון "מקופל" לתוך הקדמיים בלבד דרך הפרה.
ואז כיול של הלינגדורף עם הרום פרפקט ורק לאחריו כיול של ה-YAPO בימהה.
...

תודה על התגובה.

מעולם לא שמעתי על תצורה כזו, וזה גם לא עונה על השאלות-

איך תהיה אינטגרציה בין הסראונדים לסאב מבחינת חיתוכים, פילטרים, עוצמות ו...?
איך יתבצע תזמון של כל הרמקולים בסטאפ אחד כלפי השני וכולם כלפי הסאב?

כאמור, הטיפול אמור להיות הוליסטי.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #292 

רשמתי... אולי לא רשמתי בצורה מובנת דיה.
רק אחרי שמכיילים את הלינגדורף עושים כיול בימהה.
מבחינת הימהה הוא "לא מכיר" לינגדורף מכויל שמחובר ב- 2.1. הוא מכיר את הלינגדורף בתור 2 קדמיים גדולים כי הרי הגדרנו שאין סאב בעצם.
אז גם הכיול בימהה מתייחס רק לתצורה שמחוברת לפי זוג קדמיים (בלי סאב) + כל שאר הרמקולים במערכת.
ולכן השואות העוצמות, פילטרים חיתוכים מתייחסים ל-2 קדמיים גדולים שהם בעצם מניפולציה של 2.1 בלינגדורף.
.

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #293 

לא נשמע לי נכון בכלל.

אמור להיות Routing מהסראונדים לסאבים שהרי הם לא יכולים לנגן מתחת ל- 80 הרץ וזה במקרה הטוב.
אמורה להיות אינטגרציה בין הסראונדים לסאב ולקדמיים מבחינת תזמון, פאזה ועוד.

אני לא רואה את זה קורה.

אבל את זה כבר רשמתי, אולי אתה יודע משהו אחר, אם תנסה אשמח אם תעדכן איך זה.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #294 

בוא נעזוב רגע את הלינגדורף ונעשה זה יותר פשוט להבנה מבחינת החיבורים והתהליך.
מה קורה במצב שבו יש רק 5 רמקולים בסטאפ, בלי סאב בכל רסיבר אחר ? איך עושים / מתבצע הכיול ?

מחברים את ה-5 רמקולים לרסיבר ומריצים כיול.
כיוון שאין סאב לרוב הקדמיים יוגדרו כבר מראש כגדולים על מנת לקבל את ערוץ ה-LFE לקדמיים.
עד כאן, אני מניח הכל בסדר ומובן.

עכשיו אם רוצים לחבר מגבר כוח רק לקדמיים, מוציאים כבילה מהפרה של הקדמיים ברסיבר למגבר ומשם עוד כבילה לרמקולים.
מריצים כיול ואותה תוצאה תתקבל.

עכשיו קח את הלוגיקה הזו לעיל "ותחליף" את הפרה מהרסיבר ללינגדורף (שאליו מחוברים הקדמיים + הסאב).
הרסיבר עדיין חושב שמחוברים רק קדמיים וממשיך להעביר 2.1 ערוצים לקדמיים בלבד דרך יציאות הפרה.
בפועל הקדמיים מכויילים כבר בלינגדורף עם הסאב.
במצב הזה הרסיבר ייראה את הקדמיים כרמקולים מכויילים פיקס שלכאורה לא אמורים להיות איתם בעיה בכיול שכן הם כוילו כבר בלינגדורף עם כיול מתקדם הרבה יותר.

בדיוק כמו הדוגמא שיואב נתן על הכיול של הסאבים של פרדיים.
עושה כיול על הסאב ואז מריץ כיול ברסיבר.
פה אותו תהליך בדיוק.
.

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #295 

הלוגיקה שאתה מתאר לא קשורה למצב
אין דין חיבור מגבר כח לקדמיים כדין מה שאתה רוצה לעשות שאלו 2 מערכות נפרדות ללא קשר בניהן בעוד במגבר כח יש רק מערכת כיול אחת, רק ההגברה שונה.

תחשוב על זה קצת
נערך לאחרונה על ידי Balance ב 07/05/2026 12:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #296 

בני, ככה זה עובד... ממש לא משהו שאני "המצאתי".
האם הצלחתי להבהיר את ההסבר הלוגי / טכני איך הכל מחובר ועובד בשרשרת ?
.

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #297 

איך הכל מחובר כן, איך הכל עובד? לא

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7640
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #298 

אבי
יש פתרון פשוט לכל העניין, אישית אני לא מבין למה לסבך משהו כל כך קל.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #299 

Balance כתב: איך הכל מחובר כן, איך הכל עובד? לא
...
האמת חבל שלא בדקתי את זה בזמנו כאשר הלינגדורף היה אצלי:
viewtopic.php?t=348244&start=120#p3121694+

גם הזכרתי אז באחת מהפסקאות את צורת החיבור הזו ומה שהיא מאפשרת.
.

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #300 

אבי, כל הלינקים והחיבורים זה בסדר אבל לא עונה על השאלה.
תסביר לי איך אתה שולח את כל מה שמתחת ל- 80 או 100 בסראונד לסאב?

איך אתה מתזמן בין הסראונדים לקדמיים ולסאב?

אולי אני מפספס משהו

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”