התחדשתי - סט קדמי SVS Ultra Evolution + סאב SB-3000 R|Evolution

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10038
נתן תודות: 549 פעמים
קיבל תודות: 575 פעמים

שליחה #261 

אולי היית צריך להביא את ה pb 😁
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8994
נתן תודות: 1565 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #262 

יואב, האמת - באמת איך לא חשבנו על להחליף רסיבר ? ! זה יכול להיות אחלה של פתרון. בכל זאת הוא בן עשר ויש מלא סקריפטים חינמיים שאפשר לנסות שנמדדים ממש מצוין ב-ASR. אולי נבדוק בסופ"ש אם יהיה איזה קופון של 500 שקל ב-KSP אילת ?

בן בן - רשמת תקנה במקום תתנה.
אם הייתי לוקח את ה-PB נראה לי היה יותר בלאגן. אתה היית צריך לקחת זוג של 17 (לפחות)...

ערן, גמרת אותי עם העציץ במתנה לקונה המאושר. דווקא יכול לבוא טוב.
אד גם אמר להמתין לאפליקציה ויכול להיות שזה יוריד מהשולחן את ההחלפה של הרסיבר (יואב ממש יתבאס מזה). בודק איתו לגבי צפי שחרור ואעדכן.
אפשרות 5 - קונוס מתחת לרסיבר אולי ?

הבדיקה של האינטגרציה אמורה להיות מאוד פשוטה:
אופציה ראשונה - הנמכה מוחלטת מהאפליקציה של הסאב ואז להבין אם עדיין יש בומיות.
אופציה שנייה - כיוון שהקדמיים מוגברים עם מגבר כוח אז לכבות את המגבר ואז לשמוע אם עדיין יש בומיות.
במידה והבומיות לא נמשכת ב-2 האפשרויות הללו, אזי כנראה יהיה מדובר בכיול / תזמון של האינטגרציה בין הרמקולים - סאב.
אם היאנמשכת, אז מדובר במשהו אחר שידרוש כנראה מדידות להבין איפה הבעיה כי לנחש מה התדר הספציפי לא יהיה ישים.

בני, הסאב החדש בהחלט יותר גדול מהקודם. אין פה בכלל צל של ספק.
מבחינת גדול על החדר - עדיין לא יודע לומר בוודאות. המיקום נשאר אותו מיקום כמו בקודם.
סאב נוסף, רק אם תעוף שידות המעויינים. אקוסטיקה פאסיבית - לא ישימה (לא וילון, שטיח ו/או פאנלים).

יואב, בחזרה אלייך - אתה יודע שלא חייב להחליף את הרסיבר ?
אני יכול להוסיף לינגדורף דו ערוצי שישודך לקדמיים ולסאב ואז יש לי שדרוג למערכת הכיול ואני גם נשאר עם הימהה.
מרוויח על הדרך גם הגברה חיצונית נוספת ואז מתפנה לי זוג הגברה קיימת שתשודך ל-M&K שיושבים בבק סראונד. הממזרים האלה קשים להנעה.
תראה מה אומרת על זה החברותא מהמחתרת.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17915
נתן תודות: 1145 פעמים
קיבל תודות: 2485 פעמים

שליחה #263 

avihuli כתב: יואב, האמת - באמת איך לא חשבנו על להחליף רסיבר ? ! זה יכול להיות אחלה של פתרון. בכל זאת הוא בן עשר ויש מלא סקריפטים חינמיים שאפשר לנסות שנמדדים ממש מצוין ב-ASR. אולי נבדוק בסופ"ש אם יהיה איזה קופון של 500 שקל ב-KSP אילת ?
אם הייתי לוקח את ה-PB נראה לי היה יותר בלאגן. אתה היית צריך לקחת זוג של 17 (לפחות)...
אד גם אמר להמתין לאפליקציה ויכול להיות שזה יוריד מהשולחן את ההחלפה של הרסיבר (יואב ממש יתבאס מזה). בודק איתו לגבי צפי שחרור ואעדכן.
אופציה שנייה - כיוון שהקדמיים מוגברים עם מגבר כוח אז לכבות את המגבר ואז לשמוע אם עדיין יש בומיות.
במידה והבומיות לא נמשכת ב-2 האפשרויות הללו, אזי כנראה יהיה מדובר בכיול / תזמון של האינטגרציה בין הרמקולים - סאב.
אם היאנמשכת, אז מדובר במשהו אחר שידרוש כנראה מדידות להבין איפה הבעיה כי לנחש מה התדר הספציפי לא יהיה ישים.
מבחינת גדול על החדר - עדיין לא יודע לומר בוודאות. המיקום נשאר אותו מיקום כמו בקודם.
סאב נוסף, רק אם תעוף שידות המעויינים. אקוסטיקה פאסיבית - לא ישימה (לא וילון, שטיח ו/או פאנלים).
אני יכול להוסיף לינגדורף דו ערוצי שישודך לקדמיים ולסאב ואז יש לי שדרוג למערכת הכיול ואני גם נשאר עם הימהה.
מרוויח על הדרך גם הגברה חיצונית נוספת ואז מתפנה לי זוג הגברה קיימת שתשודך ל-M&K שיושבים בבק סראונד. הממזרים האלה קשים להנעה.
...
אבי
כל פתרון שישחרר אותך ממערכת הכיול המחורבנת של ימאהה יהיה אחלה.
לינגדורף ? מעולה, מי כמוני יודע.
רסיבר חדש עם דיראק ? אולי אפילו עדיף מלינגדורף.....
כל פתרון שישחרר אותך מהאסון של ימאהה יהיה אחלה.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7392
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 501 פעמים

שליחה #264 

אבי אתה אם 2050 ???? הסוני שלי כבר יותר עדיף
Sony 1040
Monitor mass

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #265 

תתחדש אבי תהנה כמה שיותר ...הכוונה מהמגבר החדש שיבוא . נראה לי שזה יהיה יותר מהר מאשר יתחיל עוד פעם אם אירן .... ואללה תתחילו תחרות מי ראשון .
Sony 1040
Monitor mass

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7639
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #266 

03/05/2026 23:17  
avihuli כתב:
יואב, האמת - באמת איך לא חשבנו על להחליף רסיבר ? ! זה יכול להיות אחלה של פתרון. בכל זאת הוא בן עשר ויש מלא סקריפטים חינמיים שאפשר לנסות שנמדדים ממש מצוין ב-ASR. אולי נבדוק בסופ"ש אם יהיה איזה קופון של 500 שקל ב-KSP אילת ?

...
אני לא חושב ש"סאב גדול מדי לחדר" זאת הגדרה נכונה ( אני עם SB17 בסלון סטנדרטי, גם ידידנו משה עם Pb17 ). זה בסוף עניין של הגדרות ובעיקר הכיול.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5136
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 695 פעמים

שליחה #267 

אין מצב שהסב גדול על החדר, עניין של מיקום וכיול, שאני כותב כיול הכוונה להחליף רסיבר למערכת כיול איכותית כמו dirac arc Trinnov Optimizer או לינדורף
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #268 

מסכים אתכם לעניין גודל הסאב לחלל הנתון ובהקשר של הכיול / הגדרות.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #269 

אמממ...
יואב, שומע עבור ? יש בעיה עם העניין של שדרוג הרסיבר שנוצרה כרגע לאור התשובה של אד.

ערן, לצערי אין מועד מדויק אבל זה הולך להיות "בקרוב".

אני רק תוהה אם באמת הדברים יתממשו וההבטחה תבוא לידי ביטוי, מה יעשו כל אותם בעלי הסקריפטים שיש להם SVS תומך...
I've been running some testing on Auto-EQ and it's really amazing. You won't need to upgrade the AVR after you get Auto-EQ running.

No time frame yet but it won't be long now.....
...
.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #270 

05/05/2026 1:29  
avihuli כתב:
אמממ...
יואב, שומע עבור ? יש בעיה עם העניין של שדרוג הרסיבר שנוצרה כרגע לאור התשובה של אד.

אני רק תוהה אם באמת הדברים יתממשו וההבטחה תבוא לידי ביטוי, מה יעשו כל אותם בעלי הסקריפטים שיש להם SVS תומך...
...
"בקרוב" שומעים כבר הרבה זמן.. בכל אופן אני סופר סופר מרוצה מהסקריפט, לא יודע מה SVS מתכננים, אם יביאו משהו טוב יותר, אחלה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #271 

avihuli כתב: אמממ...
...
אבי יקר אין שום בעיה....

אתה בונה יותר מידי על מערכת הכיול שלהם.
גם לפארדים יש מערכת כיול של ARC בסאבים אז למי שיש סאב שלהם פטור ממערכת כיול מקיפה ? לא.

אתה תקבל מהם לכשתקבל ..... מערכת כיול שתנסה לסנכרן את הסאב בחלל ולא את הסאב + הרמקולים הנוספים בחלל ובניהם.

אתה, לדעתי הצנועה, צריך להיפרד מהימאהה הקשיש ולקפוץ קדימה לליגה אחרת , שכוללת אודסי + אופציה לדיראק מה שיאפשר לך לשחק עם גרפי מטרה שונים או אנתם/לינגדורף, אבל זו כבר עלות אחרת.

כאמור , זו דעתי.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5136
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 695 פעמים

שליחה #272 

מסכים עם יואב מה שנאמר זה מתבקש, בכל מקרה שתגיע לרסיבר חדש או פרוססור שקיימת בהם מערכות כיול מתקדמות כמו לינדורף, arc, דירק או טרינוב, תקבל אינטגרצייה מלאה בן הרמקולים לסב והתאמה מלא לעבודה עם החלל שלך, מערכת כיול של ימאהה לא עומדת בדרישות ולא צריך להיות גאון גדול על מנת להבין זאת
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #273 

יואב, מכבד מאוד ומעריך כמובן את דעתך.
אבל רגע לפני שאני מחליף את הסוס המנצח אני רוצה לוודא שמיציתי את כל האופציות עימו בשביל להגיע לתוצאה רצויה על ידי.
אם היה ימהה שקוסם לי, כנראה הייתי עושה את זה לפני (רק לשם השדרוג), נגיד ה- RX-A6A יכול להתאים.
מסכים שהם קפאו על השמרים לגמרי !! וחבל שכך שכן הם היו מהחברות המובילות בתחום בזמנו.
ועדיין התוצאה שהייתה אצלי טרם ההחלפה הייתה פסיכית בהינתן הציוד "המצועצע" לכאורה.

מערכות קצה כדוגמת לינגדורף / טרינוב היו אצלי פרק זמן מה בחלל שלי להזכירך, כך שאני מכיר ויודע מה אפשר לקבל בחלל הנתון.
שם נגיד בצד רגע את העלויות, העניין שיותר "מדאיג" אותי זה הזמן והכאב ראש וההתעסקות בהחלפה שאין לי.
המערכת כבר כמה ימים טובים כבויה (בשעה זו עדיין בעבודה אגב).
אם היה זמן ופנאי, אז ממזמן כנראה המהלך הזה היה יוצא לפועל כנראה.
.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #274 

avihuli כתב: יואב, מכבד מאוד ומעריך כמובן את דעתך.
אבל רגע לפני שאני מחליף את הסוס המנצח אני רוצה לוודא שמיציתי את כל האופציות עימו בשביל להגיע לתוצאה רצויה על ידי.
אם היה ימהה שקוסם לי, כנראה הייתי עושה את זה לפני (רק לשם השדרוג), נגיד ה- RX-A6A יכול להתאים.
מסכים שהם קפאו על השמרים לגמרי !! וחבל שכך שכן הם היו מהחברות המובילות בתחום בזמנו.
ועדיין התוצאה שהייתה אצלי טרם ההחלפה הייתה פסיכית בהינתן הציוד "המצועצע" לכאורה.
מערכות קצה כדוגמת לינגדורף / טרינוב היו אצלי פרק זמן מה בחלל שלי להזכירך, כך שאני מכיר ויודע מה אפשר לקבל בחלל הנתון.
שם נגיד בצד רגע את העלויות, העניין שיותר "מדאיג" אותי זה הזמן והכאב ראש וההתעסקות בהחלפה שאין לי.
המערכת כבר כמה ימים טובים כבויה (בשעה זו עדיין בעבודה אגב).
אם היה זמן ופנאי, אז ממזמן כנראה המהלך הזה היה יוצא לפועל כנראה.
...
זמן אין לי לתת לך.
כיול דיראק אני יכול לעזור
כיול ״הקומבינה״ של אודסי יש פה הרבה שיכולים לעזור .

במידה ויש תקציב לך על הלינגדורף MP40
במידה והתקציב לוחץ לך על דנון/מרנץ דגם שמאפשר אודסי+ דיראק ARC (כי במידה ולא הבנת אתה תקנה בקרוב סאב נוסף)😂😂
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2619
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #275 

avihuli כתב: נגיד ה- RX-A6A יכול להתאים.
...

למה?
זו אותה מערכת.

לא הייתי ממליץ על 2 מערכות כיול שונות כפי שהזכרת קודם. הכיול אמור להיות הוליסטי.

הפתרון של SVS ככל שהוא טוב הוא עבור הסאב בלבד כאמור.

לגבי זמן, כיול של טרינוב לא לוקח יותר זמן ממערכות אחרות, ממש לא.
הוא כן מאפשר המון לאחר הכיול אבל זה כבר תלוי רצון של המשתמש ולא בבחינת חובה.

בהצלחה רבה

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #276 

אם הסאונד שהימהה נותן לאבי במערכת שלו על זה הדיון פה נשמע לו טוב וסביר פה התלבטות של אבי אם להחליף
Sony 1040
Monitor mass

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #277 

חברי ושותפיי לתהליך, כמו שאתם מכירים אותי אם אני שם לעצמי מטרה - אני לא נכשל בה ולא עוזב עד שאני משיג אותה.
ואם נכשל זמנית, אז מנסה בדרך אחרת.
הזמן כפי שציינתי הוא הדבר היחיד שכרגע חסר לי ואני מג'נגל בין לבין עם מה שאפשר.

תנו רגע למצות את העניין עם הקיים ואם זה לא יסתדר אז נשתף בחלופות ונקבל החלטה מושכלת.
הכיול ב- RX-A6A הוא מתקדם יותר בהשוואה לזה שקיים ב- RX-A2050 שלי (ויש הטוענים שלכאורה נחות מול חלופות אחרות).
האמת, לא רואה את עצמי הולך לכיוון של קומבינות של אודיסי ולינגדורף / טרינוב או כל פרוססור אחר יחייב גם הגברה מתאימה, כבילות ועוד ועוד.

אז מפאת חוסר הזמן, לא על הפרק כרגע.
כמובן שכיול טרינוב לא לוקח הרבה יותר זמן ממערכות אחרות (עשיתי אותו אצלי בחלל) אבל אם הם לא שינו את זה מאז כמה שנים אחורה שהוא היה אצלי אז עקומת הגרף "יוצאת" FLAT וכנראה תדרוש כמה תיקונים כאלו ואחרים.
ואם כבר עשיתי מהלך של החלפה אז לא אחליף רק לשם ההחלפה אלא לצורך מיצוי מוחלט עד לקצה היכולות של הסטאפ והחלל.

אם "אשבר" אז בעיניי יהיה הכי נכון, חכם, יעיל, זריז לשדך לינגדורף דו ערוצי לימהה ואז אני נהנה מכל העולמות בלי יותר מדיי "התעסקות יתרה".

אנסה לשבת על זה בסופ"ש ואעדכן.
גם אני חסר סבלנות כמוכם ויש עוד כמה חברים יקרים שאמורים גם לא להיות סבלניים ובצדק שרק מחכים להזמנה הרישמית ממני להגיע ולשמוע).
לא שכחתי, יגיע גם יגיע.
.

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3718
שם מלא: חיים
נתן תודות: 852 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #278 

נמתין ליום ראשון בסבלנות😏
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #279 

avihuli כתב: חברי ושותפיי לתהליך, כמו שאתם מכירים אותי אם אני שם לעצמי מטרה - אני לא נכשל בה ולא עוזב עד שאני משיג אותה.
ואם נכשל זמנית, אז מנסה בדרך אחרת.
הזמן כפי שציינתי הוא הדבר היחיד שכרגע חסר לי ואני מג'נגל בין לבין עם מה שאפשר.
תנו רגע למצות את העניין עם הקיים ואם זה לא יסתדר אז נשתף בחלופות ונקבל החלטה מושכלת.
הכיול ב- RX-A6A הוא מתקדם יותר בהשוואה לזה שקיים ב- RX-A2050 שלי (ויש הטוענים שלכאורה נחות מול חלופות אחרות).
האמת, לא רואה את עצמי הולך לכיוון של קומבינות של אודיסי ולינגדורף / טרינוב או כל פרוססור אחר יחייב גם הגברה מתאימה, כבילות ועוד ועוד.
אז מפאת חוסר הזמן, לא על הפרק כרגע.
כמובן שכיול טרינוב לא לוקח הרבה יותר זמן ממערכות אחרות (עשיתי אותו אצלי בחלל) אבל אם הם לא שינו את זה מאז כמה שנים אחורה שהוא היה אצלי אז עקומת הגרף "יוצאת" FLAT וכנראה תדרוש כמה תיקונים כאלו ואחרים.
ואם כבר עשיתי מהלך של החלפה אז לא אחליף רק לשם ההחלפה אלא לצורך מיצוי מוחלט עד לקצה היכולות של הסטאפ והחלל.
אם "אשבר" אז בעיניי יהיה הכי נכון, חכם, יעיל, זריז לשדך לינגדורף דו ערוצי לימהה ואז אני נהנה מכל העולמות בלי יותר מדיי "התעסקות יתרה".
אנסה לשבת על זה בסופ"ש ואעדכן.
גם אני חסר סבלנות כמוכם ויש עוד כמה חברים יקרים שאמורים גם לא להיות סבלניים ובצדק שרק מחכים להזמנה הרישמית ממני להגיע ולשמוע).
לא שכחתי, יגיע גם יגיע.
...
אבי
שלא יובן לא נכון אני ואני בטוח שגם החברים הנוספים לא מנסים להפעיל עליך לחץ רק מנסים להעלות רעיונות ושאלות.
לענין פרוססור טרינוב/סטורם/לינגדורף ואולי גם אנתם מלבד לעלות המטורפת והלא הגיונית בארצנו אתה כאמור תדרש להגברה חיצונית ולכן מדובר בהוצאה מטורפתתתתתת שלדעתי מיותרת.

אבל, רסיבר טוב של מרנץ/דנון שכולל אודסי 32 ומאפשר גם הרצת "הקומבינה" של אודסי + שימוש בדיראק, בכל הרמות שלו כולל ART ( בתוספת תשלום לא ממש גבוה), פה אני באמת שלא מצליח להבין למה אתה פוסל וממשיך להצמד לימאהה, כי במקרה הזה העלות הופכת כבר "לזניחה" יחסית לאופציות האחרות שהזכרתי ?
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #280 

עופרפולק כתב: אם הסאונד שהימהה נותן לאבי במערכת שלו על זה הדיון פה נשמע לו טוב וסביר פה התלבטות של אבי אם להחליף
...
אף אחד לא חולק על זה שהוא אוהב את הסאונד של ימאהה.
הבעיה שאבי מתאר היא של שילוב כל הרמקולים יחד, ואז גם לאחד איתם את הסאב.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”