התייעצות לפני קניית ראוטר OPNsense מבוסס מיני מחשב

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

ערב טוב לחברי האתר,
ברצוני להתייעץ עם חברי האתר היקרים שיש להם ידע רב בנושא ואשמח לעזרתכם.
לאחרונה התחלתי להתעניין בראוטר מבוסס מערכות הפעלה OPNsense/pfSense/OpenWRT/VyOS
בעיקר בגלל שלל האפשרויות הזמינות והחופש למשתמש וחסימת פרסומות/VPN/שליטה מלאה על הנתב בלי מגבלות.

מישהו מוכר ראוטר OPNsense מבוסס מיני מחשב יד שנייה בעלות של 1,650 שקלים ורציתי לדעת האם זה משתלם.

זה המפרט:
דגם: Lenovo M920Q
מעבד: Intel I5 8500T
זיכרון ראם: 16 ג'יגה
כרטיס רשת: Intel X550-T2 בעל 2 יציאות של 10 גיגה עם מאוורר שלא יתחמם.
ספק כוח: 135w.
אחסון: 512GB NVME SSD

מה אומרים משתלם?
או שניתן לבנות ראוטר OPNsense מבוסס מיני מחשב באותה עלות הרבה יותר טוב? או לפחות לבנות אותו הדבר בעלות נמוכה יותר?

בעיקר חשוב לי שהפורטים 10Gbps לא יתחממו יתר על המידה בעבודה מאומצת ויהוו צוואר בקבוק ולא יתנו את מלוא התפוקה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4301
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 898 פעמים

שליחה #2 

כמה דברים. מדובר על מחשב מיני, חלש ביותר ועתיק מאוד, מלפני יותר משמונה שנים. בתקופה ההיא, הוא היה עוד מתאים לשמש לנתב בישראל לסוג של החיבורים שהיו אז, כאלה כמו למשל חיבורי DSL של בזק, עם חיבור WAN מסוג PPPOE עד למהירות של 100 או 200 MB או לחיבור של הוט, של 500MB ללא חייגן. אבל, בשלב שעברו להשתמש בחיבורי סיבים, של 1G או יותר ועוד עם חייגן PPPOE, אז הוא כבר לא מתאים לזה.
גם מבחינת המחיר שלו, בישראל, מכשיר מחודש כזה, עם אחריות, ניתן לרכוש בחנות במחיר של פחות מ 1200 ש''ח. בחו''ל, אפשר לרכוש אותו בהרבה פחות מזה. כרטיס רשת Intel X550-T2, לא מצריך מאוורר כלל, כי הוא לא מתחמם עד כדי כך וניתן לרכוש אותו גם ב ALIEXPRESS במחיר של כ 250 ש''ח היום.

בגלל כפי שהסברתי לפני זה, לחיבורי סיבים במהירויות של היום, אפילו לא של 10G, אלה של 5GB או של 2.5GB, שמבוססים על חיבור PPPOE נדרש מעבד חזק הרבה יותר, וגם, אם אתה רוצה גם אפשרות של שימוש ב VPN בנתב למהירויות אלה ועוד שירותים זוללי משאבי מאבד, אז המחשב הקטן שיהיה מתאים לכך, אפילו מ ALIEXPRESS ואפילו הכי זול, אם ניקח בחשבון גם את המחירי הזיכרונות ו NVME של היום, אז הוא יעלה כבר כפי שלוש או יותר מהעלות שרשמת.
ויש מגוון שלם של מחשבי מיני כאלה ב ALIEXPRESS, שאם זה יהיה רלוונטי לך, אפשר יהיה להמליץ על כך.

כמובן גם שההתקנה וההגדרות של המערכות ניתוב כמו שהזכרת, זה לא כמו הגדרות של נתבים ביתיים, אלה כבר מצריכות ידע בסיסי בהכרת המחשב ובאינטרנט.

ChaoscripT
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 919
שם מלא: חביב
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #3 

היי, אני אענה מהצד של המוכר, כי אני המוכר של המחשב הזה :)

בניתי את הראוטר/מחשב הזה בהתבסס על זה שהוא הולך לרוץ איתי שנים, לאחר הבנייה הבנתי שהחיבור המיושן שרץ פה בארץ PPPoE עובד על Single Thread ויכול ליצור צוואר בקבוק במהירויות של 10 גיגה, לא חושב שבמהירות של 1 גיגה.
בגדול יש סוג של המלצה שאפשר לקחת ראוטר מחברת האינטרנט שהם יעשו את הקישור PPPoE ואז בעצם להריץ את הOPNsense לצורך פיירוואל (אבל צריך לדאוג שלא יהיה דאבל NAT), לא הכי אידיאלי, אבל עד שלא ישנו את החיבור ל- IPoE או DHCP זה מה יש כרגע.

באשר לכרטיס רשת, אני לא לקחתי סיכון וקניתי מאוורר, אני יודע שה X540 מתחמם הרבה יותר, בנוסף הבנתי שחיבורי ה- RJ45 מתחממים יותר מ- SFP ולכן שוב, לא רציתי לקחת סיכון, מדובר בקופסא סופר קטנה שאין בה יותר מקום לאיוורור.
לגבי המחיר של הכרטיס רשת, אני קניתי אותו במחיר יקר, כי העדפתי משהו מקורי ולא מאליאקפרס (כמו שאני אישית, לא אקנה באליאקספרס זכרונות ודיסקים קשיחים), זה סתם נושא שמצאתי בנושא המקוריות יש עוד הרבה כאלו - https://community.intel.com/t5/Ethernet ... -p/1554719
(שוב, כמובן כל אחד יכול לעשות כראות עיניו :) )

לגבי המחיר של כל המחשב, זה נטו המחיר שעלו לי כל הרכיבים, לא מחפש להרוויח פה.

אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לעזור ולענות לך.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #4 

לפותח הדיון, למה אתה ישר קופץ לקנות משהו שאתה לא מבין אם הוא קשור לבעיה שאתה חווה? הרי לא מצאת את מקור הבעיה (למי שלא מבין על מה מדובר, ראו את הדיונים האחרים של פותח הדיו).
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

sys_admin כתב: כמה דברים. מדובר על מחשב מיני, חלש ביותר ועתיק מאוד, מלפני יותר משמונה שנים. בתקופה ההיא, הוא היה עוד מתאים לשמש לנתב בישראל לסוג של החיבורים שהיו אז, כאלה כמו למשל חיבורי DSL של בזק, עם חיבור WAN מסוג PPPOE עד למהירות של 100 או 200 MB או לחיבור של הוט, של 500MB ללא חייגן. אבל, בשלב שעברו להשתמש בחיבורי סיבים, של 1G או יותר ועוד עם חייגן PPPOE, אז הוא כבר לא מתאים לזה.
גם מבחינת המחיר שלו, בישראל, מכשיר מחודש כזה, עם אחריות, ניתן לרכוש בחנות במחיר של פחות מ 1200 ש''ח. בחו''ל, אפשר לרכוש אותו בהרבה פחות מזה. כרטיס רשת Intel X550-T2, לא מצריך מאוורר כלל, כי הוא לא מתחמם עד כדי כך וניתן לרכוש אותו גם ב ALIEXPRESS במחיר של כ 250 ש''ח היום.
בגלל כפי שהסברתי לפני זה, לחיבורי סיבים במהירויות של היום, אפילו לא של 10G, אלה של 5GB או של 2.5GB, שמבוססים על חיבור PPPOE נדרש מעבד חזק הרבה יותר, וגם, אם אתה רוצה גם אפשרות של שימוש ב VPN בנתב למהירויות אלה ועוד שירותים זוללי משאבי מאבד, אז המחשב הקטן שיהיה מתאים לכך, אפילו מ ALIEXPRESS ואפילו הכי זול, אם ניקח בחשבון גם את המחירי הזיכרונות ו NVME של היום, אז הוא יעלה כבר כפי שלוש או יותר מהעלות שרשמת.
ויש מגוון שלם של מחשבי מיני כאלה ב ALIEXPRESS, שאם זה יהיה רלוונטי לך, אפשר יהיה להמליץ על כך.
כמובן גם שההתקנה וההגדרות של המערכות ניתוב כמו שהזכרת, זה לא כמו הגדרות של נתבים ביתיים, אלה כבר מצריכות ידע בסיסי בהכרת המחשב ובאינטרנט.
...
@sys_admin אני שמח מאוד שהגבת בשרשור שלי.
בתור נער הייתי מסתובב פה ונעזר וקורא תגובות של חברי האתר הנכבדים וביניהם זה היה אתה, ובהחלט היה ניתן לראות את הרזומה שלך מהתגובות.
תענוג לקרוא כל תגובה שלך. אם כי לא בהכרח אני מבין אותם תמיד. אבל זה בהחלט תענוג לראות שאתה פשוט שולט בידע שלך ובכל תחום שאתה עוסק בו.
רק שאלה אישית ברשותך, בהחלט לא ציפית מאדם כמוך להמליץ על קנייה של כרטיסים/חלקים איכותיים מ-ALIEXPRESS שיש המון זיופים. בעיקר של החברות המכובדות. איך אדם בעל ידע רב כמוך סומך על כך?
כן אני מודע לכך שיש חברות שפותחות חנות רשמית שם אבל עדיין.

לנושא, קראתי את התגובה שלך וקיבלתי.
אשמח להמלצות למיני מחשב (גם בהרכבה עצמית) שיוכל להחזיק חיבור אינטרנט במהירות 5Gbps ב-PPPoE.
הייתי מעדיף 10Gbps אך מתגובתך וכן מקריאה ברשת אני מבין שזה בהחלט עסק לא זול אז לבינתיים נסתפק ב- 5Gbps וכשיגיע העת נשדרג או נבנה חדש.
בעיקר חשוב לי שהוא יהיה חסכוני בחשמל. אם זה אפשרי.

לגבי ההתקנות וההגדרות, אנסה להעזר עד כמה שאפשר ביוטיוב, גוגל ומהאתר פה. אם לא נצליח תמיד יש אותך חח

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

ChaoscripT כתב: היי, אני אענה מהצד של המוכר, כי אני המוכר של המחשב הזה תמונה
בניתי את הראוטר/מחשב הזה בהתבסס על זה שהוא הולך לרוץ איתי שנים, לאחר הבנייה הבנתי שהחיבור המיושן שרץ פה בארץ PPPoE עובד על Single Thread ויכול ליצור צוואר בקבוק במהירויות של 10 גיגה, לא חושב שבמהירות של 1 גיגה.
בגדול יש סוג של המלצה שאפשר לקחת ראוטר מחברת האינטרנט שהם יעשו את הקישור PPPoE ואז בעצם להריץ את הOPNsense לצורך פיירוואל (אבל צריך לדאוג שלא יהיה דאבל NAT), לא הכי אידיאלי, אבל עד שלא ישנו את החיבור ל- IPoE או DHCP זה מה יש כרגע.
באשר לכרטיס רשת, אני לא לקחתי סיכון וקניתי מאוורר, אני יודע שה X540 מתחמם הרבה יותר, בנוסף הבנתי שחיבורי ה- RJ45 מתחממים יותר מ- SFP ולכן שוב, לא רציתי לקחת סיכון, מדובר בקופסא סופר קטנה שאין בה יותר מקום לאיוורור.
לגבי המחיר של הכרטיס רשת, אני קניתי אותו במחיר יקר, כי העדפתי משהו מקורי ולא מאליאקפרס (כמו שאני אישית, לא אקנה באליאקספרס זכרונות ודיסקים קשיחים), זה סתם נושא שמצאתי בנושא המקוריות יש עוד הרבה כאלו - https://community.intel.com/t5/Ethernet ... -p/1554719
(שוב, כמובן כל אחד יכול לעשות כראות עיניו תמונה )
...
שלום לך, תודה על תגובתך, אני מעדיף כמה שפחות ציוד ששייך לחברות וכן גם מדמי שכירות חודשיים.
אבל ללא ספק שזה גם פתרון לנושא ה-PPPoE אבל עם הרבה פרוצדורה. הנושא נידון פה בכמה שרשורים לגבי מכשיר שיבצע את ה-PPPoE שלא פשוט למכשירים "לסחוב".

אני מבין אותך, ולמען האמת, גם אני אישית תמיד הייתי מעדיף שיהיה מאוורר לחלקים שידועיים כמתחממים יתר על המידה. בעיקר כמו שאמרת על ה-SFP שידועיים בהתחממותם.
אם כי @sys_admin היה אומר לי אחרת,
בוודאי שהייתי מקשיב לו ללא צל של ספק.

תודה אך אין לי שאלות מכיוון שכמו שכבר נאמר פה, מיני מחשב כזה אינו יכול להחזיק חיבור 5Gbps ב-PPPoE.

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

Jabberwock כתב: לפותח הדיון, למה אתה ישר קופץ לקנות משהו שאתה לא מבין אם הוא קשור לבעיה שאתה חווה? הרי לא מצאת את מקור הבעיה (למי שלא מבין על מה מדובר, ראו את הדיונים האחרים של פותח הדיו).
...
אני לא יודע איך קישרת בין השרשור של הנושא הזה לשרשור של הנושא השני, אבל אין שום קשר.

בנושא הזה אני אני מתעניין במחשב שישמש כנתב עם מערכות כמו OPNsense/pfSense/OpenWRT/VyOS
שנותנות חופש פעולה למשתמש וכן חסימת פרסומות לכלל הרשת, VPN, מעקב אחר הצרכנים ועוד.
זה אחרי המתאם לא לפני.
בשרשור השני יש לי בעיה עם המתאם לפני הנתב לא אחרי.
בכל אופן, לאחר 4 ביטולים של ההזמנת נתב Asus ZenWiFi BT10 שנותן פורטים של 10 ג'יגה לניצול החבילה שאני מחובר אליה ועוד כמה אפשרויות שהנתב מציע,
ניסיתי לקנותו כבר תקופה וכל הזמן מבטלים לי את ההזמנה, החלטתי להתייעץ עם חברי האתר שיש להם ידע רב ולבנות מיני מחשב שישמש כראוטר בעל פורטים של 10 ג'יגה או לקנות יד שנייה או מורכב כבר.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #8 

לגבי תצורה של מחשב כאמור:

בדקתי ביצועים של די הרבה תצורות בחיבור המהיר ביותר שזמין היום - 5Gbps עם PPPOE, רק על תשתית Unlimited מתאפשר Upload יותר גבוה. האם מחשבים "מיושנים" לכאורה לא מתאימים?

ראו כאן לדוגמא מעבד i7 6700K, ביצועי Single thread גבוהים בערך ב-20% מ-8500T, וביצועי Multi-thread דומים. הביצועים טובים, כולל VPN על Wireguard עם קצב כולל של כמעט 3.2Gbps - די יפה, המעבד הזה הוא מאוגוסט 2015.

viewtopic.php?t=391405&start=360#p3398214+

מעבד 4790K מ-2014 לא הרבה מאחוריו מבחינת ביצועים.

וזה די קוריוז - לשם הבדיקה, מעבד Xeon E5 2640 V4 ארכיטקטורת Broadwell מ-2016 כלומר 10 שנים: (המעבד עלה 5 דולר בעלי אקספרס)
viewtopic.php?t=391405&start=320#p3396702+
ביצועי VPN מצוינים - 3.4Gbps וסוחב בקלילות חיבור של 5Gbps עם PPPOE
זו בוודאי לא המלצה לרכוש כזה דגם - יש חסרונות אחרים)

גם מעבד N150 ארכיטקטורת Alderlake N דור 12 מציגה ביצועי VPN טובים, ובוודאי גם ניתוב: 3.4Gbps
viewtopic.php?t=391405&hilit=n150&start=320#p3396576+

ומחשב מיני המבוסס על N305 הוא כנראה הפשרה האידאלית - בוודאי לא הכי מהיר אבל TDP של 15W שמאפשר התקן עם קירור פאסיבי לחלוטין - ללא מאווררים. אין בעיה של רעש, אין מאווררים שנתקעים בגלל אבק - מתאים לציוד שעובד 24/7.

שורה תחתונה: יש הרבה אפשרויות . אם התקציב לא מוגבל אז אין בעיה, רוכשים את הדגם הכי חדש והכי מהיר, שיספיק לשנים קדימה, כמו ms-02. למרבה הצער להרבה משתמשים התקציב כן מהווה שיקול.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

ChaoscripT כתב: היי, אני אענה מהצד של המוכר, כי אני המוכר של המחשב הזה תמונה
(שוב, כמובן כל אחד יכול לעשות כראות עיניו תמונה )
...
אנסה להסביר עוד פעם את מה שכבר כתבתי בהקשר של המכשיר זה.
אם את המכשיר זה קנית לפני שמונה שנים וכל השנים אלה השתמשת בו לחיבור של DSL או DOCSIS למהירות של כמה מאות מגה והיום אתה רוצה להתקדם לחיבור של סיב אופטי, אז אין שום בעיה ומוצר זה אצלך כבר עשה את שלו וזה הזמן להחליף אותו למשהוא שיכול לשמש לחיבורים בני זמניינו. אבל, אם רכשת אותו לא מזמן עם כוונה לשימוש בו לחיבור של יותר מכמה מאות מגה, אז זה מיותר ולא מתאים. בטח שלא עם כרטיס רשת של 10G.
מעבד שיש במחשב זה, גם עם יחזיק חיבור באזור של 1G עם חייגן PPPOE, אז זה לא ב OPNsense, אלה ב pfSense עם הגדרת מודול תוכנה חדש לכך, אבל, הוא כבר יהיה כל הזמן במעמץ שיא, דבר שלא טוב למחשב זה. חוץ מזה, מי שמתקין מערכות כאלה, גם רוצה להשתמש בהן לא כבנתב פשוט, אלה כבמערכת לעוד שירותי רשת מתקדמים, כמו למשל שרת VPN וכו' ומכשיר זה, לא יוכל לספק שום דבר מזה לחיבור של יותר מכמה מאות מגה.
גם מבחינת המחיר שלו, כבר כתבתי, שאם מישהוא רוצה לרכוש היום מכשיר כזה, אפילו עם אחריות, אז הוא יעלה כחצי מהמחיר שרשמת, בטח שאם רוכשים את המכשיר כיד שתיים מאדם פרטי.

גם בקשר ל Intel X550-T2, אז גם הסברתי שהוא גם לא נדרש למאוורר אופילו אין לו מקום מתאים למאוורר על גוף קירור שלו. גם המצב הוא בדיוק הפוך ממה שרשמת. דווקא כרטיסי רשת עם פורט RJ45 מתחממים הרבה פחות. מה שכן מתחמם, זה, אם משתמשים בכרטיס רשת עם פורט SFP וגם זה המודול עצמו ומוכנס בו, הוא זה שמתחמם ולא הבקר של הכרטיס.

בקשר לשימוש במערכת ניתוב פרטית מאחורי NAT של נתב של הספק אינטרנט. אז זה דבר לא מומלץ ביותר מכל הסיבות וגורם לחוסר ייציבות של כל החיבור כזה. וזה גם מובן מעליו, כי הרי רוצים להיפתר מהנתב של בספק, גם בגלל שהמנגנון NAT שלו הוא בעייתי ביותר וגורם לתופעות לא רצוייות רבות.

גם בקשר לסוג חיבור של PPPOE שבשימוש בארץ. זה לא שמודבר על סוג חיבור מיושן, כפי שכתבת, אלה שזה סוג חיבור שבשימוש גם במדינות אחרות רבות ברשתות של סיבים אופטיים ללקוחות פרטיים ואני גם כאשר מתכנן מערכות חדשות לספקי תשתית בחו''ל, אז לרוב בוחר שהם ישתמשו ברשת שלהם בצורת חיבור זו להספקת אינטרנט לקוח פרטי.
חיבורי תמסורת עסקיים, זה כמובן סיפור אחר.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

Flash.Fiber כתב: [mention]sys_admin[/mention] אני שמח מאוד שהגבת בשרשור שלי.
בתור נער הייתי מסתובב פה ונעזר וקורא תגובות של חברי האתר הנכבדים וביניהם זה היה אתה, ובהחלט היה ניתן לראות את הרזומה שלך מהתגובות.
תענוג לקרוא כל תגובה שלך. אם כי לא בהכרח אני מבין אותם תמיד. אבל זה בהחלט תענוג לראות שאתה פשוט שולט בידע שלך ובכל תחום שאתה עוסק בו.
רק שאלה אישית ברשותך, בהחלט לא ציפית מאדם כמוך להמליץ על קנייה של כרטיסים/חלקים איכותיים מ-ALIEXPRESS שיש המון זיופים. בעיקר של החברות המכובדות. איך אדם בעל ידע רב כמוך סומך על כך?
כן אני מודע לכך שיש חברות שפותחות חנות רשמית שם אבל עדיין.
לנושא, קראתי את התגובה שלך וקיבלתי.
אשמח להמלצות למיני מחשב (גם בהרכבה עצמית) שיוכל להחזיק חיבור אינטרנט במהירות 5Gbps ב-PPPoE.
הייתי מעדיף 10Gbps אך מתגובתך וכן מקריאה ברשת אני מבין שזה בהחלט עסק לא זול אז לבינתיים נסתפק ב- 5Gbps וכשיגיע העת נשדרג או נבנה חדש.
בעיקר חשוב לי שהוא יהיה חסכוני בחשמל. אם זה אפשרי.
לגבי ההתקנות וההגדרות, אנסה להעזר עד כמה שאפשר ביוטיוב, גוגל ומהאתר פה. אם לא נצליח תמיד יש אותך חח
...

אני אסביר למה אני משתמש לדברים מסוימים במוצרים שאני רוכש מ ALIEXPRESS. אם כמו שרשמתי, מחשב סיני קטן כזה יחסית אמין ושמתאים למה שביקשת, יעלה ב ALIEXPRESS עם על החלקים שלו כחמש אלף ש''ח, אז מחשב כזה של חברה ידועה ובעלת שם יעלה כבר כשלושים אלף ש''ח. כך שלא בטוח שכל לקוח ביתי ירצה לשלם שלושים אלף ש''ח על מוצר שיכול לרכוש דבר מקביל, רק סיני במחיר של חמש אלף. אני גם לחלק מהפרוייקטים שלי רוכש מחשבים אלה מ ALIEXPRESS. ואם אני צריך נניח 10 מחשבים כאלה, אז אני מזמין 15 ויש לי 5 ספייר, למיקרה שכמה מתקלקלים. וגם זה יוצא הרבה יותר זול. גם במחשבים אלה מ ALIEXPRESS שאני רוכש, התקלות הם בדרך כלל בספק כוח וזה החלק הזול ביותר, וניתן להחליף אותו בשנייה.

אם אתה צריך מחשב מיני, בעל הספק נמוך, וגם זול באזור של חמש אלף ש''ח, כזה שאפשר לרכוש ב ALIEXPRESS ושיהיה מתאים לחיבור של 5 או 10 G בהמשך ולשירותי רשת כמו VPN וכו' אז אני במשך שנים נתתי כאן מגוון של קישורים ישירים לסוגים שונים של מכשירים, אבל יכול גם לחזור על אחד הכי זול כזה:
https://s.click.aliexpress.com/e/_c4p1swcn
לזה צריך להוסיף גם את המודולים SFP PLUS ל נחושת סבירים, מאוורר למחשב זה וגם מחירי שחרור ממכס.

אם רוצים מכשירים יותר מתקדמים אפילו של מותגים זולים כמו minisforum, אז המכשירים סבירים יהיו כבר במחיר כפול.

בקשר להתקנה של המערכת ניתוב. אז מביוטיוב בטח שלא ניתן ללמוד את זה, כי שם יש מדריכים של מקרה פרטי של מדגים וגם מהפורום כאן ניתן להיעזר, אם יש שאלה מסוימת וכל התפיסה הכללית כבר ברורה.
כך שללמוד ניתן מקריאה של מאמרים כלליים ושל הסברים של המפתח תוכנה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46321
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #11 

@Flash.Fiber
הרמת נתב מבוסס מחשב היא משימה מורכבת שדורשת ידע טכני מעמיק כדי להגיע לתוצאה טובה יותר ממוצר מדף סטנדרטי. עבור הצרכים שתיארת, אין באמת הצדקה להשקעה של אלפי שקלים ולהתעסקות אינסופית בהגדרות ותחזוקה של מערכת כזו (אתה לא מעדיף לבלות את סופי השבוע שלך בגיימינג כפי שתיארת בשרשורים אחרים?).

יש היום בשוק פתרונות מצוינים של חברות כמו ASUS או UniFi שיספקו לך ביצועים מעולים, יציבות ושקט נפשי, בלי כל המורכבות המיותרת של מחשב.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

נתב מבוסס מחשב embedded, למשל מהסוג שהזכרתי מקודם, היא מערכת, שאם הותקנה והוגדרה פעם אחת בצורה נכונה, היא מה שמכונה שגר ושכח. ובטח שלא דורשת שום "התעסקות אינסופית בהגדרות ותחזוקה של מערכת כזו" כפי שכתבת. מערכת כזו, לא דורשת שום תחזוקה ושום התעסקות אחרי ההתקנה ראשונית הנכונה.
יש לי מערכות כאלה שעובדות כבר יותר מעשור ללא שום נגיע, חוץ מהעדכני תוכנה תקופתיים בלחיצת כפתור מרחוק בממשק ניהול. וזה עוד בגלל שבחרתי לבצע עדכון ידני ולא אוטומטי.
מה שמערכת כזו יכולה ספק למשתמש ביתי שנדרש לשירותי רשת מתקדמים, שום מערכת כמו ASUS או UniFi בטח שלא יכולה לתת.

כמובן, שלא לכל משתמש ביתי יש בכלל צורך במערכת כזו או בשירותי רשת מתקדמים. רוב הלקוחות הבייתיים יכולים להסתפק לגמרי במה שמסוגל לספק להם ציוד שהספקי אינטרנט מחלקים ובטח שלא צריכים אפילו את הסבוניות כמו ASUS או UniFi בדגמי כניסה שלהם. וגם הם לא צריכים לבד להתעסק בהגדרות של הציודים הפרטיים ובמקרה של תקלה מתקשרים לתמיכה או להזמין טכנאי של ספק אינטנט.

כך שכל אחד צריך לדעת להבין לבד מה מתאים לו, מה נדרש לו ומה מיותר לו לגמרי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #13 

קרא את דרישות פותח השרשור ואולי אפילו שרשורים אחרים שלו, זה יעזור לך להבין את רמת הידע שלו ומה הפתרון שהכי יתאים עבורו.

מעטים עד כדי נדירים האנשים שבאמת צריכים נתב ב- 5000 שח.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

ziv_r כתב: קרא את דרישות פותח השרשור ואולי אפילו שרשורים אחרים שלו, זה יעזור לך להבין את רמת הידע שלו ומה הפתרון שהכי יתאים עבורו.
מעטים עד כדי נדירים האנשים שבאמת צריכים נתב ב- 5000 שח.
...
אולי, אפילו מומלץ לקרוא את ה כותרת של הדיון זה? שהיא בפירוש: "התייעצות לפני קניית ראוטר OPNsense מבוסס מיני מחשב"
ואם הוא כותב בדרישות שלו ממש בתחילת דיון זה שהוא צריך נתב שמבוסס מיני מחשב עם מערכת הפעלה מוגדרת, שיתאים לו להתקנה של מערכת הפעלה זו ולחיבור של 5GB ובהמשך גם ל 10GB. ואם הוא גם כותב בפירוש שהוא צריך ממכשיר זה את שירותי רשת כמו: "חסימת פרסומות/VPN/שליטה מלאה על הנתב בלי מגבלות", אז זה באמת יהיה הגיוני אחרי דרישות מוגדרות אלה שלו להציעה לו את סבונייה של ASUS או של UNIFI. :lol:

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #15 

כמובן שכן. נראה שיש כאן אי-הבנה מסוימת מצידך לגבי הצרכים של משתמש ביתי. ייתכן שאתה פחות מכיר את היכולות של המוצרים האלו בשטח ולכן נוטה להמליץ על פתרונות קצה יקרים שלא תמיד מתאימים או נחוצים לשימוש ביתי סטנדרטי.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

אני "טיפ טיפה" מכיר את ה"היכולות של המוצרים האלו בשטח", עוד לפני שבכלל שמעת עליהם. ורק בגלל זה אני נוטה להמליץ או לא להמליץ על דבר זה או אחר, לפי ההקשר מוגדר ולפי הדרישות המוגדרות של השואל.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #17 

פותח השירשור כתב ״התחלתי להתעניין״...

הדרך הכי טובה ללמוד היא פשוט להתעסק עם מערכת עובדת, ותהליך הלימוד לא חייב להיות יקר.,אפשר לקחת כל מחשב ישן, לדאוג לכך שיהיו בו שני כרטיסי רשת, ופשוט להתחיל לשחק עם זה, הביצועים בשלב הזה פחות חשובים.

כאשר מרגישים מספיק נוח אפשר לשקול פיתרון יותר קבוע. לאור האמור לעיל, ועל סמך בדיקות, מחשב מיני המבוסס על N305 יוכל להספיק לחיבור 5Gbps, עם Pppoe, והביצועים יהיו טובים, גם ל-VPN. מחשב כזה - barebone יעלה בסביבות 300 דולר לפני מס, צריך יהיה להוסיף SSD - ישנם כאלה בנפח קטן שהם זולים וזה מספיק. נקודת התורפה מבחינת העלות היא הזכרונות, ddr5 בנפח 8GB יספיק למטרה זו.

עריכה: גם לא כל אחד יכול לתת הגדרה מדויקת של מה הוא רוצה משום שהגדרה כזו מבוססת גם על ידע שלא תמיד קיים. אז אי אפשר להיות מאד ״מובנים״, מתחילים ״על בערך״, ומתקדמים, ללמוד לשם העניין זה כף.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #18 

משתף הזמנה שביצעתי לפני יומיים:

מחשב Barebone מבוסס Core Ultra 7 155H - עלות - 470 דולר לפני מס: SSD: ישנם מודולים Optane של אינטל, מאד אמינים ומאוד זולים כי הקיבולת נמוכה, אך משום שהיעוד הוא להריץ Bare metal זה מספיק: (רכשתי לא מעט כאלו - מקוריים)
זיכרון SODIMM 8Gb DDR5: עדיין יקר אבל 8Gb בוודאי יספיק:
את הזכרון וה-SSD מזמינים בנפרד ולא יהיה מס, המחשב הוא מעבר לסף המס. עלות הקונפיגורציה לפני מס: 563 דולר, שהם 1689 ש"ח.

הערות:
* מיועד להרצת OpenWRT /RouterOS/pfSense ישירות על החומרה עצמה ללא ווירטואליזציה
* שני פורטים של SFP PLUS יספיקו לניתוב, ועוד פורט אחד של 2.5G ישמש לסגמנט Guest מבודד. אין צורך בארבעה פורטים של SFP PLUS
* המארזים הם קומפקטיים ביותר כאשר המארז כולו משמש כלוח קירור יעיל. רמת הרעש מינימלית עד לא קיימת

מדובר ב- Overkill משמעותי ביותר עבור שימוש לניתוב של 5Gbps, חוסם פירסומות, ו- VPN Gateway לשירות Nord VPN.
המדרגה הבאה שגם היא Overkill היא אותו מחשב אבל מבוסס על Core i7 1260P שעלותו 370 דולר לפני מס, כלומר 100 דולר פחות, הפרש משמעותי, ודי התלבטתי אם ללכת על זה או לא, כלומר מדובר בעלות של 1389 ש"ח לפני מס.

אפשר להוריד בעלויות עוד, אותו מחשב מבוסס על U300E יעלה 300 דולר, הביצועים עדיין מעבר לסף שנדרש לניתוב של 5Gbps ו- VPN כאמור, העלות הכוללת 395 דולר שהם 1185 ש"ח לפני מס.

אלה עלויות אמיתיות נכון להיום.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #19 

נראה ששני המעבדים הראשונים שציינת, וככל הנראה גם השלישי עם ציונים מעל 2,300 בעוצמת ליבה בודדת ב-Geekbench:
https://browser.geekbench.com/v6/cpu/17852798
https://browser.geekbench.com/v6/cpu/17856621
האם זה הקריטריון לביצועים טובים בחיבור חייגן PPPoE?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #20 

Jabberwock כתב: נראה ששני המעבדים הראשונים שציינת, וככל הנראה גם השלישי עם ציונים מעל 2,300 בעוצמת ליבה בודדת ב-Geekbench:
https://browser.geekbench.com/v6/cpu/17852798
https://browser.geekbench.com/v6/cpu/17856621
האם זה הקריטריון לביצועים טובים בחיבור חייגן PPPoE?
...
כן (חלק מהמימושים של PPPOE הם Single thread). ככלל עדיף מספר נמוך יותר של ליבות מהירות מאשר מספר רב יותר של ליבות איטיות. מבדיקות שעשיתי אין הרבה תועלת להשתמש מעבר ל-8 ליבות, ובמקרים רבים גם 4 יספיקו (למתאר שימוש ביתי)

עריכה: אכן ביצועי ה-Single thread של המעבדים הנ״ל מאד דומים, וביצועי ה-multi-thread שלהם שונים, אבל זה פחות יבוא לידי ביטוי ב-OpenWRT, RouterOS וכו׳. זו הסיבה שהתלבטתי ביניהם.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”