סיבים PON של IBC\HOT סאגת הVLAN ID
היי כולם, ראשית. תודה ומזל גדול שיש את הפורום הזה שבזכותו ובזכות הודעה בפייסבוק הבנתי שכל מה שדרוש כדי להצליח לגלוש זה להגדיר VLAN ID 601 דרך ה IPTV בממשק משתמש של אסוס.
בקצרה ממש על הסיפור - הייתי לקוח של אנלימיטד, סיב לבנין וכבל רשת לבית. אחרי שהוט וסלקום רכשו את התשתיות והפכנו להיות לקוחות של הוט הכל המשיך להיות תקין עד שגיליתי שאני משלם המון.
שיחה עם הוט, הזמנת טכנאי, ומעבר של התשתית לסיב ישר לדירה PON עם הציוד הפרטי שלי
ממיר GoFiber gf25c
נתב Asus RT-BE88U
אחרי שהטכנאי סיים והלך, הראוטר לא הצליח להתחבר לאינטרנט, בממשק ראיתי שהוא מתחבר ומתנתק, וראיתי בלוגים שיש בעיית של DHCP מהספק.
עכשיו מתחיל הסרט, לאף נציג, ואף מנהל בשירות הטכני של הוט לא היה מושג מה הולך. צעקו עלי, שאין מה לעשות ושאני אמתין לטכנאי וישאר בלי חיבור. זה דיי היה זוועה.
הסוף הטוב הוא שנתקלתי פה במספר ת'רדים שמסבירים על ההגדרה להוט של VLAN ID 601. ואכן כשהגדרתי בצורה הנכונה ( via the iptv section rather than the 802b inside WAN configuration ) הכל נראה שעובד מעולה. אני לא מאחורי נאט והכל סבבה (פינגים גבוהים אבל נראה לי כי זה פשוט הפול שלי בהוט)
מה שכן, ולא הצלחתי להבין מכל הפוסטים שקראתי. האם זה מצב תקין? האם כדאי לי להמשיך להתעסק בזה מול הוט? לבקש שאיכשהו יסדרו את זה מול IBC? אני מניח אם אני נשאר ככה אני צריך כל הזמן לזכור אם אני משנה משהו שאני צריך להגדיר vlan id 601 וכו'
אשמח לעזרה בענין. וגם שוב תודה על כל המידע שכבר נתתם. בלי זה היו ממשיכים לטרטר אותי עוד יומיים עד שיגיע טכנאי נוסף ושיחות מנהל ומה לא...
בקצרה ממש על הסיפור - הייתי לקוח של אנלימיטד, סיב לבנין וכבל רשת לבית. אחרי שהוט וסלקום רכשו את התשתיות והפכנו להיות לקוחות של הוט הכל המשיך להיות תקין עד שגיליתי שאני משלם המון.
שיחה עם הוט, הזמנת טכנאי, ומעבר של התשתית לסיב ישר לדירה PON עם הציוד הפרטי שלי
ממיר GoFiber gf25c
נתב Asus RT-BE88U
אחרי שהטכנאי סיים והלך, הראוטר לא הצליח להתחבר לאינטרנט, בממשק ראיתי שהוא מתחבר ומתנתק, וראיתי בלוגים שיש בעיית של DHCP מהספק.
עכשיו מתחיל הסרט, לאף נציג, ואף מנהל בשירות הטכני של הוט לא היה מושג מה הולך. צעקו עלי, שאין מה לעשות ושאני אמתין לטכנאי וישאר בלי חיבור. זה דיי היה זוועה.
הסוף הטוב הוא שנתקלתי פה במספר ת'רדים שמסבירים על ההגדרה להוט של VLAN ID 601. ואכן כשהגדרתי בצורה הנכונה ( via the iptv section rather than the 802b inside WAN configuration ) הכל נראה שעובד מעולה. אני לא מאחורי נאט והכל סבבה (פינגים גבוהים אבל נראה לי כי זה פשוט הפול שלי בהוט)
מה שכן, ולא הצלחתי להבין מכל הפוסטים שקראתי. האם זה מצב תקין? האם כדאי לי להמשיך להתעסק בזה מול הוט? לבקש שאיכשהו יסדרו את זה מול IBC? אני מניח אם אני נשאר ככה אני צריך כל הזמן לזכור אם אני משנה משהו שאני צריך להגדיר vlan id 601 וכו'
אשמח לעזרה בענין. וגם שוב תודה על כל המידע שכבר נתתם. בלי זה היו ממשיכים לטרטר אותי עוד יומיים עד שיגיע טכנאי נוסף ושיחות מנהל ומה לא...
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 125
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 37 פעמים
זה לא מצב תקין, אבל לא מאמין שכדאי לך להתעסק בלטפל בזה - מדובר בסבירות גבוהה בבעיית הגדרה בציוד של IBC. אפשר לפרט עוד טכנית מה קורה שם אבל זה רלוונטי לכל המשתמשים מול ציוד שמוגדר כך. לחלק זה לא מורגש כי כרטיס הרשת או הנתב שלהם מתעלמים או מעלימים את הVLAN. מבחינת הוט - כל עוד זה עובד עם ציוד שלהם, זה נחשב "תקין" ולא ישקיעו בלתקן משהו שרק עוזר לצרכנים לשלם להם פחות כסף...
בתשתית IBC ישנם 2 אזורים. אזור DASAN ואזור NOKIA.
במידה ואתה מחובר באזור DASAN - יש פרופיל במערכת של IBC שצריך להיות מוגדר על המנוי שלך. DASAN to NOKIA.
הפרופיל הוא 010.
אחרי שמגדירים את הפרופיל הזה במערכת - אתה תקבל DHCP תקין ללא צורך בעוד הגדרה מהצד שלך.
הבעיה שאף אחד בהוט לא מכיר את זה. וב-IBC מכירים את זה אולי 3 אנשים.
במידה ואתה מחובר באזור DASAN - יש פרופיל במערכת של IBC שצריך להיות מוגדר על המנוי שלך. DASAN to NOKIA.
הפרופיל הוא 010.
אחרי שמגדירים את הפרופיל הזה במערכת - אתה תקבל DHCP תקין ללא צורך בעוד הגדרה מהצד שלך.
הבעיה שאף אחד בהוט לא מכיר את זה. וב-IBC מכירים את זה אולי 3 אנשים.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
ממליץ להיזהר ולא לאלץ את הנציגים לעשות דברים שהם לא יודעים.
נציגה אחת בהוט דפקה לי את המנוי בכך שביטלה לי את השיוך של המספר הסידורי של הממיר למנוי.
שינויים של מהירות במנוי או ביטול CGNAT לא עבדו יותר.
נציגה אחת בהוט דפקה לי את המנוי בכך שביטלה לי את השיוך של המספר הסידורי של הממיר למנוי.
שינויים של מהירות במנוי או ביטול CGNAT לא עבדו יותר.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
תודה רבה לכולם באמת, שאלה נוספת - מאיפה אנחנו יודעים את המספר 601? למה דווקא זה? אם אני אשנה חבילת מהירות אני אצטרך לקנפג מספר שונה? אם הבנתי נכון כנראה לא. וזה רק המספר טיוג ל DHCP אבל אם כך איך המספר הזה הגיע למידע שלנו? הAI שעזר לי לדבג את הבעיות הציע 10 או 100 שמן הסתם לא עבדו.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
איפה מגדירים את זה, בממיר סיב או בראוטר? אפשר לצרף צילומסך איפה ששמת את המספר?
- Flash.Fiber
- חבר פעיל

- תגובות: 85
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
יש כאלה שאומרים במתאם סיב ויש כאלה בנתב.oferlaor כתב: איפה מגדירים את זה, בממיר סיב או בראוטר? אפשר לצרף צילומסך איפה ששמת את המספר?...
ויש כאלה שאומרים במערכות של הוט.
אבל זה יותר נדיר.
וזה נמצא ב-WAN.
פה הוא הגדיר זאת במתאם Gofiber:
viewtopic.php?t=396767&start=20#p3395903+
אבל רוב רובם מקריאה ברשת מגדיר זאת בנתב.
ויש בודדים שבמערכות של הוט הגדירו להם לזאת.
בתשתית IBC ספקי אינטרנט שונים משויכים למספרי VLAN שונים. HOT ל-601, 019 ל-98, סלקום ל-700,… לכן, כל זמן שאתה מחובר דרך HOT עם מתאם הסיב הנוכחי, מספר ה-VLAN שלך ישאר 601 בלי קשר לפרטים כמו מהירות החבילה.28/04/2026 14:24n1v0 כתב: מאיפה אנחנו יודעים את המספר 601? למה דווקא זה? אם אני אשנה חבילת מהירות אני אצטרך לקנפג מספר שונה?...
הדיווח הראשון שבו נתקלתי לגבי הצורך לקנפג VLAN 601 בחיבור HOT היה ב-Facebook והגיע ממישהו שגילה את זה בעזרת שימוש בתכנה בשם WireShark שמאפשרת גילוי פרטים כאלה. ביתר פירוט, אחרי שהוא לא הצליח להתחבר מהנתב שלו הוא התחבר ישירות עם מחשב לממיר סיב (ככה החיבור לרוב עובד גם בלי קינפוג VLAN, בגלל שברירת המחדל ב-Windows היא להתעלם מהתיוג) ואז בשביל להבין למה החיבור עובד מהמחשב ולא מהנתב הוא השתמש ב-WireShark ועלה על הסיפור.
קיימת גם דרך אחרת לבדוק את מספר ה-VLAN הנדרש. מי שיש לו מיומנות בסיסית בתפעול ממשקי CLI יכול לאבחן את המצב ע"י ביצוע הפרוצדורה שמתוארת בפוסט הבא:
viewtopic.php?t=399863#p3384679+
הפלט של הפקודה
קוד: בחירת הכל
omcicli mib get 84אם נדרש לקנפג VLAN ואם אפשר לבצע את זה בנתב, זו הדרך המומלצת (בין היתר, כי היא תמיד עובדת). בכל הנוגע לאפשרות הקינפוג של ה-VLAN הנדרש בממיר הסיב עצמו, המצב לא לגמרי ברור: אמנם קיימת בממשק הניהול של ה-GF25C אפשרות להגדיר VLAN וגם היה פה דיווח אחד של מישהו שטען שזה עבד לו, אבל היו גם דיווחים של אנשים שטענו שזה לא עובד. (זה מסוג הדברים שיכול כעיקרון להיות תלוי בגרסת הקושחה של ה-GF25C ו/או בציוד הקונקרטי של IBC שדרכו מתבצע החיבור.)...
תגובה מעולה. מאוד מלמד לגבי איך לעלות על הID בעתיד אם אצטרך.itfan כתב: בתשתית IBC ספקי אינטרנט שונים משויכים למספרי VLAN שונים. HOT ל-601, 019 ל-98, סלקום ל-700,… לכן, כל זמן שאתה מחובר דרך HOT עם מתאם הסיב הנוכחי, מספר ה-VLAN שלך ישאר 601 בלי קשר לפרטים כמו מהירות החבילה.
הדיווח הראשון שבו נתקלתי לגבי הצורך לקנפג VLAN 601 בחיבור HOT היה ב-Facebook והגיע ממישהו שגילה את זה בעזרת שימוש בתכנה בשם WireShark שמאפשרת גילוי פרטים כאלה. ביתר פירוט, אחרי שהוא לא הצליח להתחבר מהנתב שלו הוא התחבר ישירות עם מחשב לממיר סיב (ככה החיבור לרוב עובד גם בלי קינפוג VLAN, בגלל שברירת המחדל ב-Windows היא להתעלם מהתיוג) ואז בשביל להבין למה החיבור עובד מהמחשב ולא מהנתב הוא השתמש ב-WireShark ועלה על הסיפור.
קיימת גם דרך אחרת לבדוק את מספר ה-VLAN הנדרש. מי שיש לו מיומנות בסיסית בתפעול ממשקי CLI יכול לאבחן את המצב ע"י ביצוע הפרוצדורה שמתוארת בפוסט הבא:
viewtopic.php?t=399863#p3384679+
הפלט של הפקודה
קוד: בחירת הכל
כולל את מספר ה-VLAN.קוד: בחירת הכל
omcicli mib get 84
אם נדרש לקנפג VLAN ואם אפשר לבצע את זה בנתב, זו הדרך המומלצת (בין היתר, כי היא תמיד עובדת). בכל הנוגע לאפשרות הקינפוג של ה-VLAN הנדרש בממיר הסיב עצמו, המצב לא לגמרי ברור: אמנם קיימת בממשק הניהול של ה-GF25C אפשרות להגדיר VLAN וגם היה פה דיווח אחד של מישהו שטען שזה עבד לו, אבל היו גם דיווחים של אנשים שטענו שזה לא עובד. (זה מסוג הדברים שיכול כעיקרון להיות תלוי בגרסת הקושחה של ה-GF25C ו/או בציוד הקונקרטי של IBC שדרכו מתבצע החיבור.)...
לשאלתך@oferlaor
במקרה שלי נתב של ASUS אז בממשק WRT תחת LAN להיכנס ל IPTV ושם
select isp profile -> manual setting
internet -> vid 601 prio 0
היי
עניין אותי איך להגדיר למקרה שאחליט לעבור להוט.
אני משתמש בopen wrt 25.12.2 ולא מצאתי את האפשרות שם.
מבדיקה בפרופסור גוגל נתנו דרך
Steps to Configure VLAN 601 in LuCI
Navigate to Devices: Go to Network -> Interfaces and click the Devices tab.
Configure Bridge: Click Configure next to your LAN bridge device (usually br-lan).
Bridge VLAN Filtering: Move to the Bridge VLAN Filtering tab.
Add VLAN 601:Click Add.
Set VLAN ID to 601.
Set Local Bridge VLAN (check the box).
Configure ports: Set the CPU port (e.g., cpu) to Tagged and the ports you want to be on VLAN 601 to Untagged (or Tagged if connecting to another managed switch).
Save and Apply: Click Save, then Save & Apply. [1, 2, 3, 4, 5]
מקווה שיעזור למישהו - לא אימתתי אבל ניתן להגדיר אצלי בראוטר
עניין אותי איך להגדיר למקרה שאחליט לעבור להוט.
אני משתמש בopen wrt 25.12.2 ולא מצאתי את האפשרות שם.
מבדיקה בפרופסור גוגל נתנו דרך
Steps to Configure VLAN 601 in LuCI
Navigate to Devices: Go to Network -> Interfaces and click the Devices tab.
Configure Bridge: Click Configure next to your LAN bridge device (usually br-lan).
Bridge VLAN Filtering: Move to the Bridge VLAN Filtering tab.
Add VLAN 601:Click Add.
Set VLAN ID to 601.
Set Local Bridge VLAN (check the box).
Configure ports: Set the CPU port (e.g., cpu) to Tagged and the ports you want to be on VLAN 601 to Untagged (or Tagged if connecting to another managed switch).
Save and Apply: Click Save, then Save & Apply. [1, 2, 3, 4, 5]
מקווה שיעזור למישהו - לא אימתתי אבל ניתן להגדיר אצלי בראוטר
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4301
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 898 פעמים
מילא לשאול את גוגל, אבל זה נראה כאילו שהתשובה זו קיבלת בכלל מאזור ה AI של גוגל.
מיותר לציין שמובן מעליו שתשובה זו שקיבלת לא קשורה כלל לנושא של הדיון זה. והיא בכלל מנסה לגרום לך לבצע הגדרות על ממשק LAN של הנתב ויותר גרוע מכך מובילה אותך למצב שבכלל לא תהיה לך גם גישה לנתב זה אחרי זה, אם תנסה לעשות את מה שההזיה הציעה לך.
כמובן שההגדרות הרלוונטיות ב OpenWRT הן שונות לגמרי שלא קשורות לדרך זו.
מיותר לציין שמובן מעליו שתשובה זו שקיבלת לא קשורה כלל לנושא של הדיון זה. והיא בכלל מנסה לגרום לך לבצע הגדרות על ממשק LAN של הנתב ויותר גרוע מכך מובילה אותך למצב שבכלל לא תהיה לך גם גישה לנתב זה אחרי זה, אם תנסה לעשות את מה שההזיה הציעה לך.
כמובן שההגדרות הרלוונטיות ב OpenWRT הן שונות לגמרי שלא קשורות לדרך זו.
מה שנכון נכון.sys_admin כתב: מילא לשאול את גוגל, אבל זה נראה כאילו שהתשובה זו קיבלת בכלל מאזור ה AI של גוגל.![]()
כמובן שההגדרות הרלוונטיות ב OpenWRT הן שונות לגמרי שלא קשורות לדרך זו....
ניתן להגדיר זאת ולא ראיתי אפשרות שיפגע בהגדרת הראוטר אם אתחבר אליו בפורט שלא מוגדר לvlan.
המטרה שלי לדעת מה להגדיר במקרה שאעבור להוט.
לא ראיתי בפורום הגדרות שמתאימות לopen wrt - ההגדרות שראיתי לא היו קיימות אצלי
יש לי בננה 3 עם open wrt 25.12.2
למיטב זיכרוני גם לך יש בננה 3 ששידרגת ל25.12.2 בעם האחרונה שעקבתי.

אשמח אם תחסוך לי זמן ועצבים ותפנה אותי לכיוון הנכון.
המפתח לקבלת תשובה נכונה הוא לשאול את השאלה הנכונה ובעניין הזה בינה מלאכותית היא לא בהכרח שונה מבינה טבעית. לפי השורה הראשונה של התשובה שקיבלת, די ברור שלא שאלת את השאלה הנכונה....
כשהפנתי לאותו גוגל/ג'מיני את השאילתה הבאה:
provide steps to configure the DHCP WAN connection in OpenWrt over VLAN 601 using Luci
קיבלתי את התשובה הבאה, שהיא דווקא נכונה.To configure a DHCP WAN connection over VLAN 601 in OpenWrt using the LuCI web interface, you must create a new VLAN device (e.g., eth0.601) and assign it to the WAN interface. These steps generally apply to devices using either the older swconfig method or the newer DSA (Distributed Switch Architecture).
Step-by-Step Configuration in LuCI
1. Log in to LuCI
Open your web browser, enter the IP address of your OpenWrt router (default: 192.168.1.1), and log in.
2. Navigate to Interfaces
Go to Network > Interfaces.
3. Add VLAN Device
◦ Click on the Devices tab.
◦ Click Add device configuration....
◦ Device type: Select VLAN (802.1q).
◦ Base device: Select the physical interface connected to your modem (usually eth0 or eth1 or br-wan).
◦ VLAN ID: Enter 601.
◦ Click Create.
◦ Note: Ensure "Bring up empty bridge" is NOT checked if you are attaching this directly to WAN.
◦ Click Save.
4. Configure WAN Interface
◦ Go back to the Interfaces tab.
◦ Find the WAN interface and click Edit.
◦ Protocol: Set to DHCP client.
◦ Device: Select the new VLAN interface you created in Step 3 (it will look like eth0.601 or Base device with VLAN ID 601).
◦ Click Save.
5. Apply Changes
◦ Click Save & Apply at the bottom of the page.
6. Verify Connectivity
◦ Go to Network > Interfaces.
◦ Verify the WAN interface shows a received IP address from your ISP.
1. Log in to LuCI
Open your web browser, enter the IP address of your OpenWrt router (default: 192.168.1.1), and log in.
3. Add VLAN Device
◦ Base device: Select the physical interface connected to your modem (usually eth0 or eth1 or br-wan).
◦ Click Create.
◦ Note: Ensure "Bring up empty bridge" is NOT checked if you are attaching this directly to WAN.
◦ Click Save.
◦ Device: Select the new VLAN interface you created in Step 3 (it will look like eth0.601 or Base device with VLAN ID 601).
◦ Click Save.
5. Apply Changes
6. Verify Connectivity
◦ Verify the WAN interface shows a received IP address from your ISP.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

מן הסתם שמי שטיפה מכיר את הניהול של מערכת OpenWRT ישר מבין, שאם מיישמים את הפעולות אלה שקיבלת מ AI, אז כל מה שמקבלים במקרה זה, זה חוסר קישוריות מצד האינטרנט.itfan כתב: המפתח לקבלת תשובה נכונה הוא לשאול את השאלה הנכונה ובעניין הזה בינה מלאכותית היא לא בהכרח שונה מבינה טבעית. לפי השורה הראשונה של התשובה שקיבלת, די ברור שלא שאלת את השאלה הנכונה.
כשהפנתי לאותו גוגל/ג'מיני את השאילתה הבאה:provide steps to configure the DHCP WAN connection in OpenWrt over VLAN 601 using Luciקיבלתי את התשובה הבאה, שהיא דווקא נכונה.
<div style="direction: ltr;">To configure a DHCP WAN connection over VLAN 601 in OpenWrt using the LuCI web interface, you must create a new VLAN device (e.g., eth0.601) and assign it to the WAN interface. These steps generally apply to devices using either the older swconfig method or the newer DSA (Distributed Switch Architecture).
1. Log in to LuCI
3. Add VLAN Device
◦ Click Create.
◦ Click Save.
◦ Click Save.
5. Apply Changes
6. Verify Connectivity
◦ Verify the WAN interface shows a received IP address from your ISP....
וזה עוד צורך בהגדרות הכי בסיסיות ונפוצות שקיים להם הסבר פשוט וים של מדריכים ברחבי רשת. אני אפילו לא רוצה לחשוב מה היה מקבל בן אדם שהיה מבקש מ AI הדרכה לדבר יותר מתקדם במערכת זו.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

ההסבר של ההזייה שקיבלת זה בכלל סוג של בליל של ההגדרות שעוסקות בממשק LAN ולא בממשק WAN שקשור לחיבור לאינטרנט. זו הסיבה גם שאם היית הולך לפי המדריך זה, היית מעבד את היכולת שלך לתקשר עם הנתב זה.tolaat01 כתב: מה שנכון נכון.
ניתן להגדיר זאת ולא ראיתי אפשרות שיפגע בהגדרת הראוטר אם אתחבר אליו בפורט שלא מוגדר לvlan.
המטרה שלי לדעת מה להגדיר במקרה שאעבור להוט.
לא ראיתי בפורום הגדרות שמתאימות לopen wrt - ההגדרות שראיתי לא היו קיימות אצלי
יש לי בננה 3 עם open wrt 25.12.2
למיטב זיכרוני גם לך יש בננה 3 ששידרגת ל25.12.2 בעם האחרונה שעקבתי.
אשמח אם תחסוך לי זמן ועצבים ותפנה אותי לכיוון הנכון....
אנסה להסביר לך איך ניתן כן להגדיר את הממשק WAN של הנתב שיש לך להשתמש בחיבור מתויג.
דבר ראשון צריך לראות מה הממשק שהוגדר לשמש לצורך WAN. למשל בבננה 3 שיש לך זה עמור להיות גשר רשת בשם br-wan.
דבר שני, ניגשים להגדרות של ממשקי רשת של OPENWRT ובהתקנים שם בוחרים להגדיר את אותו הגשר בשם br-wan, שזיהינו בשלב הקודם.
אחרי זה בהגדרות סינון של VLAN בממשק זה מאפשרים את הסינון זה ומוסיפים תיוג עם מספר שרוצים, למשל 601 ובממשקי רשת של גשר זה, למשל ב sfp1 בוחרים קישור מתויג למספר זה. שומרים את כל ההגדרות.
דבר שלישי, בממשקי רשת, בממשק WAN מבצעים עריכה ובהגדרות הכלליות בהתקן בוחרים את ה VLAN שיצרנו לפני זה. למשל את br-wan.601
אחרי זה יש צורך לכבות ולהדליק מחדש את הנתב.
זה הכל, כרגע בדקתי בסביבת פיתוח שלי את המכשיר מדגם זה והגדרות אלה שהסברתי לך פועלות.
אתה טועה ומטעה. מה שג’מיני מציע כאן בהחלט "עובד” וזה גם בדיוק הקינפוג המינימלי שמוליך לתוצאה הרצויה. לכן, בשביל אנשים שמעדיפים את הפתרון הכי פשוט לבעיה נתונה, זה בדיוק הפתרון המומלץ (ומה שעוד נחמד כאן זה שג’מיני נותן הסברי step-by-step מצוינים).02/05/2026 10:47sys_admin כתב: מן הסתם שמי שטיפה מכיר את הניהול של מערכת OpenWRT ישר מבין, שאם מיישמים את הפעולות אלה שקיבלת מ AI, אז כל מה שמקבלים במקרה זה, זה חוסר קישוריות מצד האינטרנט.
...
אולי פה עיקר הטעות שלך: מה שאתה מציע פה לא רק מיותר (עדיף דווקא להשאיר את הברידג’ בלי הסינון ואז גם כל שאר מה שאתה מציע בשלב השני הזה מיותר) אלא גם עלול לשבש או לסבך דברים כמו גישה לממשק הניהול של ה-GF25C (ככל שהוגדר עבורה ניתוב מתאים בשלב קודם או שיהיה רצון להגדיר ניתוב כזה בעתיד). לדעתי, כדאי לך ללמוד מה-AI: גם איך לספק פתרונות יעילים ופשוטים וגם איך לכתוב הסברים באופן ברור.02/05/2026 10:52sys_admin כתב: דבר שני, ניגשים להגדרות של ממשקי רשת של OPENWRT ובהתקנים שם בוחרים להגדיר את אותו הגשר בשם br-wan, שזיהינו בשלב הקודם.
אחרי זה בהגדרות סינון של VLAN בממשק זה מאפשרים את הסינון זה ומוסיפים תיוג עם מספר שרוצים, למשל 601 ובממשקי רשת של גשר זה, למשל ב sfp1 בוחרים קישור מתויג למספר זה. שומרים את כל ההגדרות....
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1447
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 279 פעמים
ל-BPI-R3 שני פורטים המיועדים לשמש כ- WAN - פורט Ethernet, וגם פורט SFP. כאשר שניהם משויכים לברידג' br-wan כברירת מחדל. היתרון בצורת ההגדרה הזו היא שניתן לחבר את פורט ה- Ethernet או את פורט ה-SFP עם אותה קונפיגורציה וזה פשוט יעבוד, עדיף מאשר להגדיר את הפורט הפיזי כ-wan. מסיבה זו נראה שעדיף להחיל את הגדרות ה-VLAN ברמת הברידג' מאשר ברמת הפורט הפיזי.
דעות אחרות?
עריכה: גם ג׳מיני מציע אפשרות להגדיר את ה-Base-device כ-br-wan
ממשק הניהול של ההתקן הוא על br-lan - לא קשור ולא נוגעים בו.
דעות אחרות?
עריכה: גם ג׳מיני מציע אפשרות להגדיר את ה-Base-device כ-br-wan
ממשק הניהול של ההתקן הוא על br-lan - לא קשור ולא נוגעים בו.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

לפי כל מה שכתבת אתה פשוט לא מבין את העבודה של OpenWRT עם נושא של VLANs וכל הידע מנסה לקבל מהתשובות של AI ועוד, אם לא בצורה מושכלת. זה עוד מילא, אבל בנוסף לזה אתה גם מנסה לבלבל את האחרים, שעוד יכולים לחשוב שמה שכתבת, יש בו משהו אמתי.itfan כתב: אתה טועה ומטעה. מה שג’מיני מציע כאן בהחלט "עובד” וזה גם בדיוק הקינפוג המינימלי שמוליך לתוצאה הרצויה. לכן, בשביל אנשים שמעדיפים את הפתרון הכי פשוט לבעיה נתונה, זה בדיוק הפתרון המומלץ (ומה שעוד נחמד כאן זה שג’מיני נותן הסברי step-by-step מצוינים).
אולי פה עיקר הטעות שלך: מה שאתה מציע פה לא רק מיותר (עדיף דווקא להשאיר את הברידג’ בלי הסינון ואז גם כל שאר מה שאתה מציע בשלב השני הזה מיותר) אלא גם עלול לשבש או לסבך דברים כמו גישה לממשק הניהול של ה-GF25C (ככל שהוגדר עבורה ניתוב מתאים בשלב קודם או שיהיה רצון להגדיר ניתוב כזה בעתיד). לדעתי, כדאי לך ללמוד מה-AI: גם איך לספק פתרונות יעילים ופשוטים וגם איך לכתוב הסברים באופן ברור....
ובנוסף לכך גם כותב "טועה ומטעה" למי שבין היתר עוסק בפיתוח של מערכת זו מזה שנים רבות.
אני הסברתי לפני זה דבר פשוט ביותר ואין כאן מה להסתבך.
אם רוצים לשאול את השאלות את AI, אז צריך לדעת את ההגבלות שלו, וגם לדעת איך לנסח את השאלות אלה, וגם לבחון את התשובה.
למשל, אם כבר שואלים את Gemini בהקשר זה בצורה נכונה ולא כזו שתגרום לו לתשובה מופרכת, אז גם מקבלים תשובה סבירה:
זו למשל תשובה כללית נכונה, לשאלה כללית, של איך מגדירים את שימוש בתיוג vlan ב openwrt.
מכאן כבר כל אחד צריך לא להעתיק את התשובה זו כמו תוכי, אלה לדעת להתאים אותה למקרה ספציפי שלו. למשל לא לממשק lan, אלה לממשק wan ולממשקים פיזיים אחרים. גם, כמובן צריך לדעת לבד להבין, אם יש בכלל ממשק גשר קיים, או שצריך ליצור חדש כזה ולא לצפות מ ai לחזות את זה למקרה פרטי.
מי שמתעקש לכתוב פה שטויות וכנראה "לא מבין את העבודה של OpenWRT עם נושא של VLANs” זה אתה. לצורך מה שנדרש פה, דהיינו חיבור ה-WAN ע"ג VLAN 601, אין שום תועלת ובטח לא צורך בלקנפג VLAN filtering על br-wan. כפי שג’מיני כנראה יודע, ומומלץ לך ללמוד ממנו, זה לא משנה אם ה-base device הוא פורט יחיד כמו eth0 או ברידג’ כמו br-wan (שיכול לכלול פורט אחד או יותר): הדבר הפשוט והמומלץ ביותר לצורך מה שנדרש כאן זה לקנפג את ה-VLAN device ע"ג ה-base device ואז לקנפג את חיבור ה-WAN ע"ג ה-VLAN device. וזהו! VLAN filtering זה מנגנון שנועד לחסום תעבורה (חוץ מתעבורה שדואגים לאפשר בעזרת הגדרות נוספות) ולצורך מה שנדרש פה, אין בזה שום תועלת. במקרה הטוב, מדובר בתוספת הגדרות מיותרות. במקרה הפחות טוב, זה יחסום דברים שעדיף שלא יחסמו.03/05/2026 7:51sys_admin כתב: לפי כל מה שכתבת אתה פשוט לא מבין את העבודה של OpenWRT עם נושא של VLANs...
זה תיאור מדויק למדי של מה שאתה עושה פה. על זה נאמר, הפוסל במומו פוסל.אתה גם מנסה לבלבל את האחרים, שעוד יכולים לחשוב שמה שכתבת, יש בו משהו אמתי....
בזה אתה לשם שינוי צודק, אבל לא באמת שאלת את השאלה הנכונה...אם רוצים לשאול את השאלות של AI, צריך לדעת ההגבלות שלו, גם לדעת איך לשאול אותן, וגם לבחון את התשובה....
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
הסתכלתי על הפתרון ש-sys_admin נתן והפתרון של itfan - שניהם אותו פתרון.
ככל הנראה sys_admin התכוון להגיב על הפתרון השגוי ש-tolaat01 נתן.
ככל הנראה sys_admin התכוון להגיב על הפתרון השגוי ש-tolaat01 נתן.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.