בזק סיב 5Gb עם ציוד פרטי
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
נשתדל לרכז את המידע:
UDM SE על הניר הוא מוצר חביב עם מגבלות ראויות לציון. אלה הפורטים: הפורטים של ה- SFP PLUS תומכים במהירות 1Gbps ו- 10Gbps - לא במהירויות הביניים. לכן SFP ONT באחד הפורטים האלו יעבוד במהירות 1G
שימוש בנתב הזה לרשת 2.5G יכול להתבצע בתצורות מאוד ספציפיות, לדוגמא:
* שימוש בפורט 2.5G כ- WAN, על ידי חיבור Bridge ONT כמו GF25C או דומה שיש לו חיבור Ethernet *או* חיבור מודול SFP של בזק לממיר מדיה שיש לו יציאה של Ethernet. ישנם סוויצ'ים לא יקרים של 8 פורטים של 2.5Gbps ושני פורטים של SFP PLUS. ניתן לחבר סוויץ' כזה לפורט ה- SFP PLUS עם כבל DAC, והסוויץ' האמור יספק את קישוריות ה- LAN על 2.5G
זה יעבוד, ומבחינת ביצועים זה כמעט הקצה של המוצר הזה עם PPPOE.
שימוש בנתב הזה לחיבור של 5Gbps ממש לא מומלץ בגלל בעיית ביצועים עם PPPOE שזה חיסרון בולט של הדגם הזה. לכאורה עם שני פורטים של SFP PLUS זה אמור להיות נתב שתומך בקצבים של 10Gbps אבל לפחות עם PPPOE זה די רחוק מכך.
במידה ורלוונטי אשתף לינקים לסוויץ' האמור, ולממיר מדיה. לא סיפור יקר, בכמה עשרות דולרים אפשר לסגור את הפינה הזו. כהערת אגב, UDM SE עושה עוד דברים - לא רק ניתוב, ולזרוק דגם כזה שעלותו 500 דולר - חבל, במיוחד שניתן לבנות תצורה שתעבוד היטב על 2.5G. אם דרוש מעבר לכך אז כנראה שאין ברירה אלא להחליף.
עריכה: הבעיה מתועדת עם נסיון לפיתרון (לא מוצלח) - ראה הודעה אחרונה:
https://forum.mikrotik.com/t/rb5009ug-s ... t/269483/8
UDM SE על הניר הוא מוצר חביב עם מגבלות ראויות לציון. אלה הפורטים: הפורטים של ה- SFP PLUS תומכים במהירות 1Gbps ו- 10Gbps - לא במהירויות הביניים. לכן SFP ONT באחד הפורטים האלו יעבוד במהירות 1G
שימוש בנתב הזה לרשת 2.5G יכול להתבצע בתצורות מאוד ספציפיות, לדוגמא:
* שימוש בפורט 2.5G כ- WAN, על ידי חיבור Bridge ONT כמו GF25C או דומה שיש לו חיבור Ethernet *או* חיבור מודול SFP של בזק לממיר מדיה שיש לו יציאה של Ethernet. ישנם סוויצ'ים לא יקרים של 8 פורטים של 2.5Gbps ושני פורטים של SFP PLUS. ניתן לחבר סוויץ' כזה לפורט ה- SFP PLUS עם כבל DAC, והסוויץ' האמור יספק את קישוריות ה- LAN על 2.5G
זה יעבוד, ומבחינת ביצועים זה כמעט הקצה של המוצר הזה עם PPPOE.
שימוש בנתב הזה לחיבור של 5Gbps ממש לא מומלץ בגלל בעיית ביצועים עם PPPOE שזה חיסרון בולט של הדגם הזה. לכאורה עם שני פורטים של SFP PLUS זה אמור להיות נתב שתומך בקצבים של 10Gbps אבל לפחות עם PPPOE זה די רחוק מכך.
במידה ורלוונטי אשתף לינקים לסוויץ' האמור, ולממיר מדיה. לא סיפור יקר, בכמה עשרות דולרים אפשר לסגור את הפינה הזו. כהערת אגב, UDM SE עושה עוד דברים - לא רק ניתוב, ולזרוק דגם כזה שעלותו 500 דולר - חבל, במיוחד שניתן לבנות תצורה שתעבוד היטב על 2.5G. אם דרוש מעבר לכך אז כנראה שאין ברירה אלא להחליף.
עריכה: הבעיה מתועדת עם נסיון לפיתרון (לא מוצלח) - ראה הודעה אחרונה:
https://forum.mikrotik.com/t/rb5009ug-s ... t/269483/8
יש לי מתאם sfp+ ל-rj45 תומך multigig. אתמול עשיתי ניסוי, חיברתי את המתאם לנתב, שם הוא זוהה כ-10g, בצד השני חיברתי עם כבל רשת למתאם usbc שתומך עד 5g וזה בינתיים עובד בבדיקה עם ה mac שלי. רוחב הפס שלי טרם שודרג, אבל החיבור פועל...
אני לא רואה קושי לקבל 2.5 לחיבור ה-wan ולהוציא מהנתב דרך כלוב ה-sfp+ כאמור לעיל.
אני לא רואה קושי לקבל 2.5 לחיבור ה-wan ולהוציא מהנתב דרך כלוב ה-sfp+ כאמור לעיל.
- DanielGR
- גורו רשתות

וה-Mac הסתנכרן על 5Gbps? אם כן, חסכת את הסוויץ׳, אך במחשבה נוספת תצטרך סוויץ׳ 2.5Gbps כדי לחבר עוד צרכנים על 2.5 בכל מקרה.
לגבי הביצועים, אנא עדכן שחבילת החיבור תשודרג
לגבי הביצועים, אנא עדכן שחבילת החיבור תשודרג
מסתבר שפרטנר לא יכולים לספק 2.5/250 על תשתית p2p והעבירו אותי לתשתית בזק. כצפוי אני לא עובר את ה1.2 עם חייגן pppope על ה-udmse.DanielGR כתב: וה-Mac הסתנכרן על 5Gbps? אם כן, חסכת את הסוויץ׳, אך במחשבה נוספת תצטרך סוויץ׳ 2.5Gbps כדי לחבר עוד צרכנים על 2.5 בכל מקרה.
לגבי הביצועים, אנא עדכן שחבילת החיבור תשודרג...
נראה שאין מנוס ממעבר ל- ucg-fiber.
עדכונים בהמשך...
אם כבר מדברים על ציוד פרטי, הנה מתג 2.5g עם 6 פורטים (אחד ...10g) ב 22$ לאחר קופון מבצע...
https://a.aliexpress.com/_c3621eeZ
יש גם דגם נוסף עם שני פורטים של 10g, במחיר דומה.
(המחירים לצערי עלו, שנה שעברה מתג עם 8 פורטים הוזמן ב 25$... )
https://a.aliexpress.com/_c3621eeZ
יש גם דגם נוסף עם שני פורטים של 10g, במחיר דומה.
(המחירים לצערי עלו, שנה שעברה מתג עם 8 פורטים הוזמן ב 25$... )
- DanielGR
- גורו רשתות

UCG Fiber מממש NAT ו- PPPoE Offloading בחומרה, הביצועים טובים מאד גם כאשר IPS/IDS מופעל. ראה כאן:sYn כתב: מסתבר שפרטנר לא יכולים לספק 2.5/250 על תשתית p2p והעבירו אותי לתשתית בזק. כצפוי אני לא עובר את ה1.2 עם חייגן pppope על ה-udmse.
נראה שאין מנוס ממעבר ל- ucg-fiber.
עדכונים בהמשך......
viewtopic.php?t=391405&start=260#p3377525+
העומס על המעבד בזמן הורדה בקצב מקסימלי של 5Gbps הוא נמוך ביותר.
הגיע (שאלתי מחבר), התקנתי - אני מקבל 2.2 gbps בגדול.DanielGR כתב: UCG Fiber מממש NAT ו- PPPoE Offloading בחומרה, הביצועים טובים מאד גם כאשר IPS/IDS מופעל. ראה כאן:
viewtopic.php?t=391405&start=260#p3377525+
העומס על המעבד בזמן הורדה בקצב מקסימלי של 5Gbps הוא נמוך ביותר....
גם דרך הבדיקה של ממשק הנתב וגם דרך speedtest.
לפי הנתב המעבד על 13% כך שאני מניח שזו החבילה (חבל ש-300mbps) נעלמו - אבל לא דרמה...
גם עם IPS או Traffic Identification מכובים.
נסיתי לעשות שימוש ב-rj45 to sfp+ לחיבור ה-WAN וגם לכפות על ה-WAN הרגיל 2.5gbps אבל התוצאה זהה.
נראה לי בסדר סה״כ...
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
בבדיקה דרך הנתב לא תקבל תוצאה תקינה. השרת אירופאי.sYn כתב: גם דרך הבדיקה של ממשק הנתב וגם דרך speedtest....
תוודא שהאצת חומרה דולקת: ואולי Flow Control יכול לעזור בהגדרות.
בבדיקה שלי עם חיבור 2.5G אתה אמור לקבל עד 2,350Mbps.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
האצת החומרה עובדת, אבל לא הצלחתי לעבור 2.15 לערך...Jabberwock כתב: בבדיקה דרך הנתב לא תקבל תוצאה תקינה. השרת אירופאי.
תוודא שהאצת חומרה דולקת:
ואולי Flow Control יכול לעזור בהגדרות.
בבדיקה שלי עם חיבור 2.5G אתה אמור לקבל עד 2,350Mbps....
- DanielGR
- גורו רשתות

sYn כתב: אני מנצל את השרשור כי לא מצאתי מקום אחר רלוונטי, כיום אני מחובר לפרטנר על רשת p2p בחבילת 1gb.
הסיב נכנס ישירות דרך כלוב ה-sfp לנתב udm se. שדרגתי לאחרונה לחבילת 2.5/250 ואני לא יודע אם יסבו אותי לתשתית gpon או ישאירו על p2p.
ככל שיעבירו אותי תשתית, הבנתי שביצועי ה- pppoe של הנתב שלי הם לא להיט.
במקרה, יש לי ״זרוק״ לוח של סופר מיקרו עם מעבד xeon d-1521 שפעם שימש כנתב.
האם אני יכול להתקין עליו openwrt (בשביל ריבוי ליבות ב-pppoe) ולהפוך אותו רק ״לחייגן״ pppoe ללא ניתוב או firewall שאחרי הקמת הקשר יעביר לי את המידע לנתב ה-udm דרך פורט ה-wan וכך התקשורת תוצג לנתב השני כ-dhcp ואהנה ממלוא רוחב הפס ואשמור על האקוסיסטם של ubiquiti?
(הכוונה לחסוך מנתב ה-udmse את העומס של עיסוק עם pppoe).
אם כן, כיצד עושים זאת?
תודה....
עידכון לשאלה זו כאן:
viewtopic.php?t=395582&start=20#p3401672+
הדיון האם זה פרקטי או לא הוא נפרד
אם תצליח לקנפג את הotn עצמו לבצע את זה (ולא לעבוד כbridge מלא) - זה יהיה פרקטי...
- DanielGR
- גורו רשתות

זה מן הסתם היה חוסך קופסה נוספת, בדגמים שיש בארץ זה לא כל כך אפשרי, וגם חלקם לפחות עם מעבדים חלשים למדי.rafi_d כתב: אם תצליח לקנפג את הotn עצמו לבצע את זה (ולא לעבוד כbridge מלא) - זה יהיה פרקטי......
- Flash.Fiber
- חבר פעיל

- תגובות: 85
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
חברים מישהו יודע איך נכנסים לממשק של ה-Gofiber GF10SK? לא קיבלתי חוברת עם פרטים לגבי זה.
בדגם GF25C כן קיבלתי חוברת עם פרטים לכניסה בכתובת 192.168.1.1 אבל אני לא מצליח להגיע לממשק של המתאמים.
כמובן שניתקתי את הסיב כיביתי ואחרי שתי דקות הדלקתי אותו מחדש וחיברתי בכבל רשת למחשב והגדרתי
IP 192.168.1.1
לא נותן כלום.
בדגם GF25C כן קיבלתי חוברת עם פרטים לכניסה בכתובת 192.168.1.1 אבל אני לא מצליח להגיע לממשק של המתאמים.
כמובן שניתקתי את הסיב כיביתי ואחרי שתי דקות הדלקתי אותו מחדש וחיברתי בכבל רשת למחשב והגדרתי
IP 192.168.1.1
לא נותן כלום.
תסתכל בפוסט הבא:25/04/2026 21:01Flash.Fiber כתב: חברים מישהו יודע איך נכנסים לממשק של ה-Gofiber GF10SK? לא קיבלתי חוברת עם פרטים לגבי זה....
viewtopic.php?p=3360596#p3360596
- Flash.Fiber
- חבר פעיל

- תגובות: 85
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
@itfan
ניסיתי עכשיו, לא נותן כלום.
כנראה אני עושה משהו לא תקין.
חיברתי את המתאם בכבל רשת למחשב והגדרתי ip ידני 192.168.1.1
ומסיכת רשת
255.255.255.0 לאחר מכן
אני מקליד את הכתובת
192.168.1.1:443
או
192.168.1.1:80
תקין?
ומסיכת רשת
255.255.255.0 לאחר מכן
אני מקליד את הכתובת
או
תקין?
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
זה לא יעזור לך בשום צורה. אין לך מה לעשות בממשק הזה מאומה. אתה מבזבז את הזמן שלך.Flash.Fiber כתב: ניסיתי עכשיו, לא נותן כלום....
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
את המחשב הגדרת כ 192.168.1.1 ?Flash.Fiber כתב: [mention]itfan[/mention]
ומסיכת רשת
255.255.255.0 לאחר מכן
אני מקליד את הכתובת
או
תקין?...
זו הטעות אתה צריך כל מספר חוץ מהנ"ל, לדוגמה 192.168.1.11