התחדשתי - סט קדמי SVS Ultra Evolution + סאב SB-3000 R|Evolution

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9007
נתן תודות: 1567 פעמים
קיבל תודות: 1348 פעמים

שליחה #121 

LiorShap כתב: תתחדש ותהנה אבי היקר.
נראה מיליון דולר ומשוכנע שגם ישמע בהתאם תמונה
...
תכין את עצמך להזמנה 🤩
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #122 

לעניין "השטיחון" הוא שם לדעתי גם מהיום הראשון של הסט אפ עוד אפילו טרם היה SVS.
יותר בפן העיצובי ונותן פיניש בקו ישר למזנון מאשר שיראו את הרצפה בחלק הזה.
צריך לראות בעין פיזית איך זה נראה כי התמונות רחוקות מאוד מהלעביר את המצב בפועל.
הרגליות שיכוך שלהם לדעתי הם משהו חובה בכל סאב !! לא משנה איזו מותג סאבים יש לכם.
רק כאשר מניחים את הסאב עליהם ומזיזים עם האצבע את התיבה מצליחים להבין את ההשפעה שלהם על הוויברציות במידה והסאב מייצר כאלו.
לדעתי הם אצלי משהו כמו 10 שנים כבר ונראות כמו חדשות דנדשות, בלי התייבשות של הגומי, קילופי צבע של כוס המתכת שמחזיקה אותם וכו'.
קנייה שהוכיחה את עצמה לאורך זמן. מומלץ בחום.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3721
שם מלא: חיים
נתן תודות: 852 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #123 

אם יש משהו שלמדתי בעבר הרחוק הוא.
לבצע חיבורים בין הרסיבר לחלקי המערכת כאשר הרסיבר ושאר החלקים מנותקים מהחשמל (משמע התקע בחוץ)
מה שקרה שבטעות האצבע נגעה בפין של פלג הRCA שהיה אמור להתחבר לסאב כאשר הצד השני מחובר לרסיבר.
מה שגרם לקיצור יציאת הסאב ברסיבר.
למזלי זה היה רסיבר עם יציאות ל2 סאבים.
ראו הוזהרתם!!!🤨
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6619
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 703 פעמים

שליחה #124 

avihuli כתב: תחושה של מריחה וחוסר דיוק
...
בהצלחה חבר 🙏

תהנה הרבה . חיכית וזה הגיע בשעה טובה

האם הצלחת לפתור את הבעיות ?

יכול להרחיב בנושא ? (שינוי פאזה \ קרוס-אובר \ פיתרון אחר )

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #125 

16/04/2026 10:29  
big007 כתב:
אם יש משהו שלמדתי בעבר הרחוק הוא.
לבצע חיבורים בין הרסיבר לחלקי המערכת כאשר הרסיבר ושאר החלקים מנותקים מהחשמל (משמע התקע בחוץ)
מה שקרה שבטעות האצבע נגעה בפין של פלג הRCA שהיה אמור להתחבר לסאב כאשר הצד השני מחובר לרסיבר.
מה שגרם לקיצור יציאת הסאב ברסיבר.
למזלי זה היה רסיבר עם יציאות ל2 סאבים.
ראו הוזהרתם!!!🤨
...
להבנתי אבי התכוון להשוואה עם/בלי רגליות, אבל האזהרה שלך נכונה בכל מקרה.

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3721
שם מלא: חיים
נתן תודות: 852 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #126 

mulder כתב: להבנתי אבי התכוון להשוואה עם/בלי רגליות, אבל האזהרה שלך נכונה בכל מקרה.
...
כנראה לא עבד בגלל שחיברתי את הכבלים כאשר המערכת הייתה דלוקה והסאב היה כבוי (בכפתור) ולכן אני משער שהוא קיבל מתח הזנה שלא איפשר לשנות את הערך באפליקציה. כאשר כיביתי את המערכת והתחברתי שוב, אז העניין הסתדר.
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #127 

כן, אני יודע שהכל אמור להיות מנותק וגם שעשיתי את זה בידיעה שזה דלוק (הרסיבר).
סאב היה כבוי מהכפתור פיזית.
מגיע לי נו נו נו עצבני בנושא !!!

@pessik לשאלתך - עדיין לא. זה בוודאות נובע מכלל הכיול שהתלבשתי עליו של הסט אפ הקודם.
קח בחשבון שהוחלפה במה קידמית קומפלט + סאב שאלו הרמקולים הכי חשובים בסט אפ.
אז אני בטוח שאחרי כיול "כהילכתו" לכל הרכיבים החדשים זה הולך להיות היסטרי.
אם בלי כיול מדויק, זה נשמע כמו שזה נשמע אז אני רק יכול לתאר לעצמי מה יהיה אחרי...
וכן, אני בהתלהבות מטורפת מההתחדשות ועדיין כמו שאתם מכירים אותי אני בדר"כ לרוב לא כזה קיצוני / נחרץ ויותר שקול במה שאני רושם.
.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6619
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 703 פעמים

שליחה #128 

avihuli כתב: בלי כיול מדויק
...
נשמח לשמוע רשמים לאחר שתסיים את כל הכיולים

הכוונה : בשלב שאתה יכול לשבת רגל-על-רגל ולמזוג לעצמך כוס של וויסקי 🥂

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7437
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #129 

תתחדש אבי
נראה יפה מאוד.
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH

testtest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #130 

avihuli כתב: בוקר טוב, אז כמה עדכונים:
מבחינת החיבור טריגר אז כמובן כבל מונו (למרות שנראה לי שגם סטריאו יעבוד) - העניין הסתדר.
כנראה לא עבד בגלל שחיברתי את הכבלים כאשר המערכת הייתה דלוקה והסאב היה כבוי (בכפתור) ולכן אני משער שהוא קיבל מתח הזנה שלא איפשר לשנות את הערך באפליקציה. כאשר כיביתי את המערכת והתחברתי שוב, אז העניין הסתדר.
חיבור מפצל Y - נראה לי הוא נשאר כיום שם יותר מהאספקט הפסיכולוגי. בזמנו הרחוק מאוד לדעתי לא עבדתי עם טריגר וה-Y פתר לי את ההתעוררות של הסאב בווליום נמוך. בהחלט הוא יכול לצאת משם, נשקול.
אגב, כל חיבורי הכבילה לסאב הם עם זוויות של 90 מעלות. מונע כיפוף של הכבלים וגם מאפשר הצמדה עמוקה יותר למזנון.
לעניין הכיווניות של הכבלים אז בדקתי בצ'אט וכן יש משמעות לזה, להלן:
שאלה מצוינת. החיצים האלו הם לא לקישוט – הם מסמנים את **כיווניות הכבל (Directional Cable)**.
בכבלי ה-RCA של SVS, החיצים מורים על הכיוון שבו האות (הסיגנל) אמור לזרום.
### איך מחברים נכון?
* **זנב החץ:** מתחבר למקור (הרסיבר/מגבר שלך), ביציאה שנקראת **Sub Out** או **LFE**.
* **ראש החץ:** מתחבר ליעד (**הסאב-וופר**), לכניסת ה-Input.
### למה זה קיים בכלל? (ההסבר הטכני)
זה אולי נשמע כמו "וודו" של אודיופילים, אבל ב-SVS יש לזה סיבה הנדסית אמיתית שקשורה לסיכוך (Shielding):
1. **הגנה מרעשים:** בכבלים האלו, שכבת הסיכוך המגינה על האות מחוברת לאדמה (Ground) **רק בצד אחד** – בצד של המקור (הרסיבר).
2. **מניעת לולאת אדמה (Ground Loop):** על ידי חיבור הסיכוך בצד אחד בלבד, הכבל מתפקד כמו "אנטנה" שקולטת הפרעות וזורקת אותן חזרה לאדמה של הרסיבר, במקום שהן יזרמו בתוך הכבל ויגיעו לסאב בתור זמזום (Hum).
3. **החץ מוודא** שאתה מחבר את הצד עם הסיכוך המוארק לרסיבר ואת הצד ה"צף" לסאב.
### מה יקרה אם תחבר הפוך?
אל דאגה, שום דבר לא יתפוצץ והסאב עדיין יעבוד. אבל, אתה עלול לאבד את היתרון המרכזי של הכבל – **השקט**. אם תחבר הפוך, יש סיכוי גבוה יותר שתשמע רעשי רקע או זמזומים סטטיים, במיוחד אם הכבל עובר ליד כבלי חשמל אחרים.
**אז בקצרה: תמיד תעקוב אחרי החץ – מהרסיבר לכיוון הסאב!**
...
אתה בדיוק כמוני...
שחיברתי את המגבר החדש אז חיברתי את החצים הפוכים
בהתחלה אמרתי נעעעע בקטע זה שטויות הכל זה חארטה ופסיכולוגי יום למחורות קמתי בבוקר לפני העבודה (אחרתי בגלל זה גם חחחחח) לא ישנתי טוב בלילה, לקח לי מעל חצי שעה לפרק הכל משעשיתי והרכבתי והפכתי הכל מחדש רק בגלל העיניין הפסיכולוגי
המצחיק יותר שבסאבים שלי הקפדתי מראש על החצים ולמשהו במגבר שחכתי מיזה לגמריי 😂
לגבי הכבל טריגר אתה טועה חייב מונו תשאל את הצ׳אט 😋

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #131 

תפסתי את זה בזמן (מבחינת החיצים) למרות שניתקתי את 2 הצדדים ביחד במגבר אז לא זכרתי איזה צד הולך לאיפה אחרי כל החיבורים הראשוניים.
מזל שהצלחתי לאתר פה בפורום תמונות ישנות ואז עליתי על הצבעוניות וככה הצלחתי לחבר איזה כבל לאיזו יציאה לקחתי את המזנון רק טיפונת קדימה אז לא הייתה גישה נוחה לכבילה והכל עשיתי עם מישוש).

לגבי הטריגר - כאמור יש לי מונו. הסר דאגה מליבך ☺️
.

testtest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #132 

לדעתי נתק את מפצל Y אתה מחובר עם טריגר כבר אין צורך ושום יעילות בשיטה שאתה מחובר כרגע
אבלללל
אם זה פסיכולוגית עוזר לך אז לך על זה חחח אני יודע טוב מאוד שהפסיכולוגי הוא חזק יותר מהגיון 😂
אגב איזה RCA מחובר לסאב? המיוחד שיש לsvs לסאבוופרים?

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #133 

Y, חצים, מיותר.. קחו כבל coax , פתרון הכי פשוט.
אבל אם זה עושה לכם טוב פסיכולוגית..

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #134 

@testtest
כן, עשיתי "יישור קו" וכל הכבילה היא של SVS ו- RUIPRO, פרט לכבלים שעוברים בצינורות השרשוריים.

@mulder
חחח, למה מיותר ?
זה לא שאני "בשגעונות" של הבחור החביב עם הוולאלה... זה כולה יחסית כמה גרושים שעושים LOOK וטוב לנפש.
לא דיברתי / רשמתי על ההשפעה שלהם בסאונד.
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #135 

טוב, ניסיתי לדחוף כיול קטן היום בבוקר (בין לבין זה שאני צריך ללכת להביא פיצות לבית ספר), אז הכל היה דחוק וגם לא מדוקדק כפי שאמור להיות.
באמצע של הצקצוקים התחילה לנבוח לי הכלבה אז הייתי צריל להתחיל מחדש.
רושם כרגע טכני כי זה רק מה שהספקתי לעשות לפני פיין טיוניג.
עשיתי 5 נקודות כולן סביב הסוויט:
1 סוויט, 2 גובה סוויט, 3 קדימה מהסוויט, 4+5 ימין שמאל מהסוויט.
לדעתי לא עשיתי כיול חדש גם אחרי ההתחדשות של האליביישן אבולושיין.
מבחינת הקדמיים החדשים: כיול חדש קבע ערך של 0 דציבל מול פלוס 1.5 / 2 בכיול קודם.
סנטר - בטעות לא רשמתי מה היה קודם, ערך חדש פלוס 0.5.
סאב - קודם היה במרחק של 4.15 עם מינוס 2. מדידה חדשה מרחק של 0.30 מטר עם מינוס 7.
תוצאות לא טובות לדעתי של הסאב. כנראה הוא גבוה מדיי או שאני באמת אנתק את המפצל.
מביא אותי לזה שצריך לעשות שוב. ננסה לעשות עכשיו לפני שכולם באים מבית הספר ואז אין מצב לכלום.
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #136 

אני רושם פה לתיעוד שיהיה לי. נקודה אחת כרגע:
מרחק סאב- 0.30 מטר עם מינוס 10.
כמעט את כל הרמקולים הגביר בפלוס בין 8-9. כנראה לאזן את הסאב.
ננתק Y ונעשה שוב נקודה בודדת. אם ייצא סביר - נמשיך ל-5 נקודות על כל הרמקולים.
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #137 

בלי מפצל, עדיין 0.30, מינוס 10.
שאר הרמקולים בפלוס 3-4 דציבל.
ננמיך את הווליום בסאב למינוס 15.
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #138 

מינוס 15 בסאב ווליום:
עדיין מרחק 0.30 ומינוס 8. שאר הרמקולים מאוזנים או פלוס 1.

מנמיך עוד קצת את הסאב למינוס 17:
מרחק 0.30. ווליום מינוס 6. רמקולים עדיין מאוזנים.
נראה לי בסדר.
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #139 

עוד כמה וכמה ניסיונות - המרחק נשאר קבוע על 0.30 ווליום ירד למינוס 3.5 על ווליום מינוס 19 בסאב.
שאר הרמקולים מאוזנים. נראה לי אפשר להתקדם.
.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5142
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 697 פעמים

שליחה #140 

avihuli כתב: עוד כמה וכמה ניסיונות - המרחק נשאר קבוע על 0.30 ווליום ירד למינוס 3.5 על ווליום מינוס 19 בסאב.
שאר הרמקולים מאוזנים. נראה לי אפשר להתקדם.
...
סב 0.30, הכוונה למרחק שמערכת הכיול קבע לסב? לא תקין בעליל
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”