מדפי או רצפתי - יש פרטים בפנים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
yeuda פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1640
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #1 

אני היום עם קדמיים של q acoustics רצפתי 3050i
מאוד מרוצה מהם במיוחד אחרי שהם נמצאים בחלל גדול יותר

יש לי גם זוג מדפיים svs ultra ומתלבט מה עדיף לקדמיים?

כרגע סנטר יש לי 3090i גם של q
סאב svs sb2000 pro
היום התקנתי קדמיים על הקיר למעלה svs elavation prime

ניסיתי להחליף ידנית מידי פעם ומתקשה לבחור.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8999
נתן תודות: 1566 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #2 

למה מתקשה ? מקבל את אותה חוויה מבחינת הסאונד ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

yeuda פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

בגלל שלוקח זמן לעבור בין סט אחד לשני אני מתקשה לשים את האצבע על ההבדלים

בנוסף דילמה האם להשוות עם או בלי הסאב.
בלי הסאב ששמעתי רק מהקדמיים הרגשתי סאונד יותר טוב מהרצפתיים אבל זה כנראה בגלל שהם מצליחים למלא את החלל יותר טוב.
עם סאב יש לי תחושה - אבל אולי אני רק מדמיין שהמדפיים יותר חדים.
ובקולנוע ביתי בכלל קשה

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

נלך רגע צעד אחורה, מאיפה מגיעה ההתלבטות ?

בשביל לבחון רק את היכולות / פוטנציאל של כל רמקול הייתי מחבר צד ימין SVS צד שמאל Q (או הפוך גם, לא קריטי).
שומע סטריאו נקי בלבד (קטע אחד שאתה מכיר טוב) בלי כיול כמובן (PURE) ומנסה להבין מאיזה צד מקבל במה וסאונד טוב יותר.
כמובן עושה שוב את המבחן הפוך, בשביל לשלול השפעות של החלל והבדיקה צריכה להיות כאשר הרמקולים בתוך החלל ולא צמודים לשום קיר מהצדדים / אחורה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

yeuda פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

avihuli כתב: נלך רגע צעד אחורה, מאיפה מגיעה ההתלבטות ?
...
עברנו לבית חדש - ואני צריך לבחור - אין לי טעם להחזיק רמקולים שלא מחוברים לכלום
(הסט שיפסיד ילך למכירה)

מתלבט האם למכור את הסט המלא של q acoutics ולעבור ל SVS הקדמיים + סנטר של DALI שיש לי ואחוריים עוד אחפש

אני מאוד מרוצה מה q acoustics - גם מהמראה שלהם וגם מהשמע

אבל בגלל שאצלי השימוש העיקרי זה קולנוע ביתי - יש לי התלבטות - האם מדפיים טובים (מניח שזה המצב עם ה SVS ULTRA) יתנו תוצאה יותר טובה
20260410_195530.jpg

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

קדימה, אז תעדכן בתוצאות המבחן (כפי שהצעתי לך לך).
.

yeuda פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

avihuli כתב: קדימה, אז תעדכן בתוצאות המבחן (כפי שהצעתי לך לך).
...
כרגע אי אפשר לעשות רעש - מחכה שהילדים יתעוררו

אעדכן בהמשך

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

אמממ... או שתעשה רעש ואז הם יתעוררו.
תלוי איך מסתכלים על זה.
.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #9 

avihuli כתב: נלך רגע צעד אחורה, מאיפה מגיעה ההתלבטות ?
בשביל לבחון רק את היכולות / פוטנציאל של כל רמקול הייתי מחבר צד ימין SVS צד שמאל Q (או הפוך גם, לא קריטי).
שומע סטריאו נקי בלבד (קטע אחד שאתה מכיר טוב) בלי כיול כמובן (PURE) ומנסה להבין מאיזה צד מקבל במה וסאונד טוב יותר.
כמובן עושה שוב את המבחן הפוך, בשביל לשלול השפעות של החלל והבדיקה צריכה להיות כאשר הרמקולים בתוך החלל ולא צמודים לשום קיר מהצדדים / אחורה.
...
לא עדיף מונו? ככה שני הרמקולים יתנו אותו אודיו בדיוק. בסטריאו יש שוני בין הערוצים.
Jack of some trades, master of none

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7640
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #10 

10/04/2026 23:28  
avihuli כתב:
נלך רגע צעד אחורה, מאיפה מגיעה ההתלבטות ?

...
אבי
לא בטוח שזו דרך טובה לבדוק. כל רמקול מושפע אחרת מהחדר ומהמיקום שלו, ובמצב פיור הכיול לא פעיל (וגם אם כן זה גם לא ישנה הרבה במקרה הזה).
אין פה קיצורים, אם רוצים לבדוק לעומק אז צריך לכייל כל זוג כשלעצמו ואז להחליט.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10038
נתן תודות: 549 פעמים
קיבל תודות: 575 פעמים

שליחה #11 

הייתי נעזר בבני המשפחה בלעשות מבחן עיוור עם זוג אחר כל פעם.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

yeuda פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

תודה לכולם

לבני המשפחה לא אכפת - מבחינתם הרמקולים של הטלוויזיה זה גם בסדר 😖

יש לי רסיבר denon x3800 ויש לו 2 presets - אז כיילתי פעמיים עם כל זוג
ניסיתי כמה פעמים לעבור הלוך וחזור בין הרמקולים
ניסיתי גם לחבר אחד ואחד

אני ממש מתקשה לבחור - שתי החלופות הן אחלה

ניסיתי במצב סטריאו (שהכיול פעיל) וגם במצב direct

אם אני מנסה לסדר את המחשבות (אני אשתמש בכל מיני מושגים שאין להם בהם מושג ואולי אני מסביר לא טוב)

הרצפתיים נותנים יותר נמוכים ו"נפח" - מרגיש שיש טיפה יותר במה רחבה - אולי בגלל שיש להם יותר נמוכים ?
המדפיים מרגישים גם מעולה וקצת יותר מדויקים \ ברורים (אולי קצת פחות מרוח)

יתרון של הרצפתיים שיש לי איפה להניח אותם (על הרצפה 😀)

מדפיים כרגע המזנון הנוכחי לא מספיק גדול כדי שלא יפריעו לטלויזייה - אז או מזנון גדול יותר או מעמד

השיטה לפתרון היחידית שאני רואה כרגע - לפרסם את שניהם והראשון שאצליח למכור אשמור את השני
(או שבעצם עדיף שאת הראשון שימכר אותו אני אשמור 😁)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

אם אפשר "להכניס" מונו, אז עדיף.

ערן, לכן רשמתי שירחיק את הרמקולים במקסימום שניתן מההשפעות של החדר. אפילו לקחת אותם מטר וחצי מהקיר האחורי.
בלי כיול בכלל, מצב פיור, בשביל לשמוע את היכולות של הרמקול. ואם אחד במבחן יתעלה על השני, הרי ברור שאם כיול זה ישתפר עוד מעבר.
ולעשות פעמיים כאשר מחליפים את הסדר שלהם בכדי לנטרל את המצב שאולי יש השפעה בכל זאת של החדר.
לא חושב שיש דרך אחרת שמנטרלת את כל הפרמטרים שיכולים להשפיע לכן ניסיתי לבודד ככל שניתן את מה שיש לנו שליטה עליו.

אגב, מה -AI אמר על ההשוואה בין 2 הרמקולים:

חשוב לציין שאנחנו משווים פה "תפוחים לתפוזים": ה-**Q Acoustics 3050i** הוא רמקול רצפתי (Floorstander), בעוד ה-**SVS Ultra Bookshelf** הוא רמקול מדף. הנה הניתוח הטכני שלי להבדלים ביניהם:
### 1. המבנה והפיזיקה של הסאונד
* **Q Acoustics 3050i:** כאן מדובר בנפח תיבה גדול משמעותית עם שני וופרים של 6.5 אינץ'. בזכות טכנולוגיית ה-P2P (Bracing) וה-HPE (משווה לחץ בתוך התיבה), הוא מצליח לספק סאונד "גדול" ומלא מאוד.
* **SVS Ultra:** רמקול מדף קומפקטי אך מאסיבי. הוא בנוי בצורה קשיחה להפליא עם וופר בודד של 6.5 אינץ' העשוי מסיבי זכוכית (Composite Glass Fiber), מה שנותן לו מהירות תגובה גבוהה מאוד.
### 2. דרישות כוח ומיקום
* **3050i:** רמקול נציל יחסית. קל יותר להנעה גם עם מגברים ממוצעים, אבל הוא דורש מרחק מהקירות האחוריים כדי שהבאס לא יהיה "בומי" מדי.
* **SVS Ultra:** דורש הגברה איכותית כדי באמת "להתעורר". למרות שהוא קטן, הוא "אוכל" הספק כדי להגיע לדינמיקה המקסימלית שלו.
### השורה התחתונה:
> **בחר ב-Q Acoustics 3050i אם:** יש לך חלל בינוני עד גדול, אתה אוהב סאונד חם, עשיר ומלא, ואתה לא מתכנן להוסיף סאב-וופר למערכת. הוא הבחירה ה"מהנה" והקלה יותר לאוזן.
> **בחר ב-SVS Ultra Bookshelf אם:** הדיוק הוא המלך עבורך. אם אתה מחפש פירוט מקסימלי (למשל להאזנה קרובה או קריטית), או אם יש לך חלל קטן יותר ואתה מתכנן לשלב אותו עם סאב-וופר איכותי. ה-SVS מרגיש יותר כמו מוניטור אולפני משודרג.
.

yeuda פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

אני ניסיתי גם במצב direct וגם במצב שבו הכיול פעיל.
כאשר שמעתי גם במונו 2 רמקולים אחד מכל סוג עדיין היה קשה להפריד ואם מתקרבים הרמקול נשמע פחות טוב

כמובן שבמצב direct ההבדל יותר משמעותי משם הרשמים שרשמתי.

תלתל
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 702
נתן תודות: 508 פעמים
קיבל תודות: 227 פעמים

שליחה #15 

ציינת שעדיין אין לך אחוריים ותחפש בעתיד.

היש בעיה לשים את המדפיים כסראונד?

ליאור

yeuda פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

תלתל כתב: ציינת שעדיין אין לך אחוריים ותחפש בעתיד.
היש בעיה לשים את המדפיים כסראונד?
ליאור
...
יש לי כרגע רמקולים אחוריים מאותה סדרה של qacoustics - את ה 3020i
ויש לי גם SVS Elavation שגם יכול לשמש כאחוריים

הבעיה שלי כרגע שאין לי אפשרות פיזית לשים אחוריים - הספה באמצע החלל - אני צריך להחליט על סטנדטים או מעין בר מאחורי הספה

בכל מקרה המדפיים האלה גדולים פיזית בשביל אחוריים מבחינתי

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #17 

לדעתי תחשוב עיצובית ,אם אתה יכול שהמדפים יהיו על משהו שהוא לא סטנד ולא תופסים חלל אז הם זכו ,אם אין מקום וגם ככה אתה תשתמש ברצפה אולי היתי בוחר את הרצפתיים.
אם לא הרגשת שוני בסאונד הרווחת...פחות פרמטר להתחשב בו ,תנסה למכור את שתיהם כי קשה למכור כיום ותשאר אם מה שנשאר

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7392
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 501 פעמים

שליחה #18 

ואווו איזה השוואה של שני הרמקולים ... בכול מקרה הקיו אקוסטיק רמקול טוב מאוד . כמעט בזמנו קניתי את הקטנים שלהם
Sony 1040
Monitor mass

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1501
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 253 פעמים

שליחה #19 

במקרה שלך הייתי נשאר עם הרצפתיים.
תהנה.

yeuda פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

Moshe984 כתב: במקרה שלך הייתי נשאר עם הרצפתיים.
תהנה.
...
מעניין - תוכל לפרט ?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”