PlayStation 5 - ב 12/11/20

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73237
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3154 פעמים

שליחה #881 

https://blog.playstation.com/2024/09/10 ... aystation/

הוכרז רשמית - פלייסטיישן 5 פרו:

בסרטון ששודר בשידור בחי בערוץ היוטיוב של סוני פליסטיישן ביום שלישי, הכריז המעצב המוביל של קונסולות סוני, מארק סרני, על הדור הבא של קונסולת המשחקים הראשית והפופולרית של החברה - ה PS5 Pro.
בפרנטציה הוצג כי בדור החדש, המושק כ 4 שנים לאחר השקת ה PS5 המקורי, שמה סוני דגש גדול על שיפור היכולות הגרפיות ששחקנים יפגשו בעולמות המשחק השונים, המרונדרים על גבי הקונסולה. הם הציגו כי ברוב המשחקים, מוצגת האופציה לבחור בין מצב ״חדות״ למצב ״ביצועים״, וכי הראשון מספק איכות מעולה אך בקצב פריימים מופחת, לעומת השני שבו קצב הפריימים מעולה אך האיכות מופחתת במעט על מנת לעמוד בעומס זה. על מנת להתמודד עם הבעיה הזאת,
הציגו בסוני את השיפורים שיכללו ב PS5 Pro. הראשון, הוא השיפור החומרתי. ב Pro יהיה ניתן למצוא GPU עם 67% יותר יחידות עיבוד מהקונסולה הנוכחית, וכן זיכרון מהיר יותר ב-27%. לפי ההערכה של סוני, השיפורים בחומרה יאפשרו לתוכן משחקי להתרנדר יותר מהר ב 45%. השני הוא שיפור ביכולות ה Ray Tracing, שלטענתם הרבה יותר עוצמתי, ולכן מספק תגובות למקורות אור על משטחים בצורה הרבה יותר דינמית. לטענתם, השיפור יאפשר לאור ולצל להשפיע על המשטחים פי 2, ולעיתים אף פי 3, יותר מהר מרגיל.
השלישי הוא הצגה של מנוע שיפור איכות מלאכותי חדש משלהם, בשם Playstation Spectral Super Resolution, או PSSR בקיצור. למעשה, מדובר באלגוריתם שיפור איכות תמונה מבוסס AI ולמידת מכונה, שיוכל לעבד כל פריים ולהוסיף פרטים לכל תמונה, מה שיוביל לתמונה סופית חדה הרבה יותר על המסך.
כל האלמנטים האלו משולבים יחד על ידי הגרסה החדשה של הקוסנולה, על מנת לאפשר למשתמשים להנות מגרפיקה טובה ומקצב פריימים איכותי, מבלי להתפשר על השניים. מגוון משחקים, בעיקר אלו מבית היוצר של סוני, יקבלו עדכונים חינמיים על מנת לנצל את חומרת הקונסולה אל המקסימום, וינשאו את התג ״PS5 Pro Enhanced״. בין המשחקים האלו תוכלו למצוא את ״Marvel's Spider-Man 2״ וכן את ״The Last of Us Part II Remastered, לצד ״Hogwarts Legacy״ ו ״Final Fantasy 7 Rebirth״.
במהלך הפרזנטציה, הציגו סוני מספר השוואות בין הגרסאות הקיימות והמשופרות של המשחקים. עם כל זאת, טרם הוכרזו משחקים חדשים שנבנו במיוחד לקונסולה. הקונסולה החדשה צפוייה לכלול גם את הפיצ׳ר של Game Boost, שתאפשר לה להריץ מעל ל 8,500 משחקי PS4 באופן טבעי על גבי הקונסולה החדשה באמצעות תאימות לאחור, במטרה להוסיף ליציבות של משחקים ישנים על גביה, כולל איכות תמונה משופרת לחלק ממשחקי ה PS4. הקונסולה אף תשווק בתמיכה עם טכנולוגיית Wi-Fi 7, תגיע עם דיסק פנימי של 2TB (לעומת 825GB ב PS5 הרגיל) וכן צפויה לכלול הגדרות למשחק במסכים בעלי קצב רענון משתנה (VRR) וכן באיכות 8K.
סוני הכריזו כי על אף שגודלה של קונסולת הפרו זהה לגודל של הקונסולה הנוכחית, קונסולת הפרו לא תמכר עם מודל הכולל כונן דיסקים בלוריי - אלא תמכר כדיגיטלית בלבד. משתמשים שירצו להשתמש באוספי המשחקים הפיזיים שלהם בכל זאת, יוכלו לקנות כונן בלוריי חיצוני של סוני (בתוספת של כ 80 דולר), ולחברו לקונסולה באופן חיצוני, כאשר התוכנה תתמוך בכך.
ה PS5 Pro, אשר תגיע בגרסה אחת ויחידה הכוללת 2TB אחסון מובנה ושלט DualSense אלחוטי, תוצע לקהל בארה״ב במחיר ריטייל של 699 דולר. הקונסולה תושק רשמית ב 7 בנובמבר, כאשר המכירה המוקדמת שלה תחל אצל המשווקים השונים בארה״ב החל מה 26 בספטמבר.

PlayStation 5 Pro vs PlayStation 5: Breaking Down the Specs

https://www.ign.com/articles/playstatio ... e-compared

Exclusive Hands-On: I Played Sony's All-New PS5 Pro

https://www.cnet.com/tech/gaming/exclus ... w-ps5-pro/

Screenshot 2024-09-11 092942.jpg

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4683
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #882 

אז למעשה הקונסולה עולה כמעט 800 דולר (כולל מיסים) למי שירכוש גם כונן בלוריי (ויהיו לא מעט כאלה...). לפחות הכניסו עוד 1TB לכונן.
לדעתי הוא מתאים יותר לאלו שמחפשים שלמות וחובבי ריי טרייסינג... וכל השאר ימשיכו לרכוש את הגרסאות הרגילות...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #883 

הדלפה: מידע ראשון על ביצועי PS5 Pro מהמפתח של משחק ללא שם • ב-PS5 רגיל, המשחק שלו פועל ברזולוציה דינמית של 1080-1600p, ב-PS5 Pro - 1600-2160p. • נוספה תמיכה ברזולוציית 8K. • כאשר כל ההגדרות מוגדרות למקסימום, המשחק עובד בקצב של 60 FPS. • ניתן לבצע overclock של ה-CPU ב-10% במחיר של האטת ה-GPU ב-1.5% מוקצה גם 1.2 GB נוספים של זיכרון RAM. • הרושם הכללי הוא שהמפתחים מרוצים. המידע הזה נמסר על ידי הבלוגר Moore's Law Is Dead - הוא שיתף בעבר את המאפיינים של הקונסולה.
unnamed (4).png

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #884 

עשיתי עדכון, ופתאום יש לי בלאגן בכניסה עם הUSERNAME שלי...אני מקבל הודעה ש"מישהו עם היוזר שלי (פרטים שלי) כבר משתמש בPS5 שלי. לא יכולתי להיכנס לקונסולה. רק אחרי ששיחקתי עם 2 השלטים, בדרך לא דרך (אחרי שהחלפתי כמה פעמים את הסיסמא), הצלחתי להיכנס. אבל עכשיו אותו סיפור עם ה-PS NETWORK...מישהו יודע מה עושים?

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10055
נתן תודות: 565 פעמים
קיבל תודות: 583 פעמים

שליחה #885 

24/09/2024 19:34  
ivanhoe888 כתב:
עשיתי עדכון, ופתאום יש לי בלאגן בכניסה עם הUSERNAME שלי...אני מקבל הודעה ש"מישהו עם היוזר שלי (פרטים שלי) כבר משתמש בPS5 שלי. לא יכולתי להיכנס לקונסולה. רק אחרי ששיחקתי עם 2 השלטים, בדרך לא דרך (אחרי שהחלפתי כמה פעמים את הסיסמא), הצלחתי להיכנס. אבל עכשיו אותו סיפור עם ה-PS NETWORK...מישהו יודע מה עושים?
...
מוזר, עשיתי עדכון וזה עבר חלק בכל שלושת החשבונות שלי
אגב, בנתיים רק בחשבון US יש את ה UI החדש.
ניסית לעשות logout וחיבור מחדש?
יש לך אולי עוד חשבונות?
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #886 

עשיתי ניתוק וחיבור מחדש, שינוי סיסמא, וכו'...עכשיו נראה שבסדר, אבל עכשיו HORIZON FORBIDDEN WEST הפסיק לעבוד לי (למרות שאני מנוי וזה כן עבד לי עד פני שבוע). קיבלתי הודעה שאני צריך לרכוש את המשחק (??).

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #887 

שמתי הזמנה על המהדורה של ה30 שנה, עדיין לא סגור אם אקח
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #888 

27/09/2024 16:43  
ivanhoe888 כתב:
עשיתי ניתוק וחיבור מחדש, שינוי סיסמא, וכו'...עכשיו נראה שבסדר, אבל עכשיו HORIZON FORBIDDEN WEST הפסיק לעבוד לי (למרות שאני מנוי וזה כן עבד לי עד פני שבוע). קיבלתי הודעה שאני צריך לרכוש את המשחק (??).
...
ניסת לפנות לשירות?

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #889 

אני אנסה, לא הספקתי.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #890 

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #891 

האם היה שווה לשדרג ל PRO? הערוץ הבא חושב שכן:

Bardock
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #892 

אנצל את הדיון כדי להודיע כי קונסולה(ה-Pro לא הגיע לארץ)/אביזרים מהדורת Playstation 30th Anniversary
חזרו למלאי מקומי מצומצם: קישור.
הקונסולה בלבד זמינה גם מכאן: lastprice
או מכאן : https://www.bug.co.il/brand/sony/playst ... nniversary
DualSense: https://www.bug.co.il/brand/sony/playst ... nniversary
נערך לאחרונה על ידי Bardock ב 28/07/2025 14:57, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #893 

אני לא מבין למה לא עשו את ה PRO במהדורה הזו.

Bardock
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #894 

28/07/2025 14:47  
Huber כתב:
אני לא מבין למה לא עשו את ה PRO במהדורה הזו.
...
עשו ועוד איך עשו. המלאי מאוד מצומצם, 12,300 יחידות בסה"כ לכל העולם, וכנראה בישפאר לא רצו "לריב" על השלל.
אם בכל זאת חשקה נפשך באחד(ערכתי את הקישור): https://playstation-stores.com/product/ ... on-bundle/
יבוא אישי מקומי: https://www.enjoystick.co.il/items/7412 ... ndIe-Sony-
נערך לאחרונה על ידי Bardock ב 28/07/2025 16:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #895 

21,999 ₪

:lol:

הזמנתי 2!

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #896 

עדיין לא רכשתם PS5 ולא יודעים איזה דגם מתאים לכם? המאמר הבא יעשה לכם סדר:

PS5 Slim Digital vs. PS5 Slim vs. PS5 Pro

https://www.cnet.com/tech/gaming/ps5-sl ... -compared/

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #897 

https://www.engadget.com/gaming/playsta ... 04469.html

סוני מכרה 84.2 מיליון יחידות PlayStation 5 מאז ההשקה. לשם השוואה סוני מכרה כ 117 מליון יחידות PS4 וכ 87 מליון יחידות PS3. בהתחשב בזה שה PS6 כנראה יצא רק ב 2027 די וודאי שיעקפו את המכירות של ה PS3, ויש לחברה אולי סיכוי קטן לעקוף אפילו את המכירות של ה PS4.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #898 

https://blog.playstation.com/2026/03/27 ... te-player/

סוני אכן הודיעה על עדכון מחירים גלובלי לכל דגמי ה PS5 ול PlayStation Portal, שייכנס לתוקף ב 2 באפריל 2026.

איזבל טומטיס, סגנית נשיא לשיווק גלובלי ב Sony Interactive Entertainment, ציינה כי ההחלטה התקבלה בעקבות "לחצים מתמשכים בנוף הכלכלי העולמי". היא הוסיפה כי לאחר הערכה קפדנית, סוני מצאה שזהו צעד הכרחי כדי להבטיח את המשך אספקת חוויות גיימינג חדשניות ואיכותיות לשחקנים ברחבי העולם.
PS5 – $649.99
PS5 Digital Edition – $599.99
PS5 Pro – $899.99

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”