תוכנת EZbeq

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17923
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2489 פעמים

שליחה #1 

אהלן חברים

יש פה מישהו שעובד עם תוכנת EZbeq ?

מדובר בתוכנה שנוצרה על ידי חובבי תחום הקולנוע הביתי שבודקת את פסי הקול של הסרטים, האם טכנאי ההקלטות באולפנים ביצעו חיתוכים לתדרי הבס הנמוך ( סביב ה 30HZ ומטה) כדי להתאים אותם לשימוש בקולנוע הביתי ,שלא תמיד ערוכים להשמיע תדרים נמוכים כאלו.

ב AVS יש קהילה גדולה של משתמשי התוכנה הזו .

לאחר התקנת התוכנה במחשב מקבלים את כל רשימת התכנים שבוצע עבורם ניתוח של התדרים ומוצגים השינויים הנדרשים בכדי להחזיר לתחום הביתי את מה שהושמט. מדובר על טבלה עם תדרים כשלכל תדר מופיע סוג ה EQ שנדרש לשנות כגון LOW SHELF עם ערך הגיין שלו + ערך ה Q .

את הנתונים האלו מזינים בפרוססור / רסיבר שלכם באופן ידני ( מי שיכול זה לא רלוונטי לכל המכשירים) עבור כל אחד מהסאבים או באופן אוטומטי
( לחיצת כפתור אחת ) בעזרת הוספת miniDSP 2x4 HD .

למי שהציוד שלו עומד בדרישות השמעת התדרים הללו + שינוי הערכים הנדרש יש מצב שיוכל לקבל חווית סאונד עצימה הרבה יותר , בתחום התחתון .

בקישור המצורף ניתן לראות דוגמא של הנתונים שאותם יש להזין עבור הסרט ALIEN EARTH

https://www.avsforum.com/threads/bass-e ... 43#replies
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 24/03/2026 6:59, נערך 2 פעמים בסך הכל.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #2 

מכיר מקריאה ב AVS, אני בדרך כלל טוב בדברים האלה אבל לא הצלחתי להבין איך מתעסקים בזה. זה נראה סיבוך רציני.

נגיד שאני צופה דרך מחשב, יש דרך להלביש את זה על הקובץ של הסרט?

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #3 

mulder כתב: מכיר מקריאה ב AVS, אני בדרך כלל טוב בדברים האלה אבל לא הצלחתי להבין איך מתעסקים בזה. זה נראה סיבוך רציני.
נגיד שאני צופה דרך מחשב, יש דרך להלביש את זה על הקובץ של הסרט?
...
אנסה להסביר
ההגדרות החדשות לא מתלבשות על קובץ הסרט .
את ההגדרות מזינים ברסיבר/פרוססור שתומך בהזנת הגדרות EQ לערוצים השונים ובמקרה הזה בערוצי הסאב/ים. כמו שציינתי זה לא מתאים לכולם רק למי שיש לו אופציה להגדרות האלו ברסיבר/פרוססור או מי שיש לו בשרשרת את ה miniDSP 2x4 HD .
ממה שזכור לי נדמה לי שלימאה יש אופציה כזו אני די בטוח שלרסיברים החדשים והמתקדמים של מרנץ יש אופציה כזו ויתכן שגם בדנון וכמובן בטרינוב/סטורם ואפילו בפרוססור של מונופריס....
בגדול, למי שיש את המכשיר של minidsp שמיועד לסאבים התוכנה הזו מתקשרת איתו בלחיצת כפתור ומעבירה אליו את כל ההגדרות ברמת הסרט .
אצלי למשל בסטורם אין אופציה מובנת שמאפשרת להעביר ואני נדרש להזין או באופן ידני (ענין של דקה שתיים לא מעבר) או לעשות שימוש בקומבינה צד ג שמתקשרת עם התוכנה ומעבירה לסטורם אבל לפי מה שקראתי זה דורש בלבול מוח, שמבחינתי , לא מצדיק אני מעדיף ידני.
לפי מה שאני קורא מי שיש לו ציוד מתאים (אלקטרוניקה+סאבים) התוצאה משפרת את התחום התחתון באופן מורגש ומהנה.

אני אישית עדין לא ניסיתי ובשלב זה רק התקנתי את התוכנה במחשב וקישור בנייד ואני מקבל בשניות את הנתונים שאותם אני נדרש להזין לכל סרט.
בימים הקרובים אנסה למצוא זמן וסבלנות לבחון את ההשפעה על התוצאה הסופית.
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 24/03/2026 7:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

תלתל
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 703
נתן תודות: 510 פעמים
קיבל תודות: 227 פעמים

שליחה #4 

ממה שציינת,אני מסיק שיש סרטים שצריך "להחזיר" תדרים ובכך לבטל את הסירוס בתדרים הנמוכים.

ההחזרה לסרט אחד לא בהכרח מתאימה לסרט שני ולכן יש רשימה של הסרטים המדוברים.מעניין מהם.תוכל לציין כמה?

נשמע תהליך מעצבן למרות שציינת שמדובר בדקה או שתיים.לטעמי האישי, מאבדים מהכיף שבלחיצה על פליי וזהו.

ומה קורה עם הכיול? מבצעים סימולציה לאחר השינויים ומעלים למערכת?

ליאור

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

23/03/2026 21:08  
תלתל כתב:
ממה שציינת,אני מסיק שיש סרטים שצריך "להחזיר" תדרים ובכך לבטל את הסירוס בתדרים הנמוכים.

ההחזרה לסרט אחד לא בהכרח מתאימה לסרט שני ולכן יש רשימה של הסרטים המדוברים.מעניין מהם.תוכל לציין כמה?

נשמע תהליך מעצבן למרות שציינת שמדובר בדקה או שתיים.לטעמי האישי, מאבדים מהכיף שבלחיצה על פליי וזהו.

ליאור
...
אין צורך בכיול מחדש, מעלים את הנתונים אבל אחרי זה צריך כל פעם להחזיר את הנתונים של הרסיבר...
יש שם רשימת סרטים שמתעדכנת, כל סרט עם ערכים שונים, הבעיה העיקרית מעבר לכל ההתעסקות לכל סרט זה שצריך לסמוך על מי שעשה את הערכים האלה, לא ברור בדיוק לפי מה זה. לכן אני מעדיף כרגע את הפסקולים המקוריים שלפחות הם רשמיים. יש שם בעמוד הראשון כמה קבצי דמו להורדה עם פסקול רגיל ושני עם BEQ כדי להשוות, ממה שבדקתי ההבדל ממש לא שמיים וארץ.

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

תלתל כתב: ממה שציינת,אני מסיק שיש סרטים שצריך "להחזיר" תדרים ובכך לבטל את הסירוס בתדרים הנמוכים.
ליאור
...
הנתונים נכנסים להגדרות ה eq לערוצי הסאב/ים ברסיבר, כמובן שלכל סרט יש את הנתונים שלו ונידרש להזין אותם, או ידנית או במידה ויש לך minidsp בלחיצת כפתור, לפני תחילת הצפיה בכל סרט.
תראה, כפי שציינתי, עדין לא ניסיתי אבל בחייאת, 2 דקות זה מה שיפגע לך בהנאה בלצפות בסרט, במידה ואתה מקבל שידרוג בסאונד ?
לענין הכיול, להבנתי, זה מתלבש מעל הכיול כלומר לא נדרש לכייל לאחר הכנסת הנתונים, כי במידה וזה מה שהיה נדרש אז פה באמת העסק היה הופך ללא רלוונטי.

יש מאות סרטים.

במידה ויש לך את הציוד המתאים ואתה יכול להזין ידנית או יש לך miniDSP 2x4 HD תגיד איזה סרט אתה מעונין ואשלח לך צילום עם טבלה של הנתונים . תזין , תבדוק ותחליט.
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 24/03/2026 7:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #7 

mulder כתב: אין צורך בכיול מחדש, מעלים את הנתונים אבל אחרי זה צריך כל פעם להחזיר את הנתונים של הרסיבר...
יש שם רשימת סרטים שמתעדכנת, כל סרט עם ערכים שונים, הבעיה העיקרית מעבר לכל ההתעסקות לכל סרט זה שצריך לסמוך על מי שעשה את הערכים האלה, לא ברור בדיוק לפי מה זה. לכן אני מעדיף כרגע את הפסקולים המקוריים שלפחות הם רשמיים. יש שם בעמוד הראשון כמה קבצי דמו להורדה עם פסקול רגיל ושני עם BEQ כדי להשוות, ממה שבדקתי ההבדל ממש לא שמיים וארץ.
...
אצלי כדי לחזור להגדרות הפרוססור אני פשוט לוחץ על כפתור ואז הפרוססור מתעלם ממה שהכנסתי.
אני, כאמור, עדין לא ניסיתי אבל אני בטוח שיש ויש לפעמים יהיה הבדל מהותי ולפעמים לא, לדעתי , שווה לבחון לאורך זמן במגוון סרטים .
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

Akila
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 279
שם מלא: Joel Strikovsky
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #8 

אתה מדבר על מה שנקרא DialNorm?
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
רשימת הציוד: Denon X3800H | (A1 Evo AcoustiX) | Speakers layout: 7.1.4 | TCL 75C935 | 4K Video: Nvidia Shield 2019 Pro & Homatics R 4K Plus | Android TV | Ugoos AM6B+ | CoreELEC NG (avdvplus R9)

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #9 

Akila כתב: אתה מדבר על מה שנקרא DialNorm?
...
לא אני מדבר על זה שעבור תחום הקולנוע הביתי טכנאי הסאונד חותכים את התדרים הנמוכים סביב ה 30HZ ומטה כלומר החל מתדר זה ומטה יש ירידה חדה בעוצמה וכל זאת מתוך הבנה שמרבית הציוד לקולנוע הביתי לא בנוי להשמיע תדרים אלו בעוצמה שהם נשמעים בתחום הקולנוע המסחרי.

צריך להדגיש שמי שאין לו סאב/ים שמסוגלים לרדת לתדרים הנמוכים האלו בעוצמות מכובדות מומלץ להזהר בשינוי ההגדרות כדי לא לגרום נזק לסאבים ובנוסף לא לסובב את חוגת הווליום גבוה מידי בבת אחת אלא בהדרגה.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

24/03/2026 4:41  
istarmini כתב:
לא אני מדבר על זה שעבור תחום הקולנוע הביתי טכנאי הסאונד חותכים את התדרים הנמוכים סביב ה 30HZ ומטה כלומר החל מתדר זה ומטה יש ירידה חדה בעוצמה וכל זאת מתוך הבנה שמרבית הציוד לקולנוע הביתי לא בנוי להשמיע תדרים אלו בעוצמה שהם נשמעים בתחום הקולנוע המסחרי.

צריך להדגיש שמי שאין לו סאב/ים שמסוגלים לרדת לתדרים הנמוכים האלו בעוצמות מכובדות מומלץ להזהר בשינוי ההגדרות כדי לא לגרום נזק לסאבים ובנוסף לא לסובב את חוגת הווליום גבוה מידי בבת אחת אלא בהדרגה.
...
לפחות לפי מה שראיתי זה לא משהו גורף, אין מגמה מכוונת להגביל פסקולים. אפילו סרטים שיוצאים בסטרימינג הם לאחרונה עם פסקול טוב יותר מבעבר במיוחד בנושא הבס (אולי מישהו שם קרא את התלונות ב AVS ), הכל לפי החלטה של האולפן, הפקה וכו'. בעיקרון הבעיה היתה במעבר בין בלוריי 1080P ל 4K, היו כל מיני כותרי אקשן אבל ביקורות ואנשים ב AVS עלו על זה, שוב לא מגמה גורפת. פסקולים שונו קצת/תוקנו בכל מיני מובנים.
אבל להגיד שאין בכלל בס מתחת ל 30 הרץ נראה לי הכללה.

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #11 

mulder כתב: לפחות לפי מה שראיתי זה לא משהו גורף, אין מגמה מכוונת להגביל פסקולים. אפילו סרטים שיוצאים בסטרימינג הם לאחרונה עם פסקול טוב יותר מבעבר במיוחד בנושא הבס (אולי מישהו שם קרא את התלונות ב AVS ), הכל לפי החלטה של האולפן, הפקה וכו'. בעיקרון הבעיה היתה במעבר בין בלוריי 1080P ל 4K, היו כל מיני כותרי אקשן אבל ביקורות ואנשים ב AVS עלו על זה, שוב לא מגמה גורפת. פסקולים שונו קצת/תוקנו בכל מיני מובנים.
אבל להגיד שאין בכלל בס מתחת ל 30 הרץ נראה לי הכללה.
...
זה לא שאין אין פה שום הכללה, פשוט התדרים החל מ 30Hz נחתכים באופן חד תסתכל בגרפים רואים את זה באופן ברור, שהעוצמה של תדרי הבס מ 30HZ ומטה נופלת נפילה חופשית ויש בזה היגיון כי 95% מהציוד הביתי לא מתוכנן לעמוד בתדרים נמוכים בעוצמה גבוהה, כמו בבתי קולנוע מסחריים.
אין שום קשר בין זה לבין זה שהסרטים שיוצאים בסטרימינג הם עם פסקול משופר, כן או לא, אין לי ממש מושג. מה שאני כן יודע שעל פי נתוני הסאונד שמפורסמים לתכני הסטרימינג, מדובר ברמה של תקופת ה DVD.
האם ניתן לשמוע הבדלים ? או שכן או שלא אני לא יודע, כי אני פשוט לא מוריד אותם .

בכל מקרה אני לא יודע איזה רסיבר / פרוססור וסאב/ים יש לך אבל במידה ואתה יכול, פשוט תבדוק . נשמע טוב יותר ? אחלה, לא נשמע טוב יותר ? גם אחלה.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

25/03/2026 3:02  
istarmini כתב:
זה לא שאין אין פה שום הכללה, פשוט התדרים החל מ 30Hz נחתכים באופן חד תסתכל בגרפים רואים את זה באופן ברור, שהעוצמה של תדרי הבס מ 30HZ ומטה נופלת נפילה חופשית ויש בזה היגיון כי 95% מהציוד הביתי לא מתוכנן לעמוד בתדרים נמוכים בעוצמה גבוהה, כמו בבתי קולנוע מסחריים.
אין שום קשר בין זה לבין זה שהסרטים שיוצאים בסטרימינג הם עם פסקול משופר, כן או לא, אין לי ממש מושג. מה שאני כן יודע שעל פי נתוני הסאונד שמפורסמים לתכני הסטרימינג, מדובר ברמה של תקופת ה DVD.
האם ניתן לשמוע הבדלים ? או שכן או שלא אני לא יודע, כי אני פשוט לא מוריד אותם .

בכל מקרה אני לא יודע איזה רסיבר / פרוססור וסאב/ים יש לך אבל במידה ואתה יכול, פשוט תבדוק . נשמע טוב יותר ? אחלה, לא נשמע טוב יותר ? גם אחלה.
...
יש לי דנון 4400 עם SB17, כיול של A1 .
די ברור בשמיעה/הרגשה פיזית מתי יש בס נמוך מאוד ומתי לא.
אתה מדבר על סטרימינג וגם בלוריי, אז אני טוען שוב שהבס בסטרימינג השתפר מאוד, ובכלל הסאונד בסדר גמור, עדיין הגרסה הטובה יותר תהיה בבלוריי הסופי אבל זה כרגע במצב שאני לא חושב פעמיים אם לצפות בסטר' אם אני יודע שייקח כמה חודשים עד לבלוריי.

אם נחזור לנושא ה BEQ , הייתי מנסה אבל זה כרגע נראה לי מסובך מאוד מבחינת התקנות של כמה תוכנות, ממשקים וכו'. ממש לא הבנתי מה עושים שם אם אין minidsp.

ושוב, השאלה היא מי קובע את הערכים האלה ולפי מה?

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #13 

mulder כתב: יש לי דנון 4400 עם SB17, כיול של A1 .
די ברור בשמיעה/הרגשה פיזית מתי יש בס נמוך מאוד ומתי לא.
אתה מדבר על סטרימינג וגם בלוריי, אז אני טוען שוב שהבס בסטרימינג השתפר מאוד, ובכלל הסאונד בסדר גמור, עדיין הגרסה הטובה יותר תהיה בבלוריי הסופי אבל זה כרגע במצב שאני לא חושב פעמיים אם לצפות בסטר' אם אני יודע שייקח כמה חודשים עד לבלוריי.
אם נחזור לנושא ה BEQ , הייתי מנסה אבל זה כרגע נראה לי מסובך מאוד מבחינת התקנות של כמה תוכנות, ממשקים וכו'. ממש לא הבנתי מה עושים שם אם אין minidsp.
ושוב, השאלה היא מי קובע את הערכים האלה ולפי מה?
...
שוב, זה שאתה מרגיש שיפור בסאונד ממש לא אומר שה BEQ לא רלוונטי עבורך מדובר על תדרים מתחת ל 30H שהעוצמה שלהם צוללת למטה בתחום הביתי.
מי שבדקו ונתחו את זה אלו אותם אנשים שמתעסקים בזה ב AVS והם גם מציגים הכל בגרפים.
הנה מה שה AI מסביר:
הנתונים המשמשים את תוכנת EZBEQ (ובאופן כללי את קהילת ה-BEQ - Bass Evaluation/Equalization) מגיעים ממאגר מידע קהילתי שיתופי, המנוהל ומתוחזק על ידי חובבי אודיו מושבעים בפורומים ייעודיים ברשת.

​המקור המרכזי והעיקרי הוא פורום AVSForum, ובפרט בתוך שרשור ענק ומפורסם שנקרא "Bass-EQ for Filtered Movies".

​להלן התהליך שבו הנתונים הללו נוצרים ומתפרסמים:

​1. ניתוח הספקטרום (Signal Analysis)
​האנשים שמנתחים את הסרטים משתמשים בתוכנה שנקראת BEQCatalogue או ב-REW (Room EQ Wizard) בשילוב עם קבצי הקול המקוריים של הסרט (לרוב מגרסאות Blu-ray עם פורמטים כמו DTS-HD MA או Dolby Atmos).

הם בודקים את ה-Peak וה-Average של תדרי הסאב-וופר (LFE) לאורך כל הסרט.

​2. זיהוי ה"סירוס" (High Pass Filter Detection)
​בסרטים רבים, אולפני ההקלטה מפעילים פילטר מסוג High Pass שחותך את התדרים הנמוכים מאוד (מתחת ל-20Hz או 30Hz) כדי להגן על רמקולים ביתיים פשוטים. המנתחים מזהים היכן חסרה האנרגיה שהייתה אמורה להיות שם במקור.

​3. יצירת ה-Filters
​לאחר הניתוח, הם בונים סדרה של פילטרים מסוג PEQ (Parametric EQ) שנועדו "להרים" בחזרה את התדרים שנחתכו, מבלי לגרום לעיוותים (Clipping) או לעומס יתר על המערכת.

​4. אחסון ב-GitHub
​הנתונים עצמם (קובצי ה-JSON שמכילים את הגדרות הפילטרים) נשמרים במאגר (Repository) ב-GitHub.

​EZBEQ היא למעשה ממשק ש"מושך" את הקבצים הללו ישירות מהמאגר ב-GitHub ומציג אותם למשתמש בצורה נוחה.
​השמות הבולטים מאחורי הנתונים
​רוב הנתונים מגיעים מקבוצה קטנה של משתמשים מוכרים בקהילה העולמית (כמו PioMee, mobe1969, ו-desertdome), שמשקיעים שעות בניתוח של כמעט כל סרט חדש שיוצא לשוק

לגבי המיני DSP
אתה מחבר את יציאת הסאב/ים ברסיבר למיני ואת היציאות שלו לסאב/ים שלך.

התוכנה לאחר שאתה מתקין אותה במחשב ומגדיר מה שצריך אתה מחפש בה את הסרט שאתה מעונין וברגע שאתה מוצא אתה לוחץ לחיצה אחת והופ כל הנתונים שאתה רואה בטבלה שבקישור שצרפתי מועברים למיני DSP וככה אתה יכול לשמוע האם יש/אין שיפור מבחינתך.

אצלי הסטורם לא עובד ישירות עם התוכנה הזו וכדי להנות מהלחיצה הבודדת אני נדרש להוסיף תוכנה נוספת אבל בסטורם לעומת זאת אני יכול להזין ידנית את כל הנתונים שבטבלה זה ענין של גג דקה ואז אני מעתיק אותם בלחיצת כפתור לכל 3 הסאבים הנוספים שזה עוד דקה וככה תוך 2 דקות אני מסודר.

אני מבצע זאת על זכרון כיול שאני אוהב להשתמש בו ושכפלתי אותו ונתתי לו שם EZbeq ואז כדי לבדוק איך הנתונים שהזנתי משפיעים לעומת מצב של הזכרון שלא כולל אותם אני פשוט עובר בשניה בין 2 הזכרונות וככה יכול לבדוק בקלילות את ההבדלים .

ואחרי שרשמתי את כל זה עדין לא בדקתי ואין לי מושג האם כצעקתה😂😂😂 אני צריך לתפוס מוזה בשביל זה אבל זה יקרה בזמן הקרוב.
במידה ויתברר שזה שווה את ההתעסקות אשקול להכניס לשרשרת את התוכנה הנוספת ובמידה ולא אז לא.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

25/03/2026 17:52  
istarmini כתב:
שוב, זה שאתה מרגיש שיפור בסאונד ממש לא אומר שה BEQ לא רלוונטי עבורך מדובר על תדרים מתחת ל 30H שהעוצמה שלהם צוללת למטה בתחום הביתי.
מי שבדקו ונתחו את זה אלו אותם אנשים שמתעסקים בזה ב AVS והם גם מציגים הכל בגרפים.
הנה מה שה AI מסביר:
הנתונים המשמשים את תוכנת EZBEQ (ובאופן כללי את קהילת ה-BEQ - Bass Evaluation/Equalization) מגיעים ממאגר מידע קהילתי שיתופי, המנוהל ומתוחזק על ידי חובבי אודיו מושבעים בפורומים ייעודיים ברשת.

​המקור המרכזי והעיקרי הוא פורום AVSForum, ובפרט בתוך שרשור ענק ומפורסם שנקרא "Bass-EQ for Filtered Movies".

​להלן התהליך שבו הנתונים הללו נוצרים ומתפרסמים:

​1. ניתוח הספקטרום (Signal Analysis)
​האנשים שמנתחים את הסרטים משתמשים בתוכנה שנקראת BEQCatalogue או ב-REW (Room EQ Wizard) בשילוב עם קבצי הקול המקוריים של הסרט (לרוב מגרסאות Blu-ray עם פורמטים כמו DTS-HD MA או Dolby Atmos).

הם בודקים את ה-Peak וה-Average של תדרי הסאב-וופר (LFE) לאורך כל הסרט.

​2. זיהוי ה"סירוס" (High Pass Filter Detection)
​בסרטים רבים, אולפני ההקלטה מפעילים פילטר מסוג High Pass שחותך את התדרים הנמוכים מאוד (מתחת ל-20Hz או 30Hz) כדי להגן על רמקולים ביתיים פשוטים. המנתחים מזהים היכן חסרה האנרגיה שהייתה אמורה להיות שם במקור.

​3. יצירת ה-Filters
​לאחר הניתוח, הם בונים סדרה של פילטרים מסוג PEQ (Parametric EQ) שנועדו "להרים" בחזרה את התדרים שנחתכו, מבלי לגרום לעיוותים (Clipping) או לעומס יתר על המערכת.

​4. אחסון ב-GitHub
​הנתונים עצמם (קובצי ה-JSON שמכילים את הגדרות הפילטרים) נשמרים במאגר (Repository) ב-GitHub.

​EZBEQ היא למעשה ממשק ש"מושך" את הקבצים הללו ישירות מהמאגר ב-GitHub ומציג אותם למשתמש בצורה נוחה.
​השמות הבולטים מאחורי הנתונים
​רוב הנתונים מגיעים מקבוצה קטנה של משתמשים מוכרים בקהילה העולמית (כמו PioMee, mobe1969, ו-desertdome), שמשקיעים שעות בניתוח של כמעט כל סרט חדש שיוצא לשוק

לגבי המיני DSP
אתה מחבר את יציאת הסאב/ים ברסיבר למיני ואת היציאות שלו לסאב/ים שלך.

התוכנה לאחר שאתה מתקין אותה במחשב ומגדיר מה שצריך אתה מחפש בה את הסרט שאתה מעונין וברגע שאת המוצא אתה לוחץ לחיצה אחת והופ כל הנתונים שאתה רואה בטבלה שבקישור שצרפתי מועברים למיני DSP וככה אתה יכול לשמוע האם יש/אין שיפור מבחינתך.

אצלי הסטורם לא עובד ישירות עם התוכנה הזו וכדי להנות מהלחיצה הבודדת אני נדרש להוסיף תוכנה נוספת אבל בסטורם לעומת זאת אני יכול להזין ידנית את כל הנתונים שבטבלה זה ענין של גג דקה ואז אני מעתיק אותם בלחיצת כפתור לכל 3 הסאבים הנוספים שזה עוד דקה וככה תוך 2 דקות אני מסודר.

אני מבצע זאת על זכרון כיול שאני אוהב להשתמש בו ושכפלתי אותו ונתתי לו שם EZbeq ואז כדי לבדוק איך הנתונים שהזנתי משפיעים לעומת מצב של הזכרון שלא כולל אותם אני פשוט עובר בשניה בין 2 הזכרונות וככה יכול לבדוק בקלילות את ההבדלים .

ואחרי שרשמתי את כל זה עדין לא בדקתי ואין לי מושג האם כצעקתה😂😂😂 אני צריך לתפוס מוזה בשביל זה אבל זה יקרה בזמן הקרוב.
במידה ויתברר שזה שווה את ההתעסקות אשקול להכניס לשרשרת את התוכנה הנוספת ובמידה ולא אז לא.
...
אני לא יודע כמה אני יכול לסמוך על אנשים פרטיים שמתעסקים בצורה לא רשמית עם הפסקולים.
בשבילי הפתרון הקל יותר זה לשמור את גרסת הבלוריי 1080P ומשם לגזור את הפסקול ולהדביק אותו לסרט ב 4K למקרה שיש הבדל גדול בסאונד, או להוריד גרסת 4K שיש בה את 2 הפסקולים, הקודם והחדש, גם כאלה יש לפעמים.

אין לי מיניDSP , אם היה ממשק שמתחבר מהמחשב לרסיבר ומעלה ישירות את הנתונים בקלות זה היה מצוין.

בקיצור מסקרן אבל מבחינתי זה לא ישים כרגע, לא יודע איך אתה מצליח ב 2 דקות, אבל אם כבר העלית את הנושא אז עזוב עכשיו מוזות, תן לנו רשמים :)

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #15 

mulder כתב: אני לא יודע כמה אני יכול לסמוך על אנשים פרטיים שמתעסקים בצורה לא רשמית עם הפסקולים.
בשבילי הפתרון הקל יותר זה לשמור את גרסת הבלוריי 1080P ומשם לגזור את הפסקול ולהדביק אותו לסרט ב 4K למקרה שיש הבדל גדול בסאונד, או להוריד גרסת 4K שיש בה את 2 הפסקולים, הקודם והחדש, גם כאלה יש לפעמים.
אין לי מיניDSP , אם היה ממשק שמתחבר מהמחשב לרסיבר ומעלה ישירות את הנתונים בקלות זה היה מצוין.
בקיצור מסקרן אבל מבחינתי זה לא ישים כרגע, לא יודע איך אתה מצליח ב 2 דקות, אבל אם כבר העלית את הנושא אז עזוב עכשיו מוזות, תן לנו רשמים תמונה
...
איך אני מצליח ב 2 דקות ?😂
יש כ 4 -5 פילטרים ?
בכל פילטר 4 נתונים, מכניס אותם לסטורם עבור סאב 1 זה לוקח כדקה.
.
משכפל בלחיצת כפתור ל 3 סאבים נוספים ובום זהו.

2 דקות זה יותר מידי.

לגבי פסי הקול
כדאי לדעת שכל עוד פסי הקול זהים נניח אטמוס במרבית המיקרים אין הבדל בין ה 4k ל 1080p וכי למה שיהיה ? ולכן, הרעיון שלך לבדיקה לא הכי טוב.

מקווה לתת רשמים בקרוב.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

25/03/2026 19:32  
istarmini כתב:
לגבי פסי הקול
כדאי לדעת שכל עוד פסי הקול זהים נניח אטמוס במרבית המיקרים אין הבדל בין ה 4k ל 1080p וכי למה שיהיה ? ולכן, הרעיון שלך לבדיקה לא הכי טוב.

מקווה לתת רשמים בקרוב.
...
אולי לא הסברתי נכון. אני מתכוון למעבר/שדרוג מבלוריי 1080P אל בלוריי 4K + נושא הסטרימינג.
כל מיני סרטים עברו מ DTSHD לאטמוס ומאז התחילו כל מיני דיבורים על חיתוך כלשהו של הפסקולים, או שהפסקול לא נשמע כמו בבלוריי הקודם מכל מיני סיבות.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #17 

הולי שיט, מה בדיוק קראתי עכשיו?!
יש קבוצה של אנשים בAVS שטוענת שהיא מסוגלת להחזיר מידע שנחתך על ידי טכנאים אכזריים בעזרת, שימו לב: אקולייזר, שמגביר תדרים שלא קיימים כי הם נחתכו לטענתם.
כמובן משהו לא מסתדר.
TLDR: מישהו יצר אקולייזר שונה לכל סרט שמן הסתם משנה את הסאונד ומייחס לו תכונות אלוהיות, כמעט כמו הטענות של יצרני הרסיברים שטענו ב 20 שנה האחרונות שיש להן פונקצייה שמחזירה את המידע החסר מקבצי MP3.

בקיצור: NEXT...
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #18 

ice2k כתב: הולי שיט, מה בדיוק קראתי עכשיו?!
יש קבוצה של אנשים בAVS שטוענת שהיא מסוגלת להחזיר מידע שנחתך על ידי טכנאים אכזריים בעזרת, שימו לב: אקולייזר, שמגביר תדרים שלא קיימים כי הם נחתכו לטענתם.
כמובן משהו לא מסתדר.
TLDR: מישהו יצר אקולייזר שונה לכל סרט שמן הסתם משנה את הסאונד ומייחס לו תכונות אלוהיות, כמעט כמו הטענות של יצרני הרסיברים שטענו ב 20 שנה האחרונות שיש להן פונקצייה שמחזירה את המידע החסר מקבצי MP3.
בקיצור: NEXT...
...
תראה
לי ממש לא מזיז הסוג זלזול שאתה מפגין לגבי מי שמבצע את ניתוח התדרים והשינויים שלדעתו נדרשים, בהחלט זכותך.
אני מציע לך להתעמק ולקרוא על הענין הזה ולראות שיש מספיק דוגמאות של תוכן כזה או אחר שנמדד אחרת עבור תדרים שמתחת ל 30hz מה שאומר שיש מיידע מתחת ל 30hz שבגרסאות מסויימות נחתך ובגירסאות אחרת של אותו הסרט קיים.
עכשיו לדעתי יש 2 אפשרויות ,מבחינתך:
1.לנסות ולבדוק עם האוזניים בהנחה שיש לך את הציוד המתאים.
2. להמשיך ולזלזל ולחשוב שמנסים לעבוד עליך ולמכור לך סיפורי אודיו הזויים.

אני ממליץ לך לדבוק באופציה מס׳ 1 ,מי יודע אולי תקבל תאבון.

נ.ב
אני ,כאמור, עדין לא מצאתי זמן לבדוק למרות שהכל מוכן 😂.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

istarmini כתב: תראה
לי ממש לא מזיז הסוג זלזול שאתה מפגין לגבי מי שמבצע את ניתוח התדרים והשינויים שלדעתו נדרשים, בהחלט זכותך.
אני מציע לך להתעמק ולקרוא על הענין הזה ולראות שיש מספיק דוגמאות של תוכן כזה או אחר שנמדד אחרת עבור תדרים שמתחת ל 30hz מה שאומר שיש מיידע מתחת ל 30hz שבגרסאות מסויימות נחתך ובגירסאות אחרת של אותו הסרט קיים.
עכשיו לדעתי יש 2 אפשרויות ,מבחינתך:
1.לנסות ולבדוק עם האוזניים בהנחה שיש לך את הציוד המתאים.
2. להמשיך ולזלזל ולחשוב שמנסים לעבוד עליך ולמכור לך סיפורי אודיו הזויים.
אני ממליץ לך לדבוק באופציה מס׳ 1 ,מי יודע אולי תקבל תאבון.
נ.ב
אני ,כאמור, עדין לא מצאתי זמן לבדוק למרות שהכל מוכן תמונה.
...
יואב, בגלל שיש לך הרבה ניסיון כולל ציוד מתאים והכל מוכן אצלך, לדעתי היה עוזר אם היית מנסה קודם את העניין ואז בנוסף לרקע שנתת גם היית נותן את הרשמים לך.
סך הכל צריך רק כמה דקות של A/B כדי להבין אם יש כאן משהו רציני.

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #20 

mulder כתב: יואב, בגלל שיש לך הרבה ניסיון כולל ציוד מתאים והכל מוכן אצלך, לדעתי היה עוזר אם היית מנסה קודם את העניין ואז בנוסף לרקע שנתת גם היית נותן את הרשמים לך.
סך הכל צריך רק כמה דקות של A/B כדי להבין אם יש כאן משהו רציני.
...
אני אשתדל להזדרז רק בתקופה הזו כל פעם יש דברים חשובים יותר, מבטיח לעדכן.
דרך אגב לפנים משורת הדין הורדתי את הסרט המלחמתי/בדיוני של נטפליקס War machine (2026) והזנתי את הפילטרים עבורו ואותו אבדוק .
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”