Nuki הוציאו מנעול חדש (דור 5)

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46349
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5072 פעמים

שליחה #121 

חשוב להבין שליצרנים אין באמת חובה לשלוח מוצרים לכל העולם ואין גורם שבאמת יכול לאכוף זאת עליהם. נתקלתי בסיטואציה הזו פעמים רבות, הטענה הרשמית היא שהם פועלים רק באזורים גיאוגרפיים מוגדרים, וכל מה שחורג מהם נמצא באחריות היבואן המקומי. הבעיה היא שאם המכשיר לא נרכש דרך היבואן הרשמי, הוא מצדו כלל לא מחויב לספק תמיכה או שירות.

מעבר לזה, זה לא שהיצרן מתנער מאחריות, הוא בהחלט מוכן לשלוח יחידה חליפית במידת הצורך, אבל הוא יעשה זאת אך ורק לכתובת שנמצאת בתוך אזור הפעילות הרשמי שלו.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #122 

ziv_r כתב: חשוב להבין שליצרנים אין באמת חובה לשלוח מוצרים לכל העולם ואין גורם שבאמת יכול לאכוף זאת עליהם. נתקלתי בסיטואציה הזו פעמים רבות, הטענה הרשמית היא שהם פועלים רק באזורים גיאוגרפיים מוגדרים, וכל מה שחורג מהם נמצא באחריות היבואן המקומי. הבעיה היא שאם המכשיר לא נרכש דרך היבואן הרשמי, הוא מצדו כלל לא מחויב לספק תמיכה או שירות.
מעבר לזה, זה לא שהיצרן מתנער מאחריות, הוא בהחלט מוכן לשלוח יחידה חליפית במידת הצורך, אבל הוא יעשה זאת אך ורק לכתובת שנמצאת בתוך אזור הפעילות הרשמי שלו.
...
מובן ועדיין לא מקובל וגם שם את היבואן המקומי באור שלילי ביותר
נותר רק להצביע ברגליים

dr0r פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #123 

ziv_r כתב: הרבה יבואנים מתנהגים בצורה דומה, כנ״ל יצרנים שלא שולחים בינלאומי - ולא חסר חברות עם כתובת וירטואלית עבורך שיעבירו את החבילה לארץ. זה לא שאתה במבוי סתום.
...
הבעיה היא שבמקרה כזה הוא יצטרך לשלם מכס על יבוא חדש, למרות שזו רק החלפה של מוצר שכבר שילם עליו.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #124 

זה קשור כבר לרשויות המס בישראל. בחלק מהמקרים יש החזר:
https://www.gov.il/he/pages/pa170321-2

למה אבל שזה ישים את היבואן באור שלילי? ממי המוצר עצמו נרכש? הוא הרי הגיע לארץ בייבוא אישי, לא במשלוח ישיר על ידי היצרן.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #125 

ziv_r כתב: זה קשור כבר לרשויות המס בישראל. בחלק מהמקרים יש החזר:
https://www.gov.il/he/pages/pa170321-2
למה אבל שזה ישים את היבואן באור שלילי? ממי המוצר עצמו נרכש? הוא הרי הגיע לארץ בייבוא אישי, לא במשלוח ישיר על ידי היצרן.
...
כי לא יכול להיות שיבואן מצד אחד לא נותן אחריות ומצד שני "כובל" את היצרן לא לשלוח לישראל תחליף. או שיתן אחריות או שיתן ליצרן לשלוח לישראל.
את עניין הלא נותן אחריות אני מבין את עניין היצרן לא יכול לשלוח לארץ תחליף אני לא מבין. או יותר נכון, אני מבין שאולי זה המצב אבל יבואן שמתנהג ככה לא שווה שיקנו אצלו (אם זה באמת היבואן שחוסם)

דא אפילו לשם מס על המוצר אני מבין אפילו שהוא תחליף...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #126 

היבואן לא כובל את היצרן לא לשלוח לארץ, זוהי החלטה של היצרן.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #127 

ziv_r כתב: היבואן לא כובל את היצרן לא לשלוח לארץ, זוהי החלטה של היצרן.
...
בעל הבעיה מניח\טוען שלפי תשובת נוקי היבואן או ההסכם עם היבואן חוסם את השליחה.

יש פה 2 אופציות בלבד:

1. היבואן חוסם מתוקף ההסכם שיש עם נוקי - רע מאוד ומוטב שהיבואן יתערב לטובת הבחור. הוא לא הפסיד פה כסף, גם כך לא היו קונים אצלו, המוצר נקנה הרבה לפני שבכלל הוא הוציא את דור 5 (שעדיין לא יצא בארץ אם מדייקים אפילו היום)

2. היצרן מסרב לשלוח - רע מאוד ומוטב שיסביר למה בצורה יותר ברורה וגם פה, לא יזיק ליבואן להתערב לטובת הבחור. רק טוב יצא לו מזה.

אישית אני לא יכול לסבול מצבי מלכוד צרכנים כאלה. בעידן הגלובליזציה אין מקום לזה.

היו לי לא מעט התכתבויות עם נוקי היצרן לאורך החודשים האחרונים. גיליתי שתלוי על מי נפלת בתמיכה שם התשובה יכולה להשתנות....

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #128 

חשוב להבין 2 דברים פשוטים:
  • ליבואן אין שום קשר לחסימה וגם אין לו יכולת טכנית לבצע פעולה כזו.
  • ישראל לא נמצאת באזורי הפעילות של היצרן ולכן הוא לא מבצע אליה משלוחים (גם חבר האתר שרכש את המוצר לא קיבל אותו במשלוח ישיר מהיצרן).
לזכותו של היצרן יאמר שהוא נתן מענה הוגן, הוא מוכן לשלוח יחידה חדשה לכל כתובת שנמצאת בתוך אזורי הפעילות הרשמיים שלו.

ברגע שמקבלים את העובדה שיצרן לא מחויב (ולפעמים פשוט לא ערוך) לפעול בכל נקודה בעולם, קל הרבה יותר להבין את הסיטואציה.

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1788
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שליחה #129 

לצערי זה לא עוזר והיצרן לא יכול לשלוח לארץ או לטפל עם היבואן בארץ , הוא כתב לי שעשה אסקלציה לצוות שמטפל מול היבואן וגם שם קיבל תשובה שלילית למרות שהעדפה שלהם שהמפיץ המקומי יטפל "We have faced alot of issues when coming to delivering in Israel that's why we no longer directly deliver to customers from the EU but please know this is not us avoiding accountability but rather an alternate solution that should allow you to get a replacement from our local partner.
אין לי ברירה ולבקש שישלחו דרך חברת שילוח לארץ ולשלם שוב מישלוח ומיסים וכנראה שאשאר עוד תקופה ארוכה ללא מנעול מה שמביא אותי לבעיתיות ולחשוב האם לעבור למוצר אחר וזה רק בגלל החוסר הענות של היבואן כי מבחינתו לא היה עולה לו כלום כי היצרן היה מספק לו מנעול , כבר התרגלנו להבדלי השירות שיש בחו"ל

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #130 

התגובה שלך למעשה מחזקת את מה שכתבתי:
  • היצרן מציין במפורש באתר שלו שאינו שולח לישראל.
  • היצרן ביקש מהיבואן לספק יחידה חדשה על חשבון היבואן, אך כיוון שהיבואן לא מקבל על כך פיצוי מהיצרן, הסירוב שלו מובן לגמרי.
אתה שוקל להחליף מותג בגלל חוסר ההיענות של היבואן, אבל חשוב לזכור שברכישה שלך בחרת לעקוף אותו מלכתחילה, לכן לצפות ממנו לעזרה כשיש תקלות, למרות שלא נרכש דרכו, זה לא ריאלי.

אני לא מנסה להיות "פרקליט השטן", אבל חשוב להסתכל על המצב בצורה אובייקטיבית.

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #131 

זיו ,
1.למה לא שולח לישראל שבעבר כן שלח ?
2.מי אמר שלא יקבל פיצוי מהיצרן ?
3.זה לא המוצר הראשון שאני רוכש בחו"ל והיבואנים בארץ נתנו שירות ,

זה כבר לא משנה , מאחל חג שמח

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #132 

1. היצרן רשם לך את הסיבה למה הוא לא שולח לארץ.
2. זוהי שאלה ליצרן למה הוא לא מפצה את היבואן על היחידה ובכל מקרה, זה לא עניין שלך, אבל זה מסביר גם למה היבואן לא נותן לך שירות.

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #133 

זיו האמת לא מבין את התשובות שלך ,

"אבל זה מסביר גם למה היבואן לא נותן לך שירות" למה מה עשיתי ?

האמת עושה רושם שיש לך קשרים עם היבואן , הכל טוב אני אסגור את הנושא עם היצרן וממש אין לי שום דבר נגד היבואן

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #134 

אין לי שום קשר ליבואן ואני מסתכל על המצב בצורה אובייקטיבית לגמרי. בשורה התחתונה, בחרת לא לרכוש את המוצר דרך היבואן ולכן הציפייה לקבל ממנו שירות כעת היא פשוט לא ריאלית.

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #135 

דרך אגב אני לא אמרתי את זה וגם לא היבואן לפחות לי ציטוט שלך "היצרן ביקש מהיבואן לספק יחידה חדשה על חשבון היבואן, אך כיוון שהיבואן לא מקבל על כך פיצוי מהיצרן, הסירוב שלו מובן לגמרי." זה נראה כמו מידע פנימי וזה בסדר שיש לכם קשרים איתם , שנים אני עם נוקי וחלק גדול זה מידע מהאתר הזה ואני מבין שיש שיתוף פעולה הכל טוב

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #136 

לא מדובר במידע פנימי, אלא בהנחה מבוססת: כשיבואן מקבל מהיצרן יחידת פיצוי על מתן שירות, אין לו שום בעיה לספק אותה ללקוח כי הוא יודע שיפוצה. עצם העובדה שהוא מסרב לתת שירות במקרה הזה, רק מעידה על כך שהיצרן לא מפצה אותו על היחידה.

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #137 

זיו מחכה לסקירה הבאה שלך על Nuki Smart Lock Ultra IL

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #138 

היא לא הבאה בתור 🙂 אבל הבנתי את הכוונה.
צר לי שזה כל מה שהבנת מהתגובות שלי.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #139 

dudis כתב: זיו מחכה לסקירה הבאה שלך על Nuki Smart Lock Ultra IL
...
הנה הסקירה שלי (סליחה על הציניות מראש)

"היבואן הרשמי של נוקי משיק בשנה וקצת איחור את נוקי 5 אולטרה עם התאמה מיוחדת לשוק המקומי. מדובר בהתאמה מיוחדת שכוללת גלגל שיניים קטן בהדפסת תלת מימד והעלמה בוטה של הצילינדר של הנוקי אולטרה מהחבילה תוך כדי שמירה על המחיר הרגיל כאילו החבילה כוללת צילינדר"

בכל מקרה בואו נחזור למטרת השרשור המקורי

משתף פה תמונה של הרוזטה המודפסת המאולתרת. אני חושב שיצא יפה סה"כ
אין סוף לעיצובי התלת וההדפסות שאפשר לעשות. הסיבה שהרוזטה לא עגולה קשורה לחור שיש לי בלדת לצילינדר ולצורך שלי שבעין הנוקי יהיה ממורכז לחלוטין ביחס לרוזטה (ולא בחלק העליון של הרוזטה כמו אצל רוב האנשים)

תמונה

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #140 

זה לא רוזטה כמו של ה5 פרו +- ?

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”