Orico CF1000 CyberData Review - מוצר פורץ דרך

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
שלח תגובה
Thehobit1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440
נתן תודות: 500 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #1 

זו בהחלט פריצת דרך משמעותית, עם VFM ראוי למי שיכול למנף את היתרונות.
מעניין שאחת המסקנות הינה שסינולוגי אומנם עם תוכנה בשלה ויציבה, עדיין קפואים על שמריהם, ובמקום חדשנות מתעקשים על גן סגור.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #2 

מה חסר לך שם?

ברור למה הם גן סגור:
1. זה יותר יציב.
2. זה יותר אמין
3. זה מאפשר רווח גדול יותר על יד רשיונות ותוספות

Thehobit1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

יש לי שלושה דורות של סינולוג'י, החל משנת 2005, אכן מערכות יציבות ואמינות, וזהו הפרמטר החשוב ביותר מבחינתי.
עם זאת, המפרטים בסיסיים מאוד וחסרים בלשון המעטה (לא מעט הערות בפורום), והביצועים פשוט גרועים, אפילו בעת העתקה בסיסית סימולטנית של קבצים.
הגן הסגור אולי מועיל לסינולוג'י, אך בוודאי שלא למשתמשים.
המפרט הדמיוני של ORICO עם 10 מפרצים מובנים ויכולת להתקין מערכות הפעלה שונות נראה אטרקטיבי במיוחד ומהווה לדעתי בנצ'מרק עתידי לשוק.
כפי שזה נראה עם שלל המתחרים, אני מעריך כי סינולוגי יאבדו נתח שוק בעתיד.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #4 

אני חושב שהתחום הזה הגיע לתקרת הזכוכית שלו. הם מנסים לפרוץ לשוק המוסדי ושם אני לא בטוח כמה מעניין מכשירים כאלה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46318
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #5 

המכשיר בהחלט עם חומרה שנראית טוב על הנייר, אבל שמתם לב לחסרונות?
1. זרימת אויר לא אופטימלית בגלל הפאנל הדקורטיבי והלוח המגנטי.
2. התקתוק במאוורר, זה מראה על איכות QC נמוכה.
3. המאווררים ללא מצב Sleep, הם עובדים ללא הפסקה.
4. חלק מהממשק בסינית.
5. אין אפליקציות.
6. מצב שינה לא תקין.
7. המלצה של ה- OS לא להשתמש ב- SSD Caching משום מה.

זה NAS שבפירוש חייבים להחליף לו OS.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73184
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #6 

איך שאני רואה את זה עולם הנאסים מתחלקת בערך ל 4:

1. אנטרפרייז - שמה לאף אחת מהחברות הללו אין כמעט דריסה. אף CIO שפוי לא יכניס למערת פרודקשיין סטורג של חברות כאלו לדעתי. למרות שיש לרב החברות הללו פתרונות "אנטרפרייז" אני אישית והרבה אחרים בתחומי לא היו אפילו שוקלים להיכנס ל"הרפתקאה" כזו.

2. שוק ה SMB - שם כשהתקציבים הרבה יותר נמוכים ויש דרישה ל VFM יש לחברות האלו יותר דריסת רגל, אם זה בפתרונות היותר "ביתיים" לחברות ממש קטנות (משרדי עו"ד/רואי חשבון לדגומא) או היותר "אנטרפרייז" לעסקים קצת יותר גדולים.

3. משתמש ביתי enthusiast - אלו חלק מחברי הפורום פה. אנשים שמחפשים VFM חזק ככל האפשר ויודעים להתקין לבד מערכות הפעלה חליפיות ותוכנות צד שלישי. השוק הזה מתחלק גם ל 2 - אלו שיעשו DIY מלא כולל החומרה, ואלו שמחשפים חומרה חזקה מוכנה, שם פתרונות כאלו יהיו רלוונטים למרות שיש כמה וכמה פתרונות טובים יותר לדעתי ואפרט בהמשך.

4. משתמש ביתי "ממוצע" - אלו האנשים שעדיין "טכנולוגיים" (משתמש ביתי ממוצע אמיתי לא יודע בכלל מה זה נאס) אבל רוצה פתרון "שגר ושכח" עם מקסימום הגדרה ראשונית ושום דבר מעבר. לשם פונות חברות כגון סיינולוגי/אסוסטור/QNAP וכו.

סיינולוגי לצערי בדורות האחרונים פשוט דורכים על השמרים. הנה תגובה שלי מ 2023 ולצערי שום דבר לא השתנה, הנה שוב אותה תגובה ב 2025:

viewtopic.php?p=3273844&hilit=%D7%91%D7 ... #p3273844+

viewtopic.php?t=399929#p3385103+

יש לי נאס שלהם בבית, כרגע הוא עדיין עונה על צרכיי, אבל אם הייתי שוקל לשדרג כיום אין הרבה סיכוי שהייתי בוחר מוצר שלהם.

לגבי המוצר בסקיררה, יש לו את היתרונות שלו ויש לא את היתרונות והחסרונות שלו. שכל אחד יעשה את השיקולים שלו:

מפרט חומרה מפלצתי: השרת כולל 10 מפרצים (Bays) לכוננים קשיחים, פלוס שני חריצים לכונני M.2 NVMe (ועוד חריץ M.2 פנימי של 128GB המוקדש למערכת ההפעלה בלבד).

מונע על ידי מעבד Intel Core i5 1240p (בעל 12 ליבות ו 16 תהליכונים).

מגיע עם 32GB זיכרון RAM, אך ניתן לשדרוג עד ל-96GB (נתון חסר תקדים לשרת NAS ביתי/עסקי קטן).

חיבורים מתקדמים: שני חיבורי רשת של 10Gigabit, שני חיבורי USB 4.0, יציאות HDMI 2.1 ו DisplayPort 1.4a. תמיכה בחיבור כרטיס מסך חיצוני (eGPU) להאצת משימות בינה מלאכותית (AI).

איכות בנייה ועיצוב: המארז בנוי ממתכת עבה ומסיבית מאוד ("כמו כספת"). עם זאת, ווס מציין כמה חסרונות: הפאנל הקדמי המגנטי חוסם מעט את זרימת האוויר, נדרש מברג כדי להתקין את הכוננים (הם לא Tool-less), והמאווררים מאחור חסומים חלקית על ידי פלטה דקורטיבית. Orico הודיעו שהם כבר עובדים על שדרוג למערך הקירור כדי להתמודד עם החום שמייצרת החומרה העוצמתית הזו.

תוכנה ומערכת הפעלה: זו נקודת התורפה העיקרית של המכשיר. מכיוון שמדובר בכניסה חדשה של Orico לשוק ה NAS המקצועי, התוכנה עדיין לא אפויה עד הסוף.

יש באגים, חלק מהטקסטים עדיין בסינית, ואפליקציית זיהוי הפנים בתמונות מתקשה מאוד להתמודד עם ספריות גדולות ונופלת בהשוואה למתחרות כמו גוגל או אפל.

מצד שני, מערכת הקבצים (ZFS) יציבה מאוד כמו סלע, המערכת תומכת ב Docker מהקופסה, והדלקה/כיבוי/התקנת עדכונים מתבצעים במהירות שיא. פלוס עצום נוסף הוא שהשרת תומך בהתקנת מערכות הפעלה צד-שלישי (כמו TrueNAS או Unraid) במידה ולא רוצים להשתמש בתוכנה המקורית.

ביצועי רשת: מושלמים. השילוב של שני חיבורי 10GbE מאפשר העברות נתונים במהירויות אדירות, והמערכת הצליחה לתקשר עם שרתי NAS של חברות אחרות (כמו Ugreen) ביציבות ובמהירות מקסימלית.

תמורה למחיר והשורה התחתונה: מחיר ההשקה הצרכני (MSRP) צפוי לעמוד על כ 1,700 דולר. למרות שזה נשמע יקר, ווס טוען שביחס לחומרה מקבלים כאן תמורה מדהימה (שרתי NAS של Synology עם חומרה חלשה משמעותית עולים למעלה מ-3,000 דולר). ווס מעניק למכשיר ציון כולל של 89.5%, ומסכם שמדובר במכונה סופר שאפתנית שמתאימה מאוד למי שרוצה חומרה מטורפת ומוכן לסלוח על חבלי הלידה של התוכנה או להתקין מערכת הפעלה חלופית.

בגלל שקירור הוא דבר קריטי במערכת כזו, ובגלל שזה לא מוצר ממש זול, ובגלל שהם טוענים שהם ישפרו את זה ("Orico הודיעו שהם כבר עובדים על שדרוג למערך הקירור כדי להתמודד עם החום שמייצרת החומרה העוצמתית הזו"), אולי הייתי מחכה לראות אם הם יעמדו בהבטחה שלהם לפני רכישה.

למי שהחסרונות האלו הם דיל ברייקר עבורו, ועדיין מחפש חומרה חזקה במחיר טוב ללא DIY, אפשר להתסכל על פתרונות כגון UGREEN DXP8800 Plus שאפילו עולה פחות.

IsportaR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #7 

@oferlaor
@ziv_r
אתם יכולים לעשות שתגובות AI לא יכנסו לפורום? זה מתיש.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73184
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #8 

18/03/2026 10:31  
Huber כתב:

למי שהחסרונות האלו הם דיל ברייקר עבורו, ועדיין מחפש חומרה חזקה במחיר טוב ללא DIY, אפשר להתסכל על פתרונות כגון UGREEN DXP8800 Plus שאפילו עולה פחות.
...

ד"א גם ל MINISFORUM יש פתרונות חזקים במחיר ממש טוב כדוגמאת N5 Pro או N5 AIR, החסרון המרכזי שם הוא ההגבלה ל 4/5 כוננים. מי שזה מספק אותו ימצא שם יופי של פתרון.

Thehobit1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

17/03/2026 22:34  
ziv_r כתב:
המכשיר בהחלט עם חומרה שנראית טוב על הנייר, אבל שמתם לב לחסרונות?
1. זרימת אויר לא אופטימלית בגלל הפאנל הדקורטיבי והלוח המגנטי.
2. התקתוק במאוורר, זה מראה על איכות QC נמוכה.
3. המאווררים ללא מצב Sleep, הם עובדים ללא הפסקה.
4. חלק מהממשק בסינית.
5. אין אפליקציות.
6. מצב שינה לא תקין.
7. המלצה של ה- OS לא להשתמש ב- SSD Caching משום מה.

זה NAS שבפירוש חייבים להחליף לו OS.
...
ישנם חבלי לידה, הפתיחות למערכות הפעלה שונות מבורכת, הביצועים של סינולוגי פשוט גרועים.

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”