חסימות שרתים בDNS בהוט
החל מאתמול, מסתבר שיש בעית "חסימות" לכמה שרתים אצלם, שנראה שמקורה בקינפוגי DNS חדשים בהוט.
לדוגמא, אצלי, הפסיקה כל התקשורת מול שרת higoal.net שמשמש אפליקצית בית חכם של הייגול. הטעות (בping למשל) : "שם לא ידוע"... שינוי הגדרת DNS ל 8.8.8.8 למשל עוקף את הבעיה.
נציג תמיכה של החברה, אישר, שהבעיה דווחה ע"י לקוחות רבים של הוט...
לידיעתכם, מי יודע מה עוד קלקלו שם...
לדוגמא, אצלי, הפסיקה כל התקשורת מול שרת higoal.net שמשמש אפליקצית בית חכם של הייגול. הטעות (בping למשל) : "שם לא ידוע"... שינוי הגדרת DNS ל 8.8.8.8 למשל עוקף את הבעיה.
נציג תמיכה של החברה, אישר, שהבעיה דווחה ע"י לקוחות רבים של הוט...
לידיעתכם, מי יודע מה עוד קלקלו שם...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46318
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
נראה לי שכל מי שקורא שורות אלו, כבר מראש טכני יותר ויודע לא להשען על ה- DNS של הספקים.
- AvivMustaky
- כתב

- תגובות: 718
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 271 פעמים
8.8.8.8 זה החיים 
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
תגיד לי, מתי בפעם האחרונה שינית DNS בסלולארי שלך? אני בחיים לא.. נכון, אפשר בנתב (שכחתי בנתב החדש שאצלי), אבל לקוחות הוט עם בית חכם לא כולם עם דיפלומה טכנית...11/03/2026 10:26ziv_r כתב: נראה לי שכל מי שקורה שורות אלו, כבר מראש טכני יותר ויודע לא להשען על ה- DNS של הספקים....
חוצמזה, פינג ל 8888 אצלי 20 ולהוט 0 ... יש בד"כ יתרון לDNS של הספק בביצועים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

משנים בנתב בבית - והטלפון מחובר הרי לנתב.
מחוץ לבית, לא נראה לי שניסית להתחבר ל- higoal.net - וגם אם כן, מיעוט האנשים שעושים את זה.
וגם אם זה 20ms במקום ערך נמוך עבור השימוש הספציפי שציינת, עד כמה זה באמת משנה לשימוש הרלוונטי?
מחוץ לבית, לא נראה לי שניסית להתחבר ל- higoal.net - וגם אם כן, מיעוט האנשים שעושים את זה.
וגם אם זה 20ms במקום ערך נמוך עבור השימוש הספציפי שציינת, עד כמה זה באמת משנה לשימוש הרלוונטי?
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
הפינג אינו דומה לזמן תגובה לשאילתה של הDNS.
אני מקבל פחות מ-1ms לשרת 1.1.1.1, אבל שאילתות לוקחות 54ms בממוצע בפרוטוקול HTTPS.
אני מקבל פחות מ-1ms לשרת 1.1.1.1, אבל שאילתות לוקחות 54ms בממוצע בפרוטוקול HTTPS.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
בסלולרי זה סיפור להחליף DNS. בזמנו היתה תקלה כזו בסלקום שמנעה מלקוחות בסלולר ובחיבור רגיל מלהשתמש ב-DNS שלהם.
התקנתי את תוכנת 1.1.1.1 שמאפשרת לעקוף את הבעיה עם ה-DNS שלה.
התקנתי את תוכנת 1.1.1.1 שמאפשרת לעקוף את הבעיה עם ה-DNS שלה.
מצאתי איך להחליף בסלולארי...
1. צריך לקנפג בנתב שריון (reservation) של המאק שלו לip קבוע כלשהו (מניעת כפילויות)
2. לקנפג את הwifi בתדר הרלוונטי לip סטטי במקום DHCP
3.לקנפג אז את אותו IP ששריינת בנתב, ושם יש גם אופציה להגדרת DNSים...
אז 'על הדרך' למדתי משהו חדש... כמובן, אסור להשאיר את זה ככה מחוץ לבית... הוא זוכר את הנתונים אחרי שחזרתי לDHCP...
בינתיים, יש לי הרגשה שהוא טיפלו בבעיה, אחרי שפתחתי קריאת שרות טכני מול הנדסה... הם הזכירו לי שקיים שירות "סינון אתרים" ויתכן שמשהו השתבש שם...
1. צריך לקנפג בנתב שריון (reservation) של המאק שלו לip קבוע כלשהו (מניעת כפילויות)
2. לקנפג את הwifi בתדר הרלוונטי לip סטטי במקום DHCP
3.לקנפג אז את אותו IP ששריינת בנתב, ושם יש גם אופציה להגדרת DNSים...
אז 'על הדרך' למדתי משהו חדש... כמובן, אסור להשאיר את זה ככה מחוץ לבית... הוא זוכר את הנתונים אחרי שחזרתי לDHCP...
בינתיים, יש לי הרגשה שהוא טיפלו בבעיה, אחרי שפתחתי קריאת שרות טכני מול הנדסה... הם הזכירו לי שקיים שירות "סינון אתרים" ויתכן שמשהו השתבש שם...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

כי זה מפריע לי היום... אין אור "חכם" בחלק מהדירה.. האפליקציה לא עובדת..
שלא תבין לא נכון, IP קבוע לכל המכשירים בבית כבר היה לי מקונפג ומוכן בנתב .. כולל שמות ברורים...
שלא תבין לא נכון, IP קבוע לכל המכשירים בבית כבר היה לי מקונפג ומוכן בנתב .. כולל שמות ברורים...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אצלי אין IP קבוע לכלום חוץ מה- NAS ובמחשבה נוספת, גם לו לא חייבים כתובת קבועה כי ניגשים עם Host name.
למה צריך להגדיר כתובות קבועות?
למה צריך להגדיר כתובות קבועות?
לא "חייבים' בכלל (אלא רק למחשב שצריך הפניית פורטים) .. פשוט נוח לי לראות רשימה שמית בנתב לשליטה נוחה , לפי כתובות המאק לרובם אין IP קבוע....11/03/2026 19:01ziv_r כתב: אצלי אין IP קבוע לכלום חוץ מה- NAS ובמחשבה נוספת, גם לו לא חייבים כתובת קבועה כי ניגשים עם Host name.
למה צריך להגדיר כתובות קבועות?...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

עם Unifi יש זיהוי די מדויק של הקליינטים ועבור אלו שהוא לא זיהה נכון, אפשר להכניס שם (כמו שאני עושה). אין צורך בהגדרת כתובת קבועה. אני נותן שמות עבור Rules של הגבלת הרשת לילדים.
מצב דומה גם ב flint2. הרוב ללא IP קבוע.
אני גם עם רשת UNIFI בבית, אשמח לדעת איך אתה מגביל ילדים בשעות מסויימות.ziv_r כתב: עם Unifi יש זיהוי די מדויק של הקליינטים ועבור אלו שהוא לא זיהה נכון, אפשר להכניס שם (כמו שאני עושה). אין צורך בהגדרת כתובת קבועה. אני נותן שמות עבור Rules של הגבלת הרשת לילדים....
ראיתי פתרון של להגדיר את המכשירים שלהם ב NETWORK שונה ואז לעשות חוקיות על ה NETWORK.
אבל נשמע לי כמו OVERKILL למשהו פשוט.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

שים לב לאופציה של Schedule בצד ימין.ZetLAW כתב: אני גם עם רשת UNIFI בבית, אשמח לדעת איך אתה מגביל ילדים בשעות מסויימות.
ראיתי פתרון של להגדיר את המכשירים שלהם ב NETWORK שונה ואז לעשות חוקיות על ה NETWORK.
אבל נשמע לי כמו OVERKILL למשהו פשוט....