הפסקת שידורי ערוץ 24 בעידן+
-
benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6110
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 993 פעמים
החל מה-24/2 הצופים בערוץ 24 זוכים לשקופית ולא לשידור חי, הסיבה שהחליטו שמה מטעם הערוץ להפסיק לשדר דרך עידן+...
החלטה אומללה ולא מובנת שפוגעת בקהל שבוי של המערך הכושל הזה בישראל.
https://www.rashut2.org.il/%D7%97%D7%93 ... 7%95%D7%AA
החלטה אומללה ולא מובנת שפוגעת בקהל שבוי של המערך הכושל הזה בישראל.
https://www.rashut2.org.il/%D7%97%D7%93 ... 7%95%D7%AA
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78787
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
עיצוב גראפי של ילד ב- 10, שלא שם לב שהשורה של הכיתוב למטה מסתירה חלק מהגובה של השורה מעליה....
אולי אפשרות יותר פשוטה...
טעות כתיב?
בכל מקרה - אף אחד מאלו שאישרו את העיצוב לא שם לב...
- oferlaor
- מנהל

- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
זה כבר שנים ככה.
עוד לפני עידן AI.
עוד לפני עידן AI.
- oferlaor
- מנהל

-
benny123
- חבר מכור קשה

עידו מינוס לא פלוס
במקום להיות חכמים ברמת חקיקה ויישום בכל המסכים החכמים במדינת ישראל בתוכנה מובנית/ייעודית להנגשת ערוצים בסיסיים דרך האינטרנט, מתעקשים לעבוד עם DVBT2 שעולה הון תועפות למשלמי המיסים ועובד חצי כוח ולא משתלם לאף מפעילה להכנס למערך הזה בלי סיוע מהמדינה.
במקום להיות חכמים ברמת חקיקה ויישום בכל המסכים החכמים במדינת ישראל בתוכנה מובנית/ייעודית להנגשת ערוצים בסיסיים דרך האינטרנט, מתעקשים לעבוד עם DVBT2 שעולה הון תועפות למשלמי המיסים ועובד חצי כוח ולא משתלם לאף מפעילה להכנס למערך הזה בלי סיוע מהמדינה.- amosii
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 240
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
נגעת כאן בכמה נקודות שונות, ארצה להתייחס אליהן בנפרד:11/03/2026 21:50benny123 כתב: עידו מינוס לא פלוסבמקום להיות חכמים ברמת חקיקה ויישום בכל המסכים החכמים במדינת ישראל בתוכנה מובנית/ייעודית להנגשת ערוצים בסיסיים דרך האינטרנט, מתעקשים לעבוד עם DVBT2 שעולה הון תועפות למשלמי המיסים ועובד חצי כוח ולא משתלם לאף מפעילה להכנס למערך הזה בלי סיוע מהמדינה.
...
1. לא משתלם לאף מפעילה להיכנס למערך - אכן יש טעם לפגם שהמדינה משקיעה מיליוני שקלים כל שנה, ועדיין דורשת דמי הפצה שגורמים לערוצים שלא לרצות לשלם (ואז למה יש מערך? תיאורטית יוכלים להישאר עם מערך ללא ערוצים מסחריים). לדעתי הגיוני לאפשר הפצה ללא תשלום לערוצים בעלי רישיון מתאים.
2. שידור קרקעי בשיטת DVB-T2 מאוד נפוץ בעולם. מדוע אנחנו שונים, שאנחנו צריכים לבטלו? (ולעבור לאפליקציה)
3. משרד התקשורת מפמפם שביטול השידור הקרקעי יחסוך למדינה. אבל, צריך להשוות תפוחים לתפוחים: ההשקעה בשידור הקרקעי מממנת גם את המקטע בין פלטפורמת השידור לבין הקולט. אם יעברו לאפליקציה, המדינה לא תממן לך קישור רחב פס לבית / למשרד / לטלפון הנייד, לכן כשמראים שהמחיר של הפלטפורמה האינטרנטית יותר זול, בעצם לא לוקחים בחשבון את מימון מקטע התמסורת לצופים (ולא צריך לציין שאם היו לוקחים את זה בחשבון, ברור ששידור קרקעי יותר זול מאשר שידור דרך הזרמת וידאו באפליקציה שבו מממנים חיבורי אינטרנט לצופים)
4. במקומות רבים במדינה (בפריפריה, לא בערים הגדולות) אין גישה לסיבים המהירים שיש בערים הגדולות. חיבורי האינטרנט לא מספיק טובים לצפייה בטלוויזיה באמצעות האינטרנט.
5. רבים מהצופים הם מבוגרים, או אנשים חסרי אמצעים - טלוויזיות חכמות וכו' - פחות רלוונטיות כאן.
לפיכך, אני לא רואה שום סיבה לבטל את השידור הקרקעי. למעשה, הייתי ממליץ לעשות בו רפורמה:
1. לחייב כל בעל רשיון לשידורי טלוויזיה וכן בעל רישיון זעיר לשידורי טלוויזיה, לשדר במערך ללא תשלום (או לפחות לפטור מתשלום את הזעירים)
2. לחייב כל ספק שידורים מטעם המדינה (תאגיד השידור / ערוץ הכנסת וכו') לשדר במערך ולשלם על כך.
3. לשדר את הערוצים המרכזיים (11-12-13) באיכות HD (ולבטל את הכסילות בשידור של כאן 11 פעמיים (SD ו-HD) - בזבוז של רוחב פס - שזה תודות לפרשנות של היועץ המשפטי של הרשות השנייה, שהם לא יכולים שלא לשדר SD לערוץ שביקש לשדר ב-HD, לפי חוק תחנות שידור ספרתיות)
4. לשקול לשנות את המודולציה: לעבור ל-16QAM כדי לשפר את איכות הקליטה, כאשר נשארים באותו רוחב פס בפועל (נדרש להתאים FEC וכו'). זה יחזיר את הפשטות בקליטה באמצעות אנטנות פנימיות קטנות, כמו שהיה בעידן ב-DVB-T (שהיה גם 16QAM).
-
benny123
- חבר מכור קשה

יפה אני תמיד נהנה לקרוא את התגובות שלך (ברצינות אני כותב זאת), לגבי אינטרנט אתה צודק לגמרי אבל אין ממש פתרונות במדינה העקומה הזאת.
במדינות אחרות ה-DVBT עובד מעולה, רק במדינת ישראל הכל עקום ואפילו 6 ערוצים לא מצליחים להציג תקין.
לגבי כאן 11 באמת לא מובן מה הקטע ולגבי הערוצי רשת/קשת/חינוכית/מכאן ברור שהם משדרים ב-FHD וגם פה לא מובן למה לא מעבירים אותם דרך עידן+.
לגבי ישראל+ אין לי טענות לגביו למרות שהוא גם עובר ב-FHD דרך המפעילות... HALA TV (לא אתייחס) ולגבי ערוץ 24 באמת לא לעניין כי בסופו של יום זהו ערוץ מסחרי שקשת הרוויחו ממנו לא הפסידו וזה ממש מבאס.
ערוץ הכלכלה אין בכלל דיבור להוסיפו וחבל...
בקיצור הולכים אחורה במקום קדימה עם המילה DVBT2 המפוצצת כאשר השביתו מערך שלם של DVBT1 ותקעו אלפים של אנשים עם ממירים מובנים במסכים ובכלל ללא שימוש.
איפה הימי UHF/VHF? פעם הכל היה פשוט כל כך.
במדינות אחרות ה-DVBT עובד מעולה, רק במדינת ישראל הכל עקום ואפילו 6 ערוצים לא מצליחים להציג תקין.
לגבי כאן 11 באמת לא מובן מה הקטע ולגבי הערוצי רשת/קשת/חינוכית/מכאן ברור שהם משדרים ב-FHD וגם פה לא מובן למה לא מעבירים אותם דרך עידן+.
לגבי ישראל+ אין לי טענות לגביו למרות שהוא גם עובר ב-FHD דרך המפעילות... HALA TV (לא אתייחס) ולגבי ערוץ 24 באמת לא לעניין כי בסופו של יום זהו ערוץ מסחרי שקשת הרוויחו ממנו לא הפסידו וזה ממש מבאס.
ערוץ הכלכלה אין בכלל דיבור להוסיפו וחבל...
בקיצור הולכים אחורה במקום קדימה עם המילה DVBT2 המפוצצת כאשר השביתו מערך שלם של DVBT1 ותקעו אלפים של אנשים עם ממירים מובנים במסכים ובכלל ללא שימוש.
איפה הימי UHF/VHF? פעם הכל היה פשוט כל כך.
- oferlaor
- מנהל

בול!15/03/2026 1:24amosii כתב: לפיכך, אני לא רואה שום סיבה לבטל את השידור הקרקעי. למעשה, הייתי ממליץ לעשות בו רפורמה:
1. לחייב כל בעל רשיון לשידורי טלוויזיה וכן בעל רישיון זעיר לשידורי טלוויזיה, לשדר במערך ללא תשלום (או לפחות לפטור מתשלום את הזעירים)
2. לחייב כל ספק שידורים מטעם המדינה (תאגיד השידור / ערוץ הכנסת וכו') לשדר במערך ולשלם על כך.
3. לשדר את הערוצים המרכזיים (11-12-13) באיכות HD (ולבטל את הכסילות בשידור של כאן 11 פעמיים (SD ו-HD) - בזבוז של רוחב פס - שזה תודות לפרשנות של היועץ המשפטי של הרשות השנייה, שהם לא יכולים שלא לשדר SD לערוץ שביקש לשדר ב-HD, לפי חוק תחנות שידור ספרתיות)
4. לשקול לשנות את המודולציה: לעבור ל-16QAM כדי לשפר את איכות הקליטה, כאשר נשארים באותו רוחב פס בפועל (נדרש להתאים FEC וכו'). זה יחזיר את הפשטות בקליטה באמצעות אנטנות פנימיות קטנות, כמו שהיה בעידן ב-DVB-T (שהיה גם 16QAM)....
- amosii
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 240
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
benny123 כתב: יפה אני תמיד נהנה לקרוא את התגובות שלך (ברצינות אני כותב זאת)...
תודה, כיף לשמוע
לגבי רשת/קשתשחינוכית/מכאן - נכון שהם מופקים במקור ב-FHD. בפרמטרים הנוכחיים של השידור, אין מספיק רוחב פס להפיץ את כולם ב-FHD.benny123 כתב: לגבי כאן 11 באמת לא מובן מה הקטע ולגבי הערוצי רשת/קשת/חינוכית/מכאן ברור שהם משדרים ב-FHD וגם פה לא מובן למה לא מעבירים אותם דרך עידן+.
ערוץ הכלכלה אין בכלל דיבור להוסיפו וחבל......
רוחב הפס האפקטיבי כיום הוא כ-22 מגהביט בלבד (לעומת 12 מגהביט במרבב בתקן DVBT1).
לגבי הערוצים הזעירים שיכולים "לבחור", הבחירה להיות משודרת בעידן פלוס גם "מכריחה" את ספקי ה-OTT להעביר אותם ללא תשלום (מצדו של הערוץ). במקרה של ישראל פלוס והלא זה הגיוני (אם הם ידרשו כסף, אולי יגידו להם תודה אבל לא תודה). ערוץ 24 מופק ע"י קשת, שזו אולי הסיבה שעקב הגב החזק יותר, קשת מתעקשת לקבל עליו תשלום ומצליחה, ולכן השתלם לה להוציא אותו מעידן פלוס (השערה שלי).
ערוץ הכלכלה הוא ערוץ "לא קיים" רגולטורית מבחינת זה שהוא ערוץ אינטרנטי בלבד - משודר רק באינטנרט, ומועבר רק בפלטפורמות אינטרנטיות (כמו free tv, partner TV וכו').
אחת הבעיות של הרגולציה שהיא לא מתייחסת כמעט בכלל לשידורים באינטרנט. כדי שערוץ הכלכלה יוכל להיות משודר בעידן פלוס, עליו לקבל רשיון ערוץ זעיר.. וזה נכון כמובן לכל ערוץ אינטרנטי, כולל i24 בעברית.
מתקיים עכשיו בכנסת דיון על חוק השידורים החדש שאמור להתייחס רגולטורית לקיומם של שידורים באינטרנט, בין אם של ערוצים ובין אם של פלטפורמות.
ייתכן שאחרי החקיקה החדשה, כלל הערוצים הפתוחים יוכלו להיקלט בפלטפורמת השידורים הפתוחה, עידן פלוס.
יש לציין שבמסגרת החקיקה החדשה רוצים להפוך את הפלטפורמה ל-OTT בלבד (ללא DVBT כלל). כרגיל, בישראל חייבים להמציא הפוך מהעולם (בכל העולם יש שידורים קרקעיים דיגיטליים).