סיפורי אלף לילה ולילה - מכירות ביד שנייה
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46318
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
הפרופילים ששולחים את ההודעה הגנרית "האם המוצר זמין?" הם אמיתיים לגמרי והסיבה שהם נעלמים פשוטה למדי: רק חלק קטן מהם באמת מתעניין במוצר. הרוב פונים פשוט כי הם מחפשים להעביר את הזמן בעבודה או בבית על הספה. יש אפילו כאלו ששואבים סיפוק מעצם הבקשה למספר טלפון לתיאום, למרות שאין להם שום כוונה להתקשר.
חוסר הרצינות הזה הוא לא באמת מפתיע - מספיק להעיף מבט בתגובות בפייסבוק כדי להבין את רמת השיח. בעבר חשבנו שבורות נובעת מחוסר נגישות למידע, אבל השנים האחרונות הוכיחו לנו שגם כשהמידע זמין לכולם, זה לא בהכרח משנה את המצב (תראו שרשורי חיסונים, כדור הארץ השטוח ושלא נחתנו על הירח).
חוסר הרצינות הזה הוא לא באמת מפתיע - מספיק להעיף מבט בתגובות בפייסבוק כדי להבין את רמת השיח. בעבר חשבנו שבורות נובעת מחוסר נגישות למידע, אבל השנים האחרונות הוכיחו לנו שגם כשהמידע זמין לכולם, זה לא בהכרח משנה את המצב (תראו שרשורי חיסונים, כדור הארץ השטוח ושלא נחתנו על הירח).
מה לעשות....אלו הם הזמנים בהם אנחנו חיים
זמינות יתר........הכל פלסטיק......אובדן רוח...........
אותי הכי מטריד במכירות יד שניה..........החוצפה של אנשים להוריד לך 30-50 אחוזים עוד לפני שראה ובדק את המוצר
כיום דרושה הרבה סבלנות ואורך רוח........אישית לא בטוח שיש לי אותה..........
מסחר הוגן לדעתי אומר פירסמת מחיר.........אתה אולי תוריד 5-10 אחוזים
זמינות יתר........הכל פלסטיק......אובדן רוח...........
אותי הכי מטריד במכירות יד שניה..........החוצפה של אנשים להוריד לך 30-50 אחוזים עוד לפני שראה ובדק את המוצר
כיום דרושה הרבה סבלנות ואורך רוח........אישית לא בטוח שיש לי אותה..........
מסחר הוגן לדעתי אומר פירסמת מחיר.........אתה אולי תוריד 5-10 אחוזים
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73183
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
תופעה חדשה.......בלבלני שכל.........שגם משקרים...........ראיתי את המוצר כמו שלך חדש ב-1000 שח.....תבדוק...........
אתה בודק........לא דובים ולא יער....סתם טקטיקה להוריד את המחיר שביקשת ל-200 שח........
בקיצור מחיר נמוך לא ריאלי..........ואפילו מגוחך.........
אתה בודק........לא דובים ולא יער....סתם טקטיקה להוריד את המחיר שביקשת ל-200 שח........
בקיצור מחיר נמוך לא ריאלי..........ואפילו מגוחך.........
נערך לאחרונה על ידי dts2 ב 15/04/2026 11:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

זאת לא תופעה חדשה. אני תמיד אומר להם שישלחו לי קישור, אולי אני מוכר באמת במחיר יקר מידי ואז אני מוכן להשוות מחיר - ואז התשובות שלהם מתחלקות ל- 3:
1. נעלמים.
2. שולחים קישור למוצר אחר במרקט.
3. שולחים קישור לאתר היצרן, ממנו אי אפשר בכלל להזמין לארץ והמחיר כמובן שלא כולל משלוח צד ג + מיסים.
1. נעלמים.
2. שולחים קישור למוצר אחר במרקט.
3. שולחים קישור לאתר היצרן, ממנו אי אפשר בכלל להזמין לארץ והמחיר כמובן שלא כולל משלוח צד ג + מיסים.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73183
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
אבל זה קרטונים איכותיים!
אם לא הייתי רואה את זה לא הייתי מאמין, מודה.
אם לא הייתי רואה את זה לא הייתי מאמין, מודה.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7037
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
המפתח לקניה ומכירה יד 2 זה סבלנות.
אני מוכר דברים אך ורק דרך פייסבוק כבר הרבה שנים, מי ששולח הודעה הזויה ישר נחסם, ככה זה חוסך לי זמן, נותן מספר טלפון רק לאחר שסגרנו את כל הדברים, מי שאוהב לדבר רק בטלפון ולא מסוגל לכתוב שני משפטים נחסם.
למען האמת אם הבן אדם לא נראה לי גם נחסם ישר.
אז לפעמים לוקח לי כמה חודשים למכור משהו, אבל חוסך לי זמן ועצבים בתהליך.
בסוף מגיע הבן אדם הנורמלי שסוגרים איתו.
אני מוכר דברים אך ורק דרך פייסבוק כבר הרבה שנים, מי ששולח הודעה הזויה ישר נחסם, ככה זה חוסך לי זמן, נותן מספר טלפון רק לאחר שסגרנו את כל הדברים, מי שאוהב לדבר רק בטלפון ולא מסוגל לכתוב שני משפטים נחסם.
למען האמת אם הבן אדם לא נראה לי גם נחסם ישר.
אז לפעמים לוקח לי כמה חודשים למכור משהו, אבל חוסך לי זמן ועצבים בתהליך.
בסוף מגיע הבן אדם הנורמלי שסוגרים איתו.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 153
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
שואל כאן כי נראה לי שזה הפורום הרלוונטי: כמי שלא מנוסה יותר מדי במכירות יד שניה, אם אני מוכר ביד שניה מוצר במשהו כמו 7000-8000 שקל, איזו דרך או דרכי תשלום (מלבד מזומן כמובן) בטוחה ומומלצת כדי לוודא שאקבל את התשלום?
.Anything can be done, but it's only done if it's done
העברת זהב. רק בשעות יום העסקים. שים לב שההעברה נעשית ע"י הקלדת מספר IBAN (מספר בינלאומי מזהה של חשבון הבנק שלך - אתה אמור למצוא אותו דרך האתר האישי) כמו גם השם שלך באנגלית.
שים לב להימנע מהעברות בנקאיות "רגילות" שאתה אמור לראות ביום העסקים הבא וחשופות לזיופים (יש הרבה סיפורים על קונים שזייפו אישור העברה כולל אפילו פייק סמס שנשלח אליך מה"בנק" שלך).
שים לב להימנע מהעברות בנקאיות "רגילות" שאתה אמור לראות ביום העסקים הבא וחשופות לזיופים (יש הרבה סיפורים על קונים שזייפו אישור העברה כולל אפילו פייק סמס שנשלח אליך מה"בנק" שלך).
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

רק נוכל יגיד שהוא מעביר בהעברה בנקאית.
תבקש ביט (7000 שח ליום, 8300 שח חודשי) ואם גבוה יותר הסכום שאתה צריך לקבל, שישלם גם בפייבוקס.
תבקש ביט (7000 שח ליום, 8300 שח חודשי) ואם גבוה יותר הסכום שאתה צריך לקבל, שישלם גם בפייבוקס.
מוסיף עוד נתון חשוב לגבי העברת זהב.
לאחר ההעברה יש להתקשר לבנק שלך ולוודא שהועבר כסף בהעברת זהב !!!
גם בתחום הזה יש כל מיני עקיצות. שולחים לך כאילו אישור על העברה ואכן ישנה העברה, אבל היא לא באמת זהב ולאחר מכן מבטלים אותה.
לכן חייבים להתקשר לבנק ולוודא שאכן הועבר כסף בהעברת זהב !!!
גם בתחום הזה יש כל מיני עקיצות. שולחים לך כאילו אישור על העברה ואכן ישנה העברה, אבל היא לא באמת זהב ולאחר מכן מבטלים אותה.
לכן חייבים להתקשר לבנק ולוודא שאכן הועבר כסף בהעברת זהב !!!
Arie10 כתב: מוסיף עוד נתון חשוב לגבי העברת זהב.
לכן חייבים להתקשר לבנק ולוודא שאכן הועבר כסף בהעברת זהב !!!...
זאת העברה שרואים בחשבון הבנק שלך תוך 20-30 דקות, אפשר לחכות עם הבן אדם את הזמן הזה עד שרואים את הכסף בחשבון.
כשקניתי רכב המוכר לא רצה צ'ק בנקאי, הוא העדיף העברת זה"ב, אז אחרי העברת בעלות ישבנו אצלו על כוס קפה, העברתי מהטלפון שלי את הכסף, כשהוא רואה את הכסף בחשבון הבנק שלו הביא לי אתה המפתחות ונסעתי.
בשני המקרים תראה את ההעברה מיד ובמיוחד אם מדובר על העברה בתוך אותו בנק.
ההבדל היחיד, שאת ההעברה הרגילה ניתן לבטל ואז הכסף יעלם מהחשבון בדיוק באותה מהירות שהופיע שם.
לכן, חייבים להתקשר לבנק ולוודא שאכן זו היתה העברת זהב ולא העברה רגילה !
הטריקים הללו מאוד נפוצים בתחום של שעוני יוקרה ביד 2.
מגיע קונה (בדרך כלל בן-דוד) מעביר למוכר כסף, מקבל את השעון ומיד לאחר מכן מושך חזרה את ההעברה.
ההבדל היחיד, שאת ההעברה הרגילה ניתן לבטל ואז הכסף יעלם מהחשבון בדיוק באותה מהירות שהופיע שם.
מגיע קונה (בדרך כלל בן-דוד) מעביר למוכר כסף, מקבל את השעון ומיד לאחר מכן מושך חזרה את ההעברה.
Arie10 כתב: בשני המקרים תראה את ההעברה מיד ובמיוחד אם מדובר על העברה בתוך אותו בנק.
מגיע קונה (בדרך כלל בן-דוד) מעביר למוכר כסף, מקבל את השעון ומיד לאחר מכן מושך חזרה את ההעברה....
מי שעושה עסקים עם "בני דודים", במיוחד עסקאות יד שניה, בעיה שלהם, אצלי בני דודים נחסמים ללא קשר למה שאני רוצה למכור או לקנות.
אני דוגל בשיטה של להסתכל על בן אדם שמולי לפני שאני מסתכל על המוצר, אם הבן אדם לא נראה לי אני לא ממשיך ולא משנה על מה מדובר.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 153
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
ביט או פייבוקס יותר בטוח מהעברת זהב? זה לא ניתן לביטול?ziv_r כתב: רק נוכל יגיד שהוא מעביר בהעברה בנקאית.
תבקש ביט (7000 שח ליום, 8300 שח חודשי) ואם גבוה יותר הסכום שאתה צריך לקבל, שישלם גם בפייבוקס....
.Anything can be done, but it's only done if it's done