אין קליטה של wi-fi בממ"ד שהדלת סגורה
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73201
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
סיכוי די וודאי שלא, אבל בלי לנסות לא תדע. בממד בשביל קליטה צריך להעביר כבל רשת לתוך הממ"ד ולהשתמש ב AP בתוך הממ"ד.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2489 פעמים
לא בהכרח.01/03/2026 12:31Huber כתב: סיכוי די וודאי שלא, אבל בלי לנסות לא תדע. בממד בשביל קליטה צריך להעביר כבל רשת לתוך הממ"ד ולהשתמש ב AP בתוך הממ"ד....
אצלי יש קליטת וויפי טובה בממ״ד כאשר AP ממוקם בחדר אחר באותה הקומה במרתף.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2785
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
אצל אבי הממד נמצא במרכז הדירה לכן בתוכו התקנתי את הנתב.01/03/2026 12:31Huber כתב: סיכוי די וודאי שלא, אבל בלי לנסות לא תדע. בממד בשביל קליטה צריך להעביר כבל רשת לתוך הממ"ד ולהשתמש ב AP בתוך הממ"ד....
זה מאפשר צפיה באייפד בחדר השינה בצד אחד של הממד ,מרחק כ4מ דרך קיר הממד,
בסלון צפיה בטלויזיה עם נגן , כ50סמ דרך קיר אחר.
ושימוש במיני מחשב דרך קיר אחר ,מרחק כ4מטר
הקיר הרביעי הוא הקיר החיצוני אז אין שם צורך.
לא הכל בו זמנית אבל מתאים לצרכים.
לאחר כמה שנים התקנתי לאחרונה ראוטר אחר והסיגנל השתפר.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
מציע לך להשתמש בפתרון MESH ולמקם יחידה אחת כמה שיותר קרוב לממד - אצלי לפחות זה עוזר.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
פתרון קווי יהיה הכי אמין והכי מהיר.
אם אין לך אפשרות להעביר כבל אל הממד, אז יש MOCA ע"ג קואקס או נקודות טלפון.
זה ייתן לך חיבור רשת בממד עם חיבור "ישיר" לראוטר, ואז בממד תתקין AP או ראוטר ישן שישמש כ-AP.
זה ייתן לך חיבור רשת בממד עם חיבור "ישיר" לראוטר, ואז בממד תתקין AP או ראוטר ישן שישמש כ-AP.
אי אפשר להעביר קואקס לממ"ד.02/03/2026 11:21TheCoolest כתב: פתרון קווי יהיה הכי אמין והכי מהיר.
זה ייתן לך חיבור רשת בממד עם חיבור "ישיר" לראוטר, ואז בממד תתקין AP או ראוטר ישן שישמש כ-AP....
זה ביניין של תמ"א 38, אין צנרת להשחלה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
יש מתאמי HPNA שעובדים ע"ג קו הטלפון.
יש גם אופציה למתאמים שמעבירים רשת על גבי שקעי חשמל, אבל הם בד"כ פחות אמינים.
יש גם אופציה למתאמים שמעבירים רשת על גבי שקעי חשמל, אבל הם בד"כ פחות אמינים.
- גלובל
- חבר ותיק

- תגובות: 1285
- נתן תודות: 57 פעמים
- קיבל תודות: 154 פעמים
אני שמתי אחד משלושת ה MESH שלי מחוץ לדלת של הממ"ד וזה מאפשר קליטת WIFI טובה בממ"ד גם כשהדלת סגורה ,
לי יש בעיה אחרת שהקליטה הסלולרית חלשה בדר"כ וכשסוגרים את החלון ברזל הקליטה בכלל נעלמת ,
צריך להניח את הטלפון ממש צמוד לחלון כדי לקבל קליטה ....וגם היא חלשה .
לי יש בעיה אחרת שהקליטה הסלולרית חלשה בדר"כ וכשסוגרים את החלון ברזל הקליטה בכלל נעלמת ,
צריך להניח את הטלפון ממש צמוד לחלון כדי לקבל קליטה ....וגם היא חלשה .
- ziv67
- חבר פעיל

- תגובות: 62
- שם מלא: ziv
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
- יצירת קשר:
לגבי קליטה סלולרית, אפשרות אחת, repeater שיגביר אות (קצת יותר מסובך כי מחייב אנטנה בחוץ וכבילה שנכנסת לממ"ד) אפשרות שניה לחלק מהטלפונים הסלולריים יש היום אפשרות להוציא שיחות טלפון על WIFI ולכן אם יש קליטת WIFI בממ"ד אפשר גם להוציא ולקבל שיחות טלפון רגילות.
- גלובל
- חבר ותיק

- תגובות: 1285
- נתן תודות: 57 פעמים
- קיבל תודות: 154 פעמים
כן , היה לי רפיטר שהתקנתי בזמנו עד שטכנאים של סלקום שעברו בסביבה ביקשו שאכבה אותו כי זה מייצר להם הפרעה ,02/03/2026 15:59ziv67 כתב: לגבי קליטה סלולרית, אפשרות אחת, repeater שיגביר אות (קצת יותר מסובך כי מחייב אנטנה בחוץ וכבילה שנכנסת לממ"ד) אפשרות שניה לחלק מהטלפונים הסלולריים יש היום אפשרות להוציא שיחות טלפון על WIFI ולכן אם יש קליטת WIFI בממ"ד אפשר גם להוציא ולקבל שיחות טלפון רגילות....
מאז הסרתי אותו וכיביתי ,
כן , אני משתמש ב WIFI Calling הבעיה שזה לא תמיד עובד טוב ...
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1449
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
יש לי די הרבה ניסיון עם מתאמי רשת על קוי חשמל. אכן, הם לא אמינים במובן הזה שהקצבים דרכם מאד תנודתיים, והם רגישים להפעלה של מכשירי חשמל הצורכים הרבה אנרגיה על הקו כמו מזגן וכו׳ שיוצרים רעשים. אבל ... למרות כל האמור לא נתקלתי במצב שלא היה חיבור בכלל. חשוב לזכור שמדובר בסידור לממד בחירום, ולצורך כך מספיק שיהיה חיבור מינימלי שיאפשר WiFi ולא הרבה מעבר לכך. ולצורך הזה, מתאמי רשת על קווי חשמל הם פיתרון טוב.
ספציפית השתמשתי במתאמי AV2000 של TPLINK. חשוב שיחוברו על אותה פאזה.
ספציפית השתמשתי במתאמי AV2000 של TPLINK. חשוב שיחוברו על אותה פאזה.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
שמתי לב ש-WiFi Calling עושה בעיות עם IPv6, אם למשל אתה עושה הפעלה מחדש של החיבור בראוטר ומקבל אייפי חדש אתה צריך לבטל ולאפשר מחדש גם בטלפון או להתנתק ולהתחבר ב-WiFi...
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
@shmulik88 בטוח שאין לך בממ״ד שום דבר חוץ מחשמל?
אני לא חושב שזה תקני, אמור להיות עוד משהו. פעם זה היה קואקס וטלפון, והיום גם רשת. תנסה לפתוח את כל המכסים בחדר ולראות מה יש שם. אינטרנט על חשמל עובד, אבל ממש לא מוצלח.
אני לא חושב שזה תקני, אמור להיות עוד משהו. פעם זה היה קואקס וטלפון, והיום גם רשת. תנסה לפתוח את כל המכסים בחדר ולראות מה יש שם. אינטרנט על חשמל עובד, אבל ממש לא מוצלח.
אי אפשר להעביר קואקס, כבל רשת, או חוט טלפון לממ"ד.07/03/2026 13:27dr0r כתב: @shmulik88 בטוח שאין לך בממ״ד שום דבר חוץ מחשמל?
אני לא חושב שזה תקני, אמור להיות עוד משהו. פעם זה היה קואקס וטלפון, והיום גם רשת. תנסה לפתוח את כל המכסים בחדר ולראות מה יש שם. אינטרנט על חשמל עובד, אבל ממש לא מוצלח....
זה ביניין של תמ"א 38, אין צנרת להשחלה.
נערך לאחרונה על ידי shmulik88 ב 07/03/2026 14:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
לגבי AV2000 של TPLINK.02/03/2026 17:25DanielGR כתב: יש לי די הרבה ניסיון עם מתאמי רשת על קוי חשמל. אכן, הם לא אמינים במובן הזה שהקצבים דרכם מאד תנודתיים, והם רגישים להפעלה של מכשירי חשמל הצורכים הרבה אנרגיה על הקו כמו מזגן וכו׳ שיוצרים רעשים. אבל ... למרות כל האמור לא נתקלתי במצב שלא היה חיבור בכלל. חשוב לזכור שמדובר בסידור לממד בחירום, ולצורך כך מספיק שיהיה חיבור מינימלי שיאפשר WiFi ולא הרבה מעבר לכך. ולצורך הזה, מתאמי רשת על קווי חשמל הם פיתרון טוב.
ספציפית השתמשתי במתאמי AV2000 של TPLINK. חשוב שיחוברו על אותה פאזה....
זה אומר עוד שם של רשת שהמשתמשים צרכים לעבור לשם הרשת החדשה?
ואם אני משתמש במגדיל טווח:
זה גם אומר עוד שם של רשת שהמשתמשים צרכים לעבור לשם הרשת החדשה?
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1449
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
זה לא קשור. כוונתי היא שאפשר להתייחס לאותם מתאמים על רשת חשמל כאילו הם ״כבל רשת ווירטואלי״ שקוף לחלוטין. כלומר, אתה מקבל למעשה פורט רשת בממ״ד לכל שימוש.07/03/2026 14:26shmulik88 כתב: לגבי AV2000 של TPLINK.
זה אומר עוד שם של רשת שהמשתמשים צרכים לעבור לשם הרשת החדשה?...
השלב הבא הוא לחבר נקודת גישה אלחוטית לפורט הזה, ופה יש מספר אפשרויות:
אם נקודת הגישה היא נפרדת ועצמאית לחלוטין, אז כן, תהיה רשת נפרדת, וגם עם שם נפרד
אפשר גם שנקודת הגישה תהיה חלק מ-Mesh קיים, ואז תוכל לשמור על שם רשת יחיד ומעבר שקוף בין נקודות הגישה
לסיכום: מתאמי רשת החשמל פותרים את בעיית הקישוריות לתוך הממ״ד, וצריך בנוסף נקודת גישה בהתאם לאפשרויות הנ״ל. אם יש לך Mesh קיים התומך ב-Backbone קווי, תוכל פשוט להוסיף לו נקודה נוספת.
דעתי היא שהשהיה בממ״ד היא בחירום, וצריך פיתרון לקליטה שם לא בשוטף ביום יום אלא למקרים ספציפיים. לכן גם אם תהיה נקודת גישה עצמאית, ומינימליסטית ביותר - זה לא אסון.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
07/03/2026 14:41DanielGR כתב: זה לא קשור. כוונתי היא שאפשר להתייחס לאותם מתאמים על רשת חשמל כאילו הם ״כבל רשת ווירטואלי״ שקוף לחלוטין. כלומר, אתה מקבל למעשה פורט רשת בממ״ד לכל שימוש.
השלב הבא הוא לחבר נקודת גישה אלחוטית לפורט הזה, ופה יש מספר אפשרויות:
אם נקודת הגישה היא נפרדת ועצמאית לחלוטין, אז כן, תהיה רשת נפרדת, וגם עם שם נפרד
אפשר גם שנקודת הגישה תהיה חלק מ-Mesh קיים, ואז תוכל לשמור על שם רשת יחיד ומעבר שקוף בין נקודות הגישה
לסיכום: מתאמי רשת החשמל פותרים את בעיית הקישוריות לתוך הממ״ד, וצריך בנוסף נקודת גישה בהתאם לאפשרויות הנ״ל. אם יש לך Mesh קיים התומך ב-Backbone קווי, תוכל פשוט להוסיף לו נקודה נוספת.
דעתי היא שהשהיה בממ״ד היא בחירום, וצריך פיתרון לקליטה שם לא בשוטף ביום יום אלא למקרים ספציפיים. לכן גם אם תהיה נקודת גישה עצמאית, ומינימליסטית ביותר - זה לא אסון....
*אם* השהיה בממ״ד היא רק בחירום אתה צודק. אבל בד״כ זה משמש כחדר, ואפילו חדר עבודה - ואז רצוי שהתקשורת שם לא תיפגע בשגרה. במקרה כזה עדיף שיהיה שם SSID נפרד, ולהתחבר אליו רק בהעדר אלטרנטיבה.