מספר שאלות לגבי עמדת טעינה
-
yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
היי, אני בשלבי רכישת רכב חשמלי וצריך שיעשו לי קצת סדר לגבי עמדות הטעינה:
1. האם כדאי לרכש עמדה 22KW כשהתשתית רק 25A?
2. האם הפקק בבית קופץ לכם?
3. במידה וכן, שיניתם הרגלים?
4. למי יש מערכת DLM או DLB לניהול עומסים?
5. אנחנו נכנסים עם הפנים לחנייה והעמדה תהיה בחזית. לגבי כבל טעינה של 5 מטר: זה לא בעייתי שהכבל נשען על הרכב או שתלוי באוויר (משקל).
הרבה שאלות... גם מי שיכול לענות אפילו על אחת אשמח.
תודה
5. אנחנו נכנסים עם הפנים לחנייה והעמדה תהיה בחזית. לגבי כבל טעינה של 5 מטר: זה לא בעייתי שהכבל נשען על הרכב או שתלוי באוויר (משקל).
תודה
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
1. לדעתי לא
2. לא רלוונטי לי (40A)
3. -
4. אין ניהול עומסים, יש מערכת ניטור כי יש לבית סולארי + סוללה, אבל אם הבית עובר לסוללה יש צורך בהורדה ידנית של הפקק של העמדה (יש דרכים להמנע מזה)
5. בעייתי. הייתי צריך להחליף פעם את הפלסטיקה בחיבור של הרכב בגלל שימוש לא נכון בכבל טעינה (טסלה, הוחלף בחינם).
2. לא רלוונטי לי (40A)
3. -
4. אין ניהול עומסים, יש מערכת ניטור כי יש לבית סולארי + סוללה, אבל אם הבית עובר לסוללה יש צורך בהורדה ידנית של הפקק של העמדה (יש דרכים להמנע מזה)
5. בעייתי. הייתי צריך להחליף פעם את הפלסטיקה בחיבור של הרכב בגלל שימוש לא נכון בכבל טעינה (טסלה, הוחלף בחינם).
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73201
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
1. לא התחום שלי. הייתי מתייעץ עם החשמלאי שמתקין, או בתור התחלה שואל אחד מכלי ה AI.23/02/2026 7:19yaronkle כתב: היי, אני בשלבי רכישת רכב חשמלי וצריך שיעשו לי קצת סדר לגבי עמדות הטעינה:
תודה...
2. לא. למה שיקפוץ אם הותקן נכון?
3. כן ולא. לא נכנס יותר לתחנת דלק, מגיע מחבר למטען ובא לציון גואל, אבל מניח שלא לזה התכוונת.
4. אין. לא רואה צורך.
5. לא רואה בזה בעיה אם העמדה איכותית.
1.השאלה אם הרכב יודע למשוך 22? גם אם כן, נראה לי מיותר, שם טעינה בלילה ועד הבוקר יש לך סוללה מלאה גם אם תגדיר על 10A.23/02/2026 7:19yaronkle כתב: היי, אני בשלבי רכישת רכב חשמלי וצריך שיעשו לי קצת סדר לגבי עמדות הטעינה:
תודה...
2.לא
4.אם יש לך עומסים בדירה בזמן טעינה אתה יכול להטעין על זרם נמוך יותר או שתתכוונן על טעינות בלילה, גם יותר זול (מסלולים שונים).
5.אין עם זה בעיה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
1, 2. אני לא חושב שטעינה ב-22KW זה בכלל משהו שעומד בתקנים של חברת החשמל לטעינה ביתית, כי זה דורש 3 פאזות ב-32A.
כמו שכבר נאמר זה מיותר לרוב השימושים ולרוב הרכבים החשמליים. בכל אופן התשתית חשמל שלך בבית לא מאפשרת חיבור כזה מבלי להגדיל ל-40A לכל הפחות.
יש רכבים שמאפשרים לך לתזמן את הטעינה כך שהיא תתחיל ו\או תסתיים בשעות מסויימות. אפשר גם להוריד מעט את זרם הטעינה כדי להוריד את העומס מהפאזות. אם אתה טוען בלילה, 8-10A יטען לך את הסוללה עד הבוקר ולא יעמיס יותר מדי על לוח החשמל.
אבל חשוב לשים לב שצרכנים כבדים כמו מזגן מרכזי (או גדול אחר) וגם דברים אחרים כמו דוד חשמלי, קומקום, תנור וכו' יכולים להעמיס מספיק כדי לפיל לך את הפחת אם הרכב מטעין על זרם גבוה באותו הזמן.
3. אחד השינויים הכי טובים הוא שלא צריך לבקר יותר בתחנות דלק. מאחר ואני נוסע מעט, אני טוען את הרכב אחת לשבוע-שבועיים. בעיקר בגלל שיש לי אפשרות לטעון בעבודה, אז אני לא רואה טעם לחבר את האוטו כשהוא בבית ולצרוך חשמל.
4. אני גר בבית משותף, לכן נאלצנו להתחבר דרך חברת ניהול. כנראה לא רלוונטי לשאלה שלך.
5. הכבל צריך להכנס בזווית ישרה לפתח הטעינה, תוודא שאתה רוכש עמדה עם כבל 7 מטר וזה אמור להספיק. אני לא יודע אם הייתי משעין את הכבל על הרכב, זה יכול לשרוט את הצבע או לפגוע בפלסטיקה.
כמו שכבר נאמר זה מיותר לרוב השימושים ולרוב הרכבים החשמליים. בכל אופן התשתית חשמל שלך בבית לא מאפשרת חיבור כזה מבלי להגדיל ל-40A לכל הפחות.
יש רכבים שמאפשרים לך לתזמן את הטעינה כך שהיא תתחיל ו\או תסתיים בשעות מסויימות. אפשר גם להוריד מעט את זרם הטעינה כדי להוריד את העומס מהפאזות. אם אתה טוען בלילה, 8-10A יטען לך את הסוללה עד הבוקר ולא יעמיס יותר מדי על לוח החשמל.
אבל חשוב לשים לב שצרכנים כבדים כמו מזגן מרכזי (או גדול אחר) וגם דברים אחרים כמו דוד חשמלי, קומקום, תנור וכו' יכולים להעמיס מספיק כדי לפיל לך את הפחת אם הרכב מטעין על זרם גבוה באותו הזמן.
3. אחד השינויים הכי טובים הוא שלא צריך לבקר יותר בתחנות דלק. מאחר ואני נוסע מעט, אני טוען את הרכב אחת לשבוע-שבועיים. בעיקר בגלל שיש לי אפשרות לטעון בעבודה, אז אני לא רואה טעם לחבר את האוטו כשהוא בבית ולצרוך חשמל.
4. אני גר בבית משותף, לכן נאלצנו להתחבר דרך חברת ניהול. כנראה לא רלוונטי לשאלה שלך.
5. הכבל צריך להכנס בזווית ישרה לפתח הטעינה, תוודא שאתה רוכש עמדה עם כבל 7 מטר וזה אמור להספיק. אני לא יודע אם הייתי משעין את הכבל על הרכב, זה יכול לשרוט את הצבע או לפגוע בפלסטיקה.
-
yaronkle
- חבר במועדון HT

תודה רבה על התגובות!
22KW זה ל future proof, אבל לפי התגובות אין צורך.
הסיבה שאני מתעניין לגבי ניהול עומסים היא שגם בטעינה בלילה הפקק עלול ליפול אם לא נזהירים.
האם נפל לכם הפקק בבית?
22KW זה ל future proof, אבל לפי התגובות אין צורך.
הסיבה שאני מתעניין לגבי ניהול עומסים היא שגם בטעינה בלילה הפקק עלול ליפול אם לא נזהירים.
האם נפל לכם הפקק בבית?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78768
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
שאלות טובות23/02/2026 7:19yaronkle כתב: היי, אני בשלבי רכישת רכב חשמלי וצריך שיעשו לי קצת סדר לגבי עמדות הטעינה:
תודה...
1. לא הייתי משדרג את התשתית בבית ולא הייתי מותח את הצרכים.
אצלי יש תלת פאזי והורדתי את הקצב ל-12A
יש לרכבים רבים אופציות לשלוט בתזמון של הטעינה. למשל שזה יטען בלילה או לפנות בוקר
2. לא קופץ הפקק
3. לא שינינו הרגלים, אבל כן הפחתתי מ-16A ל-12A ומתקן רק כשיש לחץ (נדיר)
5. לא. אצלי הכבל 7מ. לרוב אני נכנס אחורה אבל אם צריך להכנס הפוך אני עושה את זה ואז הכבל נשען על הרכב.
- Light
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 846
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
אני תמיד ממליץ על העמדה של ABB - היא מגיעה עם 22KW (אולי עתידי יהיה רצוי עם סוללות גדולות יותר)
כן, יש פעמים שקפץ לי
כן, מתחיל טעינה אחרי 23:00 בלילה, והורדתי את הטעינה באוטו ל 10A
עוד לא הגעתי לזה
אני לא חשמלאי - אבל לא ניראה לי בעייתי
אני תמיד ממליץ על העמדה של ABB - היא מגיעה עם 22KW (אולי עתידי יהיה רצוי עם סוללות גדולות יותר)
כן, יש פעמים שקפץ לי
כן, מתחיל טעינה אחרי 23:00 בלילה, והורדתי את הטעינה באוטו ל 10A
עוד לא הגעתי לזה
אני לא חשמלאי - אבל לא ניראה לי בעייתי
Let there be LIGHT!
---------------------------
Store by Promise DS4600 4x2TB / DS720+ 2x4TB
1- אני מניח שזה חד פאזי, המקסימום שתקבל זה 4 ואם תעלה ל-40A אפשר לקבל 6 וזה כבר סביר
תלת פאזי זה עד 11
2- אם אתה קונה עמדה טובה הפקק לא יקפוץ, אם תקנה דיפאל תקבל עמדה מעולה במתנה
עמדה חכמה יודעת לקחת מה שיש ולא להקפיץ את הפקק
4- ראה 2
בכל רכב זה נמצא במקום אחר, צד נוסע אחורי / צד נהג שמאלי ויש גם מקדימה יותר
אתה צריך לעשות הכנה בהתאם לרכב שתרכוש
תלת פאזי זה עד 11
2- אם אתה קונה עמדה טובה הפקק לא יקפוץ, אם תקנה דיפאל תקבל עמדה מעולה במתנה
עמדה חכמה יודעת לקחת מה שיש ולא להקפיץ את הפקק
4- ראה 2
בכל רכב זה נמצא במקום אחר, צד נוסע אחורי / צד נהג שמאלי ויש גם מקדימה יותר
אתה צריך לעשות הכנה בהתאם לרכב שתרכוש
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46322
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
אם תרצו להתקין כיריים תלת-פאזיות או תפעילו את מזגן התלת פאזי שלכם בקיץ לאורך כל היום, גם תפתחו סקר כזה?
בסופו של דבר זה בסך הכל עוד שקע.
בסופו של דבר זה בסך הכל עוד שקע.
-
yaronkle
- חבר במועדון HT

זיו, לא הבנתי את ההערה שלך.
מהתשובות ניתן להבין שקיימת בעיה בטעינה ביתית:
Pcingaddict, הגדיל ל 40A
NBA, עופר ו light שינו הרגלים והקטינו את קצב הטעינה.
אני מנסה להבין עד כמה זה ישפיע עלי וכיצד לפעול:
מה לקנות, כיצד להיערך מול החשמלאי, האם לקנות מודול למדידת זרם או עמדה עם מודול כזה מובנה...
Pcingaddict, הגדיל ל 40A
מה לקנות, כיצד להיערך מול החשמלאי, האם לקנות מודול למדידת זרם או עמדה עם מודול כזה מובנה...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

עמדת הטענה לרכב לוקחת חשמל כמו כיריים או מזגן. אתה שוקל לשים מערכת DLM או DLB לניהול עומסים בגלל הכיריים? שינית הרגלים בגלל המזגן? כמובן שלא. אין סיבה שזה יהיה אחרת עם עמדת ההטענה.
הנקודה שלי שאתה עושה הרבה רעש מכלום. אף אחד לא עושה חקירות כאלו, עושים אותם רק אם יש בעיות.
הנקודה שלי שאתה עושה הרבה רעש מכלום. אף אחד לא עושה חקירות כאלו, עושים אותם רק אם יש בעיות.
לא שיניתי הרגלים, רק אומר שאם יהיו לך בעיות תוכל להגביל את הזרם בשעות העומס אצלך בבית.26/02/2026 15:30yaronkle כתב: זיו, לא הבנתי את ההערה שלך.
Pcingaddict, הגדיל ל 40A
מה לקנות, כיצד להיערך מול החשמלאי, האם לקנות מודול למדידת זרם או עמדה עם מודול כזה מובנה......
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

היא לא גדולה בצורה משמעותית, תבדוק.
פספסת את הנקודה שלי, לא עשית חקירות כאלו לפני התקנת מזגן או כיריים, נכון? לכן לא צריך להיות שום שוני עם התקנת עמדת הטענה.
ולגבי כיבוי שריפות - במקרה הכי גרוע לא משתמשים בעמדה אם יש בעיה, זה לא ממש ״כיבוי שריפות״ ואני לא מכיר מישהו אחד שהיתה לו בעיה מהתקנת עמדה בבית.
בכל מקרה, אני מבין שאנשים אוהבים לחקור - אז לך על זה, תספר רק בסוף אם באמת עשית שינויים כלשהם בגלל העמדה.
פספסת את הנקודה שלי, לא עשית חקירות כאלו לפני התקנת מזגן או כיריים, נכון? לכן לא צריך להיות שום שוני עם התקנת עמדת הטענה.
ולגבי כיבוי שריפות - במקרה הכי גרוע לא משתמשים בעמדה אם יש בעיה, זה לא ממש ״כיבוי שריפות״ ואני לא מכיר מישהו אחד שהיתה לו בעיה מהתקנת עמדה בבית.
בכל מקרה, אני מבין שאנשים אוהבים לחקור - אז לך על זה, תספר רק בסוף אם באמת עשית שינויים כלשהם בגלל העמדה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78768
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
לא שיניתי הרגלים. פשוט לא לחוץ לי למשוך מקסימום זרם. הגבלתי ברכב את המשיכה המקסימלית בבית.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9006
- נתן תודות: 1567 פעמים
- קיבל תודות: 1347 פעמים
לרוב מטעינים בלילה כך שאין סיבה שמשהו יקפוץ ויש מספיק שעות "לילה" לצורך טעינה איטית כאשר שאר צרכני החשמל בבית לא עובדים.
אגב, המלצה על עמדת טעינה - וולטק.
קנינו כמה כאלה למשרדים וגם לבתים של העובדים.
https://www.voltec.co.il/
אגב, המלצה על עמדת טעינה - וולטק.
קנינו כמה כאלה למשרדים וגם לבתים של העובדים.
https://www.voltec.co.il/
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- Light
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 846
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
יש לי 25Ax3 תלת פאזי25/02/2026 23:46yaronkle כתב: שוב תודה לכל העונים.
@Light
אתה יכול לפרט על המצבים שקפץ הפקק?
יש לך תלת פאזי?
מה עבד במקביל?
החשמלאי ביצע בדיקת עומסים על הפאזות בזמן ההתקנה?...
מה שקרה כשזה קפץ - דוד חשמלי עבד (אין לי דוד שמש - לוקח 11.5A), עבד מדיח , ופתאום התחיל לחמם תמי4 , והאוטו הייה בטעינה וקפץ.
ברגע ההתקנה החלפנו מזגנים לפאזות אחרות חוץ מיזה הכול בסדר
היות והבית על 25A, אתה בקלות יכול לעבור - במקרה של קור - הפעלת מזגנים/רדיאטורים , במקרה של חום - מזגנים (יש לי 4 מזגנים )
היו כמה פעמים שפעלו כל המזגנים + דוד חשמלי + טעינה - ואשתי החליטה שהיא רוצה לחמם משהו בנינגה.
בגלל כל הסיבות האלו - אני מטען רק ב10A ורק אחרי 23:00
הכי קל זה להעלות ל40A תלת פאזי ואז כמעט אין בעיות
Let there be LIGHT!