התחדשתי ברמקולים SONETTO VIII של SONUS FABER
-
molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7037
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
זה הסטאפ לפני החלפת המגבר
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9006
- נתן תודות: 1567 פעמים
- קיבל תודות: 1347 פעמים
משה, תתחדש - מאברוק.
הכי כיף ככה סתם פתאום בלי שום סיבה מיוחדת להתחדש. זה מה שעושה את האירוע למיוחד.
נראה טוב ויופי שיצאת מרוצה !!
שמח בשבילך
הכי כיף ככה סתם פתאום בלי שום סיבה מיוחדת להתחדש. זה מה שעושה את האירוע למיוחד.
נראה טוב ויופי שיצאת מרוצה !!
שמח בשבילך
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
molvy
- חבר במועדון HT

קראתי המון על התאמה של הרמקולים הללו למגברים והדיעה הרווחת והשולטת היא שקלאס D גורם להם להשמע פחות טוב...
אני בינתיים מתמקד בקלאס A - מונובלוקים
או
ב A/B
חייב לומר שהמחירים די מפחידים
תתחדש ותהנה !
אני מצטער להיות הפרטי פופר של המסיבה אבל חייב
כן לשים דגש על משהו שאולי גם יחסוך לך זמן וכסף.
אני מסתכל על החלל, לא נראה עצום בגודלו , רכשת
רמקולים מאוד גדולים וככל שהרמקולים גדולים כך
הבעיות גדלות. אני צופה הרבה בעיות עם רמקול ימין
החנוק שם.
תנסה לחשוב על כיוון של כיול . לינגדרוף דו
ערוצי יכול להיות אחלה פתרון. יש עוד כמובן.
בהצלחה
אני מצטער להיות הפרטי פופר של המסיבה אבל חייב
כן לשים דגש על משהו שאולי גם יחסוך לך זמן וכסף.
אני מסתכל על החלל, לא נראה עצום בגודלו , רכשת
רמקולים מאוד גדולים וככל שהרמקולים גדולים כך
הבעיות גדלות. אני צופה הרבה בעיות עם רמקול ימין
החנוק שם.
תנסה לחשוב על כיוון של כיול . לינגדרוף דו
ערוצי יכול להיות אחלה פתרון. יש עוד כמובן.
בהצלחה
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

@LiorShap
האמת אחינו, אחת ההברקות שלך לינגדורף דו ערוצי.
ירוויח על הדרך גם את ההגברה בילד אין וגם את הכיול שיעשה שם הצגה אחת גדולה !!
ירוויח על הדרך גם את ההגברה בילד אין וגם את הכיול שיעשה שם הצגה אחת גדולה !!
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2489 פעמים
ממממממ20/02/2026 14:55avihuli כתב: @LiorShap
ירוויח על הדרך גם את ההגברה בילד אין וגם את הכיול שיעשה שם הצגה אחת גדולה !!...
רשם שהגברה דיגיטלית לא מתאימה לרמקולים המדוברים.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
משה, השקעת ברמקולים, מעולה....
כיף להתחדש ולהגשים פנטזיות אישיות.
אבל לפי התמונה שצירפת, יהיה לך קשה מאוד בכלל לשמוע ולהבין הפוטנציאל שלהם.
לפני שאתה מתחיל לרדוף אחרי מגבר ואיזה סוג, תעצור.
אתה חייב להוציא את הרמקולים קדימה.
במינימום שהגב שלהם יהיה בקו של חזית השידה, ורצוי אף יותר.
כרגע הם דחוסים לקיר ולמזנון, הימני תקוע בפינה ואין סימטריה.
במצב כזה הבאס נוטה להתנפח ולהימרח, מרכז במה לא יכול להתקיים שם וללא אימג’ינג.
בקיצור, במצב הקיים, בלי הזזה רצינית (להרחיק מהקירות ומהשידה, לסובב פיסית מעט פנימה) תמונת סטריאו אמיתית פשוט לא יכולה להתקבל שם, לא משנה איזה מגבר תקנה.
ולפני שאתה רץ לשים "פלסטרים" למינהם כמו רום קורקשן למיניהם, קודם תעמיד בסיס נכון, מיקום, זוויות ושילוב תוך כדי שמיעה, זה יתן כבר אופטימליות ברורה יותר בחלל הנוכחי.
ואם זה אפשרי, הייתי גם מוציא את השידה האדירה הזו לחדר אחר, כי היא רק מוסיפה החזרות ומשבשת את התוצאה.
התמונה ששמת, מעוררת ביקורת נוקבת ובונה.
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

כלומר אתה מציע לו לשפץ את הבית20/02/2026 16:24itay123 כתב: משה, השקעת ברמקולים, מעולה.
בקיצור, במצב הקיים, בלי הזזה רצינית (להרחיק מהקירות ומהשידה, לסובב פיסית מעט פנימה) תמונת סטריאו אמיתית פשוט לא יכולה להתקבל שם, לא משנה איזה מגבר תקנה.
ולפני שאתה רץ לשים "פלסטרים" למינהם כמו רום קורקשן למיניהם, קודם תעמיד בסיס נכון, מיקום, זוויות ושילוב תוך כדי שמיעה, זה יתן כבר אופטימליות ברורה יותר בחלל הנוכחי.
ואם זה אפשרי, הייתי גם מוציא את השידה האדירה הזו לחדר אחר, כי היא רק מוסיפה החזרות ומשבשת את התוצאה.
התמונה ששמת, מעוררת ביקורת נוקבת ובונה....

3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
molvy
- חבר במועדון HT

היי איתי20/02/2026 16:24itay123 כתב: משה, השקעת ברמקולים, מעולה.
התמונה ששמת, מעוררת ביקורת נוקבת ובונה....
תודה על ההתייחסות
אז לקחתי את אישתי לשיחה והסברתי לה מה המלצת שצריך לעשות, היה מאוד קשה לגרום לה להפסיק לצחוק! היא הסבירה לי את עובדות החיים לאט וביסודיות ופסלה כל אחת מהעצות שלך
אני נכנסתי לפאניקה מופנמת והבטחתי לה שאני לא מתחיל בהריסות של הסלון והזזת השידה האדירה הזו לחדר אחר
תכלס היא הסכימה לאפשר לי לנסות להוציא את המיטב מהמערכת בלי להזיז את הרמקולים מילימטר אחד
ולהוכיח שאני גבר שבגברים הסכמתי לחלוטין עם כל מה שהיא אמרה
אז עכשיו אנחנו במצב יותר ברור מבחינת מיקומי הרמקולים וצריכים למצוא דרך להוציא את המיטב מהסיטואציה הלוקאלית
שמח שהיה משעשע
אם תקרא או תקראו יותר ביסודיות, זה לא קשה.
תראו לבד שהצעתי הצעות שיקחו את הרכישה שלכם למקום שניתן להצדיק גם את הרכישה.
ולא, לא צריך שיפוצים, הריסה או קשקוש אחר...
רק להרחיק/להזיז הרמקולים לקדמת השידה
ולתת להם התייחסות לנק הישיבה שלכם.
אבל אם רכשתם בשביל לעשות V, וקטע של יותר פיסולי לנוי, וצמד מעניין לשידה ליופי, גם לגיטימי לחלוטין...
אם תקרא או תקראו יותר ביסודיות, זה לא קשה.
תראו לבד שהצעתי הצעות שיקחו את הרכישה שלכם למקום שניתן להצדיק גם את הרכישה.
ולא, לא צריך שיפוצים, הריסה או קשקוש אחר...
רק להרחיק/להזיז הרמקולים לקדמת השידה
ולתת להם התייחסות לנק הישיבה שלכם.
אבל אם רכשתם בשביל לעשות V, וקטע של יותר פיסולי לנוי, וצמד מעניין לשידה ליופי, גם לגיטימי לחלוטין...
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH
-
molvy
- חבר במועדון HT

משעשע או לא הרמקולים לא יוכלו לזוז לקדמת השידה
זה מתנגש בהרמוניה ובאיכות החיים בממלכה המאוחדת
לכן אני ממש מעריך את ההערות שלך וכן ניסיתי להכניס מעט הומור לתשובה הראשונה שלי אבל השורה התחתונה הרמקול לא יזוז
ודרך אגב שמעתי את הסט עם מגבר של HEGEL והתוצאות היו טובות היתה במה מאוד מוגדרת ואני חשתי בתמונת סטיריאו מאוד מפורטת ומהנה
אז אולי אין לי אוזן כל כך אודיופילית ורגישה אבל התוצאה היתה מהנה באמת מעבר למצופה
שוב איתי באמת תודה רבה על ההערות והאיכפתיות
זה מתנגש בהרמוניה ובאיכות החיים בממלכה המאוחדת
לכן אני ממש מעריך את ההערות שלך וכן ניסיתי להכניס מעט הומור לתשובה הראשונה שלי אבל השורה התחתונה הרמקול לא יזוז
ודרך אגב שמעתי את הסט עם מגבר של HEGEL והתוצאות היו טובות היתה במה מאוד מוגדרת ואני חשתי בתמונת סטיריאו מאוד מפורטת ומהנה
אז אולי אין לי אוזן כל כך אודיופילית ורגישה אבל התוצאה היתה מהנה באמת מעבר למצופה
שוב איתי באמת תודה רבה על ההערות והאיכפתיות
- Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11479
- נתן תודות: 1184 פעמים
- קיבל תודות: 2407 פעמים
אני דווקא רואה את הפתרון המיטבי ביותר (שאני הייתי עושה) שהרמקולים יהיו בחלל פתוח יותר.
מזנון/סטנד קצר יותר ייתן לך את המרווח הרצוי, פלוס הוצאה הרמקולים מעט קדימה ( הם פחות יפריעו כשהיו יותר צמודים)
וגם תקבל בונוס של מדפים למטה להנחת ההגברה ושאר הציוד שיש שלך. מחשבה עתידית, אבל אני מבין שזה לא תמיד פשוט
עובדה שיש לי מערכת שלמה שיושבת על סטנד יקר מעץ מלא בהזמנה, שיושב בפינת הסלון ללא תועלת.
מזנון/סטנד קצר יותר ייתן לך את המרווח הרצוי, פלוס הוצאה הרמקולים מעט קדימה ( הם פחות יפריעו כשהיו יותר צמודים)
וגם תקבל בונוס של מדפים למטה להנחת ההגברה ושאר הציוד שיש שלך. מחשבה עתידית, אבל אני מבין שזה לא תמיד פשוט
עובדה שיש לי מערכת שלמה שיושבת על סטנד יקר מעץ מלא בהזמנה, שיושב בפינת הסלון ללא תועלת.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

אמממ, אני יכול לרשום שאני ובראד פיט זה קופי 2 טיפות מים. זה שרשמתי עושה את זה נכון ?...
מניח שיכולים להיות הבדלים שמיעים בין A / AB לבין קלאס D. השאלה אילו מגברים של קלאס D נפסלו על הסף והאם כאלו ששולבו כחלק אינטגרלי עם מערכת כיול מהמובילות בעולם (שלכאורה ואני זורם) תטשטש את ההבדלים של קלאס D אל מול תועלת אדירה שתתקבל מבמת הסאונד שהוא יקבל בשימוש בה עם אילוצי החלל שההנהלה הציבה ברקס עצבני.
אסכם שרשמתי את דעתי ומפה פות"ש יוכל לסננה להבא כאוות נפשו ורצונו.
בעיני, לטעמי, לדעתי ומניסיוני - אין פה בכלל שום שאלה מה המהלך המתבקש. שום מגבר מפונפן כזה או אחר לא יביא את התוצאה שהלינגדורף יציג שם בחלל.
.
.
-
molvy
- חבר במועדון HT

תודה על העיצות אבל זה בעייתי משהו, כי המזנון הזה הוזמן במיוחד ותלוי על הקיר עם 12 ג'מבויים, לשנות אותו זה אומר להזמין חדש, דבר שלא נכנס לשיקולים של ההנהלה21/02/2026 20:07Kondo10 כתב: אני דווקא רואה את הפתרון המיטבי ביותר (שאני הייתי עושה) שהרמקולים יהיו בחלל פתוח יותר.
עובדה שיש לי מערכת שלמה שיושבת על סטנד יקר מעץ מלא בהזמנה, שיושב בפינת הסלון ללא תועלת....
הרחקת הרמקול מהקיר האחורי והוצאתו מעט קדימה, יחסום את היציאה מהסלון לחצר. כך שגם זה לא אופציונלי
תכלס אני נשאר עם המיקום כמות שהוא אבל חושב על מגבר עם מערכת כיול כמו שהמליצו פה
מקווה שאצליח להביא מגבר אחד כזה לניסוי אצלי בסלון
שוב תודה על העצות
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

רק שים לב שלמגבר המדובר הכולל מערכת כיול יש הגברה דיגיטלית, שפסלת אותה.22/02/2026 1:12molvy כתב: תודה על העיצות אבל זה בעייתי משהו, כי המזנון הזה הוזמן במיוחד ותלוי על הקיר עם 12 ג'מבויים, לשנות אותו זה אומר להזמין חדש, דבר שלא נכנס לשיקולים של ההנהלה
הרחקת הרמקול מהקיר האחורי והוצאתו מעט קדימה, יחסום את היציאה מהסלון לחצר. כך שגם זה לא אופציונלי
תכלס אני נשאר עם המיקום כמות שהוא אבל חושב על מגבר עם מערכת כיול כמו שהמליצו פה
מקווה שאצליח להביא מגבר אחד כזה לניסוי אצלי בסלון
שוב תודה על העצות...
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
בכלליות, קח/קחו זאת אך שרוצים...
אבל צריך להגיד את זה חד ומאוד ברור,
Room Correction זה לא פתרון קסם למיקום רמקולים קטסטרופלי, ובלא מעט מקרים זה אפילו מדרדר!
כשמנסים "לפצות" דיגיטלית על בעיות של פינה/חוסר סימטריה/החזרות מהמזנון, האלגוריתם מתחיל לעשות תיקונים לא טבעיים!
דוחף/חותך תדרים בכוח, משנה פאזה, ומנסה ליישר משהו שאי אפשר ליישר בלי להזיז...פיסית.
התוצאה הרבה פעמים היא סאונד יותר שטוח, פחות חי, פחות פתוח, פחות מערב ולפעמים אפילו באס מוזר ותחושה "מעובדת" ורחוקה מלהיות טבעית.
כיול יכול להוסיף ליטוש של דיוק כירורגי יותר כשיש כבר דיוק בסיסי ואופטימיזציה, כשאין, זה הופך למסכת EQ, ולעיתים המסכה נשמעת רע יותר מהמצב המקורי.
אבל צריך להגיד את זה חד ומאוד ברור,
Room Correction זה לא פתרון קסם למיקום רמקולים קטסטרופלי, ובלא מעט מקרים זה אפילו מדרדר!
כשמנסים "לפצות" דיגיטלית על בעיות של פינה/חוסר סימטריה/החזרות מהמזנון, האלגוריתם מתחיל לעשות תיקונים לא טבעיים!
דוחף/חותך תדרים בכוח, משנה פאזה, ומנסה ליישר משהו שאי אפשר ליישר בלי להזיז...פיסית.
התוצאה הרבה פעמים היא סאונד יותר שטוח, פחות חי, פחות פתוח, פחות מערב ולפעמים אפילו באס מוזר ותחושה "מעובדת" ורחוקה מלהיות טבעית.
כיול יכול להוסיף ליטוש של דיוק כירורגי יותר כשיש כבר דיוק בסיסי ואופטימיזציה, כשאין, זה הופך למסכת EQ, ולעיתים המסכה נשמעת רע יותר מהמצב המקורי.