לא התאפקתי ושוב שידרגתי. המקרן האחרון שלי?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אתה (ואנחנו) חושבים ישראל. שזה אומר שגם החדרים היעודיים הם קטנים יחסית כלומר 120-130 אינטש במקסימום.31/01/2026 11:30itay123 כתב: פרט לעוד כמה אינצ׳ים בודדים שמקרנים עדיין יכולים "לגרד", בקטגוריית המסכים הענקיים (וגם הפער הזה, כנראה, ייסגר כמעט לחלוטין בתוך שנה,שנתיים ותהיה מאמין נגישות לכל כיס), אין כיום יתרון אמיתי, לא "פסיכולוגי" ולא טכני, למקרן, פסיכי ככל שיהיה,
מול מסכי OLED/MicroLED וכדומה...
ברמת התמונה נטו, מקרנים פשוט לא מסוגלים להתקרב ליתרון הכי מהותי של מסכי TV איכותיים, קונטרסט אמיתי ושחור מוחלט!
לא משנה כמה המעבד מתקדם, כמה הלייזר חזק, או כמה "טכנולגיית HDR" שמים על הנייר, לעולם לא ייתן את הדרמה הזו וה"אינסוף" הזה שמסך איכותי יודע לספק בפועל.
היתרון היחיד שבאמת נשאר למקרן הוא תכנון קולנועי נכון, אפשר לעבוד עם מסך בד אקוסטי שקוף, למקם מאחוריו את כל הבמה הקדמית (L/C/R), ולקבל חזית "נעלמת" כמו באולם קולנוע מסחרי, משהו שמסכי טלוויזיה, גם הטובים ביותר, לא מאפשרים באותה צורה......
כשמסתכלים מעבר לאוקיינוס איפה שהאדם הלבן גר, אז אנחנו מדברים על 150 ו 180 אינטש ויש גם גדולים יותר.
שום מסך בעשור הקרוב ואולי אפילו יותר, לא יכול להתקרב לגודל הזה במחיר של מקרן.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17924
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
לגבי מקרני הנורה אז בדרך כלל הבעיות לא קשורות לנורה, ממש לא .(פוקוס/פינות/פיקסלים שרופים....לא קשור לנורה)31/01/2026 12:23י-א כתב: יש עוד יתרון למקרן - כשמתחילים בעיות במסך oled והם בהחלט קורים, אז מחליפים את כול המסך. במקרן בד״כ זה הנורה והיום עם הלייזר זה החלפה של פעם בהרבה שנים....
ולגבי הלייזר אין לי נסיון אבל במידה ויש תקלה בלייזר אז להבדיל מנורה שאתה רוכש מקורית בכ 500$ בלייזר אתה תצטרך לשחרר הרבהההה יותר.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

נכון אבל אנחנו פה ומחליטים לפי התנאים שאיתם אנחנו מתמודדים פה ולכן, לדעתי, עד לגודל 130 אינץ תוך שנתיים שלוש לא תהיה שום סיבה לשים עשרות אלפי ש״ח על מקרן .31/01/2026 12:48Lior_M כתב: אתה (ואנחנו) חושבים ישראל. שזה אומר שגם החדרים היעודיים הם קטנים יחסית כלומר 120-130 אינטש במקסימום.
כשמסתכלים מעבר לאוקיינוס איפה שהאדם הלבן גר, אז אנחנו מדברים על 150 ו 180 אינטש ויש גם גדולים יותר.
שום מסך בעשור הקרוב ואולי אפילו יותר, לא יכול להתקרב לגודל הזה במחיר של מקרן....
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
לא הייתי ממהר לרשום עשור.
בזמנו כשעוד הטכנולוגיה הייתה פחות מבשילה, לדוגמה, קפצו מ83 אינץ’ שהיה "קיצון" באותם שנים, ל98 אינץ’ תוך שנה,שנתיים
וכבר היום 98-100 אינץ’ נהיה הרבה יותר נפוץ ונגיש, כמו שפעם 60-77 היה סטנדרט ונגיש...
אני צופה שגם מסכי הענק, יהפך לסטנרט כמעט בכל בית, כבר היום לקוחות שאני עובד איתם במסגרת המקצוע שלי, מבקשים מראש שיתוכנן להם מקום פיזי בסלון/קיר ל 120 אינץ פלוס רזרבות...ולא מדובר במסך בד...כן.
אין לי ספק שנראה מסכים של 150 אינץ’ וצפונה ואף יותר כבר בשנים הקרובות מאוד.
השאלה באיזה מחיר זה יעלה?
בהתחלה כנראה מחיר מומצא, ואז בהדרגה המחירים ירדו, אבל סביר להניח שזה קרוב הרבה יותר ממה שחושבים או רוצים לחשוב...
בזמנו כשעוד הטכנולוגיה הייתה פחות מבשילה, לדוגמה, קפצו מ83 אינץ’ שהיה "קיצון" באותם שנים, ל98 אינץ’ תוך שנה,שנתיים
וכבר היום 98-100 אינץ’ נהיה הרבה יותר נפוץ ונגיש, כמו שפעם 60-77 היה סטנדרט ונגיש...
אני צופה שגם מסכי הענק, יהפך לסטנרט כמעט בכל בית, כבר היום לקוחות שאני עובד איתם במסגרת המקצוע שלי, מבקשים מראש שיתוכנן להם מקום פיזי בסלון/קיר ל 120 אינץ פלוס רזרבות...ולא מדובר במסך בד...כן.
בהתחלה כנראה מחיר מומצא, ואז בהדרגה המחירים ירדו, אבל סביר להניח שזה קרוב הרבה יותר ממה שחושבים או רוצים לחשוב...
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7643
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
תקלות יכולות לקרות תמיד, אז או שלא נקנה כלום או שננסה. כל עוד זה מותג אמין ואתה שומר על המקרן לא הייתי חושש. כשל כזה בלייזר כמו שאתה מתאר לא אמור לקרות במוצר מחברה טובה, ולייזר אמור לפעול כ 20000 שעות לפחות.31/01/2026 13:01istarmini כתב: לגבי מקרני הנורה אז בדרך כלל הבעיות לא קשורות לנורה, ממש לא .(פוקוס/פינות/פיקסלים שרופים....לא קשור לנורה)
ולגבי הלייזר אין לי נסיון אבל במידה ויש תקלה בלייזר אז להבדיל מנורה שאתה רוכש מקורית בכ 500$ בלייזר אתה תצטרך לשחרר הרבהההה יותר....
-
ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6602
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 500 פעמים
- יצירת קשר:
אני עם מקרנים כבר מעל 25 שנה. אף פעם לא חוויתי תקלה, למעט פעם אחת שהחלפתי מנורה (בסוני).
אני נוטה להסכים שזה הולך להיות מאוד נישתי ברגע שטלוויזיות 120-130 ירדו במחיר. סביר להניח שאקנה אחת למרתף ואוסיף מסך חשמלי מתקפל איכותי
אני נוטה להסכים שזה הולך להיות מאוד נישתי ברגע שטלוויזיות 120-130 ירדו במחיר. סביר להניח שאקנה אחת למרתף ואוסיף מסך חשמלי מתקפל איכותי
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אתה מסתלבט נכון ?31/01/2026 15:35mulder כתב: תקלות יכולות לקרות תמיד, אז או שלא נקנה כלום או שננסה. כל עוד זה מותג אמין ואתה שומר על המקרן לא הייתי חושש. כשל כזה בלייזר כמו שאתה מתאר לא אמור לקרות במוצר מחברה טובה, ולייזר אמור לפעול כ 20000 שעות לפחות....
מקרני JVC הדבר האחרוןןןןןןןןןן שאתה יכול להגיד עליהם הוא שהם אמינים, כי הם לאאאאאאא.
בנוסף, במקרני JVC כל אחד והמזל שלו לגבי אותה יחידה בדיוק.
אחד מקבל יחידה חלום
אחד יקבל יחידה עם פינות
אחד יקבל בעיות פוקוס
אחד יקבל פיקסל שרוף
ואחד יקבל כל התקלות ביחד
ולכן אני בכלל לא שולל מצב שיתחילו להתגלות תקלות ביחידת הלייזר לפי הגישה של כל אחד והמזל שלו.
מקרני JVC נותנים תמונה פצצה אבל האמינות שלהם היא אחרי הפצצה ואת זה אני אומר לך מנסיון שלי ושל רבים מחברי בעלי המקרנים האלו.
כמובן שיש את היוצאים מן הכלל אבל במקרה דנן הם במיעוט.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

יואב למה אתה צועק?31/01/2026 17:01istarmini כתב: אתה מסתלבט נכון ?
מקרני JVC הדבר האחרוןןןןןןןןןן שאתה יכול להגיד עליהם הוא שהם אמינים, כי הם לאאאאאאא.
אחד מקבל יחידה חלום
אחד יקבל יחידה עם פינות
אחד יקבל בעיות פוקוס
אחד יקבל פיקסל שרוף
ואחד יקבל כל התקלות ביחד
ולכן אני בכלל לא שולל מצב שיתחילו להתגלות תקלות ביחידת הלייזר לפי הגישה של כל אחד והמזל שלו.
מקרני JVC נותנים תמונה פצצה אבל האמינות שלהם היא אחרי הפצצה ואת זה אני אומר לך מנסיון שלי ושל רבים מחברי בעלי המקרנים האלו.
כמובן שיש את היוצאים מן הכלל אבל במקרה דנן הם במיעוט....
דיברתי על מקרני לייזר באופן כללי, על זה דיברתם בהודעות האחרונות, לא על דגם מסוים.
אם JVC לא אמינים ברמה שאתה מתאר שזה כמו קזינו של תקלות אז אל תיקנו.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

31/01/2026 17:29mulder כתב: יואב למה אתה צועק?![]()
דיברתי על מקרני לייזר באופן כללי, על זה דיברתם בהודעות האחרונות, לא על דגם מסוים.
אם JVC לא אמינים ברמה שאתה מתאר שזה כמו קזינו של תקלות אז אל תיקנו....

באמת לא אקנה יותר , במידה ותהיה התכנות להתקנת מסך גדול כי זו חברה פח , מבחינת אמינות .
אתה משלם חבילות כסף ונכנס למשחק רולטה.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

איך אתה יודע שהם לא מתכננים על מקרן ודווקא על טלויזיה?31/01/2026 13:05itay123 כתב: לא הייתי ממהר לרשום עשור.
בהתחלה כנראה מחיר מומצא, ואז בהדרגה המחירים ירדו, אבל סביר להניח שזה קרוב הרבה יותר ממה שחושבים או רוצים לחשוב......
וגם אם זו תהיה טלויזיית ענק, אני מניח שהלקוחות האלה עם כיסים עמוקים מאוד שבונים בית גדול, בדירות רגילות פה של משפחות אף אחד לא יכניס מסך טלויזיה קבוע של 120 אינץ.
מה שיכול להיות פתרון לשוק הרחב זה מקרני UST , או מקרנים כמו valerion , ולגבי טלויזיות לבית ממוצע לא חושב שמישהו יתלה יותר מ 98" (וגם על זה יקבל פרצופים בבית). שמע זה גם לא קל לעיניים לצפות בסרט שלם בחדר חשוך עם טלויזיית ענק שמאירה עליך.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7039
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
תתחדש
לאחרונה היה נראה שקרנם של המקרנים ירד והטלוויזיות הגדולות תופסות את תשומת הלב
אני שמח שיש עוד "משיגעים" שמעדיפים מקרן לצפייה בסרטים
לאחרונה היה נראה שקרנם של המקרנים ירד והטלוויזיות הגדולות תופסות את תשומת הלב
אני שמח שיש עוד "משיגעים" שמעדיפים מקרן לצפייה בסרטים
התקלות שאתה מציין הם פגמים בייצור שאתה ניתקל מהיום הראשון. וזה באמת עניין של מזל.31/01/2026 17:01istarmini כתב: אתה מסתלבט נכון ?
אחד מקבל יחידה חלום
אחד יקבל יחידה עם פינות
אחד יקבל בעיות פוקוס
אחד יקבל פיקסל שרוף
ואחד יקבל כל התקלות ביחד
כמובן שיש את היוצאים מן הכלל אבל במקרה דנן הם במיעוט....
אני דברתי על בלאי. לדוגמא - קניתי לפני מספר שנים מסך 55 אולד סוני שעבד יפה מאד. אחרי שנה או יותר שמתי לב לנקודה בגודל 5 מ״מ שחורה בצד המסך. התקשרתי לשירות ואמרו לי שזה קורה אבל מאחר וזה עבר את האחריות אז תקנה חדש.
עם לוח DILA לא שמעתי שנשרפו פיקסלים ברמה כזו אחרי שנה שימוש.
אני לא שותף לספיקולציות31/01/2026 17:38mulder כתב: איך אתה יודע שהם לא מתכננים על מקרן ודווקא על טלויזיה?
וגם אם זו תהיה טלויזיית ענק, אני מניח שהלקוחות האלה עם כיסים עמוקים מאוד שבונים בית גדול, בדירות רגילות פה של משפחות אף אחד לא יכניס מסך טלויזיה קבוע של 120 אינץ.
מה שיכול להיות פתרון לשוק הרחב זה מקרני UST , או מקרנים כמו valerion , ולגבי טלויזיות לבית ממוצע לא חושב שמישהו יתלה יותר מ 98" (וגם על זה יקבל פרצופים בבית). שמע זה גם לא קל לעיניים לצפות בסרט שלם בחדר חשוך עם טלויזיית ענק שמאירה עליך....
ונדמה לי..
רשמתי שלא מדובר במסכי בד
ולא
הם לא אוליגרכים למינהם...
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH
וזו הסטיטיסטיקה שלך ?31/01/2026 17:56י-א כתב: התקלות שאתה מציין הם פגמים בייצור שאתה ניתקל מהיום הראשון. וזה באמת עניין של מזל.
אני דברתי על בלאי. לדוגמא - קניתי לפני מספר שנים מסך 55 אולד סוני שעבד יפה מאד. אחרי שנה או יותר שמתי לב לנקודה בגודל 5 מ״מ שחורה בצד המסך. התקשרתי לשירות ואמרו לי שזה קורה אבל מאחר וזה עבר את האחריות אז תקנה חדש.
עם לוח DILA לא שמעתי שנשרפו פיקסלים ברמה כזו אחרי שנה שימוש....
יש גם את העניין של ה- formfactor... מקרן הרבה יותר קל לשנע.
לדוגמא אצל אח שלי לי יש מרתף ענק אבל אפילו ה-85 אינץ שלו לא עוברת שם בשום כניסה.
להכניס מסך של 115 אינץ למרתף (איפה שרוב חדרי הקולנוע נמצאים) זאת נראה לי משימה לא פשוטה, במיוחד אם אף אחד לא חשב על זה קודם בבניה של הבית.
אני מודע לזה שאולי הפתרון יהיה microled (שחלקם או כולם? מתפרקים?), אז בינתיים כ"כ יקר שאני לא בטוח עוד כמה זמן זה יהיה רלוונטי
לדוגמא אצל אח שלי לי יש מרתף ענק אבל אפילו ה-85 אינץ שלו לא עוברת שם בשום כניסה.
להכניס מסך של 115 אינץ למרתף (איפה שרוב חדרי הקולנוע נמצאים) זאת נראה לי משימה לא פשוטה, במיוחד אם אף אחד לא חשב על זה קודם בבניה של הבית.
אני מודע לזה שאולי הפתרון יהיה microled (שחלקם או כולם? מתפרקים?), אז בינתיים כ"כ יקר שאני לא בטוח עוד כמה זמן זה יהיה רלוונטי
-
ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6602
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 500 פעמים
- יצירת קשר:
גם לי לקח באמת המון זמן, לא מצטער לרגע על הבחירה. המקרן מדהים. הזמנתי אתמול מאמזון, ספיידר מהדור הכי חדש כדי לכייל אותו, למרות שנראה לי ש out of the box הוא ממש אחלה.31/01/2026 22:40movieman כתב: RIDE ידידי , תתחדש ..
גם אני כבר חצי שנה מתעשע ברעיון לרכוש אותו .. וכל פעם דוחה בגלל סיבה אחרת ..
אני מעריך כי בשנה הקרובה אני ארכוש אותו או את הדגם שיצא בשנה הקרובה (אם יצא) ....
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 874
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 293 פעמים
בואו נגיד שכולם פה צודקים אבל בסהכ החוויה כללית טובה ממקרנים - יש כבר משהו שמחליף מקרנים ברמתצ הגודל בקטגוריית מחירים הזו ספציפית וזה מסכי L.E.D אומנם סיניים אבל שמסוגלים להגיע לרמת ביצוע מאוד ייחודית - מסכים בפיצ' 0.9 או 1.2 הופכים לאט לאט להיות נגישים וניתן להגיע לגדלים מאוד מרשימים
זה לא OLED
זה לא מקרן
אבל אפקט הגודל והיכולות הטמונות במסכים בהחלט מביאות את אפקט הוואו לקדמת הבמה - אם עושים את זה נכון ניתן לייצר חווית צפיה מאוד מאוד ייחודית ומרשימה בגדלים ששמורים לקטגוריות מחיר גבוהות בהרבה
וכן גם מסכי 100++ שנכנסים לאט לאט לשוק בהחלט יכולים להוות פתרון מדהים (מה שכן לוגיסטית זה סיוט. מדבר מניסיון.)
לגבי נושא האמינות של JVC זה היה נכון יותר לטעמי בדורות קודמים וותיקים - היום רמת הייצור והפיקוח שונה לגמרי ממה שהיה לפני 6-8 שנים - עדיין לא נתקלתי לשמחתי בבעיות כאלה ואחרות
זה לא OLED
זה לא מקרן
אבל אפקט הגודל והיכולות הטמונות במסכים בהחלט מביאות את אפקט הוואו לקדמת הבמה - אם עושים את זה נכון ניתן לייצר חווית צפיה מאוד מאוד ייחודית ומרשימה בגדלים ששמורים לקטגוריות מחיר גבוהות בהרבה
וכן גם מסכי 100++ שנכנסים לאט לאט לשוק בהחלט יכולים להוות פתרון מדהים (מה שכן לוגיסטית זה סיוט. מדבר מניסיון.)
לגבי נושא האמינות של JVC זה היה נכון יותר לטעמי בדורות קודמים וותיקים - היום רמת הייצור והפיקוח שונה לגמרי ממה שהיה לפני 6-8 שנים - עדיין לא נתקלתי לשמחתי בבעיות כאלה ואחרות