בזק לא מוכנים להתקין אינטרנט 5 ג׳יגה עם GF10SK, טוענים שלא תומך

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
ohecht פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 202
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

היי,

היום הגיע אלי טכנאי בזק לחבר אותי לחבילה של 5 ג׳יגה עם ציוד פרטי שלי עם ONT מסוג GO Fiber GF10SK. אחרי שעה עם התמיכה של התשתיות שלהם הוא והם טוענים שזה לא נתמך ושיש ONT אחר של Go Fiber של מהירות 2.5 ג׳יגה שהוא היחיד שנתמך. לצערי לא עזר שהסברתי לו שזה לא הגיוני שחבילה של 5 ג׳יגה תהיה מוגבלת ל-2.5 אם עובדים עם ציוד פרטי, וגם שה-ONT מפורסם באתר שלהם כנתמך, הוא ותמיכה התעקשו שלא נתמך, הראו לי שהראוטר של בזק מסתכנרן והודיעו לי שהקו תקין ובעיה בציוד שלי.

כמובן שביקשתי התקנה חוזרת של טכנאי בכיר וחזרה אלי מישהי שלדעתי מנהלת האזור ואמרה שהטכנאי שהיה הכי מקצועי שיש להם וניסתה לשכנע אותי לקחת את הראוטר שלהם. אם יש פה מישהו שעובד בבזק ויכול לעזור אשמח

אשמח לדעת מה האלטרנטיבה שלי לקבל אינטרנט 5 ג׳יגה בלי NAT ועם תמיכה ב-ipv6? פרטנר אומנם יקרים יותר (לא מוכנים לרדת מ-209 ש״ח לחודש גם בשימור לקוחות) אבל הם גם משתמשים בתשתיות בזק נכון? אם שוב יגיע טכנאי בזק זה לא יעזור לי הרבה.
הוט לא בא בחשבון, אז האם סלקום הם היחידים? למרות שראיתי פה תלונות על טיב האינטרנט וכן על בעיות עם ipv6?

ממש מתסכל... למרות שיאמר לזכות הטכנאי שהוא קודם בדק את הONT מחוץ לבית לפני שחתך את הסיב של פרטנר אז עדיין יש לי אינטרנט.
תודה!

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #2 

הוא ותמיכה התעקשו שלא נתמך, הראו לי שהראוטר של בזק מסתכנרן והודיעו לי שהקו תקין ובעיה בציוד שלי.
...
האם הראו לך שהציוד שלהם הסתנכרן על 5Gbps, והמהירות הזו התקבלה בציוד שלהם?

אם הציוד שלהם גם לא מסתנכרן על 5Gbps אז ההסבר הבא אפשרי:

ישנן שתי סוגי חיבורים בתשתית בזק: GPON המאפשרת קצבים של עד 2.5Gbps, ו-XGS-PON המאפשרת קצבים של קרוב -10Gbps סימטרי, והיא התשתית בשימוש כשמדובר בחבילות של 5Gbps.

השינוי הוא לא רק אצל המנוי בבית והציוד שלו, אלא גם בצד של בזק, וצריך תמיכה ב- XGS_PON, ולכן טכנאי מגיע גם לבצע עבודה מחוץ לבית. ה-ONT של שני סוגי החיבור אינם תואמים.

מהתיאור נראה שמסיבה כלשהי התשתית אצלך איננה XGS-PON או שלא הצליחו להתקין אותה כמו שצריך, ולכן הציעו לך דגם אחר של ONT המתאים ל- GPON. אם זה נכון, משמעות נוספת היא שכל ספק שתפנה אליו הרוכב על תשתית בזק ייתקל בדיוק באותה בעיה.

אם הציוד של בזק כן מאפשר 5Gbps אין שום סיבה מדוע GF10SK לא יעבוד ויפנו אותך ל- GF25C התומך ב- GPON.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #3 

29/01/2026 10:07  
ohecht כתב:
אשמח לדעת מה האלטרנטיבה שלי לקבל אינטרנט 5 ג׳יגה בלי NAT ועם תמיכה ב-ipv6? פרטנר אומנם יקרים יותר (לא מוכנים לרדת מ-209 ש״ח לחודש גם בשימור לקוחות) אבל הם גם משתמשים בתשתיות בזק נכון? אם שוב יגיע טכנאי בזק זה לא יעזור לי הרבה.
הוט לא בא בחשבון, אז האם סלקום הם היחידים? למרות שראיתי פה תלונות על טיב האינטרנט וכן על בעיות עם ipv6?
...
לפרטנר יש גם את התשתית שלהם (P2P), אבל היא כרגע תומכת רק עד 1Gbps. הם רק עכשיו מתחילים סופסוף פריסה של XGS-PON.
בכל מקרה, גם אם אתה מתחבר דרכם על תשתית בזק או IBC, הטכנאי שיגיע אליך יהיה של פרטנר. אתה לא מדבר עם חברת התשתית.

ohecht פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

29/01/2026 11:58  
DanielGR כתב:
האם הראו לך שהציוד שלהם הסתנכרן על 5Gbps, והמהירות הזו התקבלה בציוד שלהם?

אם הציוד שלהם גם לא מסתנכרן על 5Gbps אז ההסבר הבא אפשרי:

ישנן שתי סוגי חיבורים בתשתית בזק: GPON המאפשרת קצבים של עד 2.5Gbps, ו-XGS-PON המאפשרת קצבים של קרוב -10Gbps סימטרי, והיא התשתית בשימוש כשמדובר בחבילות של 5Gbps.

השינוי הוא לא רק אצל המנוי בבית והציוד שלו, אלא גם בצד של בזק, וצריך תמיכה ב- XGS_PON, ולכן טכנאי מגיע גם לבצע עבודה מחוץ לבית. ה-ONT של שני סוגי החיבור אינם תואמים.

מהתיאור נראה שמסיבה כלשהי התשתית אצלך איננה XGS-PON או שלא הצליחו להתקין אותה כמו שצריך, ולכן הציעו לך דגם אחר של ONT המתאים ל- GPON. אם זה נכון, משמעות נוספת היא שכל ספק שתפנה אליו הרוכב על תשתית בזק ייתקל בדיוק באותה בעיה.

אם הציוד של בזק כן מאפשר 5Gbps אין שום סיבה מדוע GF10SK לא יעבוד ויפנו אותך ל- GF25C התומך ב- GPON.
...
נקודה טובה, לצערי לא שאלתי אותו הוא רק הראה לי נורית קבועה ואמר שזה מסתנכרן. ההחלפה מתשתית GPON לXGS-PON זה משהו לוגי שהם עושים או שזה שינוי פיזי שצריך לבצע? אני תוהה אם כדאי לי להתעקש איתם או כבר להישאר עם פרטנר לשלם יותר וזהו

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

29/01/2026 12:17  
ohecht כתב:
נקודה טובה, לצערי לא שאלתי אותו הוא רק הראה לי נורית קבועה ואמר שזה מסתנכרן. ההחלפה מתשתית GPON לXGS-PON זה משהו לוגי שהם עושים או שזה שינוי פיזי שצריך לבצע? אני תוהה אם כדאי לי להתעקש איתם או כבר להישאר עם פרטנר לשלם יותר וזהו
...
זו חומרה אחרת, גם בארון המרכזי וגם אצלך.

ohecht פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

29/01/2026 14:21  
dr0r כתב:
זו חומרה אחרת, גם בארון המרכזי וגם אצלך.
...
תודה, בסוף דיברתי עם פרטנר והם יגיעו לבצע את התתקנה, והם גם מביאים איתם GF10C ללא תשלום. נקווה שיוכלו לעשות את השינוי הדרוש.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #7 

29/01/2026 14:30  
ohecht כתב:
תודה, בסוף דיברתי עם פרטנר והם יגיעו לבצע את התתקנה, והם גם מביאים איתם GF10C ללא תשלום. נקווה שיוכלו לעשות את השינוי הדרוש.
...
אלו כפי הנראה מפצלים אחרים לאורכי גל שונים של XGS-PON.

שים לב שאם פרטנר רוכבים על תשתית בזק ויש בעיה בתשתית אז גם פרטנר ייתקלו בקשיים. כרגע מכיוון שהם לא הגיעו לשטח הם עדיין לא יודעים את זה, נקווה שיסתדר.

אנא שתף כשיהיה עידכון

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #8 

אגב לגבי ה-XGS-PON של פרטנר, קשה לפעמים להבין מהודעות לעיתונות מה באמת הפיתרון.

אם הכוונה שפרטנר יציעו באופן נרחב ללקוחות שלהם שירות XGS-PON כאשר בפועל זה יהיה על תשתית בזק - הגיוני לחלוטין.

אם הכוונה לפריסה חדשה - אני בספק גדול אם יש לזה היתכנות כלכלית בכלל. אין נתיב שידרוג פשוט מ-P2P ל-XGS-PON כמו שיש מ-GPON ל-XGS-PON. אלה עלויות נוספות שקשה יהיה להחזיר אותן בסביבה של מחירים שיורדים, וגם לא הרבה מחוברים על מהירויות גבוהות. בארץ אין כפי הנראה הצדקה כלכלית ליותר משני ספקי תשתית גדולים.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1301
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #9 

המצב בפרטנר הוא כזה, לא יודעים להתעסק עם GoFiber GF10SK. ככל הנראה המערכת שלהם שולחת עדכון קושחה שדופק את המכשיר.
דבר נוסף, גם על IBC מהירות 5 ג'יגה זה חדש להם ועדיין לא הצליחו לחבר אנשים במהירות הזאת, אז הם מכוונים לבזק בלבד.
אבל אם בבזק אמרו לך שאין לך תמיכה בתשתית במהירות 5 ג'יגה אז אין לטעם לפנות לפרטנר. הם סתם יבואו.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #10 

29/01/2026 16:02  
Jabberwock כתב:
המצב בפרטנר הוא כזה, לא יודעים להתעסק עם GoFiber GF10SK. ככל הנראה המערכת שלהם שולחת עדכון קושחה שדופק את המכשיר.
דבר נוסף, גם על IBC מהירות 5 ג'יגה זה חדש להם ועדיין לא הצליחו לחבר אנשים במהירות הזאת, אז הם מכוונים לבזק בלבד.
אבל אם בבזק אמרו לך שאין לך תמיכה בתשתית במהירות 5 ג'יגה אז אין לטעם לפנות לפרטנר. הם סתם יבואו.
...
לגבי עידכון קושחה שדופק את המכשיר - אתה כנראה מתייחס לפוסט הזה:

https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3369025+

אבל מדובר בסלקום, ותשתית IBC.

תשתית בזק ובזק עצמה הן הרבה יותר ״נוחות״ (אם אפשר להתבטא כך) כלפי ציוד פרטי, ובפרט הציפיה היא שבזק עצמה תוכל לפתור בעיה על התשתית שלה עצמה.
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 29/01/2026 19:25, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1301
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #11 

29/01/2026 16:55  
DanielGR כתב:
לגבי עידכון קושחה שדופק את המכשיר - אתה כנראה מתייחס לפוסט הזה:
...
לא. פרטנר היו אצלי בבית. מדבר מניסיון אישי.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

29/01/2026 14:59  
DanielGR כתב:
אגב לגבי ה-XGS-PON של פרטנר, קשה לפעמים להבין מהודעות לעיתונות מה באמת הפיתרון.

אם הכוונה שפרטנר יציעו באופן נרחב ללקוחות שלהם שירות XGS-PON כאשר בפועל זה יהיה על תשתית בזק - הגיוני לחלוטין.

אם הכוונה לפריסה חדשה - אני בספק גדול אם יש לזה היתכנות כלכלית בכלל. אין נתיב שידרוג פשוט מ-P2P ל-XGS-PON כמו שיש מ-GPON ל-XGS-PON. אלה עלויות נוספות שקשה יהיה להחזיר אותן בסביבה של מחירים שיורדים, וגם לא הרבה מחוברים על מהירויות גבוהות. בארץ אין כפי הנראה הצדקה כלכלית ליותר משני ספקי תשתית גדולים.
...
לפי מה שאמרו לי בשירות הלקוחות של פרטנר הם אכן פורסים XGS-PON בעצמם (אבל לא ידעו לומר לי מה הסטטוס). על תשתית בזק כבר יש להם תמיכה מזמן, אז אם הכוונה שלהם היתה תשתית בזק זו היתה הודעה מאוד מוזרה. מצד שני, זו אותה חברה שפירסמה את ה-״פרייבט פייבר״...
אני לא יודע איך הם מנהלים את הפריסה הזו. יכול להיות שהכוונה שלהם היא לחבר בניינים שלא חוברו ב-P2P, ובהמשך להעביר בהדרגה לפי תקלות.

ohecht פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

שמח לעדכן שפרטנר היו אצלי והצליחו לבצע את ההתקנה על גבי סיבים של בזק. הגיעו עם מתאם GF10C ללא עלות ואמנם לקח קצת זמן אבל בסוף הטכנאי הצליח לבצע את ההתקנה.
אני מקבל קרוב ל-5Gbps בבדיקה לשרת בראש העין, ב-fast.com מקבל באזור ה-3.5Gbp:
Screenshot 2026-02-07 at 11.41.54.png

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”