תהיה בטוח בזה....
ניסוי סטריאו עם סוויץ אודיופילי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46324
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
ניסיון מעשי עובד לשני הכיוונים.24/01/2026 22:12itay123 כתב: אפשר לא להסכים,
תגובה זולה ומיותרת,
לא תתן גיבוי, לחוסר ניסיון, מעשי ומקצועי...
"גורו".
...
יצא לך פעם למדוד שנאי כזה?
בדקת עם Scope איך נראים המתחים שיוצאים ממנו?
צריכים לצאת מתחי DC קבועים ויציבים, שום מיקרו רטט ושאר ירקות.
אם לא - השנאי לא טוב.
כן, יש רטט בשנאי.
יש גם דרכים להתמודד איתם בעת תכנון והרכבת השנאי כך שלא יגיעו את מחוץ לשנאי ויפריעו לתפקוד המערכת שהוא מפעיל.
בכל מקרה, רוב הסיכויים שהשנאי נמצא בתוך המכשיר.
כלומר הרטט של השנאי הלא מוצלח שמייצר רטט חיצוני מגיע אל רכיבים אחרים בתוך המכשיר.
מה עוזר שאתה שם את המכשיר עצמו על משכך? עדיין הרטט משבש את הפעילות הפנימית בתוך אותו מכשיר, ומעביר את השיבוש הלאה, דרך הכבילה.
אם יצרן המכשיר היקר שלך שם בתוכו שנאי תת רמה, אז אולי עוד רכיבים בתוך המכשיר הזה הם תת רמה, וכדאי לרכוש מכשיר אחר, טוב יותר?
- gwx
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 102
- שם מלא: גדעון וקסלר
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
איתי חבל שאתה מסבך את עצמך, בכל מקרה שיכוך מכשירים הוא לא בגלל שנאי פנימי רוטט אלא כדי לעשות למכשיר decoupling מהמדף שמעביר אליו רטט מכל מקור אחר שגורם למיקרופוניות וגם שיכוך מגלי הקול שהולמים במכשיר ושם ובנוסף ל decoupling דווקא זה שיכוך קינטי או ע"י חומרים רכים או חלקים שסופגים את התנועה וממירים אותה לחום.24/01/2026 22:54Amir64 כתב: ניסיון מעשי עובד לשני הכיוונים.
יצא לך פעם למדוד שנאי כזה?
בדקת עם Scope איך נראים המתחים שיוצאים ממנו?
צריכים לצאת מתחי DC קבועים ויציבים, שום מיקרו רטט ושאר ירקות.
אם לא - השנאי לא טוב.
כן, יש רטט בשנאי.
יש גם דרכים להתמודד איתם בעת תכנון והרכבת השנאי כך שלא יגיעו את מחוץ לשנאי ויפריעו לתפקוד המערכת שהוא מפעיל.
בכל מקרה, רוב הסיכויים שהשנאי נמצא בתוך המכשיר.
כלומר הרטט של השנאי הלא מוצלח שמייצר רטט חיצוני מגיע אל רכיבים אחרים בתוך המכשיר.
מה עוזר שאתה שם את המכשיר עצמו על משכך? עדיין הרטט משבש את הפעילות הפנימית בתוך אותו מכשיר, ומעביר את השיבוש הלאה, דרך הכבילה.
אם יצרן המכשיר היקר שלך שם בתוכו שנאי תת רמה, אז אולי עוד רכיבים בתוך המכשיר הזה הם תת רמה, וכדאי לרכוש מכשיר אחר, טוב יותר?...
- Amir64
-
- גורו

אם לא שמת לב, הוא דיבר על שנאי רוטט.25/01/2026 0:01gwx כתב: שיכוך מכשירים הוא לא בגלל שנאי פנימי רוטט אלא כדי לעשות למכשיר decoupling מהמדף שמעביר אליו רטט מכל מקור אחר שגורם למיקרופוניות וגם שיכוך מגלי הקול שהולמים במכשיר ושם ובנוסף ל decoupling דווקא זה שיכוך קינטי או ע"י חומרים רכים או חלקים שסופגים את התנועה וממירים אותה לחום, היה נחמד אם היית לומד את הנושא לפני שאתה מגחיך מישהו....
אני הגבתי רק למה שנאמר, ומשום יש לכם יש מנהג להסיט את הדיון לנושא אחר.
הציטוט מובא שוב, לצורך ההבהרה שאין קשר בין מה שאתה מדבר עליו ומה שאיתי דיבר עליו.
אפשר להפריך גם את הטענה החדשה שלך, אבל זה חוזר על עצמו ללא טעם.24/01/2026 19:56itay123 כתב: ספק כוח זה לא "ביטים", זה טרנספורמטור וקבלים, והם יכולים לרטוט ולהיות מיקרופוניים.
הרטט הזה נהיה מיקרו, רעש בחשמל, וזה יכול להתבטות בכלליות, כפחות שקט ופחות פוקוס ועוד...שומעים תוצאה לא בחלל חיצון אלא בסביבה מוגדרת מאוד...
שיכוך בסטנד עוזר, אבל בידוד מתחת למכשיר עובד יותר מדויק....
לא ברור, למה נדבקתם עכשיו על שיכוך,25/01/2026 0:01gwx כתב: איתי חבל שאתה מסבך את עצמך, בכל מקרה שיכוך מכשירים הוא לא בגלל שנאי פנימי רוטט אלא כדי לעשות למכשיר decoupling מהמדף שמעביר אליו רטט מכל מקור אחר שגורם למיקרופוניות וגם שיכוך מגלי הקול שהולמים במכשיר ושם ובנוסף ל decoupling דווקא זה שיכוך קינטי או ע"י חומרים רכים או חלקים שסופגים את התנועה וממירים אותה לחום....
שיכוך מתחת לציוד, נועד למנוע רעידות מיותרות, גם כאלה שמגיעות מבחוץ וגם כאלה שנוצרות בתוך המכשיר עצמו.
המטרה היא שקט ויציבות, לא ויכוח תאורטי.
יאללה לכו לישון.
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH
- Amir64
-
- גורו

יש לכם משכך למזגן?
כי אם לא, הוא מפריע הרבה יותר, גם בוויברציות מכאניות, גם הזזת אוויר שמשפיעה על התפשטות הצלילים בחדר, וגם רעש.
הרבה יותר אמיתי וממשי מהדברים שאתם מתעסקים בהם.
כי אם לא, הוא מפריע הרבה יותר, גם בוויברציות מכאניות, גם הזזת אוויר שמשפיעה על התפשטות הצלילים בחדר, וגם רעש.
הרבה יותר אמיתי וממשי מהדברים שאתם מתעסקים בהם.
- gwx
- חבר פעיל מאוד

אני הגבתי בדיוק על המבוכה שגרם לעצמו בתוספת הסבר קצר בשבילו ובשביל כולם בטח יש עוד קוראים לא אשפים כמוך שהיו רוצים לדעת קצת על שיכוך, פורום זה לא רק להתנצח כל הזמן.25/01/2026 0:36Amir64 כתב: אם לא שמת לב, הוא דיבר על שנאי רוטט.
אני הגבתי רק למה שנאמר, ומשום יש לכם יש מנהג להסיט את הדיון לנושא אחר.
הציטוט מובא שוב, לצורך ההבהרה שאין קשר בין מה שאתה מדבר עליו ומה שאיתי דיבר עליו.
אפשר להפריך גם את הטענה החדשה שלך, אבל זה חוזר על עצמו ללא טעם....
אני כבר הולך לישון ואוסיף משהו נחמד שקשור: בזמן האזנה למוזיקה בווליום הרגיל שלכם איחזו בין קצות אצבעותיכם בעדינות בקבוק מים מינרלים 1.5 ליטר ריק בחלקו הרחב, תוכלו להרגיש את גלי הקול ולהבין כמה שיכוך חשוב.
- Amir64
-
- גורו

אוויר נע בחדר. זו המשמעות של גלי קול.25/01/2026 0:48gwx כתב: אני הגבתי בדיוק על המבוכה שגרם לעצמו בתוספת הסבר קצר בשבילו ובשביל כולם בטח יש עוד קוראים לא אשפים כמוך שהיו רוצים לדעת קצת על שיכוך, פורום זה לא רק להתנצח כל הזמן.
אני כבר הולך לישון ואוסיף משהו נחמד שקשור: בזמן האזנה למוזיקה בווליום הרגיל שלכם איחזו בין קצות אצבעותיכם בעדינות בקבוק מים מינרלים 1.5 ליטר ריק בחלקו הרחב, תוכלו להרגיש את גלי הקול ולהבין כמה שיכוך חשוב....
זה שיש יכולת למדוד את רמת תנועת האוויר בחדר, לא אומר שזה משפיע על תפקוד מכשיר שאין בו חלקים נעים.
אתה מנגן תוכן עם באס טוב, הגלים נעים בחדר, ולוחצים מבחוץ על הממברנה של הרמקול, ובכך משפיעים על הפקת הצלילים החדשים מהרמקול.
איך אתה פותר את זה?
אפשר להניח שזה משפיע הרבה יותר מאשר שיכוך ל- DAC.
כאן ממש יש חלק חשוב בתנועה, שויברציות פוגעות בתוצאה המתקבלת.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
25/01/2026 0:38itay123 כתב: לא ברור, למה נדבקתם עכשיו על שיכוך,
שיכוך מתחת לציוד, נועד למנוע רעידות מיותרות, גם כאלה שמגיעות מבחוץ וגם כאלה שנוצרות בתוך המכשיר עצמו.
המטרה היא שקט ויציבות, לא ויכוח תאורטי.
יאללה לכו לישון....
כמה אודיופילים אתה מכיר שמים את כל המיכשור בחדר סמוי מחוץ לחדר האזנה? אפילו הפנאטים ביותר לא?
הרי לשיטתך, הויברציות (שמגיעות מהצלילים של הרמקול) משפיעים על המכשור, ולכן, בעל אוזן רגישה אמיתי ששואף לשלמות אמיתית, היה שם את כל המערכת בחדר אחר, ורק הרמקולים היו עומדים מול המאזין, בחדר מרופד היטב כדי למנוע זליגה של צלילים מחד, והחזרים מאידך.
אין שיכוך בעולם שימנע רטט של מכשיר, הנוצר מתנודות דחיסות של האוויר.
לסיום.
אנחנו לא בונים אולפן NASA אלא נהנים ממוזיקה בבית.
המטרה פשוטה, פחות הפרעות סביב המכשיר, יותר שקט ויציבות, בלי קיצוניות ובלי פילוסופיה.
מציע לקחת לנסות ולהתנסות...
בסוף זה עניין של שכל ישר, מצמצמים מה שמפריע סביב המכשיר, נהנים יותר מהמוזיקה, ולא מחפשים להיות מושלמים או להוכיח משהו לאף אחד.
נחזור לנושא של השרשור...סוויץ'
אנחנו לא בונים אולפן NASA אלא נהנים ממוזיקה בבית.
המטרה פשוטה, פחות הפרעות סביב המכשיר, יותר שקט ויציבות, בלי קיצוניות ובלי פילוסופיה.
מציע לקחת לנסות ולהתנסות...
בסוף זה עניין של שכל ישר, מצמצמים מה שמפריע סביב המכשיר, נהנים יותר מהמוזיקה, ולא מחפשים להיות מושלמים או להוכיח משהו לאף אחד.
נחזור לנושא של השרשור...סוויץ'
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH
לעניין המשככים האלה זה נראה פשוט טוב\לעיתים ממש טוב, יוקרתי, מוסיף טא'צ, עוד משהו ש אין לנו בסט, עוד השקעה בתחביב, ועוד כמה דברים שלא קשורים לצליל שלא נצטרך להפוך עולמות בשביל להוסיף אותם, לפעמים גם מרגישים ש הינה אנחנו בסוף אז בוא נוסיף את הדבר האחרון. כל אלו אפילו רק הניראות כן עושה את זה, זה כמו המרימי כבלים והסטנדים שעולים 40 אלף שקל, וכן אנחנו חייבים להשיג אותם ולשכנע את עצמינו שאם יש 0.001 אחוז של שיפור אז זה כן שווה, במיוחד כשאנחנו חושבים שאנחנו לפני סיום (למרות שאנחנו אף פעם לא בסיום כי זה משהו שאי אפשר להגיע אליו\מרדף אין סופי אל ה לא נודע). ולעניין הסוויצ, מה אחרי שהשקענו כל כך הרבה, נשים סוויץ ב 5 אלף, אין סיכוי. בסופו של יום אנחנו במרדף אחרי השלמות הפיזית והנפשית(בעיקר) ובלי זה ועוד כל הדברים הנילווים כלום לא מושלם, וגם אחרי שהשגנו את כל אולו אנחנו חפש כבר את הדבר הבא כי ככה אנחנו, יום טוב חברים.
- gwx
- חבר פעיל מאוד

אני נדהם מהאובססיה שלך לדחוף ולסובב, מה הטעם בתגובה הזאת חוץ מרו... ובכל זאת, תדרים מהרמקול מזיזים ממברנה שמזיזה אוויר שמזיז את הרהיט עליו יושבים המכשירים או את קופסת המתכת עצמה והרכיבים בתוכה, בעיקר קבלים ונוצר אפקט מיקרופוני, תתפלא יש קופסאות מתכת אקוסטית היום שמסייעות ליצור פחות כזה אפקט, במעבדות עם ציוד סופר רגיש שאינו ציוד אודיו יש מתקני שיכוך. אפשר לשים את הציוד במקלט למטה למה רק בחדר השני? מה הטעם להגיד את מה שאמרת אפילו אם יש בזה היגיון, לדחוף ולסובב...25/01/2026 7:11ufffnick כתב: כמה אודיופילים אתה מכיר שמים את כל המיכשור בחדר סמוי מחוץ לחדר האזנה? אפילו הפנאטים ביותר לא?
הרי לשיטתך, הויברציות (שמגיעות מהצלילים של הרמקול) משפיעים על המכשור, ולכן, בעל אוזן רגישה אמיתי ששואף לשלמות אמיתית, היה שם את כל המערכת בחדר אחר, ורק הרמקולים היו עומדים מול המאזין, בחדר מרופד היטב כדי למנוע זליגה של צלילים מחד, והחזרים מאידך.
אין שיכוך בעולם שימנע רטט של מכשיר, הנוצר מתנודות דחיסות של האוויר....
גלי קול שמוחזרים מהקירות ומשבשים את מהלך הממברנה, פתח את החלונות תבקש שקט ברחוב או שים סופגים אבל שלא ימיתו את הצליל ותדאג שלמגבר יהיה דמפינג פקטור מטורף.
נערך לאחרונה על ידי gwx ב 25/01/2026 8:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
קל מאוד להסביר הכול כפלסיבו כשלא חווים בפועל. הרבה יותר קשה לבטל משהו אחרי שחיית איתו והחזרת לאחור.
אפרופו לגבי מה שנרשם, אין מחלוקת שחלק מהבחירות בתחום הזה נוגעות גם לחוויה, לטקסיות ולנראות, וזה נכון כמעט לכל תחביב ברמה גבוהה.
אבל בוא, לצמצם כל דיון ל"שכנוע עצמי" או מכבסת מילים אחרת, זו פשוט דרך נוחה להצדיק חוסר ניסיון, הקשבה וחשיפה אמיתית למערכות שונות.
מי שלא התנסה לאורך זמן, בסביבה מוכרת, עם מערכת שהוא מכיר לעומק, ייטה לראות הכול כקוסמטיקה.
מי שכן, יודע שליטוש הוא לא גימיק, אלא שלב טבעי של fine tuning בתוצאה.
בוא, בסוף, יש מי שמחפש הוכחה, ויש מי שמחפש תוצאה. כל אחד והעדיפויות שלו.
סיימתי, ימשיכו מכובדיי רועי ואש...
אפרופו לגבי מה שנרשם, אין מחלוקת שחלק מהבחירות בתחום הזה נוגעות גם לחוויה, לטקסיות ולנראות, וזה נכון כמעט לכל תחביב ברמה גבוהה.
אבל בוא, לצמצם כל דיון ל"שכנוע עצמי" או מכבסת מילים אחרת, זו פשוט דרך נוחה להצדיק חוסר ניסיון, הקשבה וחשיפה אמיתית למערכות שונות.
מי שלא התנסה לאורך זמן, בסביבה מוכרת, עם מערכת שהוא מכיר לעומק, ייטה לראות הכול כקוסמטיקה.
מי שכן, יודע שליטוש הוא לא גימיק, אלא שלב טבעי של fine tuning בתוצאה.
בוא, בסוף, יש מי שמחפש הוכחה, ויש מי שמחפש תוצאה. כל אחד והעדיפויות שלו.

סיימתי, ימשיכו מכובדיי רועי ואש...
חוץ מזה אם לא נתעסק עם כל זה אז מה נעשה ..... ?!
אני כל היום מחשבות אולי אקנה עוד מגבר ואשים פה, אולי להחליף רמקול עם זה ככה אולי להוסיף רגע מה חסר לי ...
כן, זו מחלה ארורה.
אני כל היום מחשבות אולי אקנה עוד מגבר ואשים פה, אולי להחליף רמקול עם זה ככה אולי להוסיף רגע מה חסר לי ...
כן, זו מחלה ארורה.
נערך לאחרונה על ידי Moshe984 ב 25/01/2026 8:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
- gwx
- חבר פעיל מאוד

25/01/2026 7:49Moshe984 כתב: לעניין המשככים האלה זה נראה פשוט טוב\לעיתים ממש טוב, יוקרתי, מוסיף טא'צ, עוד משהו ש אין לנו בסט, עוד השקעה בתחביב, ועוד כמה דברים שלא קשורים לצליל שלא נצטרך להפוך עולמות בשביל להוסיף אותם, לפעמים גם מרגישים ש הינה אנחנו בסוף אז בוא נוסיף את הדבר האחרון. כל אלו אפילו רק הניראות כן עושה את זה, זה כמו המרימי כבלים והסטנדים שעולים 40 אלף שקל, וכן אנחנו חייבים להשיג אותם ולשכנע את עצמינו שאם יש 0.001 אחוז של שיפור אז זה כן שווה, במיוחד כשאנחנו חושבים שאנחנו לפני סיום (למרות שאנחנו אף פעם לא בסיום כי זה משהו שאי אפשר להגיע אליו\מרדף אין סופי אל ה לא נודע). ולעניין הסוויצ, מה אחרי שהשקענו כל כך הרבה, נשים סוויץ ב 5 אלף, אין סיכוי. בסופו של יום אנחנו במרדף אחרי השלמות הפיזית והנפשית(בעיקר) ובלי זה ועוד כל הדברים הנילווים כלום לא מושלם, וגם אחרי שהשגנו את כל אולו אנחנו חפש כבר את הדבר הבא כי ככה אנחנו, יום טוב חברים....
הניסוי כל כך פשוט וכך קניתי את הסטנד האודיופילי הראשון שלי: נגן סידי על המזנון←עובר לסטנד אודיופילי ליד ללא הפסקת הנגינה כנ"ל עם המגבר, אפילו ללא אנשים בחדר שישפיעו פסיכולוגית. מציע לך לעשות את הניסוי בביתך, אם לא תשמע הבדל אני מקנא בך, אין לך את הכישורים לשמוע ניואנסים בצליל וזה חוסך לך המון כסף, רק תעשה טובה אל תרשום תגובות בדבר שאין לך יכולת להבין או לשמוע.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2489 פעמים
בוא אני אגלה לך משהו25/01/2026 8:18gwx כתב: הניסוי כל כך פשוט וכך קניתי את הסטנד האודיופילי הראשון שלי: נגן סידי על המזנון←עובר לסטנד אודיופילי ליד ללא הפסקת הנגינה כנ"ל עם המגבר, אפילו ללא אנשים בחדר שישפיעו פסיכולוגית. מציע לך לעשות את הניסוי בביתך, אם לא תשמע הבדל אני מקנא בך, אין לך את הכישורים לשמוע ניואנסים בצליל וזה חוסך לך המון כסף, רק תעשה טובה אל תרשום תגובות בדבר שאין לך יכולת להבין או לשמוע....
גם לך ולחבריך "האודיופילים" אין את הכישורים לשמוע ניואנסים בצליל , שאתה מדמיין שמושפעים ממשככים כאלו ואחרים ,שאתם משתמשים בהם .
אתה לא חייב להגיב, כי לפי החשבון שלי, כבר עברת מזמןןןןןןןןן את 2 הכניסות שלך לפורום בשבוע אחד, לא רוצה לחרבש לך את הסטטיסטיקה
תחזור בכיף שבוע הבא
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
לי זה נשמע כמו מעבדה של NASA, וחשבתי שלא זו המטרה.25/01/2026 8:05gwx כתב: אני נדהם מהאובססיה שלך לדחוף ולסובב, מה הטעם בתגובה הזאת חוץ מרו... ובכל זאת, תדרים מהרמקול מזיזים ממברנה שמזיזה אוויר שמזיז את הרהיט עליו יושבים המכשירים או את קופסת המתכת עצמה והרכיבים בתוכה, בעיקר קבלים ונוצר אפקט מיקרופוני, תתפלא יש קופסאות מתכת אקוסטית היום שמסייעות ליצור פחות כזה אפקט, במעבדות עם ציוד סופר רגיש שאינו ציוד אודיו יש מתקני שיכוך. אפשר לשים את הציוד במקלט למטה למה רק בחדר השני? מה הטעם להגיד את מה שאמרת אפילו אם יש בזה היגיון, לדחוף ולסובב...
גלי קול שמוחזרים מהקירות ומשבשים את מהלך הממברנה, פתח את החלונות תבקש שקט ברחוב או שים סופגים אבל שלא ימיתו את הצליל ותדאג שלמגבר יהיה דמפינג פקטור מטורף....
דמפינג למגבר יקטין את רטט הממברנה הנובע מהחזרים?!
אני די בטוח שאתה משתמש במושגים בצורה שגויה.
מכשיר שיושב בסביבה הטבעית שלו ויוצר "אפקט מקרופוני", נקרא כשל הנדסי.