2 שאלות קלילות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
mc80 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

1) מתי יגיעו לארץ מקרני הקול החדשים שהוצגו בתערוכת CES האחרונה ובכלל? (LG, סמסונג...)

2) האם בקניית מקרן קול, מגיע גם כבל HDMI בד"כ? ואם כן, האם הוא מגיע בדור תואם לחיבור המתאים במקרן עצמו? כלומר 2.1 Earc וכו, או כבל שגרתי שאצטרך לשדרג? אני מתלבט אם לקנות כבר כעת כבל מתקדם שאני יודע שאצטרך לחיבור ב-TV שלי בכל מקרה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46317
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #2 

1. בחודשים הקרובים ולא בטוח שכל הדגמים יגיעו. איזה דגם חדש הוצג שמעניין אותך ואין לו מענה כיום בארץ מהמותגים השונים?
2. לרוב כן. ואם לא, העלות זניחה בהשוואה לעלות מקרן הקול.

mc80 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

1) ברור שיש פה דגמים שאני יכול לקנות בזה הרגע, אבל בשל "קצת" שריטה טכנולוגית, אני מעדיף כמעט תמיד את הכי חדש (ברמות הדגל וסביבותיו ברמות מחיר שפויות עד כמה שניתן בישראל להגיד שפוי למחיר). לא מזמן קניתי את ה-lg c5, ולמרות הביקורות על הסאונד שלהמשום מה, אני ממש לא סובל או מרגיש שאני שומע טרנזיזטור בסלון. אז לא הכי בוער לי לקנות סאונד בר מחר אבל בהחלט מתעניין בזה כמה חודשים ולומד את בסיס התכונות והצרכים. ואם יש חדש בפתח אז למה לא לחכות לו ולראות מה יגיע ויוצע לנו פה. לא חשבתי שנקבל את המגוון כמו בארה"ב או אירופה הנאורה, אבל מחכה לראות מה חדש בתחום לעומת שנה-תיים אחרונות. לא נכנסתי לעומק עדיין על מה שהושק בתערוכה אבל הבנתי שהטכנולוגיה יותר פורצת דרך, בעיקר של LG שבדכ ראשונה בכל מיני הבלחות טכנו' מעניינות ומרשימות. אין ספק שהם גם מייצרים מוצר שמותאם פיסית בכוונה לליין הטיוי שלהם וזה מאוד נחמד מצידם :-) אז בגדול חושב על LG ואולי אפזול לסמסונג שקראתי וצפיתי שהם גם מהמובילים ואיכותיים שיש תמיד. נראה. אחכה בצד בשקט ואחליט.

2) כן זה לא מוצר יקר מן הסתם אבל מעדיף את הכבל שמתאים ולא איזה סטנדרט מאכזב. גם בכבלים מסתבר צריך להבין חחח כבר נסגרתי על המותג והמפרט הנדרש לי ואני אולי מזמין אותו כבר מחו"ל עם חבר שמבקר שם בקרוב שיהיה מוכן לכל מקרה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46317
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #4 

1. אז אולי שווה שתחכה לתערוכת IFA, שם יוצגו מוצרים שיותר רלוונטים לישראל.
2. לא צריך להזמין כבל מחו"ל, לא חוסכים ככה דבר - ובכל מקרה, כנראה תקבל כזה עם מקרן הקול.

mc80 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

1) אתה רוצה להרוג לי תסבלנות שלא קיימת בלחכות? חחח זה רק בספט'. ועד שיגיעו אח"כ ארצה... בקיצור אתה אומר- בלק פריידי :-/
2) זה לא החסכון- פשוט בארץ אין את כל המותגים (בגדול הרב פה שמות שלא אומרים דבר ובעיקר נשמעים כמו חברות פח) ואלו המומלצים ומבוקרים שנבדקו בפועל לאיכותם לא ממש נגישים לפה או נשלחים לפה בחינם. אני גם אהיה בחול בהמשך השנה ויכול לקנות- אז זו לא תהיה הבעיה בלחסוך או לא. לא כל הכבלים בעלי אותה טכנו' העברת נתונים חלקה באמת או מורכבים מצינורות (חוטי נחושת) שיודעים לתת את המקס' ויציבים לאיכות. בכל מקרה, נראה מה יגיע קודם ומה זה יעשה למחירים סביב. תמיד יש את שנה הבאה- סתם :-)

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #6 

כל סאונדבר מגיע עם כבל מתאים.
אין צורך לחפש כבל "יותר טוב".
אתה שוכח שמדובר בסאונדבר כלומר, הדבר היחיד שמעניין אותך בו הוא ערוץ אודיו חוזר, שיעביר את האודיו מהטלויזיה אל הסאונדבר.
אין כל שינוי בתכונה זו כבר הרבה שנים, ואין שום דבר שכבל "איכותי יותר" יכול לשפר.

הבעיות עם כבלי HDMI מתחילות כשמגיעים לאורך כבל ארוך בצורה כזו שיש דעיכה של עוצמת האותות המועברים, לרמה שאינה מספקת עבור אחד המכשירים המחוברים.
כאן מגיעים לכך שכבל איכותי יותר (בנוי טוב יותר) יכול לעבוד היכן שכבל פחות איכותי ייכשל.

סאונדבר יושב מתחת לטלויזיה, אורך כבל מקסימאלי דרוש לא מתקרב ל- 1.5 מטר, ואין בעיה לכבל המקורי לתפקד כמו שצריך.
אם הייתה בעיה כזו, היית מייד שומע תלונות על היצרן, שהוא מספק כבל לא מספיק טוב, ועובדה שאין תלונות כאלו.

mc80 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אתה הורס לי את חדוות הרכישה :-)
נכון שהאורך קובע- ובהחלט אין אצלי צורך מעבר למטר גם.
מבחינת איכות הכבל- מסתבר שיש חברות שמייצרות כבלים בצורה שמאפשרת שידרוג של איכות העברת הנתונים.
קח למשל את:
https://zeskit.com/products/maya%E2%84%A2-ultra-high-speed-hdmi-cable?variant=40019567345824
חברה שלא הייתי שומע עליה אילולה התעניינתי קצת להכיר את התורה של ה-HDMI (שהיא לא עמוקה אבל מתחכמת מפעם לפעם).
אז אולי כמו רבים שלא מבחינים בהבדלים במסכים בחנות כי אין להם עין של נץ או טיפה למדו להבין את ההבדלים, וככה גם בכבלים,
אבל אם כבר אתה יודע שיש אחד שמעביר את הנתונים באופן יותר אחיד, יציב מאחרים, והוא לא עולה מאה דולר- למה לא לקנות אותו.
לא יודע מה באמת אקבל בערכת היצרן של הסאונד בר- ככל הנראה היצרן לא ישקיע בכבל כזה (אולי אפילו אין לו חיפוי זהב שזה בייסיק), למרות שהוא לא איזה יוקרה. ואין לי ספק שהוא כבל שיספיק, אבל אני רוצה לדעת פסיכולוגית שיש לי כבל יותר שווה. זה טמטום אולי כמו בהרבה תפיסות טכנולוגיות- אבל לא סתם יש דור חדש ומוצרי דגל ששונים מהביניים. אז אם אני יכול להשיג משהו יותר טוב, אני אעשה זאת. לא בכל מחיר- רק מה שיכול. אבל גם לא ארד לאשפתות הטכנולוגיה שהיו נכונים לעשורים האחרונים.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8993
נתן תודות: 1565 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #8 

גם אנחנו לא היינו שומעים עליה, אילולא השרשור הזה. תקנה ותתחדש ותן רשמים.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7392
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 501 פעמים

שליחה #9 

אם כבר סאונד בר אז ה svs החדש שעכשיו הוצג שם בתערוכה ..... שווה לבדוק ועוד פעם כבל אייץ די רגיל לא מדליק את הטלוויזיה שאתה מעביר לרמקול חיצוני . אם זה לא מפריע לך ואתה לא צריך אז כמו שאמיר כתב פה . מספיק הכבל שמגיע אם הסאונד בר
Sony 1040
Monitor mass

Amir64
גורו
גורו

שליחה #10 

21/01/2026 7:10  
mc80 כתב:
אתה הורס לי את חדוות הרכישה :-)
נכון שהאורך קובע- ובהחלט אין אצלי צורך מעבר למטר גם.
מבחינת איכות הכבל- מסתבר שיש חברות שמייצרות כבלים בצורה שמאפשרת שידרוג של איכות העברת הנתונים.
קח למשל את:
https://zeskit.com/products/maya%E2%84%A2-ultra-high-speed-hdmi-cable?variant=40019567345824
חברה שלא הייתי שומע עליה אילולה התעניינתי קצת להכיר את התורה של ה-HDMI (שהיא לא עמוקה אבל מתחכמת מפעם לפעם).
אז אולי כמו רבים שלא מבחינים בהבדלים במסכים בחנות כי אין להם עין של נץ או טיפה למדו להבין את ההבדלים, וככה גם בכבלים,
אבל אם כבר אתה יודע שיש אחד שמעביר את הנתונים באופן יותר אחיד, יציב מאחרים, והוא לא עולה מאה דולר- למה לא לקנות אותו.
לא יודע מה באמת אקבל בערכת היצרן של הסאונד בר- ככל הנראה היצרן לא ישקיע בכבל כזה (אולי אפילו אין לו חיפוי זהב שזה בייסיק), למרות שהוא לא איזה יוקרה. ואין לי ספק שהוא כבל שיספיק, אבל אני רוצה לדעת פסיכולוגית שיש לי כבל יותר שווה. זה טמטום אולי כמו בהרבה תפיסות טכנולוגיות- אבל לא סתם יש דור חדש ומוצרי דגל ששונים מהביניים. אז אם אני יכול להשיג משהו יותר טוב, אני אעשה זאת. לא בכל מחיר- רק מה שיכול. אבל גם לא ארד לאשפתות הטכנולוגיה שהיו נכונים לעשורים האחרונים.
...
צר לי לאכזב אותך...
חברה סינית (הונג קונג), לא שונה מהרבה חברות אחרות שמיצרות דברים דומים.
אם חקרת קצת על איך HDMI עובד, היית מבין שהמשפט שאמרת לא ייתכן:
אבל אם כבר אתה יודע שיש אחד שמעביר את הנתונים באופן יותר אחיד, יציב מאחרים
...
המידע מועבר בצורה דיגיטאלית, מקודדת ומעורבבת (בקרה, וידאו ואודיו)
או שהכל תקין כי לא היו שגיאות בהעברת המידע בכבל, או שיש שגיאות בהעברת המידע בכבל.
אם יש שגיאות תקבל ניתוקים רגעיים, שטחים אקראיים של חוסר תמונה (פיקסלים בצבעים שחורים או אקראיים מפוזרים על המסך) וגימגומים וחריקות בקול.
אם זה קורה מספר פעמים ולא אירוע חד פעמי, תקבל ניתוק תקשורת.
אם המידע עובר תקין, אז הוא עובר תקין, אין יותר טוב מזה.
מעביר נתונים באופן יותר אחיד? אין דבר כזה.
עוברים אפסים ואחדים, והם נבדקים בצד המקבל. לא הגיעו בדיוק כמו שנשלחו, מייד תדע מזה. אי אפשר לפספס.
לא יכולה להיות קיימת תכונה כזו, שתוכל להבחין בהשפעה של כבל HDMI על התמונה המתקבלת.
כבל HDMI לא יכול לייצר תמונה יותר חדה או צבעים יותר חיים.
אלו תכונות של העברת מידע אנאלוגית. לא דיגיטאלית.

בכל מקרה, אם חקרת קצת על HDMI, היית מבין שערוץ אודיו חוזר (ARC), זו תכונה שמשתמשת במוליך אחד בלבד בכבל, וקצב העברת הנתונים באודיו זניח לגמרי, גם הכבל הבסיסי ביותר עומד במשימה ללא בעיה.

ציפוי זהב? זה יפה.
בייסיק? למה בדיוק? זה לא משפר כלום בתפקוד.
מצד שני... אל תהיה בטוח בכלל שמדובר בזהב...
יש הרבה כבלים עם מחברים ש"מצופים זהב" אבל זה רק דמוי זהב.

תתחדש ותהנה.

mc80 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

אני אבהיר-
מקבל את כל הנאמר במקביל בשיחה. מכיר ויודע.
רק אומר, שממה שיצא לי במקרה להתחיל לגלות, גם בתחום ה"כולה כבל", יש טיפה שוני לפעמים בין חברות.
סיני או לא סיני זה לא העניין במקרה הזה (זה לא משחק מפלסטיק). יש לי סלולרי ONEPLUS שהוא תוצר חברה סינית, והוא טל' מדהים ולדעתי אף מתעלה על סמסונג (אייפון בכלל לא משווה במקרה הזה ולא מבין איך אנשים אוהבים אותו :-) מה גם שהוא בעצמו כבר מתחקה ומשלב בתוכו טכנו' של אנדרואיד).
בלינק ששלחתי, תוכלו לראות כי החברה מציינת (שיווקית אומנם, אבל עניין טכנולוגי פרופר שהיא משקיעה בו כדי לבדל את עצמה כמו שהרבה עושות בתחומן) שפנים הכבל, ולמעשה מעביר הנתונים, הוא גוש נחושת אחיד שמאפשר מעבר נתונים חלק יותר תוך מניעת ריצוד ועיוות טובים יותר, שהמתחרים שלה לא מאפשרים באותה רמה כי הכבלים המעבירים שלהם מורכבים ממס' יחידות ולא אחת גדולה. נכון, לא מדובר אולי בעוצמה שאני ואתה נבדיל בפועל בסאונד/תמונה ללא בדיקה לייב בגרף על מחשב, אבל עדיין, היא מצליחה ליצור עניין ורצון להתבלט ביתרון טכנולוגי ואיכותי. סתם היא לא תציג יתרון תחרותי כשהיא לא יכולה- תהיה נתונה לתביעות מיידית (ואגב אחד הממליצים עליה הוא אחד המבינים בתחום הטכנו' של וידאו-אודיו שאני צופה בו ביוטיוב לעיתים- ונכון, הוא אמר שזה בחסותם בין השאר בסרטון ההוא, אבל הסביר גם למה הוא ממליץ עליהם מאוד (ולא רק עליהם- זה דבר שכל מובילי הדעה/משפיענים עושים). מדובר בכבל שעובר גם בדיקה ממשית ובעל חותמת מורשית על פי הנדרש בתקנים. כשבדקתי על החברה בעקבות כך (לא הלכתי עיוור בכ"ז)- הבנתי שהיא באמת איכותית- אתרי טכנו' בסקירת כבלים ממליצים עליהם גם בחלק מהרשימות. ושוב, זה לא יקר בהפרש ניכר מאחרות כך שאין פה הרבה דילמות. וגם אם ה"טריק" השיווקי הוא לא איזה יציאת המאה בתחום (או שכן?) - עדיין אעדיף כבר לבחור בהם.
לגבי ציפוי זהב- התכוונתי כמובן לציפוי המוליך החיצוני שיוצא מהכבל, נהוג לקרוא לו זהב. הלוואי וזהב אמיתי חחח וכן - אומרים שהציפוי הזה עדיף מהכסף (ושוב, לא כסף כסף! חח)
עוד לא קניתי כלום אבל אשמור את האיחולים ליום הזה :-)

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7639
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #12 

אתה לא צריך כבל HDMI ב 500 דולר אלא אם כן זה נותן לך שקט בראש. מצד שני גם לא הייתי רוכש בחנות של "הכל בדולר".
כיום כבל ultra high speed מחנות אמינה עם ביקורות טובות במחיר שפוי ייתן לך את המקסימום תמיכה שיש כיום. שים לב שיש מדבקה על האריזה עם קוד QR שלפי זה אפשר לבדוק אם היצרן עומד בקריטריונים ואם זה לא זיוף.

ממליץ לקרא עוד כאן:
https://www.hdmi.org/spec2sub/ultrahdmicables

Amir64
גורו
גורו

שליחה #13 

כבל HDMI מעביר נתונים די דומה לאיך שכבל רשת מעביר נתונים.
אין בערך, אין יותר טוב ואין פחות טוב.
יש עובד, ויש לא עובד. אין באמצע.
מעבר נתונים חלק יותר? אין חיה כזו.
יש קצב העברת נתונים מוגדר, שהכבל צריך להיות בנוי בצורה כזו שתאפשר לנתונים לעבור בקצב הזה, בלי לשנות בהם כלום.

אם החברה, עושה כפי שהיא טוענת, היא לא היתה יכולה למכור כבל כזה ב- 15$.
יש מלא חברות שמייצרות כבלים שנבדקו ע"י ארגון HDMI וקיבלו חותמת Certified.
זה לא כל כך קשה, ולא מדע טילים.
יש חברות שלא מוכנות אפילו לשלם על הבדיקה, ואפשר להתעלם מהן, למרות שהכבלים שלהן יכולים להיות תקינים באותה מידה.

אין ריצוד, אין עיוות.
שוב, אלו מונחים של מידע אנאלוגי.
סתם היא לא תציג יתרון תחרותי כשהיא לא יכולה
...
באמת?
כולם עושים את זה כל הזמן.
כל יצרן מנסה לבדל את עצמו כשהוא מוכר מוצר זהה בתפקודו ליצרנים האחרים.

רוצה כבל שבאמת משפר?
https://www.futureshop.co.uk/nordost-va ... hdmi-cable
משפר רק את יתרת החשבון של החברה בבנק, ובכל זאת יש שקונים...

ושוב...
אתה תשתמש בו רק להעברת אודיו (ולסאונדבר, לא לאיזו מערכת High End שאפשר להגיד שהאיכות שם חשובה באמת).
אין לכל הקשקשת על תכונות כאלו ואחרות שום משמעות בשימוש שלך.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #14 

21/01/2026 15:34  
mulder כתב:
אתה לא צריך כבל HDMI ב 500 דולר אלא אם כן זה נותן לך שקט בראש. מצד שני גם לא הייתי רוכש בחנות של "הכל בדולר".
כיום כבל ultra high speed מחנות אמינה עם ביקורות טובות במחיר שפוי ייתן לך את המקסימום תמיכה שיש כיום. שים לב שיש מדבקה על האריזה עם קוד QR שלפי זה אפשר לבדוק אם היצרן עומד בקריטריונים ואם זה לא זיוף.

ממליץ לקרא עוד כאן:
https://www.hdmi.org/spec2sub/ultrahdmicables
...
הוא מדבר על כבל ב- 15$.
וכמובן שבמחיר כזה אין שום יכולת שתהיה אמת באמירות היצרן שהוא עושה משהו מיוחד, שאחרים לא.
הוא רוצה כבל יותר יפה שיהיה מוחבא ואף אחד לא יראה, שיקנה ויהנה.
תועלת מעשית לעומת הכבל המקורי של הסאונדבר? לא תהיה כזו.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #15 

21/01/2026 7:10  
mc80 כתב:
...
HDMI (High-Definition Multimedia Interface) offers extremely high data transfer accuracy, operating as a digital, lossless signal transmission standard for audio and video. Unlike analog cables, HDMI does not degrade image quality (color, sharpness, contrast) through cable length alone; it either delivers a perfect signal or fails entirely, resulting in "digital snow" or no picture.
...

mc80 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

סבבה. הבנתי. לא לקנות וזהו.
שאלת החינם- אם יכולת לבחור כבל בחינם, של מותג מוכר, מוביל, איכותי, שגם נבדק בתקן המחמיר, וכבל שאינו מותג ולא שמעת תשם שלו מעולם, והוא גם סיני מעלי אקספרס סטייל, במה תבחר?

Amir64
גורו
גורו

שליחה #17 

21/01/2026 20:30  
mc80 כתב:
סבבה. הבנתי. לא לקנות וזהו.
שאלת החינם- אם יכולת לבחור כבל בחינם, של מותג מוכר, מוביל, איכותי, שגם נבדק בתקן המחמיר, וכבל שאינו מותג ולא שמעת תשם שלו מעולם, והוא גם סיני מעלי אקספרס סטייל, במה תבחר?
...
כבר עניתי על זה...
21/01/2026 16:07  
Amir64 כתב:
יש מלא חברות שמייצרות כבלים שנבדקו ע"י ארגון HDMI וקיבלו חותמת Certified.
זה לא כל כך קשה, ולא מדע טילים.
יש חברות שלא מוכנות אפילו לשלם על הבדיקה, ואפשר להתעלם מהן, למרות שהכבלים שלהן יכולים להיות תקינים באותה מידה.
...
אבל אם נסתכל על זה בצורה עסקית.
בחינם הייתי לוקח את הכבל היקר ביותר האפשרי, ומוכר אותו לפרייר התורן...

mc80 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

😅
אוקיי. קבלתי תמסר

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”