בדיקת סטטוס וקינפוג voLTE ו voWiFi במכשיר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
rafi_d פותח השרשור
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3396
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 327 פעמים

שליחה #1 

במכשירים סיניים רבים , היצרניות חוסמות את היכולת לבדוק ולקנפג את המכשיר לשימוש בVOICE על LTE או WIFI.
בשרשור כאן - בצעתי דרך לקנפג את המכשיר הסלולרי לשימוש בתכונות אלו, ע"י תוכנות Pixel IMS ו Shizuku (שאינן ב PlayStore...):
viewtopic.php?t=399564&start=15#p3392788+

התהליך שם טיפה מורכב, אז הינה תוכנה פשוטה יותר לבדיקה בלבד של סטטוס השירותים הללו במכשיר: NetMonster
https://play.google.com/store/apps/deta ... netmonster

דוגמא ממכשיר Realme GT2:
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4767
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #2 

בגדול זה עסק די מרגיז. אני עשיתי את זה בעבר לפיקסל 7 פרו שלי (סלקום) ולא הרגשתי שינוי משמעותי. לאחר מכן בעקבות עדכון הייתי צריך להתקין מחדש והחלטתי שאין בזה צורך. האנשים שעובדים במוקדי שירות הם ממש בדיחה ואף על פי שהם מתעקשים שהמכשיר שלי נתמך, לא כך הדבר. בפרטנר זה עובד חלק כבר שנתיים בלי שום צורך לעשות כלום. בגלל שאני עם מחובר בחבילה משתלמת דרך העבודה וכל עוד אני לא מרגיש בבעיות אני נשאר ככה בסלקום וזהו.

rafi_d פותח השרשור
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #3 

נכון, עדכוני גרסאות לפעמים מבטלות את השינוי הזה.
לגבי "שינוי משמעותי" ברור שיש תוספת משמעותית ביכולת להתקשר ב ויפי (פחות בVOLTE). האם/מי צריך אז זה - כל אחד עם בעיות הקליטה הסלולרית שלו. בבניין אצלי במרתף החניה - זה שימושי מעוד (יש רק WIFI) וכנ"ל בדירה קודמת שהקליטה הסלולארית היתה על הפנים! ...

בנוסף, כשיועלמו הרשתות דור 2 ו 3 , VOLTE - יהיה חובה, לא אופציה!

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

אין ספק שאם היו לי בעיות קליטה בבית המצב היה שונה לחלוטין. יש אצלי קליטה מצויינת וגם 5g מגיע למהירות מעולה.

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #5 

07/01/2026 15:11  
ChinggisKhan כתב:
אין ספק שאם היו לי בעיות קליטה בבית המצב היה שונה לחלוטין. יש אצלי קליטה מצויינת וגם 5g מגיע למהירות מעולה.
...
וכשאתה מקבל שיחה המכשיר עובר לדור 3 נכנס לבלבלות. אם משתמשים ב-"מתקשר האמיתי" לוקח 10 שניות עד שמופיע שם המתקשר ממש הייטק.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

הייטק זה לא. המכשיר שלי לא נכנס לבלבלת ו-True Caller המובנה של פיקסל מציג מיד את שם המתקשר. יש לי מכשיר בן 4 שנים עוד מעט. אני גם ככה אאלץ להחליף אותו בקרוב ככה שלי באופן אישי זו פשרה שאני חי איתה בשלום.

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #7 

אם מציג מייד זה אומר שאתה מחובר לווייפיי ולא אינטרנט סלולרי

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 474
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #8 

אני הייתי עם פיקסל 9xl והמספר שלי ישב בסלקום דרך העבודה. באותה תקופה רק פרטנר והוט היו תומכים בvowifi וvolte בפיקסלים.
אני מוציא ומקבל מאה ויותר שיחות ביום ומסתובב הרבה בין השטח למשרד (גיוון גדול בין וויפי לדור 5 לדור 4 לחוסר קליטה ודור 3), הפעלתי את השירותים דרך שיזוקו ופיקסל ims. זה עבד אבל - היו לי אין ספור באגים בשיחות / הוצאת / קבלת / התחברות שיחות.
בשלב מסויים התייאשתי והוצאתי את המספר חזרה לבעלותי בהוט מובייל במחיר זהה פחות או יותר למה שילמתי על שווי סלולר בנטו (גם ככה את המכשיר החזרתי לעבודה כי מעדיף מכשיר פרטי) - שם המצב היה הרבה פחות גרוע אבל באגים היו.
למזלי ה"רע" שבועיים אח''כ יצא אנדרואיד 16 לפיקסלים שהביא תמיכה מלאה לשני השירותים באופן מובנה במכשיר בכל חברת סלולר שהיא. ועדיין היו לי באגים.

התייאשתי ומכרתי את המכשיר, חזרתי לסמסונג (25 אולטרה שנמכר בארץ במחירים הזוים והעט זה מתנה משמיים) כי השיחות הן חלק עצום בשימוש שלי במכשיר. מאז 0 בעיות.

מסקנתי מכל הסיפור - אם אתם עושים הרבה שיחות - אחרי הרבה שנים עם וונאפלוסים פיקסלים שיומים ומה לא - רק סמסונג/אייפון ואולי גם אפשר וואנפלוס שדי בסדר בנושא ולו משום שהם המכשירים היחידים הנפוצים מספיק כדי שלחברות הסלולר תהיה מוטיבציה לבצע להם אופטימיזציה באופן מלא מוסדר ופשוט עובד.

היום גם אם מחפשים מכשירים במתחת 1000 שח יש לסמסונג אחלה אופציות - תקנו סמסונג 💩

rafi_d פותח השרשור
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #9 

המסקנה שלך, שמכשירים סיניים , פרט ל"משפחת onerplus " (ונגזרותיה, כנראה Realme כמו שלי, וpoco ) בעייתיים, קצת קיצונית... אולי בתחילת הדרך זה היה נכון, היום - כבר לא. VoWiFi הוא חלק מאנדרואיד, ועם הזמן, באגים נפתרים...

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 474
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #10 

10/01/2026 19:41  
rafi_d כתב:
המסקנה שלך, שמכשירים סיניים , פרט ל"משפחת onerplus " (ונגזרותיה, כנראה Realme כמו שלי, וpoco ) בעייתיים, קצת קיצונית... אולי בתחילת הדרך זה היה נכון, היום - כבר לא. VoWiFi הוא חלק מאנדרואיד, ועם הזמן, באגים נפתרים...
...
לא קיצונית, עובדתית. הנה גם אתה צריך להתעסק עם זה ולנבור בזה במקום שזה פשוט יעבוד, ויעבוד באופן מלא ותקין ככה שלא תרגיש ותצטרך לחפש אם זה עובד או לא.

קניתי לחמי Poco F6 ביום ההשקה מאליאקספרס להחליף את הF3 שלו.
הוא פשוט סבל מבעיות קליטה וחוסר זמינות לשיחות בצורה מטורפת, לא קיבל שיחות מלקוחות ולא הצליח להוציא שיחות. האייקון של הרשת כל הזמן היה מראה שיש קליטה ואז נעלם לכמה שניות וחוזר חלילה.
כמעט זרק את המכשיר לפח.
הוא *בפרטנר* ולא באיזו חברת קש.
כיביתי לו את הvolte והvowifi בהגדרות וזה עשה שיפור פלאים, הבעיה היא ששני השירותים האלה היום הם צורך ולא אופציה.
רק לאחרונה סביב כל הסיפור של סגירת הרשתות פרטנר עשו שינויים וזה "הסתדר".

ולכן מחדד שוב את מסקנתי העובדתית - מי שעובד עם הטלפון כ*טלפון* וזה כלי העבודה שלו - שיקנה מכשיר אך ורק מהרשימות הנתמכות והרשמיות של חברות הסלולר ובעדיפות מכשיר נפוץ כמה שיותר כך שהסבירות לאופטימיזציה מלאה וחוסר בעיות היא הגבוהה ביותר.

rafi_d פותח השרשור
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #11 

שמח בשבילך שפרטנר פתרו באגים שלהם. זו המגמה גם אצל ספקיות אחרות, בייחוד כעת, לאור המגמה לקדם לדור 4-5 בלבד.

המטרה כאן בשרשור היתה/היא להבין אם יש או אין תמיכה במכשיר, ואיך לאפשר אותה אם היצרן חסם אותה, לא אם המפעילה הסלולרית תומכת טוב או לא. כשמשתמשים אולי יעזבו ו יעברו לפרטנר או הוט מובייל או xxx כי התמיכה בתכונה טובה יותר, האחרות גם יפתרו בעיות... זו המסקנה שלי, נסיון להחלפת ספקית (זה בחינם..), ולא מכשיר...

אצלי, ה"התעסקות" היתה כי היצרן (Realme) החליט לחסום גישה, ו לא לאפשר כלל שימוש ב voWifi , ולא בא לי להשקיע בעוד מכשיר. לא הצטערתי על הזמן שהושקע..

כמובן, שמי שהסלולר מאוד חשוב לו , יכול גם להשקיע באנטנות, לשיפור הקליטה אם אפשר . גם סמסונג לא יעבוד ללא קליטה ...

ואם יראו שהמכשיר בכלל לא תומך, ששמי שרוצה יקנה סמסונג ..

לדעתי הצנועה, במקרים גבוליים של קליטה, אוטומציה בבחירת voWifi תהיה בעייתית בכל מכשיר, והפתרון הוא קינפוג ידני .

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”