Getic מפסיקים לשלוח לארץ?
-
DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
די מוזר הסיפור הזה…
מזה זמן Getic הוא המקור המועדף (עבורי) לרכישה של ציוד MikroTik ו-Ubiquity. החברה אמינה, המחירים בחלק מהמקרים נמוכים מה-List price, ויש מספר אפשרויות משלוח.
לפני רכישה נוספת הופתעתי לגלות שהמדינה בכתובת שלי השתנתה לארה״ב. מכיוון שזה לא רילוקיישן פניתי לשירות לקוחות וזו התשובה שקיבלתי:
מוזר… לא היתה לי בעיה עם המשלוחים שלהם, גם שנדרש מכס, ולא ידוע לי על אחרים שנתקלו בבעיות. גם הסיפור של ה-Liability waiver הוא מוזר כי זה בניגוד לחוק כאשר עד למסירה האחריות היא של השולח.
או שקשור למצבנו בחו״ל?
מזה זמן Getic הוא המקור המועדף (עבורי) לרכישה של ציוד MikroTik ו-Ubiquity. החברה אמינה, המחירים בחלק מהמקרים נמוכים מה-List price, ויש מספר אפשרויות משלוח.
לפני רכישה נוספת הופתעתי לגלות שהמדינה בכתובת שלי השתנתה לארה״ב. מכיוון שזה לא רילוקיישן פניתי לשירות לקוחות וזו התשובה שקיבלתי:
מוזר… לא היתה לי בעיה עם המשלוחים שלהם, גם שנדרש מכס, ולא ידוע לי על אחרים שנתקלו בבעיות. גם הסיפור של ה-Liability waiver הוא מוזר כי זה בניגוד לחוק כאשר עד למסירה האחריות היא של השולח.
או שקשור למצבנו בחו״ל?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4301
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 898 פעמים
הסיפור הוא די פשוט והוא קשור לכך שיש הרבה רוכשים מישראל, שבשלב שהמשלוח עם המוצר שהם הזמינו נתקע להם במכס לצורך התשלום או לצורך אישור של משרד התקשורת למשל, אז לקוחות אלה לא פועלים בכדי לשחרר את המשלוח שלהם, אלה שפשוט דורשים את כסף בחזרה מהמוכר ואחרי מספר מקרים כאלה המוכר מבין שלא כדאי לו למכור למקום כזה, שבו הלקוח לא יודע להתנהל מול המכס במדינה שלו.
תופעה זו קיימת כבר ביותר ויותר מקומות בעולם שמוכרים דרך אינטרנט ולא שלוחים יותר לישראל. למשל, אפילו ב AMAZON, יש יותר ויותר חנויות, שלא שולחות כלל לישראל. גם ב EBAY המצב מתחיל להיות דומה.
תופעה זו קיימת כבר ביותר ויותר מקומות בעולם שמוכרים דרך אינטרנט ולא שלוחים יותר לישראל. למשל, אפילו ב AMAZON, יש יותר ויותר חנויות, שלא שולחות כלל לישראל. גם ב EBAY המצב מתחיל להיות דומה.
-
DanielGR
- גורו רשתות

כן, זה בעצם ההסבר שלהם. אני תוהה עד כמה התופעה נפוצה שהגיעה לרמה כזו שהחליטו להפסיק לשלוח לארץ?
מכיוון ש-Getic הוא מפיץ Tier 1 ל-EU, כל המוצרים שנמכרים דרכם הם בעלי אישור CE, ולכאורה לא צריכה להיות בעיה במשלוחים (וציוד קווי בכלל לא אמורה להיות בעיה)
מכיוון ש-Getic הוא מפיץ Tier 1 ל-EU, כל המוצרים שנמכרים דרכם הם בעלי אישור CE, ולכאורה לא צריכה להיות בעיה במשלוחים (וציוד קווי בכלל לא אמורה להיות בעיה)
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4301
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 898 פעמים
גם, אם יש למוצר כלשהו אישור CE, עדיין יש מקרים שהמכס דורש מהלקוח לספק לו את האישור זה וגם החלק של מחירי שחרור ממכס קיימים בכל מקרה, גם, אם לא מדובר על מוצר שדורש את האישור של משרד התקשורת.
גם, חוץ מדרישה לאישורים של משרד התקשורת, המכס עוצר מוצרים משיקולים שונים. למשל, נתקלתי כבר באנשים שהזמינו מכשיר שהוא מד טווח לייזר שנתקע להם במכס, ולא ידעו לשחרר אותו או, אפילו פייה למדחס, שביקשו מהם אישור של... משרד התחבורה ועוד כל מני מוצרים, שנתקעים בגלל דרישות שיחרור שונות. אפילו, אם מדובר על מוצר שיש לו ספק כוח, שמתחבר לשקע חשמל, דרשו מהם את אישור של תו תקן למוצר זה, או שמוצר שכלל סוללה פנימית, לא אישרו להכניס, בגלל שמכס קבע שמדובר על חומר מסוכן שקיים בסוללה זו.
בכל מקרה, כל מי שבמקום להתאמץ ולשחרר מוצר שהוא הזמין מחו''ל, במקום זה מבטל את ההזמנה ודורש את כסף בחזרה מהחנות בחו''ל, צריך להבין, שהוא בטווח הרחוק רק פוגע גם בעצמו וגם בלקוחות אחרים בישראל וגם גורם בכך לזה שהמוכרנים הספסרים כאן מעלים עוד יותר את המחירים, בגלל שנשארים פחות ופחות מקומות בחו''ל שמוכנים אחרי זה לשלוח לישראל דבר כלשהו.
גם, חוץ מדרישה לאישורים של משרד התקשורת, המכס עוצר מוצרים משיקולים שונים. למשל, נתקלתי כבר באנשים שהזמינו מכשיר שהוא מד טווח לייזר שנתקע להם במכס, ולא ידעו לשחרר אותו או, אפילו פייה למדחס, שביקשו מהם אישור של... משרד התחבורה ועוד כל מני מוצרים, שנתקעים בגלל דרישות שיחרור שונות. אפילו, אם מדובר על מוצר שיש לו ספק כוח, שמתחבר לשקע חשמל, דרשו מהם את אישור של תו תקן למוצר זה, או שמוצר שכלל סוללה פנימית, לא אישרו להכניס, בגלל שמכס קבע שמדובר על חומר מסוכן שקיים בסוללה זו.
בכל מקרה, כל מי שבמקום להתאמץ ולשחרר מוצר שהוא הזמין מחו''ל, במקום זה מבטל את ההזמנה ודורש את כסף בחזרה מהחנות בחו''ל, צריך להבין, שהוא בטווח הרחוק רק פוגע גם בעצמו וגם בלקוחות אחרים בישראל וגם גורם בכך לזה שהמוכרנים הספסרים כאן מעלים עוד יותר את המחירים, בגלל שנשארים פחות ופחות מקומות בחו''ל שמוכנים אחרי זה לשלוח לישראל דבר כלשהו.
-
DanielGR
- גורו רשתות

מדויק ומצער מאדבכל מקרה, כל מי שבמקום להתאמץ ולשחרר מוצר שהוא הזמין מחו''ל, במקום זה מבטל את ההזמנה ודורש את כסף בחזרה מהחנות בחו''ל, צריך להבין, שהוא בטווח הרחוק רק פוגע גם בעצמו וגם בלקוחות אחרים בישראל וגם גורם בכך לזה שהמוכרנים הספסרים כאן מעלים עוד יותר את המחירים, בגלל שנשארים פחות ופחות מקומות בחו''ל שמוכנים אחרי זה לשלוח לישראל דבר כלשהו...
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
הרבה מאוד פעמים המכס סתם עושה צרות בלי שום סיבה הגיונית.
לפני 3 שנים קניתי ב-AliExpress גלאי עשן zigbee. המכס פסל לי את החבילה כי אסור לייבא סיגריות אלקטרוניות. אחרי שהתעקשתי שזה גלאי עשן (רק זה לקח שבועיים), דרשו ממני אישור ממשרד התקשורת (לקח עוד שבועיים לקבל את האישור). וכל הבלגאן הזה עוד היה בתקופה שהמשלוחים היו דרך דואר ישראל בחינם. עכשיו היו גובים ממני על עמילות המכס כפול ממחיר הגלאי.
חד משמעית להפיל את העלות הזו על המוכר פוגע בכולנו. טוב ש-Getic מאפשרים לחתום על waiver כזה.
לפני 3 שנים קניתי ב-AliExpress גלאי עשן zigbee. המכס פסל לי את החבילה כי אסור לייבא סיגריות אלקטרוניות. אחרי שהתעקשתי שזה גלאי עשן (רק זה לקח שבועיים), דרשו ממני אישור ממשרד התקשורת (לקח עוד שבועיים לקבל את האישור). וכל הבלגאן הזה עוד היה בתקופה שהמשלוחים היו דרך דואר ישראל בחינם. עכשיו היו גובים ממני על עמילות המכס כפול ממחיר הגלאי.
חד משמעית להפיל את העלות הזו על המוכר פוגע בכולנו. טוב ש-Getic מאפשרים לחתום על waiver כזה.
-
DanielGR
- גורו רשתות

רוב המוצרים הרלוונטיים ב-Getic הם מעבר לרף המס. מעניין מה קורה עם DHL: הרי עמילות מכס וטיפול בשיחרור של החבילה - זו העבודה שלהם ועל זה הם גובים תשלום. הם אמורים לדעת לעבוד מול המכס ולדאוג לכך שהמשלוח לא ייעצר על שטויות כפי שהוזכרו.
אני מניח ומקווה שהאינטרס שלהם הוא שמשלוחים יעברו חלק
לגבי הדואר, עד לא לפני הרבה זמן הדואר לא גבה תשלום עבור עמילות מכס והשירות בהתאם
מכיוון שגם הדואר דורש עמלות שיחרור מהמכס, עבור מוצרים שעולים מאות דולרים לא כדאי לחסוך 20-30 דולר ולשלוח עם הדואר במקום DHL. ברכישה דרך Getic יש את שתי האפשרויות
אני מניח ומקווה שהאינטרס שלהם הוא שמשלוחים יעברו חלק
לגבי הדואר, עד לא לפני הרבה זמן הדואר לא גבה תשלום עבור עמילות מכס והשירות בהתאם
מכיוון שגם הדואר דורש עמלות שיחרור מהמכס, עבור מוצרים שעולים מאות דולרים לא כדאי לחסוך 20-30 דולר ולשלוח עם הדואר במקום DHL. ברכישה דרך Getic יש את שתי האפשרויות
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 125
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 37 פעמים
רכשתי מהם הרבה פעמים, ועד כה נתקלתי בבעיות רק במצבים הבאים:
1. בכל פעם שטעיתי לשלוח עם FedEx - ממש בכל פעם ביקשו אישורים מיותרים ותשלומים ובירוקרטיה שכוללת לדבר עם כמה אנשים שאינם זמינים. מאוד מאוד לא ממליץ. לאחר מספר פעמים למדתי את הלקח - לא אשלח עם FedEx בעתיד גם אם זו תהיה האופציה היחידה.
2. ביוני 2025 מיד לאחר המלחמה עם איראן, עקב סגירת המשלוחים של חברות השילוח לישראל. במקרה זה שירות הלקוחות הסביר את המצב ואף דגם בעצמו את חברות השילוח לבקשתי וכך כנראה הוקדמה פתיחת המשלוחים של החברה שהעדפתי.
בפרט DHL ו-UPS מעולם לא עשו כל בעיה עם שחרור ממכס ועבדו ביעילות ובמהירות. אני מניח שכל הבעיות שקרו ללקוחות היו בגלל FedEx או אולי בעיקר EMS, ובחירת האופציה של ביטוח המשלוח.
כפי שכתבת, שווה לשלם כמה עשרות דולרים נוספים בשביל החופש מכאבי הראש האלה...
1. בכל פעם שטעיתי לשלוח עם FedEx - ממש בכל פעם ביקשו אישורים מיותרים ותשלומים ובירוקרטיה שכוללת לדבר עם כמה אנשים שאינם זמינים. מאוד מאוד לא ממליץ. לאחר מספר פעמים למדתי את הלקח - לא אשלח עם FedEx בעתיד גם אם זו תהיה האופציה היחידה.
2. ביוני 2025 מיד לאחר המלחמה עם איראן, עקב סגירת המשלוחים של חברות השילוח לישראל. במקרה זה שירות הלקוחות הסביר את המצב ואף דגם בעצמו את חברות השילוח לבקשתי וכך כנראה הוקדמה פתיחת המשלוחים של החברה שהעדפתי.
בפרט DHL ו-UPS מעולם לא עשו כל בעיה עם שחרור ממכס ועבדו ביעילות ובמהירות. אני מניח שכל הבעיות שקרו ללקוחות היו בגלל FedEx או אולי בעיקר EMS, ובחירת האופציה של ביטוח המשלוח.
כפי שכתבת, שווה לשלם כמה עשרות דולרים נוספים בשביל החופש מכאבי הראש האלה...
-
DanielGR
- גורו רשתות

מ-Getic תוך 4 ימים עם הדואר? איך?21/12/2025 14:49idabari כתב: לפני 3 שבועות הזמנתי וקיבלתי תוך 4 ימים.
דרך דואר ישראל, חבילה רגילה מתחת למכס....
לי יש משלוח שהוזמן מהם באוקטובר, נתקעה חודש במכס בגלל פקיד של משרד התקשורת שהיה צריך לבדוק את החבילה למרות שלפי חוקי יבוא אישי זה לא אמור לקרות, וגם ציינתי את זה, לא עזר.
אחרי זה, החבילה נותבה בטעות לסניף אחר, ומאז הדואר טוען שהחבילה נאבדה. מדובר במשלוח EMS, בעלות דיי גבוהה[1000$].
אחרי זה, החבילה נותבה בטעות לסניף אחר, ומאז הדואר טוען שהחבילה נאבדה. מדובר במשלוח EMS, בעלות דיי גבוהה[1000$].
20/12/2025 17:40DanielGR כתב: די מוזר הסיפור הזה…
image.png
או שקשור למצבנו בחו״ל?...
-
DanielGR
- גורו רשתות

משתתף בצערך … אמנם חלב שנשפך, אבל בכל מצב עדיף להימנע ממשלוח EMS, גם יקר, ושירות גרוע. DHL עדיף, בוודאי בעלויות האלו.24/12/2025 10:36ZetLAW כתב: לי יש משלוח שהוזמן מהם באוקטובר, נתקע חודש במכס בגלל פקיד של משרד התקשורת שהיה צריך לבדוק את החבילה.
אחרי זה, החבילה נותבה בטעות לסניף אחר, ומאז המדואר טוען שהחבילה נאבדה. מדובר במשלוח EMS, בעלות דיי גבוהה....
אתה בהחלט צודק, זאת הזמנה לבית בבניה, מאחר ולא הייתי לחוץ בזמן הלכתי על EMS, טעות מרה. נראה מה יהיה בינתיים הדואר יפצה על עמלות/מכס, ונראה אם GETIC יפצו על המוצרים.
24/12/2025 10:53DanielGR כתב: משתתף בצערך … אמנם חלב שנשפך, אבל בכל מצב עדיף להימנע ממשלוח EMS, גם יקר, ושירות גרוע. DHL עדיף, בוודאי בעלויות האלו....
-
DanielGR
- גורו רשתות

על פי החוק ואמנות בינלאומיות, החבילה באחריות השולח עד למסירה, ולכן על Getic להחזיר לך את הכסף. כדי שזה יקרה על הדואר לספק לך אסמכתא שהם איבדו את החבילה, הבעיה היא שלקבל מהם אסמכתא כזו לוקח די הרבה זמן( ולרוץ אחריהם כמובן)24/12/2025 10:55ZetLAW כתב: אתה בהחלט צודק, זאת הזמנה לבית בבניה, מאחר ולא הייתי לחוץ בזמן הלכתי על EMS, טעות מרה. נראה מה יהיה בינתיים הדואר יפצה על עמלות/מכס, ונראה אם GETIC יפצו על המוצרים....
הם הודיעו לי רשמית שהחבילה אבדה וביקשו מסמכים כדי להחזיר את העמלות + מעמ ששילמתי, כרגע לא החזרתי תשובה, כי אני מעוניין שיחפשו שוב את החבילה, קצת קשה להאמין שקרטון ענק ששוקל 6 קילו הלך לאיבוד.24/12/2025 11:32DanielGR כתב: על פי החוק ואמנות בינלאומיות, החבילה באחריות השולח עד למסירה, ולכן על Getic להחזיר לך את הכסף. כדי שזה יקרה על הדואר לספק לך אסמכתא שהם איבדו את החבילה, הבעיה היא שלקבל מהם אסמכתא כזו לוקח די הרבה זמן( ולרוץ אחריהם כמובן)...
באסה ל GETIC, בגלל הטמטום של דואר ישראל הלכו מוצרים בשווי מעל 1000$.
והקטע ההזוי הוא שהמשלוח שלי הגיע בוודאות לסניף גבעת עדה בטעות [10 דקות מהבית שלי], אם היו אומרים לי הייתי הולך לאסוף אותו משם, ולא מחכה לניתוב מחדש.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73184
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
באסה לכולם כי בגלל דברים כאלו הם מפסיקים לשלוח לארץ. כולם נפגעים מזה....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
יש חדש בנושא? נרשמתי עכשיו ל-GETIC הרכבתי הזמנה, וניתן עדיין לבחור את ישראל בעמוד ה-checkout.