הפטור ממסים עלה ל-150$! בוטל?
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
זאת לדעתי החלטה עסקית נטו של AMAZON! גם אם לא נתנו לה פומבי...
אנחנו לא "שוק" בשבילם,
ראשית אין יציבות אזורית שתבטיח עסקים ללא הפרעה,
בגלל כל המצב הביטוח של המשלוחים והעלויות שלהם "עפו" לשמיים, וגם אם יש קוי-טיסה זה לא מצדיק את המחיר של המשלוח,
בנוסף אין אמינות - המון תלונות ובקשת-החזרים בגלל שפע חברות-המשלוחים "המצויינות" שלנו פה.
צרפו את הכל ביחד ותבינו למה זה קורה,
מצד שני הסינים וגם iHERB פורחים פה! לך תבין...
אנחנו לא "שוק" בשבילם,
ראשית אין יציבות אזורית שתבטיח עסקים ללא הפרעה,
בגלל כל המצב הביטוח של המשלוחים והעלויות שלהם "עפו" לשמיים, וגם אם יש קוי-טיסה זה לא מצדיק את המחיר של המשלוח,
בנוסף אין אמינות - המון תלונות ובקשת-החזרים בגלל שפע חברות-המשלוחים "המצויינות" שלנו פה.
צרפו את הכל ביחד ותבינו למה זה קורה,
מצד שני הסינים וגם iHERB פורחים פה! לך תבין...
נערך לאחרונה על ידי kaplaey2 ב 09/12/2025 13:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11453
- נתן תודות: 1181 פעמים
- קיבל תודות: 2397 פעמים
Re: העלאת הפטור ממסים ל150$?
הסינים פורחים כי הם מתחילים להבין מה זה משלוח מהיר. על שירות אני לא מדבר כי לא ניסיתי את עלי אקספרס בזמן אמת
כי קונה לרוב מוצרים שלא אכפת לי להניח בצד. כמו לאחרונה משולש דלת של קיה שלא התאים.
אבל מהירות המשלוחים שלהם מדהימה. הזמנתי לפני כמה ימים בעלי אקספרס, כבר מקבל הודעה שזה בדרך (נראה לי טסים על קונקורד המקורקע...)
כי קונה לרוב מוצרים שלא אכפת לי להניח בצד. כמו לאחרונה משולש דלת של קיה שלא התאים.
אבל מהירות המשלוחים שלהם מדהימה. הזמנתי לפני כמה ימים בעלי אקספרס, כבר מקבל הודעה שזה בדרך (נראה לי טסים על קונקורד המקורקע...)
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73184
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
Kondo10 - לעלי יש מחסנים בארץ, אם זה הגיע בפחות משבוע סביר להניח שזה הגיע אליך מהארץ ולא מחו"ל.
- Kondo10

לא שבוע בערך שבועיים - עדיין מהיר מאמזון. הם רק נוהגים לשלוח עדכונים כל יום (מעט מרגיז).
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73184
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
Kondo10 - האיטיות באמזון נובעת מהבחירה המוזרה שלהם להשתמש בדואר ישראל. הזמנה אחרונה שלי הייתה בארץ תוך שבוע ושכבה בדואר בסניף החלוקה באיזורי מעל חודש.
- Kondo10

נכון, בעבר הייתי מקבל עד הדלת משלוח של אמזון דרך UPS במהירות ויעילות, אחרי המלחמה זה בוטל (או לא משתלם להם? לא בדקתי).
היום זה שוכב בדואר כמה וכמה ימים, גם לפעמים משלוח של אמזון לאחר שלא עונים להם פעמים נדמה לי, שוכב בדואר.
היום זה שוכב בדואר כמה וכמה ימים, גם לפעמים משלוח של אמזון לאחר שלא עונים להם פעמים נדמה לי, שוכב בדואר.
- Kondo10

כן גם אני, פשוט לפעמים אני בלחץ עבודה ולא עונה לשליח פעמים, אז הם מעבירים לדואר מוצרים קטנים.
- JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1601
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
גם אני מקבל את כל ההזמנות עד לדלת, אבל אולי זה קשור לעובדה שאני מקפיד לתת לשליח טיפ....
ג'יימס
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35085
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
באופן כללי אני נותן טיפים לשליחים
לפעמים הם מתקשרים לבקש שארד לקחת ואז כנראה שלא אתן טיפ
לפעמים הם מתקשרים לבקש שארד לקחת ואז כנראה שלא אתן טיפ
יש בעיה כפולה בדואר ישראל.
שירות השליחים שלהם לא שווה שקל ובנוסף הם מעבירים את הפיזור לקבלני משנה שלא ברור מי גרוע יותר...הם או השליחים של הדואר עצמו !
שירות השליחים שלהם לא שווה שקל ובנוסף הם מעבירים את הפיזור לקבלני משנה שלא ברור מי גרוע יותר...הם או השליחים של הדואר עצמו !
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

בגלל זה אני תמיד מעביר את המשלוחים לדואר ישראל לנקודת איסוף
עד הבית באים בלי להודיע, משאירים בדלת ולא מודיעים שהשאירו
עד הבית באים בלי להודיע, משאירים בדלת ולא מודיעים שהשאירו
- Kondo10

כמו שציינתי אמזון מגיע עד הדלת בתיאום טלפוני של השליח (כפי שאתם יודעים) שמוודא שאני מסכים להניח את זה ליד הדלת
זה לרוב אותם שליחים. כאשר לא עונים פעמיים (קרה לי כי הייתי באמצע ישיבה),הם מעבירים את זה לדואר. לא קשור לשום טיפ.
זה לרוב אותם שליחים. כאשר לא עונים פעמיים (קרה לי כי הייתי באמצע ישיבה),הם מעבירים את זה לדואר. לא קשור לשום טיפ.
נאמר פה מעלי שהסינים ״פורחים״ - לא נכון בכלל. בעבר היה נהוג שמוצרים קלי-משקל אך יקרים, נשלחים לישראל בחינם בדואר ״פשוט״ שלעיתים קרובות עוקף מכס וכופר לחברות שילוח מקומיות. כיום קשה לחברות סיניות קטנות וגדולות לשלוח לישראל בחינם (אני כותב זאת על סמך ידע פנימי - זה כולל חברות קטנות וגדולות).
אז פתאום משלוח קופץ ל45$ לחבילה של 500 גרם. פלוס כמובן עשרות אחוזים שיגנבו ממני בכניסה לישראל. הנה מ200 דולר עלינו ל 300 ויותר. לא תודה.
מעבר לכך אליאקספרס (שכן מסוגלת ומוכנה לשלוח בחינם) סגרה דיל עם הרשויות ו/או דואר ישראל ולכן תשלום הכופר כעת הוא בלתי נמנע. אז עדיין אחלה עבור מוצרים זולים, ממש לא עבור 75 דולר ועוד אפסילון.
זה דומה למה שקורה כרגע בברזיל - אם אני זוכר נכון, כרגע מעל 50$ הם צריכים לשלם מכס של 92% או משהו פסיכי כזה, והמדינה סגרה איזשהו הסכם עם אליאקספרס כדי לקבל דיווח ישיר על סכום של כל מוצר.
אישית עד שהמכס לא יעלה ל150$ אני די גמרתי עם מוצרים מחו״ל.
אז פתאום משלוח קופץ ל45$ לחבילה של 500 גרם. פלוס כמובן עשרות אחוזים שיגנבו ממני בכניסה לישראל. הנה מ200 דולר עלינו ל 300 ויותר. לא תודה.
מעבר לכך אליאקספרס (שכן מסוגלת ומוכנה לשלוח בחינם) סגרה דיל עם הרשויות ו/או דואר ישראל ולכן תשלום הכופר כעת הוא בלתי נמנע. אז עדיין אחלה עבור מוצרים זולים, ממש לא עבור 75 דולר ועוד אפסילון.
זה דומה למה שקורה כרגע בברזיל - אם אני זוכר נכון, כרגע מעל 50$ הם צריכים לשלם מכס של 92% או משהו פסיכי כזה, והמדינה סגרה איזשהו הסכם עם אליאקספרס כדי לקבל דיווח ישיר על סכום של כל מוצר.
אישית עד שהמכס לא יעלה ל150$ אני די גמרתי עם מוצרים מחו״ל.
- Kondo10

קיבלתי היום הזמנה מעליאקספרס דרך חברת משלוחים HFD, שירות יוצא מהכלל. פנייה אליהם במייל נענית מיידית
שזה משהו לא מוכר (לדאבוני) בשירות בארץ. תמשיכו ככה.
שזה משהו לא מוכר (לדאבוני) בשירות בארץ. תמשיכו ככה.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

אולי זו הסיבה שהמוכר הבטיח לי שרושם מחיר נמוך על החבילה ואיך שנשלחה קיבלתי הודעה שהחבילה "נבחרה" לבדיקה פרטנית10/12/2025 22:18pkfire כתב: מעבר לכך אליאקספרס (שכן מסוגלת ומוכנה לשלוח בחינם) סגרה דיל עם הרשויות ו/או דואר ישראל ולכן תשלום הכופר כעת הוא בלתי נמנע....
ושילמתי מע"מ ועמילות מכס ואגרת מחשב והקצאת אשראי
עדיין יצא יותר זול מהארץ אבל אם הייתי יודע לא בטוח שהייתי קונה מעלי אקספרס בגלל אחריות מקומית
מרגיש לי שהפסיקו לתת עדיפות למשלוחים של אמזון.
יש לי חבילה מאמזון בסטטוס של יצאה למסירה כבר 5 ימים וכלום לא זז.
משלוחים של עלי מגיעים אלי תוך שבוע.
יש לי חבילה מאמזון בסטטוס של יצאה למסירה כבר 5 ימים וכלום לא זז.
משלוחים של עלי מגיעים אלי תוך שבוע.
- Kondo10

ונראה שזה עוד השתפר דרך HFD. כן, גם אני מופתע מהמהירות של עליאקספרס, והמוצרים די איכותיים. קניתי תיק גדול לרכב
למוצרי דיטיילינג (יש ברכב מגוון מוצרים עשיר) שהיו מסודרים בצורה נוחה לשימוש, בנוי מצוין ונראה נוח.
https://he.aliexpress.com/item/10050102 ... pt=glo2isr
למוצרי דיטיילינג (יש ברכב מגוון מוצרים עשיר) שהיו מסודרים בצורה נוחה לשימוש, בנוי מצוין ונראה נוח.
https://he.aliexpress.com/item/10050102 ... pt=glo2isr