ייבוא ראוטר מיפן - אפשרי?
-
ronronbbb
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
- שם מלא: רון
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היי,
לא מצאתי תשובה לנושא הזה בשום מקום באינטרנט וכל התשובות סותרות אחת את השנייה.
קנייה פיזית ביפן של ראוטר TP-LINK (זול בחצי מחיר מישראל - https://www.amazon.co.jp/-/en/Archer-AX ... 9BQLJ?th=1).
האם תהיה בעייתיות לתפעל את הראוטר בארץ? בעיקר מבחינת ערוצי שידור, לא כ"כ ברור אם אפשר לשנות את זה (החשמל 110-240 אז בסדר). למישהו יש כאן ניסיון עם האירוע?
תודה!
לא מצאתי תשובה לנושא הזה בשום מקום באינטרנט וכל התשובות סותרות אחת את השנייה.
קנייה פיזית ביפן של ראוטר TP-LINK (זול בחצי מחיר מישראל - https://www.amazon.co.jp/-/en/Archer-AX ... 9BQLJ?th=1).
האם תהיה בעייתיות לתפעל את הראוטר בארץ? בעיקר מבחינת ערוצי שידור, לא כ"כ ברור אם אפשר לשנות את זה (החשמל 110-240 אז בסדר). למישהו יש כאן ניסיון עם האירוע?
תודה!
תקני wifi הם סטנדרט עולמי, ולשימוש של הציוד שלך בלבד . לא אמורה להיות בעיה תפעולית.
אם זה יבדק במכס (אם יתמזל מזלך הרע..), זה כבר עניין אחר... רק אם כתוב עליו תאימות ל CE כנראה..
אם זה יבדק במכס (אם יתמזל מזלך הרע..), זה כבר עניין אחר... רק אם כתוב עליו תאימות ל CE כנראה..
אין שום הגיון לקנות TP-LINLK בטח שלא מיפן, התוכנה תהיה נעולה ולא התעדכנה חודשים
https://www.tp-link.com/jp/support/down ... /#Firmware
במקום להיכנס להרתפקאות מיותרות, FLINT 2 עדיף.
https://www.tp-link.com/jp/support/down ... /#Firmware
במקום להיכנס להרתפקאות מיותרות, FLINT 2 עדיף.
- Driftix
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 128
- שם מלא: Nakash
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
לא בדיוק... יש כאלה שנותנים ערוצים 1-11 ויש כאלה עד 13,זה ב2.4ghz.06/12/2025 16:34rafi_d כתב: תקני wifi הם סטנדרט עולמי, ולשימוש של הציוד שלך בלבד . לא אמורה להיות בעיה תפעולית.
אם זה יכנס במכס (אם יתמזל מזלך הרע..), זה כבר עניין אחר... רק אם כתוב עליו תאימות ל CE כנראה.....
ויש את עניין העוצמות גם שיכול להיות שונה
כן בדיוק...
מה שאמרת זה עניין של התאמה לתקנות משרד התקשורת (aka המכס), לא קשור לאם הwifi יעבוד או לא...
לגבי ההגיון - זה עניין של עלות, אם זה מחיר אטרקטיבי מול נתבים דומים ומול המחיר כאן. אם הוא קנה את זה בשקל, ואולי גם צריך משהו לשימוש מקומי שם, אז למה לא?....
לגבי ההגיון - זה עניין של עלות, אם זה מחיר אטרקטיבי מול נתבים דומים ומול המחיר כאן. אם הוא קנה את זה בשקל, ואולי גם צריך משהו לשימוש מקומי שם, אז למה לא?....
התאמה לתקנות משרד התקשורת היא אינטרס של הצרכן, ולא רק בגלל הסיכון שהמכס יעצור את החבילה. מי שמביא לפה מוצר שלא תואם את התקנות בארץ עלול לגלות שהוא משתמש בתקן שבשימוש הצבא, למשל, ואז הציוד שלו בבית עלול לתפקד לא טוב, או גרוע מזה (גם אם בסיכוי נמוך מאוד) - ליצור הפרעות לציוד של הצבא.
אולי זה היה נכון, תיאורית, פעם. אף יצרן חומרה/רכיבים לא יחרוג היום מהסטנדרט. יצרני הקושחה - זו הבעיה, התאמת קינםוג החומרה לרגולציה המקומית.
עד שגם שם, במשרד התקשורת, הבינו שגם הם צריכים לסמוך על הסטנדרט האירופי, ואם לאירופה זה טוב, אז גם לנו. שבבקשה, הצבא יטרח ויתאים את עצמו, מחוץ לסטנדרט...
עד שגם שם, במשרד התקשורת, הבינו שגם הם צריכים לסמוך על הסטנדרט האירופי, ואם לאירופה זה טוב, אז גם לנו. שבבקשה, הצבא יטרח ויתאים את עצמו, מחוץ לסטנדרט...
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
פותח השרשור כתב קנייה פיזית...
אז לא מדובר במשלוח שיכול להיעצר במכס.
גם אם המכשיר המסויים יכול לשדר בתדרים שאינם מאושרים בישראל, זה לא אומר שחייבים להשתמש בהם.
בכל מקרה יהיה מבחר תדרים שכן מאושרים לשימוש בישראל, כך שלא תהיה בעיה עם אף גורם צבאי או אחר.
אז לא מדובר במשלוח שיכול להיעצר במכס.
גם אם המכשיר המסויים יכול לשדר בתדרים שאינם מאושרים בישראל, זה לא אומר שחייבים להשתמש בהם.
בכל מקרה יהיה מבחר תדרים שכן מאושרים לשימוש בישראל, כך שלא תהיה בעיה עם אף גורם צבאי או אחר.
>פותח השרשור כתב קנייה פיזית...
>אז לא מדובר במשלוח שיכול להיעצר במכס.
יש לי חדשות עבורך, אותם אנשי מכס גם פותחים מזוודות, פה ושם...
אבל, בהחלט מסכים, שפרט לתשלום המכס/מע''מ (אם הוא מעל 200$), אין הצדקה לעיכוב
אבל, בהחלט מסכים, שפרט לתשלום המכס/מע''מ (אם הוא מעל 200$), אין הצדקה לעיכוב
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4303
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 900 פעמים
אני יכול להעיד מניסיוני האישי כאחד שטס לחו''ל וחזרה לרוב יותר מעשרה פעמים בשנה, גם לצורכי עסקים וגם לנופש, אז בעשרים שנה האחרונות לא היה אפילו פעם אחד שאותם אנשי מכס פותחו לי מזוודות לא פה ולא שם, למרות שתמיד יש לי שם ציוד שונה ומגוון, שגם ניראה בשיקוף של מזוודות....
אחלה לך... לכן יש למדינה יותר גרעון תקציבי, משלמים להם משכורת והם לא עושים עבודה... 
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4303
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 900 פעמים
או שאולי דווקא הם רואים את העבודה שלהם כמשימה של לא ליצור פקקים ועומסים מיותרים בשדה תעופה, לא להגדיל סתם תורים שם ולדאוג שהעוברים ושבים שם יעברו חוויה כמה שפחות מציקה ומיותרת.07/12/2025 8:14rafi_d כתב: אחלה... לכן יש למדינה יותר גרעון תקציבי, משלמים להם משכורת והם לא עושים עבודה...
...
ולעצור לבידוק רק את אלה שבאמת נראים חשודים או הזויים ומתנהגים בצורה מוזרה ותימהונית במיוחד.
-
ronronbbb
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
- שם מלא: רון
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היי,
אכן מדובר ברכישה פיזית ביפן. מדובר בהפרש של 600 שקל מהארץ!
אני מצרף כאן את האריזה הזו של המוצר וגם פירוט הערוצים, נראה שיש כאן שימוש בW52,W53,W56 - אני מניח שהם כן ניתנים לשימוש בארץ.
אולי על בסיס התמונות האלה גם תהיה יותר וודאות, אני פשוט פחות מבין בזה.
תודה שוב!

אני מצרף כאן את האריזה הזו של המוצר וגם פירוט הערוצים, נראה שיש כאן שימוש בW52,W53,W56 - אני מניח שהם כן ניתנים לשימוש בארץ.
תודה שוב!

זו התשובה הלא מחייבת של גוגל/ג'מיני.
תתחדש, וסע לשלום...
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_WLAN_channels
תתחדש, וסע לשלום...
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_WLAN_channels
קוד: בחירת הכל
Key Characteristics:
W52 (Channels 36, 40, 44, 48): Lower 5 GHz band, generally for indoor use in many regions.
W53 (Channels 52, 56, 60, 64): Middle 5 GHz band, often requires Dynamic Frequency Selection (DFS) to avoid radar, indoor use.
W56 (Channels 100-140): Upper 5 GHz band, offers many more channels (11+), also often DFS-enabled and indoor/outdoor (depending on regulations).
W52, W53, and W56 are specific 5 GHz Wi-Fi frequency bands (channels) primarily defined by Japanese regulations, which overlap with the frequency ranges used in CE (Conformité Européenne, or European) countries. Devices operating on these bands can be compatible with CE requirements, provided they adhere to specific technical and regulatory mandates.
Compatibility Details
The key to compatibility lies in regulatory compliance, particularly regarding dynamic frequency selection (DFS) and transmit power:
Frequency Overlap: The frequency ranges for these bands are largely consistent across Japan and the CE domain (Europe).W52: 5.15-5.25 GHz
W53: 5.25-5.35 GHz
W56: 5.470-5.725 GHz
Indoor/Outdoor Restrictions: Regulations often stipulate location restrictions. In some regions, W52 and W53 are restricted to indoor use only to prevent interference with satellite communications, while W56 typically allows for both indoor and outdoor use with higher power.
Dynamic Frequency Selection (DFS): This is a mandatory mechanism for the W53 and W56 bands in both regions. DFS ensures that the Wi-Fi device detects and avoids interfering with radar systems operating on the same frequencies. A device must implement this mechanism to be compliant in the CE area.
Certification: For a product to be sold in the European market, it must have the CE mark, which signifies that the manufacturer has declared compliance with all applicable EU directives, including the Radio Equipment Directive (RED). The device's firmware and hardware must be designed to follow European power limits and DFS requirements.
In summary: A device model that uses the W52, W53, and W56 bands can be CE compliant if the specific product version intended for the European market has the necessary certifications and regulatory features (like DFS) enabled in its firmware. The underlying frequency bands themselves are used in the CE area.
- Amir64
-
- גורו

זה לא אותם אנשי מכס.07/12/2025 7:37rafi_d כתב: >פותח השרשור כתב קנייה פיזית...
אבל, בהחלט מסכים, שפרט לתשלום המכס/מע''מ (אם הוא מעל 200$), אין הצדקה לעיכוב...
הם ממש לא שם כדי לאכוף דרישות של משרד התקשורת, וגם אם יראו ראוטר שבבירור לא עומד בתקינה, זה לא מעניין אותם.
לאנשי המכס במעברי גבול יש תפקיד אחר לגמרי...
אם יחשדו שמוחבאים בו יהלומים או סמים, אז הוא כן יעניין אותם.
אהה, לתומי חשבתי שגם למטרת אכיפת הגבייה...
- Amir64
-
- גורו

יעבור.07/12/2025 10:54rm1 כתב: רק אם תעצור לביקורת במכס אז אתה יכול להיות בבעיה כי לא יתחילו לבדוק את התדרים אם אין חותמת CE לא יעבור...
שוב - אם יש או אין CE על ראוטר זה לא מעניין את אנשי המכס במעבר גבול.
זה לא מתפקידם. ממש לא בטוח שהם יודעים מה זה CE...
מעניין אותם רק אם יש חשש להברחה כלכלית או פלילית.
זה שהמחיר מוגזם בארץ, לא אומר שזה משתלם. התוכנה שונה, לא מעודכנת ואי אפשר להחליף.07/12/2025 10:13ronronbbb כתב: היי,
תודה שוב!
...
החומרה בv1 דומה לflint 2 רק שהוא לא מוגבל.
אי אפשר לדעת מה השתנה/שונמך בv2, אבל אם אתה רוצה להמר אז בהצלחה.