שאלה לגבי ה VOLTE
שלום לחברי הפורום,
יש ברשותי מכשיר XIAOMI MI9 LITE שתומך ב VOLTE.
לא היה מופעל במכשיר, אבל אחרי חיפוש קצר חייגתי איזה קוד והופא הופיע לי בהגדרות של הרשתות "התשמש ב VOLTE " מופעל, כאשר המכשיר מוגדר בשימוש 4G.
כמו כן אני רואה בחלק העליון של המסך כתוב בקטן 4G ולידו כתוב בתוך ריבוע VOLTE.
למרות זה קיבלתי הודעה מפרטנר שהמכשיר שברשותי לא יוכל להוציא ולקבל שיחות החל מה- 31.12.25 וכו', ובשירות *235 שמעבירה אותי לפרטנר המענה אומר שהמכשיר לא תואם.
לא מבין מה קורה פה??
האמת שעד עכשיו לא ממש התעניינתי בכל העניין כי ידעתי שהטלפון הוא 4G...
יש ברשותי מכשיר XIAOMI MI9 LITE שתומך ב VOLTE.
לא היה מופעל במכשיר, אבל אחרי חיפוש קצר חייגתי איזה קוד והופא הופיע לי בהגדרות של הרשתות "התשמש ב VOLTE " מופעל, כאשר המכשיר מוגדר בשימוש 4G.
למרות זה קיבלתי הודעה מפרטנר שהמכשיר שברשותי לא יוכל להוציא ולקבל שיחות החל מה- 31.12.25 וכו', ובשירות *235 שמעבירה אותי לפרטנר המענה אומר שהמכשיר לא תואם.
לא מבין מה קורה פה??
האמת שעד עכשיו לא ממש התעניינתי בכל העניין כי ידעתי שהטלפון הוא 4G...
נערך לאחרונה על ידי lambda ב 03/12/2025 13:04, נערך 2 פעמים בסך הכל.
המערכת של ספקית הסלולר (זאת שבודקת האם המכשיר תומך ב-VOLTE), לא מתעדכנת אוטומטית ברגע שהלקוח מאפשר VOLTE על המכשיר שלו.
מה שאתה מתאר קרה גם לי בספקית סלולר שונה.
בשורה התחתונה, אם אתה מקבל חיווי VOLTE במכשיר זה אומר שהכל תקין מבחינת המכשיר שלך ומבחינת ספקית הסלולר.
אתה יכול להתעלם מההודעות שלהם ומהמענה הקולי הלא מעודכן.
רק לחדד נקודה נוספת: 4G ו-VOLTE הם לא אותו דבר. VOLTE הוא פרוטוקול לשיחות קול מעל רשתות 4G\LTE.
מה שאתה מתאר קרה גם לי בספקית סלולר שונה.
בשורה התחתונה, אם אתה מקבל חיווי VOLTE במכשיר זה אומר שהכל תקין מבחינת המכשיר שלך ומבחינת ספקית הסלולר.
אתה יכול להתעלם מההודעות שלהם ומהמענה הקולי הלא מעודכן.
רק לחדד נקודה נוספת: 4G ו-VOLTE הם לא אותו דבר. VOLTE הוא פרוטוקול לשיחות קול מעל רשתות 4G\LTE.
תודה על התשובה.
אנסה בכל זאת להתקשר למוקד של פרטנר ולברר בדיוק מה קורה, לא רוצה להישאר פתאום ללא קו...
אגב, האם חברות הסלולר מפסיקות באופן רצוני ופרטני את יכולת השימוש של המכשירים שלדעתם לא תומכים בטכנולוגיה, או שהמכשירים פשוט לא יוכלו להיות מקושרים בלי שהספק יעשה משהו ?
אנסה בכל זאת להתקשר למוקד של פרטנר ולברר בדיוק מה קורה, לא רוצה להישאר פתאום ללא קו...
אגב, האם חברות הסלולר מפסיקות באופן רצוני ופרטני את יכולת השימוש של המכשירים שלדעתם לא תומכים בטכנולוגיה, או שהמכשירים פשוט לא יוכלו להיות מקושרים בלי שהספק יעשה משהו ?
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
ברגע שלא מופעלVoLte, המכשיר, לצורך ביצוע שיחה, עובר לרשת דור 3. מ-1 בינואר ספקיות סלולר אמורות לסגור את רשתות דור 3, ובכך לטלפון לא תהיה אפשרות לבצע שיחה, אלא אם הוא נשאר מחובר לרשת Lte תוך כדי השיחה. דבר כזה יתאפשר אך ורק כאשר פונקציית VoLte מופעלת.02/12/2025 20:39lambda כתב: תודה על התשובה.
אגב, האם חברות הסלולר מפסיקות באופן רצוני ופרטני את יכולת השימוש של המכשירים שלדעתם לא תומכים בטכנולוגיה, או שהמכשירים פשוט לא יוכלו להיות מקושרים בלי שהספק יעשה משהו ?...
(Voice over Lte)
אני באותו הסיפור. יש לי שיאומי בן 4 שאמור לתמוך ב VOLTE . בהתכתבות עם פרטנר ביקשו מס' IMEI וצילום מסך של דגם מדויק ואמרו שמכשיר לא תומך. חשבתי בכל זאת להישאר איתו ולראות מה קורה לאחר השינוי, כי מה שאני רואה באינטרנט סותר את פרטנר, אבל לאחר מחשבה נוספת קניתי טלפון חדש.02/12/2025 19:21lambda כתב: שלום לחברי הפורום,
יש ברשותי מכשיר XIAMI MI9 LITE שתומך ב VOLTE.
לא מבין מה קורה פה??
האמת שעד עכשיו לא ממש התעניינתי בכל העניין כי ידעתי שהטלפון הוא 4G......
P.S. עכשיו ראיתי ששיחות דרך WHATSAPP ימשיכו לתפקד. אם הייתי יודע את זה קודם, הייתי ממתין עם הקניה ונותן צ'אנס לטלפון ישן.
היתה לך אופציה להפעיל את ה VOLTE בטלפון שלך, ואם כן כשהפעלת אותו הופיע לך חיווי VOLTE במסך (חלק עליון של המסך ליד 4G) ?03/12/2025 9:57avngas כתב: אני באותו הסיפור. יש לי שיאומי בן 4 שאמור לתמוך ב VOLTE . בהתכתבות עם פרטנר ביקשו מס' IMEI וצילום מסך של דגם מדויק ואמרו שמכשיר לא תומך. חשבתי בכל זאת להישאר איתו ולראות מה קורה לאחר השינוי, כי מה שאני רואה באינטרנט סותר את פרטנר, אבל לאחר מחשבה נוספת קניתי טלפון חדש.
P.S. עכשיו ראיתי ששיחות דרך WHATSAPP ימשיכו לתפקד. אם הייתי יודע את זה קודם, הייתי ממתין עם הקניה ונותן צ'אנס לטלפון ישן....
אם כן, וזה מה שקורה אצלי, לא אמורה להיות בעיה בכלל, לפי מה שהבנתי : אם מופיע חיווי, ז"א שהכל תקין הן במכשיר והן מצד הספקית...
- אלכסגרנשטיין
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 46
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
אם כבר דיברת על פרטנר אז לאחרונה הם מציפים אותי על הודעת סגירה של דור 2 ו 3 התחילו ב sms רגיל ולאחר מכן הודעת class 0
ואתמול שיחה עם מענה הקולי
ואתמול שיחה עם מענה הקולי