30/11/2025 12:49
PCingAddict כתב:
לפי מה שאני זוכר, רכיב ה wifi לא משדר כלום עד שלא מגדירים לו מדינה.
ובלי או עם קשר - למה אתה חושב שמשטרה תדפוק לך בדלת אם תשדר wifi בתדר לא נכון אצלך בבית, אתה באמת חושב שמישהו מנטר את כל התדרים ברמה הזאת - או שהמשטרה יודעת בכלל איזה תדרים מותרים לשימוש בארץ?
יש סיבה למה לא נותנים לשדר תדרים בצורה חופשית, זה קשור בכלל לצה״ל ודומיו ולא למשטרה, אבל זה כנראה לא נוגע לשימוש הביתי שלך עם ראוטר + OpenWRT.
שתה כוס מים, תעשה flash לראוטר > כנס להגדרות wifi > תבחר IL.
...
30/11/2025 12:54
Driftix כתב:

חח בדיוק, רק אם אתה חייל והראוטר בבסיס אז אולי אולי, אם לא הכול טוב.
WPS לא יכול לפעול אם wifi לא פועל (והוא לא פועל בopenwrt)
תן להבין אתה לא מעוניין בכלל שיהיה wifi גם עם הגדרות נכונות?
...
היי, תודה על התגובות שלכם!
לתגובה הראשונה - אם לא משדר כלום אז אני רגוע ולא צריך ללכת על אלומיניום (שקלתי את זה ברצינות ובגלל שהתעצלתי לקנות רדיד אז דחיתי את ההתקנה של OpenWrt).
למה אני חושב שהמשטרה כן תבוא? דיברתי עם מישהו בפורום של OpenWrt שיעזור לי לבחור ראוטר והוא סיפר לי שקולגה שלו (לא יודע אם זה אמיתי או לא) באה לארץ (כנראה כחלק מלימודים או עבודה) עם הראוטר שלה והוא לא היה מוגדר כראוי, והמשטרה באה אליה למלון ודרשה ממנה לכבות את הראוטר. אני לא יודע אם זה סיפור אמיתי או לא אבל מרגע שהוא כתב לי את זה התחלתי לחשוב פעמיים על אם ואיך אני מתכנן לעבוד עם OpenWrt, וכאן נכנסת לתמונה התגובה השניה - שקלתי ברצינות להשבית לחלוטין את ה-Wi-Fi כדי להימנע ממצב כזה.
בגלל שאני לא מבין כלום בתדרי רדיו (אני מבין רק בלינוקס בסיסי - awk בסיסי, bash/ash בסיסי / busybox ודומיהם) פחדתי לקחת סיכון. אני כן יודע לעבוד עם cli ו-vim וכל הדברים שקשורים ללינוקס אבל החשש מזה שהחוויה להתנסות במשהו חדש תוביל למעצר בשל טעות הוריד אותי מהרעיון.
אני הייתי רוצה שיהיה Wi-Fi עם הגדרות נכונות וגם צריך Wi-Fi בבית (בעיקר בשביל אשתי ששונאת חיבור בכבל, אני הייתי חי נפלא בלי Wi-Fi אבל היא קצת מפונקת), אבל שלא יהיה Wi-Fi בכלל עד שאדע ב-100% שאין לי בעיה חוקית עם הדבר
זה מה שהוא כתב לי: