זקוק לעזרה עם תכנון מנגנון גיבוי/NAS לצרכים ביתיים

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
mumin16 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
שם מלא: Mumin
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,

אודה לעזרתכם עם תכנון מנגנון גיבוי/NAS לצרכים ביתיים.

ראשית אציין כי קראתי את ה-thread המפורט והמאוד מעניין בנושא - https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=390357, אך הרגשתי שזה overkill במובנים רבים ביחס לצרכים שלי. חיפוש באינטרנט הוביל אותי לפתרונות שונים, אך מרוב העיסוק בפונקציות ופיצ'רים מתקדמים לא הצלחתי להבין האם הפתרונות, בבסיסם, בכלל מתאימים לצרכים שלי.

הדרישות שלי מהמערכת (must):

א. מערכת מקומית מבוססת רשת ביתית (ללא אפשרויות גישה מרחוק).

ב. אפשרויות גיבוי מתחנות מבוססת Windows ו-Linux.

ג. open-source (לא חייב להיות חינמי).

ד. אפשרות לביצוע גיבוי אוטומטי.

אפשרויות שהייתי שמח אם המערכת תתמוך בהן (nice to have):

* הצפנה
* שליטה בסוגי גיבויים (תיקיות, image וכו’)
* אפשרות להגדיר גיבוי סימולטני לשני כוננים (RAID 1)
* יצירת תיקיה משותפת אשר תהיה נגישה לתחנות המחוברות למערכת (אני מבין שזה חורג מפתרון גיבוי ושניתן להגדיר זאת באופן נפרד)

מדובר במערכת לצרכים ביתיים אשר תשמש צרכנים בודדים, כך שאני לא רואה סיבה להיכנס לניהול משאבי מערכת, ניהול עומסים וכו'. כמו כן, יש עדיפות למערכת שלא תהיה מסובכת לתחזוקה.

אשמח להכוונה והמלצות בהיבטי תוכנה, חומרה (ככל שיש צורך במשהו מעבר לכונן עצמו) והמבנה הנכון של המערכת (האם לחבר את הכונן ל-router (OPNsense) או שעדיף ל-(openwrt) AP? או שבכלל חשוב שזו תהיה מערכת נפרדת ועצמאית מבוססת OS ייעודית?).

תודה מראש וסליחה על הבורות :)

סופ"ש נעים ושקט.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46317
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #2 

השרשור השני מכיל כבר את כל המידע שאתה צריך.
במקומך הייתי הולך על פתרון מדף מבית Synology או QNAP, יש שם כל מה שאתה צריך ומרגע שתפתח את הקופסה, תוך פחות משעה יש לך פתרון עובד. כל פתרון DIY אחר, יהפוך לשרשור בין מספר עמודים, שרשורים נוספים של התייעצויות על הגדרות ונבירה בפורומים. אם יש לך את הזמן לזה וככה אתה רוצה לבלות את הערבים וסופי השבוע שלך (ואין רע בזה, יש כאלו שאוהבים), לך על זה 👍

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #3 

אני עם@ziv_r
נראה שאתה עדיין, לאחר קריאת השרשור שקישרת אליו, לא מבין מה זה NAS, אז עדיף שתקנה קופסה מוכנה.

למה אני אומר את זה?
(האם לחבר את הכונן ל-router (OPNsense) או שעדיף ל-(openwrt) AP?
...
NAS - Network Attached Storage
כלומר - התקן אכסון המתחבר לרשת.
וכזה, לא ממש מעניין אותו אם יש ראוטר כזה או אחר, איזו מערכת הפעלה יש לו וכו'.
אני מאוד מקווה שאתה לא מכוון לדיסקים שנמכרים כ- NAS, כמו של WD, למשל, אבל בעצם כל מה שהם יודעים זה להתחבר ל- USB של מחשב או של נתב, ולספק שטח אכסון. זה לא NAS.

NAS הוא התקן (מחשב לצורך העניין), המתחבר לרשת הביתית כמו שהמחשב, הסמרטפון או ה- AP, אם יש כזה, מתחבר לרשת הביתית.
לחשוב על לבנות כזה? אתה צריך הרבה יותר ידע ממה שנראה שיש לך בנושא.

mumin16 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

זיו ואמיר, תודה על התגובות!

אך נראה שאתם קפצתם שלב אחד או שניים קדימה ישר אל תוך הדיון "מוצר מדף או DIY".. אך אני הצגתי את הדרישות במטרה לענות על השאלה העקרונית האם אני צריך בכלל להקים NAS במובן המקובל (קופסה), או שניתן להסתפק בפתרון פשוט יותר של חיבור דיסק "טיפש" לאחת הנקודות ברשת (ולכן גם ציינתי זאת כאפשרות).

מה שאני מבין, בין השורות, מהתגובות שלכם, הוא שלאור הדרישות אותן הצגתי, אין מנוס מלהקים NAS במובן המקובל ולא ניתן להסתפק בפתרון פשוט יותר. הבנתי נכון?

זיו, מהתגובה שלך אני מבין, שישנם מוצרי מדף מבית Synology ו-QNAP העונים על הדרישות שלי. אבדוק זאת.

ברור לי לגמרי שכל פתרון שאינו מוצר מדף דורש השקעת זמן והתעסקות רבה בהגדרות, כמו כל פרויקט DIY. אני מוכן להשקיע בזה זמן (בגבולות הסביר) כדי שהפתרון יענה על הדרישות שלי.

תודה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46317
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #5 

פתרונות המדף עונים על הדרישות שלך.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #6 

אם אתה חושב בכיוון של נפח אכסון שמחובר למחשב, אז אתה צריך שהיישומים שמנהלים את הגיבוי יהיו על המחשב, והוא צריך לעבוד כל הזמן, אלא אם את רוצה גיבויים יזומים שאתה מבצע ידנית.
גם אם יש אפשרות לחבר מארז דיסקים כזה ל- usb של נתב, לרוב זה לא עובד כמו שצריך, ועדיין צריך לנהל את הגיבויים ממחשב ברשת.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4301
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 898 פעמים

שליחה #7 

02/11/2024 15:42  
mumin16 כתב:

אך נראה שאתם קפצתם שלב אחד או שניים קדימה ישר אל תוך הדיון "מוצר מדף או DIY".. אך אני הצגתי את הדרישות במטרה לענות על השאלה העקרונית האם אני צריך בכלל להקים NAS במובן המקובל (קופסה), או שניתן להסתפק בפתרון פשוט יותר של חיבור דיסק "טיפש" לאחת הנקודות ברשת (ולכן גם ציינתי זאת כאפשרות).

מה שאני מבין, בין השורות, מהתגובות שלכם, הוא שלאור הדרישות אותן הצגתי, אין מנוס מלהקים NAS במובן המקובל ולא ניתן להסתפק בפתרון פשוט יותר. הבנתי נכון?

זיו, מהתגובה שלך אני מבין, שישנם מוצרי מדף מבית Synology ו-QNAP העונים על הדרישות שלי. אבדוק זאת.

ברור לי לגמרי שכל פתרון שאינו מוצר מדף דורש השקעת זמן והתעסקות רבה בהגדרות, כמו כל פרויקט DIY. אני מוכן להשקיע בזה זמן (בגבולות הסביר) כדי שהפתרון יענה על הדרישות שלי.

תודה.
...
אם אתה צריך מוצר מדף של NAS מצד אחד, אבל פתרון שמאפשר לך להשתמש במערכות open-source, כפי שביקשת, בכדי לא להיות תלוי בגחמות של יצרן כמו Synology או QNAP, עם כל מה שמשתמע מכך, החל מביטול היכולות של המכשיר יום קודר אחד, כמו שראינו בדיון שמתנהל ממש מתחת לפוסט שלך:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=394744
ועד לבעיות האבטחה שמתגלות במוצרים אלה חדשות לבקרים, אני יכול להציע לך מכשיר NAS מוכן, כזה למשל:
https://www.terra-master.com/global/pro ... 4-max.html
מוצר זה כולל, מערכת עם מקום ל 4 דיסקים 3.5 נשלפים, שני חיבורי רשת של 10G, מעבד של Intel Core i5-1235U עם 10 ליבות, אפשרות להתקנה של 64GB של RAM מסוג DDR5, מקום לשני דיסקים NVME, שני חיבורי USB3.2 במהירות של 10 Gbps, תמיכה בחומרה בהמרה של קודקי וידאו מתקדמים, תמיכה בחומרה בהאצת הצפנה עם מנגנון AES-NI, תמיכה בווירטואליזציה מתקדמת ועוד הרבה אפשרויות נוספות, כפי שאתה יכול לראות מהמפרט מאתר היצרן שצירפתי.
כמובן, מוצר מגיע גם עם מערכת הפעלה לניהול של כל החומרה זו, אבל, אם אתה רוצה מערכת open-source, אז אתה יכול להתקין על מכשיר זה כל מערכת מאלה שזמינות ומוכרות מזה שנים.
יש למכשיר גם יתרון של נגישות גבוהה לצורך התקנה של הרכיבי חומרה בפשטות, כפי שניתן לראות:

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #8 

02/11/2024 15:42  
mumin16 כתב:

תודה.
...
אישית אני הייתי ממליץ לך על NAS ייעודי (Synology או QNAP), קל פשוט ויעיל.
אם אתה בכל אופן מעדיף לחבר סתם כונן למשהו קיים אז אתה יכול להשתמש ב-rclone, תוכנת command line פשוטה שעושה גיבוי לענן ותומכת בלא מעט שירותי אחסון פופולריים. היא חינמית ובקוד פתוח (רשיון MIT). אפשר להתקין אותה גם על OPNSense ועל OpenWrt. שים אותה ב-cron job כדי שתרוץ אוטומטית פעם ביום וזה אמור לעבוד.
מה שכן אל תבקש ממני תמיכה כי אני מעולם לא השתמשתי בה אישית. אני עובד עם QNAP כבר שנים ומאוד מרוצה.

mumin16 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

חברים, תודה רבה לכולם על התגובות.

אני שמח לראות שהשרשור שרד את התקלה וחזר להופיע בפורום :)

ברור לי לגמרי ש-QNAP ו-Synology אלה מוצרים מעולים ונוחים לתפעול.

אך השיקולים אותם ציין sys_admin, אלה בדיוק השיקולים בגללם אני משתדל לעבוד עם open-source היכן שניתן (אפילו שיש trade off מסוים עם נוחות השימוש).

בהערת אגב אציין, שבמסגרת חיפוש מוצר מדף מתאים שיוכל להריץ TrueNAS (למשל) ומעבר על מפרטי חומרה שונים, התעורר אצלי רצון פשוט להרכיב אחד בעצמי :) אך בהינתן שזה יהיה כרוך בהשקעת זמן רב, החלטתי לנסות למצות את האפשרות של קניית מוצר מדף לפני שאני צולל להרפתקה זו.

@sys_admin, תודה על התגובה המפורטת!

ה-TerraMaster F4-424 MAX נראה מרשים. מעבד i5 ושני חיבורי 10GbE כמעט ולא ראיתי במוצרים ביתיים/לעסקים קטנים.
https://www.terra-master.com/global/pro ... 4-max.html

להבנתי הוא לא נמכר בארץ, אך ניתן להזמין אותו מאמזון בכ-1,061 דולר (כולל משלוח ומסים). אני לא פוסל אותו, אך מאחר שהדרישות שלי מאוד צנועות בשלב זה (יתכן שבעתיד ארצה לשדרג ולהשתמש ב-NAS לצרכים נוספים), הייתי רוצה לבחון גם אפשרויות זולות יותר לפני שאני משלם מעל 1,000 דולר (לפני רכישת HD).

כך למשל, מה אתם חושבים על Asustor AS5402T? https://www.asustor.com/en/product?p_id=81 הבנתי שניתן לשדרג ל-16GB.

לא התעמקתי במדריכים, אך הבנתי שגם עליו אפשר להתקין TrueNAS. אני מבין כמובן שמדובר מוצר נחות משמעותית בהשוואה ל- F4-424 MAX, אך האם מדובר ביצרן מספיק טוב וחומרה מספיק חזקה לצרכים בסיסיים (נניח למשך 3-5 השנים הבאות)? אשמח לשמוע את דעתכם.

ניתן להזמין אותו מאמזון בכ-460 דולר (כולל משלוח ומסים), וניתן לקנות אותו בארץ בכ-2,000 ש"ח (עם 3 שנות אחריות).
https://www.amazon.com/Asustor-AS5402T- ... B0C5MB5MTS

@NegativeIQ תודה על ההמלצה על rclone! מדובר בכלי מאוד מעניין. אבחן אותו במקביל לתהליך רכישת NAS.

שוב תודה לכולם!

stale
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 376
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #10 

אם אתה מחפש עלות תועלת וגמישות.זה רק בבניה עצמית.

הבניה סה"כ מאוד פשוטה, צריך רק מברג.
אתה יכול לבנות מדובר במספר חלקים קטן יחסית:
- לוח אם AIO או לרכוש לוח אם SFX וכל מעבד שאתה רוצה.
- ספק כח SFX,
- כבלי SATA דקים,
- מארז לNAS כמו JONSBO N2/N3.
- כונן NVME עבור Cache.
- זכרון RAM .

ישנם מדריכים לבניה ביוטיוב, זה מאוד פשוט ולא לוקח זמן,
במקרה ולא תסתדר אני יוכל לעזור לך בתמיכה.

mumin16 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

06/12/2024 10:34  
stale כתב:
אם אתה מחפש עלות תועלת וגמישות.זה רק בבניה עצמית.
...
תודה רבה על התגובה! וסליחה על ההתייחסות המאוחרת :) התחלתי לעשות שיעורי בית לפני הרכבת ה-NAS, אך אז נאלצתי לזנוח את הפרויקט בשל היעדר זמן פנוי.

בכל מקרה, עכשיו כשחזרתי למיזם, אודה לקבלת הערותיכם/התייחסותכם לרכיבים שבחרתי.

רק אזכיר את הדרישות בקצרה (אשר התחדדו מעט בשנה האחרונה):
שימושיים ביתיים סטנדרטיים: אחסון קבצים מכל הסוגים, שמירת אלבומי תמונות, Nextcould, pi-hole, מנהל סיסמאות, אולי בעתיד שרת vpn ואולי vm עם win למקרה שאצטרך.

אין לי צורך ביותר מ-4 כוננים. אתחיל מ-2 כוננים בגודל של 10-12 טרה, ומשם אתקדם.

אני מקווה להחזיק בו למשך 7-10 שנים (ככל שיחזיק מעמד).

מארז: Jonsbo N3 (בעיקר בזכות הגודל, אוורור והיכולת להשתמש בכרטיס PCIe רגיל)
מחיר: 550-600 ש"ח בהזמנה מאלי אקספרס, לפני מסים.

לוח אם:
אפשרות ראשונה: Gigabyte B760I Aorus Pro DDR4 LGA1700 DP HDMI, מחיר: 969 ש"ח (בגלל המחיר היותר נגיש של DDR4)
אפשרות שניה: ASUS ROG Strix B760-I Gaming WIFI Intel LGA1700 DDR5, מחיר: 880-900 ש"ח

מעבד:
אפשרות ראשונה: Intel i3-14100, מחיר: 548 ש"ח
אפשרות שניה: Intel i5-13500, מחיר: 1092 ש"ח (אני מבין שזה overkill, ויישאר כזה גם בעוד 5 שנים כנראה, לכן אני נוטה לוותר על אפשרות זו)

ספק כח:
אפשרות ראשונה: Corsair SF450W 80 Plus Gold, מחיר: 505 ש"ח
אפשרות שניה: Corsair SF600W 80 Plus Platinum, מחיר: 650 ש"ח (אני מבין שאין בו צורך נכון לעכשיו, אלא אם בעתיד אחליט להתקין כרטיס מסך ולהריץ מודלי LLM, לכן אני נוטה לוותר על אפשרות זו כרגע).

אחרי שאסגר על השלד, אעבור לכוננים.

תודה מראש !

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

כפי שאתה יכול לראות את זה כבר, הרכבה עצמית של מכשיר NAS יוצאת יקרה משמעותית יותר ממוצר מוגמר, אפילו ממוצר שהזכרתי מקודם, שגם עדיף מבחינת ביצועים וחומרה ואשר כבר מגיע עם ממשקי רשת בני זמנינו ולא עם חיבור איטי ביותר שקיים בלוחות אלה שרשמת.
על הנושא של אינטגרציה והרכבה אני כבר לא מדבר, אפילו ולא על מצב שמשהו מכל הרכיבים בכלל לא מתאים לכלל המערכת.

והמגוון של מוצרים מוגמרים שיכולים לשמש לצורך NAS ביתי היום כבר הרבה יותר גדול ויש יצרנים שונים שנכנסו לנושא זה. כמובן, גם מוצרים עדכניים יהיה כבר יותר יקרים מהמוצר הזול ביותר שהזכרתי מקודם, בגלל שמראש בקשת משהו כמה שיותר בזול.

בקשר לכוננים.
מערך של שני כוננים, הוא תמיד יהיה פחות מתאים ל NAS מכל היבט מאשר 4 כוננים. זה גם מהשיקול של כך, שמקבלים מהירות נמוכה ביותר. במקרה של RAID 1, זה מהירות של כונן בודד, בניגוד למקרה של RAID 5, של 4 כוננים, מקבלים מהירות של פי 4 של דיסק בודד. גם השיקול של "ביזבוז" הנפח לצורך היתירות. אם במקרה של שני כוננים עם RAID 1, אז חצי מהנפח "מתבזבז", אז במקרה של RAID 5 עם 4 דיסקים, זה רק רבע של נפח משמש ליתירות.

mumin16 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

29/11/2025 6:44  
sys_admin כתב:
כפי שאתה יכול לראות את זה כבר, הרכבה עצמית של מכשיר NAS יוצאת יקרה משמעותית יותר ממוצר מוגמר, אפילו ממוצר שהזכרתי מקודם, שגם עדיף מבחינת ביצועים וחומרה ואשר כבר מגיע עם ממשקי רשת בני זמנינו ולא עם חיבור איטי ביותר שקיים בלוחות אלה שרשמת.
על הנושא של אינטגרציה והרכבה אני כבר לא מדבר, אפילו ולא על מצב שמשהו מכל הרכיבים בכלל לא מתאים לכלל המערכת.

והמגוון של מוצרים מוגמרים שיכולים לשמש לצורך NAS ביתי היום כבר הרבה יותר גדול ויש יצרנים שונים שנכנסו לנושא זה. כמובן, גם מוצרים עדכניים יהיה כבר יותר יקרים מהמוצר הזול ביותר שהזכרתי מקודם, בגלל שמראש בקשת משהו כמה שיותר בזול.
...
זו נקודה ממש טובה. אכן התלבטתי האם לא לקנות את ה- TerraMaster f4-424 pro/f4-225 plus או את ה-TerraMaster f4-424 Max ולסגור עניין. העלות של גרסאות ה-pro/plus עד הבית (כולל משלוח ומסים) הינה כ- 2,000-2,200 ש"ח. עלותה של גרסת ה- max, היא כ-2,630 ש"ח עד הבית.

מבחינת העלויות, אין ספק שמדובר בהצעות מפתות ביותר.

הנקודות שמפריעות לי עם רכישת מוצר של TerraMaster:

1. באתר של TerraMaster כתוב במפורש שמאבדים את האחריות אם מתקינים על המכשיר מערכת הפעלה של צד ג' (משום מה חשבתי שהם דווקא מאפשרים זאת).

2. אני יודע שכיום כמעט הכל מיוצר בסין, ואיני מכיר פרסום פומבי המוכיח משהו קונקרטי, אך אני עדיין חש אי נוחות מסוימות עם קניית NAS המיוצר בסין על-ידי חברה סינית. אז נכון שאתקין עליו TrueNas (במחיר של איבוד אחריות) ושאשים אותו מאחורי Firewall ואוכל להגביל את הגישה ממנו לעולם, אך המחשבה על זה לא מוסיפה נחת..

3. למרות שהחומרה כנראה יותר מתספיק לי להרבה שנים, יש פחות גמישות במערכת מוכנה.
29/11/2025 6:44  
sys_admin כתב:
בקשר לכוננים.
מערך של שני כוננים, הוא תמיד יהיה פחות מתאים ל NAS מכל היבט מאשר 4 כוננים. זה גם מהשיקול של כך, שמקבלים מהירות נמוכה ביותר. במקרה של RAID 1, זה מהירות של כונן בודד, בניגוד למקרה של RAID 5, של 4 כוננים, מקבלים מהירות של פי 4 של דיסק בודד. גם השיקול של "ביזבוז" הנפח לצורך היתירות. אם במקרה של שני כוננים עם RAID 1, אז חצי מהנפח "מתבזבז", אז במקרה של RAID 5 עם 4 דיסקים, זה רק רבע של נפח משמש ליתירות.
...
תודה רבה על ההסבר! החכמתי :)

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

עלות הגרסה MAX, כולל משלוח, היא פחות מ 2200 ש''ח:
וכמו בכל הזמנה, אם המשלוח לא נופל לבדיקה מדגמית, אז גם אין מיסים נוספים.

1. את התוכנה, כמו FREENAS , TRUENAS , UNRAID או כל דבר אחר, אתה מתקין על דיסק NVME, שאתה רוכש אותו בנפרד ואם אתה צריך לממש את האחריות, אז ממילא אתה לא שולח את המכשיר לא עם הדיסק זה, לא עם זיכרונות שהתקנת ולא עם הדיסקים שהשתמשת בהם. כך שגם, אם השתמשת עם תוכנה צד ג', לצורך מימוש האחריות, המכשיר חוזר עם תוכנה מקורית והיצרן לא יכול לדעת מה התוכנה שהרצת בו בכלל.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #15 

unraid עובד מ usb (נטען לזכרון בעליה)
לא צריך לגעת במערכת שמגיעה עם המכשיר, רק לשנות boot order

stale
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

לגבי הרכבה עצמית:

-עדיף לך מעבד מדור 12 לדוגמא (Intel Core i5 12400) ב712 ש"ח או מעבד כיד שניה ב 400 שח
- לא ציינת זיכרון אבל הייתי רוכש 16GB ע"ג סטיק אחד, ומשאיר את הסולט השני לשדרוג עתידי.
- לוח אם - לא רואה סיבה לרכוש לוח כלכך יקר כמו Aorus/Strix תוכל לרכוש את ה JGINYUE B760i Motherboard ב85-100 דולר באליאקספרס (יש לי לוח סיני כזה, והוא עובד כבר שנתיים בלי הפסקה)
או את אסרוק ASROCK H610M או מאמזון (יש לו רק NVME 1 ביחס ל JGINYUE)
- תצטרך גם כונני NVME או SSD או שתיים (תלוי אם תרצה ייתירות) על מנת להשתמש בהם cache ו Appdata עבור אחסון שירותים,
לא מומלץ להשתמש בדיסק מכני עבורם.
- כבלי SATA דקים לחיבור המפרצים
- ספק כח FSP (ברונזה)

אם אתה הולך מוצר מדף, קח בחשבון, שמדובר במוצר שהוא בדר"כ לא ניתן לשדרוג חומרה עתידי,הגדלת המערך או החלפת מעבד...
בעת תקלה ברכיב כלשהו ע"ג הבורד סביר שהרכיבים הקריטיים מולחמים מה שלא מאפשר לבודד ולהחליף רכיבים, אבל אם בכל זאת מעניין אותך,
הייתי בודק גם את ה- MINISFORUM N5 5-Bay

mumin16 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

29/11/2025 17:11  
sys_admin כתב:
עלות הגרסה MAX, כולל משלוח, היא פחות מ 2200 ש''ח:
וכמו בכל הזמנה, אם המשלוח לא נופל לבדיקה מדגמית, אז גם אין מיסים נוספים.
...
תודה על ההפניה ל-Aliexpress! בכלל לא בדקתי שם.

לעניין רכישה מ-Aliexpress, מצד אחד, רכשתי משם mini-pc בעבר, והכל עבר חלק, אך מצד שני, יצא לי להתכתב עם התמיכה של האתר בגלל אי יכולת לשלם (האתר מחליט לחסום אותך לפתע, עד שתשלח להם צילום דרכון או רישיון נהיגה). החויה גרועה בהרבה מלדבר לקיר. הקיר לפחות לא מבזבז לך זמן יקר ולא יוצר אשליה שזה מתקדם לאנשהו. לכן, למרות שהאחריות היא של היצרן הסיני ולא של האתר, אם מדובר בחוויה שאיכשהו דומה לזה, אין ספק שאעדיף לשלם 500 ש"ח יותר, ולדעת ששכאשר העסקה נעשית מול אותו יצרן דרך Amazon, חווית השירות תהיה לרוב טובה יותר. אם החבילה עוצרת במכס, אז כנראה אשלם סכום דומה למכס, ואשאר להתמודד מול היצרן הסיני בעת הצורך. אך ברור לי שזה עניין של מזל.
29/11/2025 17:11  
sys_admin כתב:
1. את התוכנה, כמו FREENAS , TRUENAS , UNRAID או כל דבר אחר, אתה מתקין על דיסק NVME, שאתה רוכש אותו בנפרד ואם אתה צריך לממש את האחריות, אז ממילא אתה לא שולח את המכשיר לא עם הדיסק זה, לא עם זיכרונות שהתקנת ולא עם הדיסקים שהשתמשת בהם. כך שגם, אם השתמשת עם תוכנה צד ג', לצורך מימוש האחריות, המכשיר חוזר עם תוכנה מקורית והיצרן לא יכול לדעת מה התוכנה שהרצת בו בכלל.
...
תודה רבה על ההסבר! זה מנטרל את החשש מאיבוד האחריות.
נערך לאחרונה על ידי mumin16 ב 29/11/2025 23:26, נערך פעם 1 בסך הכל.

mumin16 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

29/11/2025 17:15  
OMRIJ כתב:
unraid עובד מ usb (נטען לזכרון בעליה)
לא צריך לגעת במערכת שמגיעה עם המכשיר, רק לשנות boot order
...
תודה רבה על ההסבר. זה מנטרל את החשש לאבד את האחריות.

mumin16 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

תודה רבה על ההתייחסות!

29/11/2025 22:07  
stale כתב:
לגבי הרכבה עצמית:

-עדיף לך מעבד מדור 12 לדוגמא (Intel Core i5 12400) ב712 ש"ח או מעבד כיד שניה ב 400 שח
- לא ציינת זיכרון אבל הייתי רוכש 16GB ע"ג סטיק אחד, ומשאיר את הסולט השני לשדרוג עתידי.
- לוח אם - לא רואה סיבה לרכוש לוח כלכך יקר כמו Aorus/Strix תוכל לרכוש את ה JGINYUE B760i Motherboard ב85-100 דולר באליאקספרס (יש לי לוח סיני כזה, והוא עובד כבר שנתיים בלי הפסקה)
או את אסרוק ASROCK H610M או מאמזון (יש לו רק NVME 1 ביחס ל JGINYUE)
...
תודה רבה. ואני מסכים שהלוח שבחרתי הוא די יקר. הסיבות המרכזיות שלא הלכתי על לוחות סיניים (למרות שאני משתמש באחד בבית, ובסך הכל, הוא עובד ללא בעיות כבר 3 שנים), הן שהם מגיעים לרוב עם BIOS ניסיוני שלא זוכה לעדכונים, ושהרבה פעמים היצרן עושה קיצורי דרך מוזרים ומעגל פינות כדי לחסוך אגורה וחצי, ואתה מגלה את זה רק בדיעבר כשמשהו לא עובד כמו שצריך. אך זה על סמך הניסיון המאוד צנוע שלי :)

לגבי ASROCK H610M, אם אני מבין נכון הוא מגיע m.2 אחד ועם כרטיס רשת במהירות 1G. לא שזה פוסל אותו בהכרח, אך התמקדתי בלוחות המגיעים עם 2.5G, כך שלא אהיה חייב להוסיף כרטיס רשת בקרוב.
stale כתב:
- תצטרך גם כונני NVME או SSD או שתיים (תלוי אם תרצה ייתירות) על מנת להשתמש בהם cache ו Appdata עבור אחסון שירותים,
לא מומלץ להשתמש בדיסק מכני עבורם.
- כבלי SATA דקים לחיבור המפרצים
- ספק כח FSP (ברונזה)
...
חשבתי על כונן NVME אחד למערכת הפעלה (TrueNAS) ואחד ל-cache. אלא אם קיים שימוש יותר יעיל בהם.
stale כתב:
אם אתה הולך מוצר מדף, קח בחשבון, שמדובר במוצר שהוא בדר"כ לא ניתן לשדרוג חומרה עתידי,הגדלת המערך או החלפת מעבד...
בעת תקלה ברכיב כלשהו ע"ג הבורד סביר שהרכיבים הקריטיים מולחמים מה שלא מאפשר לבודד ולהחליף רכיבים, אבל אם בכל זאת מעניין אותך,
הייתי בודק גם את ה- MINISFORUM N5 5-Bay
...
אני מבין ומסכים לגמרי לגבי המגבלות.

לגבי ה-MINISFORUM, החומרה אכן נראית מעניינת, אך התחלתי לקרוא קצת על החברה, ומאוד מהר הבנתי שהביקורות מעורבות, ושאין להם את המוניטין שאני מצפה שיהיה לחברה המייצרת NAS. אך אולי בעוד שנתיים-שלוש, נדע טוב יותר איך ליין ה-NAS שלהם מחזיק מעמד.

stale
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

אם תחליף את המארז ל jonsbo N6,
תוכל לרכוש לוח בגודל M-ATX, אשר יותר נפוצים בטווח מחירים הגיוני.
עם יותר חיבורי pci-e
ספק כח בגודל רגיל.

או לחלופין ללכת על תצורה itx עם מעבד amd

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”