איזה סאב עדיף? SVS או Klipsch?
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
מה גודל החדר, מה התוכן העיקרי, סרטים או מוזיקה?16/11/2025 18:26nice_guy כתב: היי,
על איזה סאב הייתם ממליצים, SVS SB-1000 או Klipsch R-12SW?
טווח המחירים כ 2000 ש"ח.
תודה
פליקס...
ה SVS עם נתונים טובים יותר בעיקר עבור ק"ב, תבדוק את סדרת הפרו החדשה.
SVS SB1000pro בלי להתלבט.
בתקציבים הנ"ל באופן יחסי, תוצאה טובה משמעותית יותר, בס יותר עמוק ומדויק ולא בומי, תיבה סגורה, כך שהוא מהיר יותר, הדוק ונמס יותר במוזיקה, מגבר חזק יותר עם שליטה טובה בדרייבר, משתלב הרבה יותר קל עם הרמקולים ועם החדר בזכות אפליקציה של SVS שמאפשרת כיוון ידני והתאמה מוצלחת מאוד.
הKlipsch R-12SW סאב נחמד למי שמחפש בתקציבים הנ"ל, אבל הוא יותר בומבסטי ומדגיש באס, פחות טבעי.
בתקציבים הנ"ל באופן יחסי, תוצאה טובה משמעותית יותר, בס יותר עמוק ומדויק ולא בומי, תיבה סגורה, כך שהוא מהיר יותר, הדוק ונמס יותר במוזיקה, מגבר חזק יותר עם שליטה טובה בדרייבר, משתלב הרבה יותר קל עם הרמקולים ועם החדר בזכות אפליקציה של SVS שמאפשרת כיוון ידני והתאמה מוצלחת מאוד.
הKlipsch R-12SW סאב נחמד למי שמחפש בתקציבים הנ"ל, אבל הוא יותר בומבסטי ומדגיש באס, פחות טבעי.
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH
- MAY-FUTURE
- עוסק בתחום

- תגובות: 230
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 73 פעמים
- יצירת קשר:
היי חברים יקרים
גיא היקר , מה שלומך? יש מבצעים מטורפים החודש
דבר איתי . נדאג לך
050-4440109
גיא היקר , מה שלומך? יש מבצעים מטורפים החודש
דבר איתי . נדאג לך
050-4440109
מאי,פיוצ'ר אודיו וידאו, מנהל חנות.
SVS
Steinway & Sons
LYNGDORF
TRINNOV
Dali
RUIPRO
050-4440109
SVS
Steinway & Sons
LYNGDORF
TRINNOV
Dali
RUIPRO
050-4440109
-
nice_guy
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 606
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
השאלה, אף פעם לא התעסקתי עם סאב סגור, יש מגבלות היכן לשים אותו?17/11/2025 11:31itay123 כתב: SVS SB1000pro בלי להתלבט.
הKlipsch R-12SW סאב נחמד למי שמחפש בתקציבים הנ"ל, אבל הוא יותר בומבסטי ומדגיש באס, פחות טבעי....
-
nice_guy
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 606
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
משה, הבנתי שאתה עף על ה SVS, סבבה לגמרי.
אני אוהב לדעת ולהבין מה אני קונה ולשמוע אולי (אם לא קונה מחו"ל) אז היציאות האלה לא עוזרות לי.
ועדיין, לא צריך לזלזל באף חברה, בטח לא בקליפטש.
הנאה מצליל מסויים היא מאוד סובייקטיבית!
אני אוהב לדעת ולהבין מה אני קונה ולשמוע אולי (אם לא קונה מחו"ל) אז היציאות האלה לא עוזרות לי.
ועדיין, לא צריך לזלזל באף חברה, בטח לא בקליפטש.
הנאה מצליל מסויים היא מאוד סובייקטיבית!
שאלת מה עדיף לא כתבת תפרטו לי בבקשה כמה ולמה ואיך.
קליפש אפשר להביא מחול ידוע.
אני לא עף על כלום, יש לי 8 סאבים בבית אחד מהם זה SVS.
תעשה חכם, ברמת מחיר שכתבת, ובכלל ...דווקא בתקופה הזאת תפוס מישהו שרוצה לשדרג למעלה ותקנה ממנו אולי תתפוס גם דגם 1 מעל ה 1000.
תצליח.
קליפש אפשר להביא מחול ידוע.
אני לא עף על כלום, יש לי 8 סאבים בבית אחד מהם זה SVS.
תעשה חכם, ברמת מחיר שכתבת, ובכלל ...דווקא בתקופה הזאת תפוס מישהו שרוצה לשדרג למעלה ותקנה ממנו אולי תתפוס גם דגם 1 מעל ה 1000.
תצליח.
ממש לא, לסאב סגור אין מגבלות מיקום מיוחדות....
להפך, הוא דווקא גמיש יותר בסידור בחדר ופחות "בומי" ליד קירות/פינות.
עם ה-SB1000 Pro והאפליקציה שלו קל מאוד למצוא ולכוון את המיקום האופטימלי.
אם יש אפשרות תקציבית, וניצול המבצעים אצל future, הייתי שוקל לקחת זוג זהה של SB1000 Pro.
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

אין קשר בין הדברים. מה שמשפיע זה החדר ואיכות הסאב עצמו + כיול/EQ.18/11/2025 14:14itay123 כתב: ממש לא, לסאב סגור אין מגבלות מיקום מיוחדות.
להפך, הוא דווקא גמיש יותר בסידור בחדר ופחות "בומי" ליד קירות/פינות....
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5139
- נתן תודות: 1061 פעמים
- קיבל תודות: 695 פעמים
תמיד החדר הוא הגורם המשפיע, החדר זה 50 אחוז מהסאונד.....
סאב פורטד קשה יותר למיקום
יש הרבה יותר אנרגיה בבס התחתון
בגלל הפורט, הסאב "דוחף" יותר אוויר ויוצר עוצמה גבוהה במיוחד, זה יוצר יותר הדגשה של מצבי החדר
יותר רגישות לפינות קירות ומרחק מהקיר האחורי
יש גם יותר עיוות חדר
הפורט מקרין גלים נוספים וזה אומר שעמידה במקום לא נכון בחדר מגבירה או מבטלת תדרים
יותר קל לייצר בום לא רצוי
אם המיקום לא מושלם, התוצאה יכולה להיות בס נפוח לא מדויק לא נשלט בוצי
בסבים סגורים יש תגובת בס יותר ליניארית
אין פורט הם פחות רגישות למיקום ומתנהגים דומה במקומות שונים כי הם בגורים אין להם פורט שמשפיע על התנהגית הסב בחלל
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

כל הבעיות שאתה מתאר יכולות לקרות בכל סוג של סאב, הבעיה היא בעיקר החדר. אם תמקם סאב פתוח באמצע אותו החדר רק רחוק מכל קיר אז פתרת את כל הבעיות?18/11/2025 20:33FastandFurious כתב: תמיד החדר הוא הגורם המשפיע, החדר זה 50 אחוז מהסאונד..
סאב פורטד קשה יותר למיקום
יש הרבה יותר אנרגיה בבס התחתון
בגלל הפורט, הסאב "דוחף" יותר אוויר ויוצר עוצמה גבוהה במיוחד, זה יוצר יותר הדגשה של מצבי החדר
יותר רגישות לפינות קירות ומרחק מהקיר האחורי
יש גם יותר עיוות חדר
הפורט מקרין גלים נוספים וזה אומר שעמידה במקום לא נכון בחדר מגבירה או מבטלת תדרים
יותר קל לייצר בום לא רצוי
אם המיקום לא מושלם, התוצאה יכולה להיות בס נפוח לא מדויק לא נשלט בוצי
בסבים סגורים יש תגובת בס יותר ליניארית
אין פורט הם פחות רגישות למיקום ומתנהגים דומה במקומות שונים כי הם בגורים אין להם פורט שמשפיע על התנהגית הסב בחלל...
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5139
- נתן תודות: 1061 פעמים
- קיבל תודות: 695 פעמים
שים לב מה כתבתי בהתחלה.18/11/2025 21:00mulder כתב: כל הבעיות שאתה מתאר יכולות לקרות בכל סוג של סאב, הבעיה היא בעיקר החדר. אם תמקם סאב פתוח באמצע אותו החדר רק רחוק מכל קיר אז פתרת את כל הבעיות?...
כתבתי בהתחלה "החדר הוא הגורם המשפיע"
ואם נכניס את זה לתודעה זה אומר שתמיד יהיו בעיות (כל עוד החדר לא מטופל) ולא משנה איזה סב
אני כתבתי בנושא של מה יותר פשוט למקם, סבוופר פתוח או סגור, ועדיין אני אומר לך מניסיון שלי, גם דאז בקבוצה כתבתי, סב סגור פשוט יותר למיקום, ואף אחד לא חף מהבעיות בחדר ידידי
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L