הוספת סוויץ' חכם בדירה שכורה
עברתי לאחרונה לדירה שכורה שבה יש מספר גופי תאורה שאני לא יכול להחליף להם נורה לנורה חכמה.
בדירה הקודמת שלי כל הנורות היו של פיליפס Hue ושלטתי על הכל דרך האפליקציה שלהם או דרך Hubitat.
מאחר והדירה שכורה והזמן שלי בה הוא קצוב (3 שנים), אני לא רוצה להתחיל להחליף גופי תאורה שלמים ומעדיף לעשות את התהליך של גישה חכמה לגופות התאורה דרך הסוויץ'.
אני מחפש אפשרות להדליק/לכבות את גופי התאורה הלא חכמים דרך אפליקציה/שליטה קולית (גוגל) וגם לעמעם את האור לעוצמה הרצויה.
האם יש סוויץ' חכם (וטוב) שלא ישבור לי את הכיס?
אני פשוט מעדיף לא לפרק אותם בסוף תקופת השכירות ולהחזיר את הסוויץ הקודם.
בדירה הקודמת שלי כל הנורות היו של פיליפס Hue ושלטתי על הכל דרך האפליקציה שלהם או דרך Hubitat.
מאחר והדירה שכורה והזמן שלי בה הוא קצוב (3 שנים), אני לא רוצה להתחיל להחליף גופי תאורה שלמים ומעדיף לעשות את התהליך של גישה חכמה לגופות התאורה דרך הסוויץ'.
אני מחפש אפשרות להדליק/לכבות את גופי התאורה הלא חכמים דרך אפליקציה/שליטה קולית (גוגל) וגם לעמעם את האור לעוצמה הרצויה.
האם יש סוויץ' חכם (וטוב) שלא ישבור לי את הכיס?
אני פשוט מעדיף לא לפרק אותם בסוף תקופת השכירות ולהחזיר את הסוויץ הקודם.
אם אתה לא רוצה גופי תאורה, וגם אין לך אפשרות לשים נורות חכמות, אז יש לך 2 אפשרויות:
מתג חכם
מודול חכם
את המתג אתה צריך לקנות בהתאם לקופסא שיש לך בקיר (בד"כ גוויס 3 מקום או קופסא 55).
במידה ויש לך קופסא 4 מקום ומעלה, אז יהיה קשה למצוא משהו מתאים (למרות שיש אפשרות להסתדר עם 4).
לגבי מודולים, אותם אתה שם בתוך הקופסא מאחורי המתג הקיים, אבל אז צריך לוודא שיש לך מספיק מקום בקופסא כדי להכניס עוד מודול.
גם מתגים וגם מודולים יש של 1 - 3/4 הדלקות.
יש כאלה שדורשים אפס וכאלה שלא (כן יש עדיפות לאפס)
יש כאלה שעובדים עם WIFI וכאלה שעובדים עם ZIGBEE (יש יתרונות וחסרונות לכל תקן)
לגבי דימר, זה קצת יותר מורכב ואני פחות מכיר את הנושא (יש לי מנורות חכמות עם דימר מובנה), אז אני לא יכול לעזור בזה.
אני כן יודע שיש פה ושם רכיבים עם דימר, אבל צריך לוודא התאמה.
מתג חכם
מודול חכם
את המתג אתה צריך לקנות בהתאם לקופסא שיש לך בקיר (בד"כ גוויס 3 מקום או קופסא 55).
במידה ויש לך קופסא 4 מקום ומעלה, אז יהיה קשה למצוא משהו מתאים (למרות שיש אפשרות להסתדר עם 4).
לגבי מודולים, אותם אתה שם בתוך הקופסא מאחורי המתג הקיים, אבל אז צריך לוודא שיש לך מספיק מקום בקופסא כדי להכניס עוד מודול.
גם מתגים וגם מודולים יש של 1 - 3/4 הדלקות.
יש כאלה שדורשים אפס וכאלה שלא (כן יש עדיפות לאפס)
יש כאלה שעובדים עם WIFI וכאלה שעובדים עם ZIGBEE (יש יתרונות וחסרונות לכל תקן)
לגבי דימר, זה קצת יותר מורכב ואני פחות מכיר את הנושא (יש לי מנורות חכמות עם דימר מובנה), אז אני לא יכול לעזור בזה.
אני כן יודע שיש פה ושם רכיבים עם דימר, אבל צריך לוודא התאמה.
נערך לאחרונה על ידי yarko ב 14/11/2025 16:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
אולי אתה צריך חשמלאי בשביל ההתקנה בפועל (חלק גדול מהחשמלאים לא בהכרח ידעו איך לחבר מודול חכם)....
אבל אתה עדיין צריך להבין מה יש לך בקירו להחליט מה אתה רוצה לשים.
כדי לדעת אזה סוג קופסא יש לך, מספיק רק להסתכל על המתגים מבחוץ.14/11/2025 21:46SamiSosa כתב: כדי להבין מה יש לי בקיר, זה לא משהו שצריך להסיר ולראות מה הולך מאחורי המתג?
אני מעדיף לא לעשות את זה בעצמי
או שאני לא מבין אותך נכון...
כדי לדעת כמה מקום יש בקופסא, ואם יש/אין אפס, צריך להסיר את כיסוי הפלסטיק, לפתוח 2 ברגים והציץ פנימה.
בעיקרון יש מתגים שיודעים לעבוד גם עם אפס וגם בלי.
ובלי קשר, צריך גם להחליט אם אתה רוצה WIFI או ZIGBEE (לכל אחד יתרונות וחסרונות)