yarko כתב:
התקינו לי הוט לפני כמה חודשים.
ציוד פרטי שלי: gf25c + FLINT2
לא הייתי צריך VLAN או דברים אחרים, הכל עבד OOTB.
אני ביקשתי מהם עוד לפני החיבור להוציא אותי מ CGNAT.
אני לא זוכר אם באמת הייתי בחוץ בהתחלה, אבל בשלב כלשהו גיליתי שאני מאחורי CGNAT, ובשיחה של כמה דקות עם נציג טכני, הוא סידר לי את זה (הייתי מחוץ לבית ואפילו לא היה צריך לנתק מהחשמל כדי שיתעדכן).
...
ואיך אתה מרוצה? והחיבור הוא DHCP? כלומר בלי יוזר וסיסמא.
כן לא יכול עם הדואל נאט המעצבן הזה,מזמן ביטלתי ומקבל IP על 37 - ממש מקווה שלא יהיה צורך לעמוד מאחורי הסיג'ינאט.
האם שווה לקנות תFLINT2? או אמור להיות סבבה השיאומי שלי עם OPENWRT
Driftix כתב:
ואיך אתה מרוצה? והחיבור הוא DHCP? כלומר בלי יוזר וסיסמא.
כן לא יכול עם הדואל נאט המעצבן הזה,מזמן ביטלתי ומקבל IP על 37 - ממש מקווה שלא יהיה צורך לעמוד מאחורי הסיג'ינאט.
האם שווה הFLINT2? או אמור להיות סבבה השיאומי שלי עם OPENWRT
...
בינתיים אני מרוצה, ובהחלט שווה את המחיר (50 שקל לחודש).
החיבור ללא יוזר וסיסמא.
ה FLINT2 אחלה.
עובד איתו ועם ה Beryl AX שאני גם לוקח לחו"ל.
בגדול, אם השיאומי עובד לך טוב, אז לא רואה צורך להחליף.
yarko כתב:
בינתיים אני מרוצה, ובהחלט שווה את המחיר (50 שקל לחודש).
החיבור ללא יוזר וסיסמא.
ה FLINT2 אחלה.
עובד איתו ועם ה Beryl AX שאני גם לוקח לחו"ל.
בגדול, אם השיאומי עובד לך טוב, אז לא רואה צורך להחליף.
...
לא יצא לי לעבוד איתו ישירות עם סיבים וONT, רק כACCESS POINT לתוך השיטבוקס 5F (כאילו ברידג' כי אי אפשר). עובד טוב.
גם לי יהיה מחיר כזה, יפליש OPENWRT למקרה שצריך VLAN פה. ויחכה שיגיע הONT שקניתי.
חברה מה עוד חשוב לדעת שיש לכם להמליץ כשמחליפים לציוד פרטי? וטיפים איך לשפר חיבור וכאלה
>חברה מה עוד חשוב לדעת שיש לכם להמליץ כשמחליפים לציוד פרטי? וטיפים איך לשפר חיבור וכאלה
אל תחליף כלום , בסבירות גבוהה שלא תצטרך לשנות VLAN, וכל נתב יספיק לך לחיבור הגיגה שהזמנת. ציודים רק מוזלים עם הזמן, מנסיון תבין כבר אם ומה כדאי להחליף...
אגב, הוט כמובן "נותנים" לך מתאם ב40 ש"ח לחודש , זה הנתב שלהם. תוכל לשרשר אותו לכל נתב שאתה רוצה אם כסף לא חשוב...
rafi_d כתב:
>חברה מה עוד חשוב לדעת שיש לכם להמליץ כשמחליפים לציוד פרטי? וטיפים איך לשפר חיבור וכאלה
אל תחליף כלום , בסבירות גבוהה שלא תצטרך לשנות VLAN, וכל נתב יספיק לך לחיבור הגיגה שהזמנת. ציודים רק מוזלים עם הזמן, מנסיון תבין כבר אם ומה כדאי להחליף...
אגב, הוט כמובן "נותנים" לך מתאם ב40 ש"ח לחודש , זה הנתב שלהם. תוכל לשרשר אותו לכל נתב שאתה רוצה אם כסף לא חשוב...
...
אוקיי נראה איך זה בהמשך. הבעיה שזה שירשור שהוא לא BRIDGE... רק כAP כזה כי לשיטבוקס אין אפשרות לBRIDGE זה נעול
Driftix כתב:
אוקיי נראה איך זה בהמשך. הבעיה שזה שירשור שהוא לא BRIDGE... רק כAP כזה כי לשיטבוקס אין אפשרות לBRIDGE זה נעול
...
ברור שיש אפשרות, אני עשיתי את זה בהתחלה (בחודשיים חינם.. ).
אתה פשוט מחבר לפורט LAN, מבטל את ה wifi, מגדיר DMZ אצלם בנתב לIP שהם נותנים בdhcp לנתב שלך (הוא תמיד זהה, או יכול להיות גם מוגדר סטטי), וזהו. עובד מעולה, אבל כמובן לא שווה את הכסף... ;P
Driftix כתב:
דרך אגב למה אין שם דיבור על 6GHZ בכלל... איך יכול להיות
...
אני החלפתי את ה-Flint 2 ב-AP של Ubiquiti שיש לו WiFi 7. הגעתי למסקנה שאין יתרון, הבעיה היא שהאנטנות מתחלקות בין ה-5Ghz ל-6Ghz. שתיים לתדר 5Ghz ושתיים ל6Ghz. כלומר בפועל המהירות המרבית שקיבלתי במכשירים שתומכים ב-WiFi 6e הייתה יותר איטית.
ויש גם תופעה מוזרה, אם המכשיר מחובר זמן ארוך לראוטר המהירות יורדת עם הזמן וצריך להתנתק ולהתחבר מחדש. ראיתי מישהו שהתלונן על זה בדיון תמיכה של Flint 3. וזה זהה לתופעה שאני חווה עם Ubiquiti.
לגבי אם לקחת את המודם של הוט, אני לא ממליץ על זה. כי ה-Gateway שלך נהיה ההוטבוקס. אם אתה צריך שירות סינון אתרים לוקלי, אין לך שליטה על זה, ואני מדבר על נעילה של הפורטים לא סתם להכניס את האייפי של ה-Raspberry Pi או משהו כזה. כלומר לשים חוק בפיירוול שאוכף שאילתות DNS גם אם במכשירים שמים שרת DNS חיצוני. וגם פתיחת פורטים בעייתית. בכללי הממשק שלו מלא באגים ולא ניתן להזין סיסמה עם תווים מיוחדים.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
rafi_d כתב:
ברור שיש אפשרות, אני עשיתי את זה בהתחלה (בחודשיים חינם.. ).
אתה פשוט מחבר לפורט LAN, מבטל את ה wifi, מגדיר DMZ אצלם בנתב לIP שהם נותנים בdhcp לנתב שלך (הוא תמיד זהה, או יכול להיות גם מוגדר סטטי), וזהו. עובד מעולה, אבל כמובן לא שווה את הכסף... ;P
...
זה מה שאני מוגדר עכשיו (בערך) וזה לא BRIDGE אמיתי זה העניין - הכפתור בממשק 5F לא פעיל.
תוכל בכל מקרה להסביר יותר STEP BY STEP איך עשית אצלך? תודהה (ככה עד שאני שיעבור לפרטי אני יבדוק את ההבדל)
Jabberwock כתב:
אני החלפתי את ה-Flint 2 ב-AP של Ubiquiti שיש לו WiFi 7. הגעתי למסקנה שאין יתרון, הבעיה היא שהאנטנות מתחלקות בין ה-5Ghz ל-6Ghz. שתיים לתדר 5Ghz ושתיים ל6Ghz. כלומר בפועל המהירות המרבית שקיבלתי במכשירים שתומכים ב-WiFi 6e הייתה יותר איטית.
ויש גם תופעה מוזרה, אם המכשיר מחובר זמן ארוך לראוטר המהירות יורדת עם הזמן וצריך להתנתק ולהתחבר מחדש. ראיתי מישהו שהתלונן על זה בדיון תמיכה של Flint 3. וזה זהה לתופעה שאני חווה עם Ubiquiti.
לגבי אם לקחת את המודם של הוט, אני לא ממליץ על זה. כי ה-Gateway שלך נהיה ההוטבוקס. אם אתה צריך שירות סינון אתרים לוקלי, אין לך שליטה על זה, ואני מדבר על נעילה של הפורטים לא סתם להכניס את האייפי של ה-Raspberry Pi או משהו כזה. כלומר לשים חוק בפיירוול שאוכף שאילתות DNS גם אם במכשירים שמים שרת DNS חיצוני. וגם פתיחת פורטים בעייתית. בכללי הממשק שלו מלא באגים ולא ניתן להזין סיסמה עם תווים מיוחדים.
...
אעממ הנחתי שלכל הWIFI7 יש 6GHZ -מוזר
אז אתה אומר 6GHZ לא היה הבדל מ5?
בעיקרון אין לי בכלל ציוד של 6E/7 - רק6 - כולל ADPATERים וזה.
כן השיטבוקס מעפן ובאגי - התנתקויות וכאלה ואין הרבה אפשרויות/אין WPA3 כאילו מה נסגר - תוך כמה ימים אני בציוד פרטי ONT GF25C + השיאומי AX3000T.
ברור שזה לא ברידג, ו nat כפול זה לא ממש אידאלי , אבל ההבדל במהירויות גיגה לא ממש מורגש.
הביצוע פשוט. נניח הכתובת של 5F היא 192.168.1.1
והרשת/הנתב שלך יהיו 192.168.0(אסור שהרשת תהיה אותה תת רשת כמו ה 5f!!)
1. אתה מחבר לניסיון את ה' wan של הנתב שלך אל פורט כלשהו ב 5F (שים את שלך ב DHCP)
2. בדוק אצלך בנתב ותרשום מה הip שהוא קיבל ב wan
3. כעת תתחבר ישירות לתפריט ה f5 ובdmz (תחת security?) תגדיר שם את הip שרשמת.
4. כבה את ה wifi של ה f5
5. זהו... ברשת שלך אין עוד שינויים, כולם עובדים ומוגדרים אל הנתב שלך כ gateway