חיבור 5GIGA בזק
-
haifaboy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 262
- נתן תודות: 156 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
- יצירת קשר:
הי לכולם
נכון להיום יש לי חיבור 5 GIGA של בזק ללא צורך בציוד קצה שלהם ( הכל שלי פרטי ) . המבצע שלי מסתיים ואני לפני מו"מ על המחיר כי הם רוצים החל מדצמבר להעלות לי ל 200 שח לחודש. האם יש בשוק חלופות ראויות למהירות הזאת וללא צורך לשכור ציוד קצה של מפעילה ?? אני גר בחיפה.
נכון להיום יש לי חיבור 5 GIGA של בזק ללא צורך בציוד קצה שלהם ( הכל שלי פרטי ) . המבצע שלי מסתיים ואני לפני מו"מ על המחיר כי הם רוצים החל מדצמבר להעלות לי ל 200 שח לחודש. האם יש בשוק חלופות ראויות למהירות הזאת וללא צורך לשכור ציוד קצה של מפעילה ?? אני גר בחיפה.
האופציה היחידה כרגע זה תשתית אנלימיטייד, האם יש באזור מגורים שלך?
תוכל דרך האתר שלהם לוודא את זה.
מעבר לכך המחירים בחברות כמו סלקום ופרטנר נע בין 179-209 שקל - עם סלקום יצא לי לדבר שבוע שעבר בקשר להתחברות ל5 ג'יגה אצלהם אך הם טוענים שבמהירות הזו אין אפשרות להתחבר בשלב בזה עם ציוד פרטי וחייבים לקחת את הנתב שלהם.
חוץ מזה יש גם את הוט אבל המחיר שלהם יותר גבוה (לפחות מהפעם האחרונה שיצא לי לדבר עם השירות שלהם).
תוכל דרך האתר שלהם לוודא את זה.
מעבר לכך המחירים בחברות כמו סלקום ופרטנר נע בין 179-209 שקל - עם סלקום יצא לי לדבר שבוע שעבר בקשר להתחברות ל5 ג'יגה אצלהם אך הם טוענים שבמהירות הזו אין אפשרות להתחבר בשלב בזה עם ציוד פרטי וחייבים לקחת את הנתב שלהם.
חוץ מזה יש גם את הוט אבל המחיר שלהם יותר גבוה (לפחות מהפעם האחרונה שיצא לי לדבר עם השירות שלהם).
זאת הפרה בוטה של הוראות משרד התקשורת. או שנציגי השירות של סלקום לא יודעים על מה הם מדברים, או שהחברה פשוט עוברת על החוק.11/11/2025 8:04zivgev כתב: הם טוענים שבמהירות הזו אין אפשרות להתחבר בשלב הזה עם ציוד פרטי וחייבים לקחת את הנתב שלהם....
הרשימה בסלקום צומצמה ואין SFP
https://contentepi.cellcom.co.il/global ... --15.9.pdf
הם מצהירים על השאלה של מתאם ללא תשלום, אז לא רואה סיבה לקנות GOFIBER.
כמובן שאפשר לפנות למגרסה של משרד התקשורת ולראות את הFW לספק.
https://contentepi.cellcom.co.il/global ... --15.9.pdf
הם מצהירים על השאלה של מתאם ללא תשלום, אז לא רואה סיבה לקנות GOFIBER.
כמובן שאפשר לפנות ל
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1305
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
אני מחובר לסלקום 5 ג'יגה עם ציוד פרטי.11/11/2025 8:04zivgev כתב: הם טוענים שבמהירות הזו אין אפשרות להתחבר בשלב בזה עם ציוד פרטי וחייבים לקחת את הנתב שלהם....
הם מביאים מתאם סיב GoFiber GF10C בחינם.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
זהו שאני רציתי להתחבר ללא ציוד שלהם גם אם זה ציוד בחינם.11/11/2025 17:39Jabberwock כתב: אני מחובר לסלקום 5 ג'יגה עם ציוד פרטי.
הם מביאים מתאם סיב GoFiber GF10C בחינם....
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

...
סליחה, דיברת על 5 ג'יגה אז לא, זה רק ב-IBC. וחייב שהם יספקו לך את המתאם.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

עם איזה מתאם סיב אתה מחובר לבזק? יכול להיות שעדיף לך להישאר בבזק גם אם המחיר הוא 200 ש"ח. תלוי מה חשוב לך.
בסלקום לא תקבל מעבר ל-2,200Mbps לחו"ל.
האופציה היחידה שלך זה פרטנר ואז יש ניוד אוטומטי כי הם על אותה תשתית.
האופציה היחידה שלך זה פרטנר ואז יש ניוד אוטומטי כי הם על אותה תשתית.
אני עם סלקום ואתמול הורדתי בערך ב4,000Mbps טורנט אז זה לא נכון.11/11/2025 21:28Jabberwock כתב: עם איזה מתאם סיב אתה מחובר לבזק? יכול להיות שעדיף לך להישאר בבזק גם אם המחיר הוא 200 ש"ח. תלוי מה חשוב לך.
האופציה היחידה שלך זה פרטנר ואז יש ניוד אוטומטי כי הם על אותה תשתית....
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

כמה אתה מקבל ב-Speed Test לחו"ל? גרמניה?...
תוריד את הקובץ כאן: https://fsn1-speed.hetzner.com/ עם מאיץ הורדות ותגיד לי על כמה מוריד לך.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1451
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 218 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
זה מה שאני משלם, שנה שניה:
מכל ההודעות בפורום אפשר להגיע למסקנה שתשתית בזק יותר ״ידידותית״ לציוד קצה פרטי, ההסתברות לבעיות נמוכה יותר מאשר באנלימיטד, והתמיכה כאשר ישנן בעיות - ברמה גבוהה יותר מאשר באנלימיטד.
זה כמובן לא אומר שלא ניתן להגיע לתצורה שעובדת היטב, אבל בממוצע יידרש יותר מאמץ.
בהינתן כך, ואלו המחירים צריך לשקול האם כדאי בכלל להתאמץ לעבור תשתית.
האפשרות האחרת היא לעבור ספקית - עדיין על תשתית בזק, המחירים לא יהיו שונים בהרבה, אולי מדיניות הציוד הפרטי תהיה שונה, והניתובים יהיו שונים אבל לא באופן מאד משמעותי.
האפשרות האחרת היא לעבור ספקית - עדיין על תשתית בזק, המחירים לא יהיו שונים בהרבה, אולי מדיניות הציוד הפרטי תהיה שונה, והניתובים יהיו שונים אבל לא באופן מאד משמעותי.
Speed Test לגרמניה מראה בסביבות 1,800Mbit.12/11/2025 16:23Jabberwock כתב: כמה אתה מקבל ב-Speed Test לחו"ל? גרמניה?
תוריד את הקובץ כאן: https://fsn1-speed.hetzner.com/ עם מאיץ הורדות ותגיד לי על כמה מוריד לך....
הורדה מהקישור שנתת עם IDM מגיעה רק ל200MB/s.
אבל ספידטסט רק נועד לבדוק מה המהירות המקסימלית שאתה יכול לקבל- עובדה שאני מקבל מהירות כמעט מקסימלית בדרכים אחרות.
לגבי הקישור אולי השרת שלהם לא מתאים למהירויות כאלה- הדרך היחידה לוודא זה לנסות עם שרת מקומי בגרמניה מול השרת הזה.
הורדה עם IDM של מודלים מHuggingFace בכיף מגיעה ל350-400MB/s.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

לא יודע, אבל זו אינדקציה.12/11/2025 18:23avob כתב: Speed Test לגרמניה מראה בסביבות 1,800Mbit.
הורדה מהקישור שנתת עם IDM מגיעה רק ל200MB/s.
אבל ספידטסט רק נועד לבדוק מה המהירות המקסימלית שאתה יכול לקבל- עובדה שאני מקבל מהירות כמעט מקסימלית בדרכים אחרות.
לגבי הקישור אולי השרת שלהם לא מתאים למהירויות כאלה- הדרך היחידה לוודא זה לנסות עם שרת מקומי בגרמניה מול השרת הזה.
הורדה עם IDM של מודלים מHuggingFace בכיף מגיעה ל350-400MB/s....
בפרטנר הבטיחו שאקבל 4,000Mbps לשרת בגרמניה.
בבזק גם מצאתי מידע שאפשר לקבל 3,600Mbps לחו"ל.
מחר אבדוק את זה.
-
haifaboy
-
- חבר פעיל מאוד

- יצירת קשר:
אני עם גו פייבר שקניתי בכספי ואיקטבתי בבזק11/11/2025 21:28Jabberwock כתב: עם איזה מתאם סיב אתה מחובר לבזק? יכול להיות שעדיף לך להישאר בבזק גם אם המחיר הוא 200 ש"ח. תלוי מה חשוב לך.
האופציה היחידה שלך זה פרטנר ואז יש ניוד אוטומטי כי הם על אותה תשתית....
-
haifaboy
-
- חבר פעיל מאוד

- יצירת קשר:
כן זה מה שהם מבקשים עכשיו 180 שח ..12/11/2025 16:40DanielGR כתב: זה מה שאני משלם, שנה שניה:
image.jpeg
מכל ההודעות בפורום אפשר להגיע למסקנה שתשתית בזק יותר ״ידידותית״ לציוד קצה פרטי, ההסתברות לבעיות נמוכה יותר מאשר באנלימיטד, והתמיכה כאשר ישנן בעיות - ברמה גבוהה יותר מאשר באנלימיטד.
האפשרות האחרת היא לעבור ספקית - עדיין על תשתית בזק, המחירים לא יהיו שונים בהרבה, אולי מדיניות הציוד הפרטי תהיה שונה, והניתובים יהיו שונים אבל לא באופן מאד משמעותי....
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

אז זה טוב....
כמה אתה מקבל ב-Speed Test ל-Frankfurt גרמניה?
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1451
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 218 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
צר לי לאכזב אבל אין הרבה משמעות לבדיקות האלו. הסיבה היא שהתוצאה תלויה בחיבור של הספקית לחו״ל ובניתובים , ועוד הרבה גורמים אקראיים, אין רוחב פס מובטח ברשת הציבורית, ובסוג החיבור הזה.
כדי לקבל תוצאה שיש לה משמעות צריך לתכנן ניסוי בקנה מידה הרבה יותר גדול כדי לנטרל הטיות וגורמים אקראיים. למדגם בגודל ״1״ אין משמעות.
ראו כאן בדיקת iPerf מול שרת בצרפת, התוצאה 4.1 Gbps:
viewtopic.php?t=398644&hilit=IPerf&start=15#p3376913+
מה אפשר להסיק מזה? לא הרבה, מהסיבות הנ״ל
כדי לקבל תוצאה שיש לה משמעות צריך לתכנן ניסוי בקנה מידה הרבה יותר גדול כדי לנטרל הטיות וגורמים אקראיים. למדגם בגודל ״1״ אין משמעות.
ראו כאן בדיקת iPerf מול שרת בצרפת, התוצאה 4.1 Gbps:
viewtopic.php?t=398644&hilit=IPerf&start=15#p3376913+
מה אפשר להסיק מזה? לא הרבה, מהסיבות הנ״ל
נשמח לרשמים של בזק ISP נגד פרטנר בהורדה לחו"ל, יש עדכון?12/11/2025 18:28Jabberwock כתב: לא יודע, אבל זו אינדקציה.
בפרטנר הבטיחו שאקבל 4,000Mbps לשרת בגרמניה.
בבזק גם מצאתי מידע שאפשר לקבל 3,600Mbps לחו"ל.
מחר אבדוק את זה....
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

המידע מפוזר כאן בפורום....
החבר OMRIJ עשה בדיקות בדיון כאן (מחובר לבזק):
viewtopic.php?t=400342
אני הראיתי בדיקות של סלקום.
המשתמש avob גם מחובר לסלקום.
לגבי פרטנר - באו לחבר אותי לפני שבועיים או משהו כזה על תשתית IBC עם מתאם סיב GoFiber GF10SK החדש ולא הצליחו לאקטב את המכשיר. זה היה נראה כאילו המכשיר קיבל עדכון קושחה שדפק אותו. אם אתה רוצה להתחבר אליהם תבקש להתחבר בתשתית בזק, בתשתית IBC הם כנראה פחות מבינים. אני וויתרתי בשלב הזה מלהתחבר אליהם. גם שברו את המחבר סיב ולקח להם זמן לתקן. כשבינתיים השכנים התלוננו.