סמסונג מציגה HDR10+ Advanced - המתחרה של Dolby Vision 2

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73208
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3152 פעמים

שליחה #1 

שם נוראי.

https://www.theshortcut.com/p/samsungs- ... s-advanced

הסרטון מ-HDTVTest מדווח על ההכרזה של סמסונג לגבי פורמט ה-HDR (טווח דינמי גבוה) החדש שלה, HDR10+ Advanced. הפורמט החדש הוצג בהדגמה בדרום קוריאה ונועד להיות התשובה הישירה של סמסונג ל-Dolby Vision 2.

להלן סיכום שש התכונות החדשות העיקריות של הפורמט:

HDR10+ Bright (בהירות): זהו סוג של "שדרוג HDR" (HDR Upscaling). הוא מאפשר לטלוויזיות מתקדמות עם יכולות בהירות גבוהות (4,000-5,000 ניט) להשתמש במלוא הפוטנציאל שלהן כדי לשפר באופן דינמי את הבהירות והצבעוניות, בהתבסס על מידע סטטיסטי מורחב (metadata) מהמקור.

HDR10+ Genre (ז'אנר): תכונה זו מאפשרת ליוצרי תוכן להגדיר מראש את ז'אנר התוכן (כגון ספורט, סרט, משחק). הטלוויזיה תזהה את המטא-דאטה ותחיל באופן אוטומטי עקומות מיפוי גוונים (tone curves) ועיבוד תמונה המותאמים ספציפית לאותו ז'אנר.

HDR10+ Intelligent Gaming (גיימינג חכם): מצב אדפטיבי המיועד למשחקי ענן (Cloud Gaming). הוא מתאים את מיפוי הגוונים של המשחק ב-HDR בזמן אמת, בהתבסס על תנאי התאורה הסביבתית בחדר, כדי לספק חוויה ויזואלית עקבית.

HDR10+ Local Tone Mapping (מיפוי גוונים מקומי): מאפשר שליטה מדויקת וממוקדת יותר על מיפוי התאורה באזורים ספציפיים של המסך, במטרה לשפר את תחושת העומק ואת פירוט השיא בבהירות (Highlight Detail).

HDR10+ Color (צבע): מרחיב את השימוש במטא-דאטה של צבע כדי לעזור לטלוויזיות תומכות להציג צבעים בצורה נאמנה יותר למקור ועם ניואנסים רבים יותר.

HDR10+ Intelligent FRC (החלקת תנועה חכמה): מאפשר החלקת תנועה (Motion Smoothing) סלקטיבית. המטא-דאטה של הפורמט יכול לאותת לטלוויזיה להפעיל או לכבות את החלקת התנועה (ואף לקבוע את עוצמתה) מקטע אחר מקטע, בהתאם לסוג התוכן או בהירות הסצנה [04:13]. חשוב לציין: סמסונג הדגישה כי תכונה זו אינה כופה "אפקט אופרת סבון" (SOE), ולצופים עדיין תהיה אפשרות לבטל אותה ולצפות בתנועה הקולנועית המקורית (24p).

נקודות נוספות:

שותפים: Amazon Prime Video הוכרזה כשותפה מרכזית בהשקת הפורמט החדש .

בלבול בשם: הסרטון מציין שהשם HDR10+ Advanced מבלבל, מכיוון שכבר קיים מצב באותו שם בתפריטי גיימינג בטלוויזיות סמסונג, המשמש למטרה אחרת (הגברת בהירות וצבע על חשבון דיוק). הפורמט החדש הוא סטנדרט שונה לחלוטין.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78772
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #2 

גם hdr10+ מהלב כי היה פיצ׳ר בשם זהה.

נראה שהעתיקו אחד לאחד את הפיצ׳רים של DV2

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

להגיד לך את הדעתי, כל החפירות AI בפוסטים שלך התחילו לעייף קצת.
מציע שתציג תקצירים יותר מתומצתים ו\או בכלל בלי אם לא בא לך לכתוב פוסט נורמלי לבד.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1492
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #4 

05/11/2025 0:09  
TheCoolest כתב:
מציע שתציג תקצירים יותר מתומצתים ו\או בכלל בלי אם לא בא לך לכתוב פוסט נורמלי לבד.
...
לכתוב פוסט נורמלי, לבד, לא מחוזק בבינה??
מה אנחנו ב 2023 :D

גילוי נאות: מכור קשה לבינה. כבר לא מסוגל לכתוב כלום בלי להעביר דרך הבינה קודם

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7437
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #5 

05/11/2025 10:44  
ambar כתב:

...
עצוב מאוד...
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

05/11/2025 0:09  
TheCoolest כתב:
...
סבבה. זו דעתך. אני מעריך את הפידבק, אבל חשוב לי להבהיר את נקודת המבט שלי.

בעבר, כשפרסמתי רק לינקים לסרטונים, הגיעו תלונות על חוסר הקשר. עכשיו, כשאני משקיע ומוסיף סיכומים כדי לתת ערך מוסף (במיוחד לסרטונים ארוכים), מגיעות תלונות על הסיכומים. האמת היא שאי אפשר לרצות את כולם, וזו גם לא המטרה שלי.

אני לא כתב באתר, אני בסך הכול חולק תוכן על חשבון הזמן הפנוי שלי. המטרה של הסיכומים היא לתת לאנשים סקירה מהירה כדי שיוכלו להחליט אם שווה להם להשקיע 20+ דקות בצפייה.

שימוש ב AI הוא פשוט הדרך היעילה והמהירה ביותר עבורי לספק את ההקשר הזה. האלטרנטיבה היא לא פוסט "נורמלי" שאכתוב לבד (כי אין לי זמן לזה), אלא חזרה לפרסום לינקים ריקים בלבד. אני מעדיף את האפשרות שנותנת יותר ערך.

כולם מוזמנים להמשיך לגלול אם הפוסט לא מעניין אותם, ומי שרוצה להעלות כתבות או ניתוחים מקוריים משלו – מוזמן בשמחה. אין התנגשות בין הדברים.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

05/11/2025 10:44  
ambar כתב:

...
מי שלא מבין שזה העתיד ישאר מאחור, אני רואה את זה טוב מאוד במקום העבודה הנוכחי שלי. מי שיודע לנצל את הכלים הללו נכון (כל כלי למטרה הנכונה, הבנה של מתי להשתמש בו ואיך, ההבנה שצריך לבדוק את הכלים הללו כשזה חשוב ועוד) מצליח להשיג הרבה יותר ומתייעל הרבה יותר. מי שלא נשאר מאחור.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

אל תבין אותי לא נכון, כולנו (רובנו?) משתמשים ב-AI.
אני פשוט חושב שפוסטים ארוכים עם פירוט כזה, שלפעמים בכלל לא קשור למה שפורסם בכתבה או סרטון לא בהכרח תורמים הרבה.
אתה תמיד יכול לבקש מה-AI לתמצת את הפוסט למספר משפטים בפסקה אחת במקום מספר פסקאות.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1492
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #9 

05/11/2025 11:12  
Huber כתב:
מי שלא מבין שזה העתיד ישאר מאחור, אני רואה את זה טוב מאוד במקום העבודה הנוכחי שלי. מי שיודע לנצל את הכלים הללו נכון (כל כלי למטרה הנכונה, הבנה של מתי להשתמש בו ואיך, ההבנה שצריך לבדוק את הכלים הללו כשזה חשוב ועוד) מצליח להשיג הרבה יותר ומתייעל הרבה יותר. מי שלא נשאר מאחור.
...
אתה משכנע את המשוכנעים...אני לא זז בלי הבינה.
חוסך לי ים זמן, משפר את המסרים והתכנים שאני מייצר, מתייעץ איתו, בונה איתו, עובד איתו...
הבעיה שבאמת מפתחים תלות בזה, כמו שהיום עם וויז ו GPS מי טורח בכלל ללמוד כבישים או חלילה לפתוח מפה ולהבין איך לנווט...מפנים סקיל במוח לטובת סקיל אחר

עוד דוגמא טובה מהעבודה, משתשמים בשפת KQL עם בסיסי נתונים. למדתי כמה פקודות בסיסיות וכל דבר שאני צריך פשוט מבקש מהבינה. לא טורח אפילו ללמוד מעבר לבייסיק. טוב/לא טוב? ימים יגידו...

IsportaR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #10 

05/11/2025 11:10  
Huber כתב:
אני לא כתב באתר, אני בסך הכול חולק תוכן על חשבון הזמן הפנוי שלי. המטרה של הסיכומים היא לתת לאנשים סקירה מהירה כדי שיוכלו להחליט אם שווה להם להשקיע 20+ דקות בצפייה.
...
תחזור לדילים, שם היה יותר טעם להודעות שלך.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

IsportaR - ברוך הבא לדיון, זו התגובה שלי אליך:
Screenshot 2025-11-05 162438.jpg

עופרפולק