לקוח אחד לא מרוצה יעשה יותר רעש ממאה לקוחות מרוצים שכולם בשקט
ככל שהציוד יותר נפוץ כך יהיו מספר אבסולוטי יותר גבוה של תלונות, למרות שייתכן שבאחוזים המספר נמוך
מסיבות אלו יכולה להיות הטיה של הרושם. עדיין, מעניין לשים לב האם יש ריכוז גבוה של תלונות על נושא מסויים שזה יכול להעיד על בעיה. לדירוגים באתרים גדולים כמו אמאזון יש משמעות (בהנחה שלא משחקים עם התגובות) כי מגיבים גם משתמשים מרוצים, וגם אלו שלא, ולכן התמונה יותר מאוזנת (ועדיין למי שלא מרוצה יש יותר מוטיבציה לשתף את הרושם שלו)
...
אני מסכים איתך, שדווקא אלו שלא מרוצים עושים "רעש".
ברוב האשכולות היו יש עוד אנשים שמסכימים עם פותח האשכול ועוזבים את החברה לטובת חברה אחרת.
עכשיו, לא שאני חלילה בא להוריד מישהו, אני מנסה להבין איפה הבעיה.
אם זה מוצר תקול שהרבה קנו ומאז הוציאו מוצר טוב יותר אז זו לא בעיה.
אם זה תמיכה גרועה או שירות לקוחות גרוע, אני לא יודע עד כמה זה משליך עלינו פה בארץ, יכול להיות שכן ויכול להיות שלא.
אם זה תוכנה, אז זה כן משפיע נורא על המוצר.
מציע להסתכל כמה אנשים מרוצים בפייסבוק של unifi.
אני אומנם רק כמה חודשים עם המוצרים שלהם, אבל הui נוח בטירוף, והכל פשוט עובד בלי מאמץ. הם גם כל הזמן מוציאים מוצרים בהתאם לדרישות של הקהילה וזה ממש כיף לראות איך פתאום מוצר שאמרת למה לעזאזל אין להם אותו, צץ תוך כמה חודשים.
השירשור הראשון ב-reddit הוא מלפני שנתיים, כשרק הוציאו את ה-U7 Pro, והיו לא מעט צרות איתו עם IoT. הבעיות האלה נפתרו כבר מזמן.
על TP Link לא הייתי הולך, יש סיבה שבארה״ב אסרו על המכירה שלהם. אם אתה מחפש אלטרנטיבה, אז יש את HP Aruba, אבל הם באמת יצרו הפרדה בין SMB ל-Enterprise, ואני לא יודע אם אפשר לחבר את המקבילה של E7 למערכת מבוססת instant-on. בכל מקרה, לא ניסיתי אותם.
dr0r כתב:
השירשור הראשון ב-reddit הוא מלפני שנתיים, כשרק הוציאו את ה-U7 Pro, והיו לא מעט צרות איתו עם IoT. הבעיות האלה נפתרו כבר מזמן.
על TP Link לא הייתי הולך, יש סיבה שבארה״ב אסרו על המכירה שלהם. אם אתה מחפש אלטרנטיבה, אז יש את HP Aruba, אבל הם באמת יצרו הפרדה בין SMB ל-Enterprise, ואני לא יודע אם אפשר לחבר את המקבילה של E7 למערכת מבוססת instant-on. בכל מקרה, לא ניסיתי אותם.
...
תודה על התגובה,
לא בא להתווכח, וגם יכול להיות שיש עוד תרדים בנושא הזה, לא חיפשתי.
אני גם לא אלך על TP Link.
היום יש לי Aruba אבל אין להם eco system שלם כמו Unifi, לפחות לא מה שאני מכיר, אין להם ראוטרים.
אין יותר מידי תקלות, לא משהו לפחות שאני חוויתי.
לדוגמא עכשיו בתקלה שהייתה עם AWS לא יכולתי להתחבר לניהול שלו, אין אופציה של ניהול "מקומי", רק בענן.
ChaoscripT - ארובה זו חברה בבעלות HP. הם מכוונים לשוק העסקי. שם יש להם אקוסיסטם מאוד מפותח, החל מסוויטצים וכלה בסטורג ושרתים. זה ההצהרה שלך אולי נכונה לשוק הביתי (לא בדקתי האמת) אבל בשוק העסקי היא לא נכונה.
Huber כתב:
ChaoscripT - ארובה זו חברה בבעלות HP. הם מכוונים לשוק העסקי. שם יש להם אקוסיסטם מאוד מפותח, החל מסוויטצים וכלה בסטורג ושרתים. זה ההצהרה שלך אולי נכונה לשוק הביתי (לא בדקתי האמת) אבל בשוק העסקי היא לא נכונה.
...
בוודאי שאני מכיר,
בשוק הביתי/SMB יש את סדרת Instant On ששם יש סוויצים וAPs, בנוסף יש להם עוד סדרה HPE Aruba Instant IAP (נורא מבלבל) שמיועדת יותר לרשתות ארגוניות/בינוניות/גדולות ששם אני מניח יש יותר ציוד.
Huber כתב:
אז מה הכוונה "היום יש לי Aruba אבל אין להם eco system שלם כמו Unifi"?
ד"א - היה לי מערכת WIFI של Unifi בארגון הקודם, עשתה רק צרות. החלפנו לארובה והיה שקט תעשייתי שנים.
...
התכוונתי שיש לי היום Aruba AP22 שזה מחלק מסדרת ה- Instant On (הביתית יותר), ושם אין יותר מידי מוצרים.
כאשר קניתי הבחירה הייתה בAP שלא מצריך controller ויש לו built in בשביל לשלוט עליו.
יש ל-Aruba Instant On גם gateways, אבל בהחלט אי אפשר להשוות את הפורטפוליו שלהם ל-Unifi. מהבחינה הזו, החברה היחידה שאני מכיר עם פורטפוליו די מקביל (ב-networking) הם TP Link Omada, רק שזה בא עם לתת את המפתחות לממשלת סין. הייתי שמח אם היו עוד אלטרנטיבות. Asus רק מתחילים להיכנס לשוק הזה, באופן מאוד מצומצם.
בכל הקשור ל-Enterprise, המצב הפוך, Aruba לא רואים את Ubiquiti ממטר. רק כדוגמא, בסדרת ה-E7 החדשה, Ubiquiti הוסיפו בפעם הראשונה פורט נוסף ל-AP, ליתירות. אבל אפילו ב-E7 Audience שעולה $2000 הפורט השני הוא של 1Gbps (אבל העיקר שיש מסך קטן על ה-AP). אצל Aruba בכל הדגמים הרציניים (630/730 ומעלה) יש תמיד 2 פורטים זהים. זה ממש לא רלוונטי לבית או לעסק קטן, אבל ב-Enterprise היכולת להוריד switch בלי להשפיע על העובדים מתבקשת.
dr0r כתב:
יש ל-Aruba Instant On גם gateways, אבל בהחלט אי אפשר להשוות את הפורטפוליו שלהם ל-Unifi. מהבחינה הזו, החברה היחידה שאני מכיר עם פורטפוליו די מקביל (ב-networking) הם TP Link Omada, רק שזה בא עם לתת את המפתחות לממשלת סין. הייתי שמח אם היו עוד אלטרנטיבות. Asus רק מתחילים להיכנס לשוק הזה, באופן מאוד מצומצם.
בכל הקשור ל-Enterprise, המצב הפוך, Aruba לא רואים את Ubiquiti ממטר. רק כדוגמא, בסדרת ה-E7 החדשה, Ubiquiti הוסיפו בפעם הראשונה פורט נוסף ל-AP, ליתירות. אבל אפילו ב-E7 Audience שעולה $2000 הפורט השני הוא של 1Gbps (אבל העיקר שיש מסך קטן על ה-AP). אצל Aruba בכל הדגמים הרציניים (630/730 ומעלה) יש תמיד 2 פורטים זהים. זה ממש לא רלוונטי לבית או לעסק קטן, אבל ב-Enterprise היכולת להוריד switch בלי להשפיע על העובדים מתבקשת.
...
תודה על התגובה.
סתם שאלה מה לגבי Zyxel? NetGear? D-Link?
אכן ב- Enterprise ככל הנראה HPE Aruba שולטת בשוק.
אשמח לדעת,
האם ב- Unifi, אני יכול ליצור SSID אחד ל- IoT שמנותק מהלוקאל? שאין משם גישה ללוקאלי?
ושאלה נוספת, מה לגבי U7/U6 Lite לעומת ה- Pro/Enterprise?
ניתן להקים רשת כזו בקלות, מדובר למעשה ברשת אורחים וניתן להגדיר אותה בלחיצת כפתור כמעט בכל מותג, ללא צורך בידע טכני מיוחד.
לגבי השאלה השניה, יש כאן נטייה מוגזמת להמליץ על ציוד תקשורת ברמה של אנטרפרייז עבור שימושים ביתיים. ברור שזה כיף לקנות ציוד Overkill, אבל האמת היא שרוב המשתמשים הביתיים צריכים פחות או יותר את אותם הפתרונות. אם יש לך תקציב גבוה ורצון להשקיע, לך על זה, אבל לרוב האנשים, פתרונות פשוטים מהמדף יעשו את העבודה מעולה.
ChaoscripT כתב:
תודה על התגובה.
סתם שאלה מה לגבי Zyxel? NetGear? D-Link?
אכן ב- Enterprise ככל הנראה HPE Aruba שולטת בשוק.
אשמח לדעת,
האם ב- Unifi, אני יכול ליצור SSID אחד ל- IoT שמנותק מהלוקאל? שאין משם גישה ללוקאלי?
ושאלה נוספת, מה לגבי U7/U6 Lite לעומת ה- Pro/Enterprise?
...
יש לחברות האלה פתרונות לעסקים, ברמה מסויימת. אני לא יודע כמה הם טובים, ולא קראתי על אנשים ששוקלים לקנות אותם. יש שם כל מיני דברים משונים, כמו אפשרות יחידה לראוטר של Netgear (או 2 במקרה של D-Link), וגם צריך לשלם להם על מנוי ל-cloud.
ב-Unifi (כמו בכל מערכת מוכוונת עסקים) יש תמיכה מלאה ב-VLANs. כל רשת WiFi וכל פורט ברשת מוצמד ל-VLAN ספציפי, ואפשר לקבוע אם שאר ה-VLANs עוברים כ-tagged (פרוטוקול 802.11Q) או לא עוברים בכלל. בנוסף יש הגדרות "guest", למנוע גישה בין לקוחות באותה רשת WiFi ועוד. כחלק מתיקון הצרות שהיו להם עם IoT, הם גם הוסיפו checkbox ל-IoT, שבין היתר מסדר את כל הגדרות הרשת למה שמתאים לרכיבים האלה.
ה-Lite פחות מומלצים, כי המעבד שלהם הרבה יותר חלש. הם גם לא תומכים ב-6GHz. זו יכולה להיות אופציה לממ״ד.