כמה שאלות לגבי ציוד Unifi
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 919
- שם מלא: חביב
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
היי,
בעקבות האשכול של זיו,
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=399470
אשמח לשאול משהו לגבי Unifi.
אני יודע שלכל ecosystem/חברה יש את הציוד שלה, ובשביל "ההרמוניה" צריך שכל הציוד יהיה מאותה החברה, אם רוצים לצורך העניין לשלוט על כל הדברים ממקום אחד וכו'.
דרור המליץ בשרשור של זיו על המוצר UniFi Cloud Gateway Fiber,
1. האם המוצר הזה הוא הראוטר (עם חיבור PPPOE)? אליו בעצם מתחבר הכבל רשת מה- Nokia של סלקום?
2. האם המוצר הזה גם משמש "כמאגד" במידה ואחבר אליו AP לדוגמא? (מאגד הכוונה שאוכל לשלוט על כל הציוד במכשיר הזה או שאצטרך מכשיר נוסף)
(אני זוכר שהיה חייב לחבר Cloud כלשהו למוצרים של Unifi על מנת לשלוט על הכל)
3. האם הוא יכול להחזיק מהירויות גבוהות (מעל 1 גיגה)? כי אני יודע שלדוגמא ה- OPNsense משתמש רק במעבד אחד למרות שיש כמה מעבדים.
תודה רבה
בעקבות האשכול של זיו,
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=399470
אשמח לשאול משהו לגבי Unifi.
אני יודע שלכל ecosystem/חברה יש את הציוד שלה, ובשביל "ההרמוניה" צריך שכל הציוד יהיה מאותה החברה, אם רוצים לצורך העניין לשלוט על כל הדברים ממקום אחד וכו'.
דרור המליץ בשרשור של זיו על המוצר UniFi Cloud Gateway Fiber,
1. האם המוצר הזה הוא הראוטר (עם חיבור PPPOE)? אליו בעצם מתחבר הכבל רשת מה- Nokia של סלקום?
2. האם המוצר הזה גם משמש "כמאגד" במידה ואחבר אליו AP לדוגמא? (מאגד הכוונה שאוכל לשלוט על כל הציוד במכשיר הזה או שאצטרך מכשיר נוסף)
(אני זוכר שהיה חייב לחבר Cloud כלשהו למוצרים של Unifi על מנת לשלוט על הכל)
3. האם הוא יכול להחזיק מהירויות גבוהות (מעל 1 גיגה)? כי אני יודע שלדוגמא ה- OPNsense משתמש רק במעבד אחד למרות שיש כמה מעבדים.
תודה רבה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
1. כן, ה-UCG-Fiber הוא אכן ראוטר.
2. אפשר, יש לו סוויץ 5 פורטים מובנה (כמו להרבה ראוטרים אחרים). הוא גם מתפקד כבקר ואפשר לשלוט ממנו על כל ציוד ה-UNIFI שלך. אפשר גם להריץ שירות UNIFI על דוקר על מחשב או PI וכו'. זה מה שאני עושה כרגע (יש לי רק AP של UNIFI)
3. כן, בקלות.
2. אפשר, יש לו סוויץ 5 פורטים מובנה (כמו להרבה ראוטרים אחרים). הוא גם מתפקד כבקר ואפשר לשלוט ממנו על כל ציוד ה-UNIFI שלך. אפשר גם להריץ שירות UNIFI על דוקר על מחשב או PI וכו'. זה מה שאני עושה כרגע (יש לי רק AP של UNIFI)
3. כן, בקלות.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אם אתה רוצה משהו שהוא plug & play, פשוט להגדרה ולא דורש הרבה התעסקות, אז הייתי אומר "לא הרבה".
אם אתה כן רוצה להתעסק, לקבל גישה למידע מפורט על התעבורה, שליטה על הגדרות מתקדמות וכו' אז זה אחלה ציוד עם ממשק נוח ואינטגרציה טובה מאד.
אם אתה כן רוצה להתעסק, לקבל גישה למידע מפורט על התעבורה, שליטה על הגדרות מתקדמות וכו' אז זה אחלה ציוד עם ממשק נוח ואינטגרציה טובה מאד.
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה רבה על התגובה,19/10/2025 16:28TheCoolest כתב: 1. כן, ה-UCG-Fiber הוא אכן ראוטר.
3. כן, בקלות....
ציינת שאתה מריץ דוקר, באיזה ראוטר אתה משתמש?
מה מחירו בארץ, אתה אולי יודע להגיד לי?
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1449
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
דוגמא הממחישה עד כמה ה- Eco-system של Unify הוא אפקטיבי:
נניח שרוצים ליצור Guest Network לנקודת גישה של Ubiquity, לא דבר יוצא דופן - על מנת לבודד אורחים ונקודות קצה חשודות מהרשת הראשית.
במידה ומשתמשים ב- Gateway ונקודת גישה של Unify (ומערכת ניהול), זה ממש קל, ולא צריך להבין איך זה עובד. לעומת זאת אותה פעולה כאשר קיים Gateway אחר שאיננו Unify וזה הופך להיות מסובך (יחסית) הרבה יותר. צריך להגדיר VLAN, וחוקי Firewall, ולמעשה צריך להבין כיצד זה עובד על מנת להגדיר את התצורה הזו נכון.
באופן הזה מערכת הניהול של Unify עושה עבודה יפה בלבודד את מה שרוצים להשיג - מהאופן שבו זה עובד, לטעמי מאד יפה, ומאוד נגיש למי שלא רוצה להתעסק בפרטים האלו. Ubiquity הצליחו ליצור פשרה טובה מאד בין קלות שימוש ונגישות, לבין חוזק ופונקציונליות (משום שאם משהו מאד קל לשימוש הוא מן הסתם מוגבל מאד), ובכך החוזק העיקרי שלהם. בנוסף הביצועים של ה- UCG Fiber הם טובים מאד.
נניח שרוצים ליצור Guest Network לנקודת גישה של Ubiquity, לא דבר יוצא דופן - על מנת לבודד אורחים ונקודות קצה חשודות מהרשת הראשית.
במידה ומשתמשים ב- Gateway ונקודת גישה של Unify (ומערכת ניהול), זה ממש קל, ולא צריך להבין איך זה עובד. לעומת זאת אותה פעולה כאשר קיים Gateway אחר שאיננו Unify וזה הופך להיות מסובך (יחסית) הרבה יותר. צריך להגדיר VLAN, וחוקי Firewall, ולמעשה צריך להבין כיצד זה עובד על מנת להגדיר את התצורה הזו נכון.
באופן הזה מערכת הניהול של Unify עושה עבודה יפה בלבודד את מה שרוצים להשיג - מהאופן שבו זה עובד, לטעמי מאד יפה, ומאוד נגיש למי שלא רוצה להתעסק בפרטים האלו. Ubiquity הצליחו ליצור פשרה טובה מאד בין קלות שימוש ונגישות, לבין חוזק ופונקציונליות (משום שאם משהו מאד קל לשימוש הוא מן הסתם מוגבל מאד), ובכך החוזק העיקרי שלהם. בנוסף הביצועים של ה- UCG Fiber הם טובים מאד.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46323
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
במידה ומשתמשים בכל מערכת Mesh כמו של Asus, D-Link וכדומה, זה לחיצת כפתור.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
כרגע יש לי את ה-ER-X-SFP. הוא גם של Ubiquiti, אבל לא חלק ממערך ה-Unifi שלהם.20/10/2025 9:27ChaoscripT כתב: תודה רבה על התגובה,
ציינת שאתה מריץ דוקר, באיזה ראוטר אתה משתמש?
מה מחירו בארץ, אתה אולי יודע להגיד לי?...
את הדוקר של בקר ה-Unifi אני מריץ על לוח פיתוח מבוסס ARM שמריץ לינוקס (CoreELEC)
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

אני רואה שהמחיר של UCG-Max הוא 1220 ש"ח, אבל לא תומך PoE ולכן אצטרך לקנות סוויץ נוסף.
המחיר של UCG-Fiber הוא 1532 ש"ח ותומך PoE (פורט אחד).
אישית אני צריך AP אחד (כרגע) אז זה יחסוך לי את הסוויץ.
אשמח להמלצה ל- AP של Unifi, אין צורך ב- Wifi7 אלא אם המחיר ממש זהה.
המחיר של UCG-Fiber הוא 1532 ש"ח ותומך PoE (פורט אחד).
אישית אני צריך AP אחד (כרגע) אז זה יחסוך לי את הסוויץ.
אשמח להמלצה ל- AP של Unifi, אין צורך ב- Wifi7 אלא אם המחיר ממש זהה.
- DanielGR
- גורו רשתות

לא סותר. מי שרוצה להשתמש בנקודת גישה של Ubiquity, ו-Gateway שאיננו ב-Eco-system יגלה שאין אפשרות להרים Guest network בצורה פשוטה.20/10/2025 10:01ziv_r כתב: במידה ומשתמשים בכל מערכת Mesh כמו של Asus, D-Link וכדומה, זה לחיצת כפתור....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46323
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
ברור, אבל פותח השרשור מדבר על התקנת מערכת Mesh, שם ההגדרה של רשת אורחים היא לחיצה על כפתור.
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

לא אני שאלתי על Mesh, מישהו אחר.20/10/2025 12:54ziv_r כתב: ברור, אבל פותח השרשור מדבר על התקנת מערכת Mesh, שם ההגדרה של רשת אורחים היא לחיצה על כפתור....
שאלה נוספת,
האם השליטה על הציוד חייבת להתבצע בענן? או שאפשר גם מקומי?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
השליטה יכולה להיות מקומית. בקר ה-UNIFI שאני מריץ הוא offline.
למרות שאגיד שאני לא בדקתי ספיציפית איך זה עובד עם ה-UCG-FIBER כבקר.
למרות שאגיד שאני לא בדקתי ספיציפית איך זה עובד עם ה-UCG-FIBER כבקר.
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

20/10/2025 13:40TheCoolest כתב: השליטה יכולה להיות מקומית. בקר ה-UNIFI שאני מריץ הוא offline.
למרות שאגיד שאני לא בדקתי ספיציפית איך זה עובד עם ה-UCG-FIBER כבקר....
מעולה, זה חשוב....
(לא שכל היום צריך לנהל את זה)
אבל עכשיו לדוגמא אני משתמש עם Aruba AP22 ובגלל התקלה של AWS אני לא יכול לנהל את ה- AP שלי.
בחיבור ישירות ל- AP אין יותר מידי שליטה/אופציות.
אשמח להמלצה על איזה אקסס פוינט של Unifi ללכת.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
אין שום בעיה לנהל מקומית, וגם ממש לא חייבים לחבר את הבקר לענן של Unifi.
מבחינת AP, הכי מומלצים הם ה-E7, או ה- U6 Enterprise אם אתה רוצה לוותר על Wifi 7. כמובן, שרמת המחיר היא אחרת מאשר ה-U7 Pro וה-U6 Pro על שלל הדגמים שלהם. ה-U7 Pro XG עולה כמעט אותו מחיר כמו ה-U7 Pro (וה-U7 Pro XGS כמו ה-U7 Pro Max), אז אם כבר, שווה להוסיף חיבור 10Gbps.
מבחינת AP, הכי מומלצים הם ה-E7, או ה- U6 Enterprise אם אתה רוצה לוותר על Wifi 7. כמובן, שרמת המחיר היא אחרת מאשר ה-U7 Pro וה-U6 Pro על שלל הדגמים שלהם. ה-U7 Pro XG עולה כמעט אותו מחיר כמו ה-U7 Pro (וה-U7 Pro XGS כמו ה-U7 Pro Max), אז אם כבר, שווה להוסיף חיבור 10Gbps.
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה רבה דרור על התגובה.
שאלה כללית,
אני רואה הרבה פוסטים בפורומים השונים שאנשים נוטשים את Unifi ועוברים ל Eco system אחר.
יכול להיות שזה בגלל שרכשו ציוד של Unifi שלא מתאים/לא מתפקד כמו שצריך, כמו שדרור רשם באשכול של זיו, או שחוו משהו מהשירות לקוחות.
נתקלתם בזה?
שאלה כללית,
אני רואה הרבה פוסטים בפורומים השונים שאנשים נוטשים את Unifi ועוברים ל Eco system אחר.
יכול להיות שזה בגלל שרכשו ציוד של Unifi שלא מתאים/לא מתפקד כמו שצריך, כמו שדרור רשם באשכול של זיו, או שחוו משהו מהשירות לקוחות.
נתקלתם בזה?
איפה נתקלת בזה? לאיזה אקוסיסטם אחר?21/10/2025 9:29ChaoscripT כתב: תודה רבה דרור על התגובה.
שאלה כללית,
נתקלתם בזה?...
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

לדוגמא פה,...
https://www.reddit.com/r/HomeNetworking ... ith_unifi/
שים לב שרשמו על התמיכה (אומנם זה לא אצלנו אבל עדיין)
וגם ציינו את TP Link Omada
https://www.reddit.com/r/HomeNetworking ... that_good/
יש שם תגובה של מישהו שאמר שאם הוא יתחיל הכל מהתחלה, הוא לא ילך על ubiquiti, מסביר שם על הבעיות
ויש עוד הרבה כאלו ..
- DanielGR
- גורו רשתות

נקודות שצריך לשקול:
לקוח אחד לא מרוצה יעשה יותר רעש ממאה לקוחות מרוצים שכולם בשקט
ככל שהציוד יותר נפוץ כך יהיו מספר אבסולוטי יותר גבוה של תלונות, למרות שייתכן שבאחוזים המספר נמוך
מסיבות אלו יכולה להיות הטיה של הרושם. עדיין, מעניין לשים לב האם יש ריכוז גבוה של תלונות על נושא מסויים שזה יכול להעיד על בעיה. לדירוגים באתרים גדולים כמו אמאזון יש משמעות (בהנחה שלא משחקים עם התגובות) כי מגיבים גם משתמשים מרוצים, וגם אלו שלא, ולכן התמונה יותר מאוזנת (ועדיין למי שלא מרוצה יש יותר מוטיבציה לשתף את הרושם שלו)
לקוח אחד לא מרוצה יעשה יותר רעש ממאה לקוחות מרוצים שכולם בשקט
ככל שהציוד יותר נפוץ כך יהיו מספר אבסולוטי יותר גבוה של תלונות, למרות שייתכן שבאחוזים המספר נמוך
מסיבות אלו יכולה להיות הטיה של הרושם. עדיין, מעניין לשים לב האם יש ריכוז גבוה של תלונות על נושא מסויים שזה יכול להעיד על בעיה. לדירוגים באתרים גדולים כמו אמאזון יש משמעות (בהנחה שלא משחקים עם התגובות) כי מגיבים גם משתמשים מרוצים, וגם אלו שלא, ולכן התמונה יותר מאוזנת (ועדיין למי שלא מרוצה יש יותר מוטיבציה לשתף את הרושם שלו)