האם דגמים משנים קודמות מקבלים עדכון?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2795
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #21 

19/10/2025 22:18  
Akila כתב:
אין הרבה תכנים ברשת
...
https://nexus.miraheze.org/wiki/List_of ... X_Enhanced
19/10/2025 22:18  
Akila כתב:
מה שיש בדיסני+, אף סטרימר היום (ו/או נגן) לא תומך בזה.
...
https://support-shield.nvidia.com/andro ... tes/9.1.1/

אני אוהב את ההחלטיות שלך :-)

Akila
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 289
שם מלא: Joel Strikovsky
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #22 

20/10/2025 7:24  
lasik כתב:
https://support-shield.nvidia.com/andro ... tes/9.1.1/

אני אוהב את ההחלטיות שלך :-)
...
יש להחלטיות שלי סיבה...אני בדקתי בפועל על כל השלושה...
מה אכפת לי מה רשום, בפועל זה לא נתמך.
אולי באפליקציה של דיסני+ זה יעבוד (רק בחו"ל, לא בארץ. בדיסני+ בארץ אין IMAX בסאונד רק בתמונה),
אבל השילד והאחרים לא מנגנים קבצים (קודי, סטרמיו, וכו.) של IMAX Enhanced (DTS:X Profile 2).

כנראה שלא באמת ניסת לנגן קובץ עם IMAX DTS:X Profile 2
קח , נסה בעצמך, בהצלחה...

DTS-UHD DTSX P2 Sample
https://www.mediafire.com/file/8u9w6llc ... e.mp4/file
https://www.mediafire.com/file/xmyboun5 ... E.mkv/file
-
-
...
לגבי רשימת הסרטים, זה מעט מאד! ורובם סרטים ישנים (תסתכל במה ששלחת).
מ 2020 עד 2025 יש רק "46" כותרים (ע"פ הלינק ששלחת) חלקם הם IMAX DTS:X P2 (מה שלא נתמך גם ככה בשום סטרימר),
אחרים רק בקולנוע כ IMAX אבל לא בשיחרורים הביתיים וחלקם רק IMAX בתמונה..
ומתוכם (46) רק "12" כותרים שוחררו עם DTS:X IMAX Enhanced Profile 1 (DTS XLL X IMAX) (נתמך בשלושת הסטרימרים).
"46" כותרים (או 12 כותרים שאפשר לנגן בפועל שיש להם איימקס בסאונד), סליחה עם כל הכבוד,
זה כלום לעומת כל ה BluRay ששוחררו בין השנים הללו.
כ-6500~ כותרים שוחררו ב Bluray בין השנים 2020-2025 (שרובם באים עם DTS-HD או Dolby TrueHD/Atmos),
וכ-850~ מתוכם הם ב-4K.

בשביל 12 כותרים בין 2020 ל 2025 (או קצת יותר, אם בעתיד יהיה סטרימר או נגן שיתמוך ב IMAX DTS:X P2),
לא הייתי מכניס את זה בכלל לסל השיקולים שלי לבחירת סאונד-בר..

אני מבין מאיפה הטעות שלך (של כולם, לא רק שלך) שיש את התחושה שיש הרבה IMAX זמין להורדה.
זה מאד מבלבל כל קבוצות ההפצה האלו עם שמות הקבצים שלהם, אבל אתה צריך להבין משהו:
רוב רובם של התכנים ברשת שאתה רואה שיש בהם את הכיתוב IMAX,
הכוונה, או שזה בא מהמקור של IMAX אבל עבר המרה להתאים למסכים של המשתמש הביתי,
או שזה באמת IMAX, אבל בתמונה (aspect ratio 1.90:1). לפעמים כל הסרט, אבל לרוב קטעים מסוימים בתוך הסרט.
מעט מאד תכנים שתמצא ברשת הם עם IMAX Enhanced בסאונד.
18 כותרים בפועל של IMAX Enhanced בסאונד קיימים שאפשר לנגן בסרטרימרים היום.
גם קבצים ברשת שרשום עליהם IMAX Enhanced (אם המקור מדיסני+ כמובן), בפועל שאתה מוריד אותם (או מנגן אותם),
הם Dolby Atmos, אבל בתמונה הם IMAX Enhanced (שוב, לפעמים כל הסרט, אבל לרוב קטעים מסוימים בתוך הסרט).
וזה מובן, כי לא ניתן היום לנגן את אותם קבצים בסאונד של DTS:X Profile 2 בסטרימרים, לפחות לא מחוץ לאפליקציית דיסני+.
בודדים מאד תמצא ברשת IMAX Enhanced של דיסני+, שזה גם IMAX Enhanced בסאונד (חיפשתי בנרות עד שמצאתי אחד).

-
blu-ray.com

Advanced Search: BluRay releases between 2020 to 2026
-
-
Advanced Search: BluRay releases with IMAX Enhanced (all times)
-
נערך לאחרונה על ידי Akila ב 23/10/2025 0:39, נערך 8 פעמים בסך הכל.
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
רשימת הציוד: Denon X3800H | (A1 Evo AcoustiX) | Speakers layout: 7.1.4 | TCL 75C935 | 4K Video: Nvidia Shield 2019 Pro & Homatics R 4K Plus | Android TV | Ugoos AM6B+ | CoreELEC NG (avdvplus R9)

mc80 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #23 

לפי השיח שהתפתח פה, נראה שאין סיבה אמיתית למקרן קול אז- הוא לכאורה רמקול רק. מגביר תעוצמה של המגיש בחדשות או את הסרט. כי אם המקרן תומך במאה פיצ'רים של סאונד אבל בפועל אין בנמצא כאלה או שהם עוברים עיבוד לטיוי ולא מושמעים מקורית כמו שהתכוון ה"מלחין", אז למה צריך מקרן תכלס? למוסיקה מיוטיוב? (חצי צוחק לצערי) אבל העליתם מחשבה הגיונית תכלס. זה לא שיש לי איזה סלון ענק גם. אז למה אני צריך מקרן כבר? ואם כן אז למה מתקדם אם לא אקבל את התכונות השוות שהוא משווק עליהן??

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5148
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 697 פעמים

שליחה #24 

כנס למוצר משנת 2024 דומה למה שאתה רוצה חושב לרכוש ותסתכל איזה עדכונים הוא קיבל בשנה וחצי האחרונים...

שרשור מוזר...
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

mc80 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #25 

הוא לא מוזר כלל. זה כמו שאתה קונה טיוי או טל'... אתה מקבל עדכוני מערכת למשך כמה שנים עליו. אפילו עכבר למחשב שלאחרונה התחיל טיפה לזגזג לי עם הלחצן היבואן שלח לי לינק לעדכן גרסה שלו. אז מוזר זה לא. המוצר לא השתנה. הוא קיבל עדכון. ושאלתי כי ראיתי בסרטון הסבר על אחד המקרנים שהוא קיבל עדכון מסויים לשנה זו. אז כנראה יש ויש.

mc80 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #26 

21/10/2025 15:22  
FastandFurious כתב:
כנס למוצר משנת 2024 דומה למה שאתה רוצה חושב לרכוש ותסתכל איזה עדכונים הוא קיבל בשנה וחצי האחרונים...

שרשור מוזר...
...
אתמול יצא לי לצפות בסרטון רנדומלי, וזה דיי סיכם לי את כל השרשור בין היתר, ומאוד ממליץ גם למומחים פה להציץ בו כהוגן- הוא לא יחדש הרבה בטייטלים שלו (לי אישית בחלקם כן)- אבל הוא מסביר מהמם קצר וקולע (ויזואלית בעיקר) את תורת בסיס הסאונדבר בהיבט של הדולבי בעיקר, ופתאום אפשר להבין מזה שרב האנשים ה"רגילים", כמוני למשל, לא ממש יודעים אם הם באמת צריכים, יכולים ויקבלו את המענה שהם מצפים ממנו מהמוצר הזה. זה תלוי מס' גורמים סופר בסיסיים אבל סופר קריטיים כדי להפיק את הסאונד הנכון, באיכות ובחלל הנכון.

ואגב, בדקה 10:48 הוא מדבר בדיוק על עדכוני תוכנה שטענת שלא קיימים ולא משפרים את התכונות והאיכות והבאגים אם יש.
תקשיבו.
באמת עשה לי מהפך מחשבתי כי אני באמת לא מבין אם המקרן יעשה לי פלאים או שזה הכל פייק שמוכרים לנו, אבל ללא חלל מתאים והיבטים טכנו' אחרים שלרובנו אין או מתעלמים מהם- לא אשמע בשיט את הסאונד המתואר.
הוא אגב גם מסביר מה כל חיבור נותן מבחינת פריימים, איכות סאונד וצפייה.
מאוד מחכים בקיצור ומעלה שאלות גם עבור מי שיש לו כבר סאונדבר ומבין עכשיו וכנראה שעובדים עליו...

https://www.youtube.com/watch?si=rYsgxi ... e=youtu.be

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5148
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 697 פעמים

שליחה #27 

22/10/2025 7:45  
mc80 כתב:
אתמול יצא לי לצפות בסרטון רנדומלי, וזה דיי סיכם לי את כל השרשור בין היתר, ומאוד ממליץ גם למומחים פה להציץ בו כהוגן- הוא לא יחדש הרבה בטייטלים שלו (לי אישית בחלקם כן)- אבל הוא מסביר מהמם קצר וקולע (ויזואלית בעיקר) את תורת בסיס הסאונדבר בהיבט של הדולבי בעיקר, ופתאום אפשר להבין מזה שרב האנשים ה"רגילים", כמוני למשל, לא ממש יודעים אם הם באמת צריכים, יכולים ויקבלו את המענה שהם מצפים ממנו מהמוצר הזה. זה תלוי מס' גורמים סופר בסיסיים אבל סופר קריטיים כדי להפיק את הסאונד הנכון, באיכות ובחלל הנכון.

ואגב, בדקה 10:48 הוא מדבר בדיוק על עדכוני תוכנה שטענת שלא קיימים ולא משפרים את התכונות והאיכות והבאגים אם יש.
תקשיבו.
באמת עשה לי מהפך מחשבתי כי אני באמת לא מבין אם המקרן יעשה לי פלאים או שזה הכל פייק שמוכרים לנו, אבל ללא חלל מתאים והיבטים טכנו' אחרים שלרובנו אין או מתעלמים מהם- לא אשמע בשיט את הסאונד המתואר.
מאוד מחכים בקיצור ומעלה שאלות גם עבור מי שיש לו כבר סאונדבר ומבין עכשיו וכנראה שעובדים עליו...

...
אני לא כתבתי מה שאתה טוען שכתבתי, אצוטט לך
מה כתבתי שיהיה לך יותר קל
ציטוט "כנס למוצר משנת 2024 דומה למה שאתה רוצה חושב לרכוש ותסתכל איזה עדכונים הוא קיבל בשנה וחצי האחרונים..."

ועכשיו לדבר הבא
סאונד בר נועד לשפר לך את הסאונד של המסך, הוא ישפר לך הרבה בייחס למסך, הסאונד בר מגיע עם כאילו סבוופר ולפעמים ניתן להןסיף סראונד אחורי, ויש מקרן קול שזה משהו אחר מורכב ממלא רמקולים קטנים שמקרינים צלילים לקירות צדדים ותקרת החדר ועלידי החזרים זה מגיע אליך ואתה יענו מקבל תחושת סראונד ואטמוס, אם תוך אטמוס, גם זה פשרה לקולנוע ביתי כאשר רוצים לשמור על מראה מסויים בסלון, או שהאשה סתם לא מסכימה אבל בכל זאת מותרים לה או שחושבים שבתקציב של סאונד בר ניתן לקבל מערכת שמע 5.1 או שמקרן קול יכול להחליף מערכת רב ערוצית

לא הסתכלתי בסרטון ששלחת
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7643
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #28 

22/10/2025 7:45  
mc80 כתב:

תקשיבו.

...
כבר שמעת מקרן קול אחד או יותר כדי להחליט על האיכות? רק ככה תדע.
שמעתי מקרן קול בסיסי של JBL לפני כמה שנים בסלון רגיל, ואין מה בכלל להשוות את זה לסאונד של טלויזיה.
זה נכון שלא מדובר בסט ק"ב סטנדרטי (שלא תמיד אפשרי), זאת אולי הפשרה אבל אני מודה שממש התרשמתי ממה שזה יכול לעשות בהתחשב במגבלות, ומאז המוצרים האלה רק השתפרו.

mc80 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #29 

22/10/2025 10:09  
FastandFurious כתב:
אני לא כתבתי מה שאתה טוען שכתבתי, אצוטט לך
מה כתבתי שיהיה לך יותר קל
ציטוט "כנס למוצר משנת 2024 דומה למה שאתה רוצה חושב לרכוש ותסתכל איזה עדכונים הוא קיבל בשנה וחצי האחרונים..."

ועכשיו לדבר הבא
סאונד בר נועד לשפר לך את הסאונד של המסך, הוא ישפר לך הרבה בייחס למסך, הסאונד בר מגיע עם כאילו סבוופר ולפעמים ניתן להןסיף סראונד אחורי, ויש מקרן קול שזה משהו אחר מורכב ממלא רמקולים קטנים שמקרינים צלילים לקירות צדדים ותקרת החדר ועלידי החזרים זה מגיע אליך ואתה יענו מקבל תחושת סראונד ואטמוס, אם תוך אטמוס, גם זה פשרה לקולנוע ביתי כאשר רוצים לשמור על מראה מסויים בסלון, או שהאשה סתם לא מסכימה אבל בכל זאת מותרים לה או שחושבים שבתקציב של סאונד בר ניתן לקבל מערכת שמע 5.1 או שמקרן קול יכול להחליף מערכת רב ערוצית

לא הסתכלתי בסרטון ששלחת
...
"שרשור מוזר" בהקשר לנושא נשמע כאילו לא הבנת למה בכלל שאלתי מה שאלתי. לא כולם נולדו עם סאונדבר בפה. מתנצל על כך. יש דברים שמעניינים אותי או תהיתי לגביהם אחרי שקראתי/שמעתי מתכנים מקצועיים כאלה ואחרים.

ברור לי שהסאונדבר יתעלה על סאונד הטיוי. פשוט אחרי שמבינים לעומק, במיוחד מהסרטון, כמה זה לא יפיק לי סאונד כפי שהמותגים מפרסמים תצמם, זה פתאום מאכזב. בעצמו אמר בסרטון שגם אם קנית מוצר בשווי 2000$ מישהו שקנה בחצי מחיר יקבל סאונד יותר טוב ממך אם רק יעבוד לפני הכללים הנדרשים שהוא מפרט. וזה לא פשוט או אפשרי תמיד לכל אחד לעמוד בהם גם אם קנה מוצר מהשורה הראשונה. לכן עלתה בי המחשבה למה לחפור בזה או לקנות מוצר יקר כשהוא לא מעניק לי באמת תתחושה שאני מצפה לה.

לא הקשבתי עדיין לסאונדברים. נכנסתי ל-2 חנויות לראות ולהרגיש. וברור שכמו שהמסך שאתה רואה הוא לא המסך שתראה בבית, גם הסאונד מהם בחנות יהיה שונה מכל הסיבות מזה שתקבל בבית. לכן גם קשה להתרשם באמת ממה שעל הנייר.
ברור לי שאני אשמע הבדלים בין המותגים (ואגב לא את כל מה שאתה רוצה יש בחנויות וזו בעיה) והסוגים- ולכן זה פחות "קריטי" לי לשמוע אותם (למרות שיש המלצה לכך), אבל אני מבין שזה שדרוג סאונד בגדול והטובים ביותר בהחלט יתנו את "האפקט" הקרוב ביותר למה שנדמה לי שאני מקבל כשבפועל נדיר שאקבל ולא אדע זאת לעולם כנראה באוזן לא מיומנת מספיק או שכל והגיון שלא קרא וצפה בסרטוני הסברים חופרים כמוני :-)

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7643
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #30 

22/10/2025 10:59  
mc80 כתב:
"שרשור מוזר" בהקשר לנושא נשמע כאילו לא הבנת למה בכלל שאלתי מה שאלתי. לא כולם נולדו עם סאונדבר בפה. מתנצל על כך. יש דברים שמעניינים אותי או תהיתי לגביהם אחרי שקראתי/שמעתי מתכנים מקצועיים כאלה ואחרים.

ברור לי שהסאונדבר יתעלה על סאונד הטיוי. פשוט אחרי שמבינים לעומק, במיוחד מהסרטון, כמה זה לא יפיק לי סאונד כפי שהמותגים מפרסמים תצמם, זה פתאום מאכזב. בעצמו אמר בסרטון שגם אם קנית מוצר בשווי 2000$ מישהו שקנה בחצי מחיר יקבל סאונד יותר טוב ממך אם רק יעבוד לפני הכללים הנדרשים שהוא מפרט. וזה לא פשוט או אפשרי תמיד לכל אחד לעמוד בהם גם אם קנה מוצר מהשורה הראשונה. לכן עלתה בי המחשבה למה לחפור בזה או לקנות מוצר יקר כשהוא לא מעניק לי באמת תתחושה שאני מצפה לה.

לא הקשבתי עדיין לסאונדברים. נכנסתי ל-2 חנויות לראות ולהרגיש. וברור שכמו שהמסך שאתה רואה הוא לא המסך שתראה בבית, גם הסאונד מהם בחנות יהיה שונה מכל הסיבות מזה שתקבל בבית. לכן גם קשה להתרשם באמת ממה שעל הנייר.
ברור לי שאני אשמע הבדלים בין המותגים (ואגב לא את כל מה שאתה רוצה יש בחנויות וזו בעיה) והסוגים- ולכן זה פחות "קריטי" לי לשמוע אותם (למרות שיש המלצה לכך), אבל אני מבין שזה שדרוג סאונד בגדול והטובים ביותר בהחלט יתנו את "האפקט" הקרוב ביותר למה שנדמה לי שאני מקבל כשבפועל נדיר שאקבל ולא אדע זאת לעולם כנראה באוזן לא מיומנת מספיק או שכל והגיון שלא קרא וצפה בסרטוני הסברים חופרים כמוני :-)
...
אם לא שמעת עדיין אז קצת קשה להתקדם עם זה מעבר לתיאוריות.

יש לך כמה אפשרויות לפי סדר האיכות שתקבל:

- להשאר עם סאונד של המסך.
- סאונדבר
- מערכת ק"ב

גם כל רמקול רגיל יישמע אחרת בכל מקום שתשמע אותו, ובכל זאת לא הרבה יקנו בלי שלפחות שמעו בחנות או חבר וכו', זה נותן מושג טוב.

mc80 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #31 

יכול להיות, אבל אין ככ את הדגמים השווים בדכ בחנויות (מוכרים כרגיל את הזבל ל"מביני עניין") ומה שיקר אז יקר וגם ככה לא אקנה ב-2500 שקל. אז אין לי מה לכתת רגליי עד שאמצא חנות שמכילה מספיק סאונדברים ש 1-2 מהם הם הכיוון שלי. לסלון הקטן והחמוד שלי אין מה לנסות אפילו קולנוע ביתי. וכן, יש אופציה של "לסבול" עד שאכנע (סהכ הטיוי לא כזו רעה יו נו), אז נראה איך יתפתח לי הג'וק שוב.
תודה לכולם על השרשור שהתפתח הרבה מעבר למצופה והנדרש :-)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”