חושב לקנות מסך OLED
אני חושב לקנות טלוויזית OLED של LG, כנראה את הB4 ב65 אינץ'.
יש לי כמה שאלות:
1. האם חדשות וכו' נראה טוב בOLED? אני משתמש בסטרימר של יס (סטינג טיוי).
2. האם תוכן באיכות נמוכה בכללי נראה טוב? או רק תוכן באיכות גבוהה? הבנתי שלפעמים תוכן באיכות נמוכה נראה מוזר בOLED.
3. שמעתי שיש את עניין את הSOAP OPERA EFFECT, עד כמה זה מפריע? האם ניתן לבטל את זה? האם התזוזה באמת נראית מלאכותית ולא טבעית? הבנתי שיש אנשים שבדיוק מהסיבה הזאת נמנעים מOLED.
4. הסלון שלי די בהיר במהלך היום. עם זאת, את רוב הצפייה אני עושה בערב או בלילה. האם לדעתכם OLED מתאים?
תודה.
יש לי כמה שאלות:
2. האם תוכן באיכות נמוכה בכללי נראה טוב? או רק תוכן באיכות גבוהה? הבנתי שלפעמים תוכן באיכות נמוכה נראה מוזר בOLED.
3. שמעתי שיש את עניין את הSOAP OPERA EFFECT, עד כמה זה מפריע? האם ניתן לבטל את זה? האם התזוזה באמת נראית מלאכותית ולא טבעית? הבנתי שיש אנשים שבדיוק מהסיבה הזאת נמנעים מOLED.
4. הסלון שלי די בהיר במהלך היום. עם זאת, את רוב הצפייה אני עושה בערב או בלילה. האם לדעתכם OLED מתאים?
תודה.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8253
- נתן תודות: 412 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
תשובות אחרי השאלות
18/10/2025 20:00YoavX444 כתב: אני חושב לקנות טלוויזית OLED של LG, כנראה את הB4 ב65 אינץ'.
יש לי כמה שאלות:
- נראה אחלה (גם על ה 65C9 הישנה שלי דרך האפליקציה, גם על ה 48C3 היחסית חדשה שלי דרך האפליקציה וגם על ה CX65 הישנה של אחותי שאצלה זה לא סטינג אלא YES+ דרך סטרימר). אם זה סטינג אז אין שום סיבה להשתמש בסטרימר של YES.
-רצוי לא להביא חומר באיכות גרועה. אבל אם יש כזה אז לפחות מנסיוני הוא ייראה טוב על OLED ביחס לטככנולדיות אחרות
- אין שום בעיה לשלוט ברמה שלו ואפילו לבטל אותו בכלל
- אם בהיר מאוד ברור שזה יהיה פחות טוב ביום מאשר טלוויזיית מינילד איכותית. תמיד אפשר במידת הצורך לשים וילונות. בסביבה חשוכה אין לטעמי על OLED
תודה....
1. אני מדי פעם גם משתמש באפליקציה, פשוט האפליקציה לפעמים נתקעת וכאשר עוברים בין ערוצים יש כמה שניות של טשטוש בתמונה. ועוד שאלה שקשורה - יש הבדל באיכות השידור בין יס פלוס לבין סטינג? אני הבנתי שזו אותה איכות פשוט ביס פלוס יש יותר תכנים....
3. וכשמבטלים את זה יש לזה "תופעות לוואי" או שזה פשוט עושה תנועה רגילה? פשוט הבנתי שיש אנשים שנמנעים מאולד בגלל זה, ולא הבנתי אם אפשר לבטל את זה בקלות דרך ההגדרות אז מה הבעיה בעצם?
4. יש לי תריסים אז אני יכול לשלוט על רמת האור... פשוט בדרך כלל בבקרים אנחנו לא אוהבים לסגור את התריסים ולהחשיך... אבל בכל מקרה את רוב הצפייה אנחנו עושים בערבים או בלילות... בבוקר זה רק קצת חדשות לא משהו רציני. מה שכן, יש לי מנורת עמוד שהיא די מול הטלוויזיה... לא לגמרי מול, קצת באלכסון. אנחנו אוהבים להדליק אותה בערב. האם זה צפוי לעשות בעיות?
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

לגבי האפליקציה, ככה היא עובדת, סביר שזה יהיה מהיר יותר בטלוויזיה החדשה שלך, פשוט נוח יותר. תמיד תוכל לבדוק ולהחליט.
לגבי איכות השידור של יס פלוס, לא חקרתי את זה והיות והאיכות של סטינג יותר ממספקת אותנו לא ראיתי סיבה לשלם יותר.
כן מפריע לי בסטרימר של אחותי מצב ה HDR שעובד קבוע. אני מעדיף תמונה טבעית.
לגבי אפקט אופרת הסבון והארטיפקטים וההגדרות מציע שתקרא את החלק הרלוונטי בביקורת המצויינת של עופר לאור:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=394161
אני יכול להגיד לך שלא מפריע לאף אחד שאני מכיר עם OLED. אם רוצה עיבוד תמונה עוד יותר טוב, אז אולי שווה לשקול C3 או C4
https://htmag.co.il/lg-oled-55c3.html
לגבי מנורה. אשתי גדלה ליד אצטדיון כדורגל
, כל האורות בסלון ובמטבח דולקים באופן קבוע ולא מפריע לה בכלל ואני מדבר על C9 ישנה שעבדה מסביב לשעון הרבה שנים. אני צופה בחושך מוחלט. מאמין שתסתדרו בלי בעיה. תמיד אפשר להזיז את המנורה או למצוא פתרונות אחרים אם בכלל מפריע.
לגבי איכות השידור של יס פלוס, לא חקרתי את זה והיות והאיכות של סטינג יותר ממספקת אותנו לא ראיתי סיבה לשלם יותר.
לגבי אפקט אופרת הסבון והארטיפקטים וההגדרות מציע שתקרא את החלק הרלוונטי בביקורת המצויינת של עופר לאור:
אני יכול להגיד לך שלא מפריע לאף אחד שאני מכיר עם OLED. אם רוצה עיבוד תמונה עוד יותר טוב, אז אולי שווה לשקול C3 או C4
לגבי מנורה. אשתי גדלה ליד אצטדיון כדורגל
, כל האורות בסלון ובמטבח דולקים באופן קבוע ולא מפריע לה בכלל ואני מדבר על C9 ישנה שעבדה מסביב לשעון הרבה שנים. אני צופה בחושך מוחלט. מאמין שתסתדרו בלי בעיה. תמיד אפשר להזיז את המנורה או למצוא פתרונות אחרים אם בכלל מפריע.בסטרימר מצב HDR עובד באופן טבעי? וזה גורם לתמונה להראות מלאכותית?18/10/2025 22:38integral כתב: לגבי האפליקציה, ככה היא עובדת, סביר שזה יהיה מהיר יותר בטלוויזיה החדשה שלך, פשוט נוח יותר. תמיד תוכל לבדוק ולהחליט.
לגבי מנורה. אשתי גדלה ליד אצטדיון כדורגל, כל האורות בסלון ובמטבח דולקים באופן קבוע ולא מפריע לה בכלל ואני מדבר על C9 ישנה שעבדה מסביב לשעון הרבה שנים. אני צופה בחושך מוחלט. מאמין שתסתדרו בלי בעיה. תמיד אפשר להזיז את המנורה או למצוא פתרונות אחרים אם בכלל מפריע.
...
אין דרך לבטל את זה?
זה קצת בעייתי כי אמא שלי אוהבת להשתמש בסטרימר… ואם לא רואים טוב דרך הסטרימר זה קצת בעיה…
האפליקציה אצלך עובדת טוב בלי בעיות? כי אצלי הרבה פעמים יש לה באגים ותקיעות… אפליקציות אחרות כמו יוטיוב עובדות חלק אבל הסטינג נתקעת לעיתים קרובות. זה מבאס כי אני יותר אוהב את איך שרואים דרך האפליקציה לעומת הסטרימר… אבל בסטרימר זה פשוט יציב יותר ופחות נתקע. אצלך האפליקציה עובדת חלק?
הבנתי מטכנאי של יס שהאפליקציה עובדת הכי טוב בטלוויזיות שיש להן מערכת הפעלה מובנית של Google/android tv כמו TCL או סוני.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

ה HDR ככה בסטרימר של יס + אצל אחותי. איזה סטרימר יש לך? איזו טלוויזיה יש לך?
האפליקציה אצלי עובדת בלי בעיות על שני ה OLED שלי כל עוד היא משודרגת וגם על ה LG QNED91 של הילד הגדול שלי בדירה שלו. עבדה גם על ה LG LED הישנה אצלנו, אבל בגלל ששם המעבד חלש מלכתחילה ודי ישן והכול זז לאט אז התקנתי מיבוקס והכול עובר דרכו.
יש גם קבוצת נסיינים פעילה של הסטינג WEB OS ואם יש בעיה מיד מדווחים שם וזה מטופל מהר.
האפליקציה אצלי עובדת בלי בעיות על שני ה OLED שלי כל עוד היא משודרגת וגם על ה LG QNED91 של הילד הגדול שלי בדירה שלו. עבדה גם על ה LG LED הישנה אצלנו, אבל בגלל ששם המעבד חלש מלכתחילה ודי ישן והכול זז לאט אז התקנתי מיבוקס והכול עובר דרכו.
יש גם קבוצת נסיינים פעילה של הסטינג WEB OS ואם יש בעיה מיד מדווחים שם וזה מטופל מהר.
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1491
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
מניח שאפשר להגדיר את ה HDR בסטרימר שיעבוד רק מתי שיש תוכן HDR. לא בדקתי.
בהתחלה חשבתי שזה חמוד,נותן "קיק" לתוכן אבל אחרי שנתיים בערך אצל ההורים שלי, המסך צרוב בצורה קיצונית. אין לוגו שלא נצרב על המסך שלא לדבר על המלבן התחתון לאורך רוב המסך מצפיה בערוץ 12. למזלי הם לא רגישים לעניין הזה
הייתי מכבה את התכונה הזאת כי זה ללא ספק מאיץ את השחיקה של המסך וחשש לצריבות
בהתחלה חשבתי שזה חמוד,נותן "קיק" לתוכן אבל אחרי שנתיים בערך אצל ההורים שלי, המסך צרוב בצורה קיצונית. אין לוגו שלא נצרב על המסך שלא לדבר על המלבן התחתון לאורך רוב המסך מצפיה בערוץ 12. למזלי הם לא רגישים לעניין הזה
הייתי מכבה את התכונה הזאת כי זה ללא ספק מאיץ את השחיקה של המסך וחשש לצריבות
היה אצלי CX55, הוחלף במינילד של TCL. לא היתה שום בעיה בתמונה של האולד, לא מבחינת בהירות ולא מבחינת איכות, גם לא יחסית למינילד הנוכחי. הרשימה יותר מכל טבעיות התמונה. מאידך האולד שלי התפגרה לפני גיל ארבע, אבל יש כאלו שהאולדים שלהם מגיעים לשיבה טובה, לפחות לפי חלק מהתגובות כאן, אז כנראה כל אחד ומזלו.
ידוע לך לגבי LG B4 אם היא מחזיקה הרבה או לא?19/10/2025 10:26רועי51 כתב: היה אצלי CX55, הוחלף במינילד של TCL. לא היתה שום בעיה בתמונה של האולד, לא מבחינת בהירות ולא מבחינת איכות, גם לא יחסית למינילד הנוכחי. הרשימה יותר מכל טבעיות התמונה. מאידך האולד שלי התפגרה לפני גיל ארבע, אבל יש כאלו שהאולדים שלהם מגיעים לשיבה טובה, לפחות לפי חלק מהתגובות כאן, אז כנראה כל אחד ומזלו....
ואם אתה צופה לא בHDR אז המסך לא נצרב?19/10/2025 10:01ambar כתב: מניח שאפשר להגדיר את ה HDR בסטרימר שיעבוד רק מתי שיש תוכן HDR. לא בדקתי.
הייתי מכבה את התכונה הזאת כי זה ללא ספק מאיץ את השחיקה של המסך וחשש לצריבות...
באפליקציה השידור הוא לא בHDR?
בכללי החשש לצריבה הוא גבוה? כי קיבלתי תשובות סותרות בנושא. חלק אומרים כן חלק בכלל לא. בשביל שעה-שעתיים של חדשות ביום וקצת סדרות ויוטיוב היית אומר שהסיכון לצריבה הוא גבוה?
יש לי גם סטרימר של יס פלוס. כרגע עם טלוויזיה של סמסונג Q70D שאני לא מרוצה ממנה ושוקל ברצינות להחליף. מתלבט בעיקר בין OLED של LG לבין סוני פשוטה יותר. אני יודע שהרוב יגידו "קח OLED בלי למצמץ" אבל אני חושש מכל עניין הצריבות והתנועה. סוני שמעתי שיש להם עיבוד תמונה טוב, שזה חשוב למי שרואה יחסית הרבה תוכן באיכות נמוכה כמו חדשות ויוטיוב... וגם שמעתי שהם יחסית אמינים ועם מעט תקלות.19/10/2025 1:46integral כתב: ה HDR ככה בסטרימר של יס + אצל אחותי. איזה סטרימר יש לך? איזו טלוויזיה יש לך?
יש גם קבוצת נסיינים פעילה של הסטינג WEB OS ואם יש בעיה מיד מדווחים שם וזה מטופל מהר....
אני ממש לא אוהב את איך שרואים בסטרימר בסמסונג שלי... הכל בהיר מדי בצורה קיצונית ואין חדות. חשוב לי שבטלוויזיה שאני אחליף אליה יראו טוב גם דרך הסטרימר. זה לא אומר שאני אשתמש כל הזמן רק בו... אבל מדי פעם אני בוודאות אשתמש בו וחשוב לי שיראו טוב בלי בעיות.
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1491
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
יש הגדרה של HDR בסטרימר שמשום מה בסטרימר של יס הוא מוגדר להוציא HDR קבוע גם אם השידור הוא לא HDR.19/10/2025 12:06YoavX444 כתב: ואם אתה צופה לא בHDR אז המסך לא נצרב?
באפליקציה השידור הוא לא בHDR?
בכללי החשש לצריבה הוא גבוה? כי קיבלתי תשובות סותרות בנושא. חלק אומרים כן חלק בכלל לא. בשביל שעה-שעתיים של חדשות ביום וקצת סדרות ויוטיוב היית אומר שהסיכון לצריבה הוא גבוה?...
לא בדקתי באם ניתן לשנות זאת שיהיה אוטומטית שרק באם התוכן הוא HDR אז הוא יוציא HDR.
שהסטרימר מכוון להוציא כל הזמן HDR זה ללא ספק יגמור את המסך מהר יותר.
ב HDR עוצמת הבהירות והניגודיות על המקסימום מה שיביא בסופו של דבר לצריבה ושחיקה גבוהה יותר.
כל עוד תבטל את האופציה הזאת והשימוש ב HDR יפעל רק שהתוכן אכן הוא HDR או DV לא צריכה להיות בעיה.
אני עם מסכי OLED ב10 שנים האחרונות וכל מסך נצרב לי.
המסך הנוכחי שלי בן 4 שנים ויש סימנים של צריבה קלה. עדיין לא דרמטי.
אמנם בתחילת הדרך הטכנולוגיה התמודדה פחות טוב עם צריבות. המצב היום הרבה יותר טוב אבל עדיין זה קיים.
יש הרבה בעלי OLED פה בפורום שלא חוו את התופעה וזאת לאחר עשרות אלפי שעות עבודה של המסך.
אז עדיין יש סיכון לצריבה, אבל בשימוש רגיל לא הייתי חושש מזה כלל.
ואחרי כל מה שאמרתי ועם הסיכון מצריבה המסך הבא שלי יהיה בסבירות גבוהה עדיין OLED
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
B4 זה דגם של שנה שעברה, אז אי אפשר באמת להגיד אם היא מחזיקה הרבה או לא.
כל עוד אתה לא מתעלל במסך ומפעיל פונקציות בסיסיות לשמירה עליו, לא אמורה להיות לך בעיה איתו.
חדות תלויה בתוכן וברזולוציה שלו. אם תפעיל תוכן SD על מסך 4K גדול, אז מן הסתם אתה לא יכול לצפות לחדות. אבל תוכן HD ומעלה יראה מצויין.
חשוב לציין שחדות לא בודקים סנטימטרים מהמסך, אלא ממרחק צפיה סביר.
הסטרימר שלך כנראה מוגדר תמיד להוציא אות HDR, אתה צריך לשנות את ההגדרה שיפעיל HDR רק כאשר משודר תוכן HDR. זה גם יעזור לך עם הסמסונג שיש לך.
אני לא יודע על אילו בעיות "תנועה" שמעת שיש עם OLED. יש את עניין ה-stuttering בגלל של-OLED קצב ריענון פיקסלים מיידי, לי אישית זה בכלל לא מפריע, ואני עם OLED כבר 8 שנים. אפקט אופרת סבון יהיה קיים בכל מסך, בלי קשר לטכנולוגיה, אם תפעיל את מנגנון החלקת התנועה.
כל עוד אתה לא מתעלל במסך ומפעיל פונקציות בסיסיות לשמירה עליו, לא אמורה להיות לך בעיה איתו.
חדות תלויה בתוכן וברזולוציה שלו. אם תפעיל תוכן SD על מסך 4K גדול, אז מן הסתם אתה לא יכול לצפות לחדות. אבל תוכן HD ומעלה יראה מצויין.
הסטרימר שלך כנראה מוגדר תמיד להוציא אות HDR, אתה צריך לשנות את ההגדרה שיפעיל HDR רק כאשר משודר תוכן HDR. זה גם יעזור לך עם הסמסונג שיש לך.
אני לא יודע על אילו בעיות "תנועה" שמעת שיש עם OLED. יש את עניין ה-stuttering בגלל של-OLED קצב ריענון פיקסלים מיידי, לי אישית זה בכלל לא מפריע, ואני עם OLED כבר 8 שנים. אפקט אופרת סבון יהיה קיים בכל מסך, בלי קשר לטכנולוגיה, אם תפעיל את מנגנון החלקת התנועה.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14346
- נתן תודות: 989 פעמים
- קיבל תודות: 1218 פעמים
אם היית עושה הרחבת אחריות (עד 6 שנים)... היית מקבל מסך חדש.19/10/2025 10:26רועי51 כתב: היה אצלי CX55, הוחלף במינילד של TCL. לא היתה שום בעיה בתמונה של האולד, לא מבחינת בהירות ולא מבחינת איכות, גם לא יחסית למינילד הנוכחי. הרשימה יותר מכל טבעיות התמונה. מאידך האולד שלי התפגרה לפני גיל ארבע, אבל יש כאלו שהאולדים שלהם מגיעים לשיבה טובה, לפחות לפי חלק מהתגובות כאן, אז כנראה כל אחד ומזלו....
דרך אגב, זו פעם ראשונה שנתקלתי /קראתי על CX ש"מתפגרת" אחרי 4 שנים.
או שרק הלך ספק כח או חלק אחר שניתן להחליף והעדפת/בחרת להכריז על "מותה"?
כן אני אכן מדבר על stuttering19/10/2025 13:48TheCoolest כתב: B4 זה דגם של שנה שעברה, אז אי אפשר באמת להגיד אם היא מחזיקה הרבה או לא.
אני לא יודע על אילו בעיות "תנועה" שמעת שיש עם OLED. יש את עניין ה-stuttering בגלל של-OLED קצב ריענון פיקסלים מיידי, לי אישית זה בכלל לא מפריע, ואני עם OLED כבר 8 שנים. אפקט אופרת סבון יהיה קיים בכל מסך, בלי קשר לטכנולוגיה, אם תפעיל את מנגנון החלקת התנועה....
הבנתי שזה די שנוי במחלוקת. יש כאלה ששונאים את זה, יש כאלה שזה לא מפריע להם ויש כאלה שאפילו מעדיפים את זה משום מה.
אבל ברמה העקרונית זה משהו שנשמע לי שאולי יותר מתאים לגיימינג, פחות לסרטים/סדרות. מרגיש לי שזה יכול להרוס את ה״אפקט הקולנועי״.
אם אני מבטל motion smoothing בהגדרות אז התנועה תהיה רגילה ולא יהיה soap opera effect? או שעדיין יהיה בכל זאת?
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אף אחד לא יכול לדעת, וגם לדעתי לא תלוי בדגם אלא במידה מסויימת במזל (מה שנכון לכל טלוויזיה) ובמידה מסויימת כפי שכתבו קודם בשימוש נכון והגנות נוספות בבית (בלי קשר לסוג הטלוויזיה, לדוגמא, הגנה מקפיצות חשמליות)....
ה B4 היא לדעתי ערך מעולה לכסף כרגע ומחר מתקינים אחת אצל שכנה שלי. לא רק בגלל האיכות אלא גם בגלל שאפשר להרחיב אחריות ל 6 שנים במחיר הוגן ביותר לטעמי מה שנותן שקט ועוד תמורה לכסף בשוק שבו היצרנים, גם הטובים ביותר, מקטינים את משך חיי המוצר המתוכנן כל הזמן (וזה נכון לא רק לשוק הטלוויזיות). גם היבואן חשוב וח.י. לפחות מהניסיון רב השנים שלי איתם בסדר, בטח ביחס לרמת השירות המקובלת לצערי בארץ.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא יהיה, אפשר לכבות את זה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
עניתי לפות"ש, רק שכחתי לצטט אותו.
הכוונה הייתה שלא יהיה לו אפקט אופרת סבון אם הוא יכבה את מנגנון החלקת התנועה.
הכוונה הייתה שלא יהיה לו אפקט אופרת סבון אם הוא יכבה את מנגנון החלקת התנועה.
כיבוי מנגנון החלקת תנועה פשוט מבטל את אפקט אופרת הסבון בלי שום ״תופעות לוואי״ למיניהן?20/10/2025 1:34TheCoolest כתב: עניתי לפות"ש, רק שכחתי לצטט אותו.
הכוונה הייתה שלא יהיה לו אפקט אופרת סבון אם הוא יכבה את מנגנון החלקת התנועה....