שלום לכולם,
התחברתי עם ציוד פרטי להוט, עכשיו הבעיה שהראוטר שלי לא מתחבר ל WAN כשהוא על DHCP.
הגדרתי גם VLAN ל601 כמו שראיתי שבעבר המליצו לעשות, אבל הראוטר עדיין מראה שהחיבור WAN לא מתחבר עם DHCP (בשקע של הראוטר יש נורת אות תקינה).
בחיבור קווי למחשב נייח הכל עובד באופן תקין לחלוטין, ככה שלא מדובר בבעיה עם המתאם סיב עצמו, אלא משהו עם הראוטר שמשום מה לא מצליח להתחבר לWAN.
ניסיתי להגדיר בWAN
Static IP לכתובת שאליה המחשב מתחבר - העתקתי את זה דרך הטרמינל בפקודת ipconfig.
הראוטר מראה שישפתאום חיבור לWAN, אך הנורית חיווי של הWAN נשארת אדומה, ולא ניתן לגלוש בכלל.
ניתקתי את המתאם סיב מהחיבור PON (אחרת לא ניתן להיכנס להגדרות שלו), וניסיתי להגדיר שהוא ינתב את הפאקטים של הVLAN וזה עדיין לא עזר.
רציתי לנסות גם להגדיר אותו כDHCP אבל לא היתה לי שום אפשרות כזאת, והוא פשוט מחובר על BRIDGE ועדיין דרך הראוטר אני לא מצליח להתחבר לWAN.
יש מישהו שנתקל בבעיה הזאת והצליח לפתור אותה?
מדובר בראוטר Cudy P5 5G.
מתאם סיב GoFiber הפשוט של 2.5 גיגה ביט עם חיבור PON.
ראוטר לא משדר נתונים בחיבור פרטי עם הוט
לא ברור מה בדיוק הגדרת, איפה ואיך. לפי מה שאתה מתאר קרוב לוודאי שמה שנדרש אצלך זה שחיבור ה-WAN של הנתב יוגדר על גבי tagged VLAN 601 ורוב הסיכויים הם שלא הגדרת את הדברים כפי שצריך (או שהנתב שלך לא תומך בהגדרה הנדרשת)....
זה לא מדוייק. אם גרסת הקושחה של ה-GoFiber שלך היא 1.9.2-240924 (שזה מה שהיא אמורה להיות) אז אפשר להתחבר לממשק הניהול הוובי של הממיר גם כשהסיב מחובר, אבל צריך לעשות את זה בפרוטוקול HTTPS (מה שנחסם כשמחברים את הסיב זה רק אפשרות החיבור בפרוטוקול HTTP). בכל אופן, מומלץ שתקרא את הפוסט הבא,ניתקתי את המתאם סיב מהחיבור PON (אחרת לא ניתן להיכנס להגדרות שלו),...
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 3#p3384679
תעשה מה שכתוב בו ותפרסם פה את הפלט של הפקודה
קוד: בחירת הכל
omcicli mib get 84תודה רבה לך על התשובה!15/10/2025 19:09itfan כתב: לא ברור מה בדיוק הגדרת, איפה ואיך. לפי מה שאתה מתאר קרוב לוודאי שמה שנדרש אצלך זה שחיבור ה-WAN של הנתב יוגדר על גבי tagged VLAN 601 ורוב הסיכויים הם שלא הגדרת את הדברים כפי שצריך (או שהנתב שלך לא תומך בהגדרה הנדרשת).
זה לא מדוייק. אם גרסת הקושחה של ה-GoFiber שלך היא 1.9.2-240924 (שזה מה שהיא אמורה להיות) אז אפשר להתחבר לממשק הניהול הוובי של הממיר גם כשהסיב מחובר, אבל צריך לעשות את זה בפרוטוקול HTTPS (מה שנחסם כשמחברים את הסיב זה רק אפשרות החיבור בפרוטוקול HTTP). בכל אופן, מומלץ שתקרא את הפוסט הבא,
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 3#p3384679
תעשה מה שכתוב בו ותפרסם פה את הפלט של הפקודהזה אמור לעזור להבין מה קורה אצלך.קוד: בחירת הכל
omcicli mib get 84...
אבל פתרתי את הבעיה, היא היתה כל כך פשוטה שאני ממורמר שבזבזתי מעל ל6 שעות בהתעסקות עם זה.
מבחינת ההגדרות של הVLAN הן היו תקינות, הכל נפתר ברגע שלקחתי את הראוטר המאוד ישן שלי - DSL 224, איפסתי אותו וניסיתי להגדיר את הLAN1 כWAN ואז להשתמש בLAN2 כגשר לחיבור WAN של הנתב הנוכחי שלי.
משום מה זה לא עזר, ניסיתי לאפס אותו שוב והגדרתי מחדש את הכל כמו שעשיתי בדיוק מקודם, בפעם השניה באורך פלא זה הראה לי שהחיבור WAN (בנתב DSL הישן) מחובר לאינטרנט ואפשר סוף סוף לגלוש...
ניסיתי לחבר שוב פעם את הממיר מדיה אופטי ישירות לWAN של הנתב שלי (לא הDSL) - ועדיין כלום לא עבד. ואז פשוט עשיתי את הדבר שהכי נמנעתי ממנו - איפסתי את הנתב, ניתקתי את הממיר מדיה אופטי מהחיבור WAN, והגדרתי את הנתב מחדש וחיברתי מחדש את הממיר מדיה אופטי לWAN בנתב, והכל הסתדר.
קיצור, אם מישהו נתקל במקרה דומה שהוא מנסה לחבר את הממיר מדיה לנתב שלו, והWAN לא מקבל כתובת IP וההגדרות תקינות, שינסה קודם לבצע איפוס לנתב ולהגדיר אותו מחדש, מסתבר שפעולה פשוטה כזאת יכולה לחסוך שעות של כאב ראש...