Hp Victus vs HP Omen

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 308
נתן תודות: 265 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי חברים,

לאחר ניסיון גרוע עם XPS הבנתי שחומרה עדיפה בהרבה על נראות. אני מחפש מחשב סוס עבודה שבנוי לחום, משטחים לא אידיאליים וגם להמון תנועה בין מקומות ומדינות וכו׳, כך שעליו להחזיק בתנאים קשים.
אציין שאני משתמש במחשב לצורך לימודים אקדמאיים הומניים, והצורך הגדול ביותר - הורדה, צפייה ושידור דרך Plex של תכני 4K רבים וכבדים ופתיחה של המון טאבים בדפדפן. אין צורך בגיימניג, גרפיקה או תכנות, כן צורך במחשב עם רכיבים שניתן לשדרג, GPU נפרד וכו׳- הבנתי שזו בעיה קשה שהייתה לי ב-XPS. הגעתי לשני הדגמים הללו לאחר שבחרתי ראשית חברה ותקציב. תוהה אם ה-Omen שווה את הפער עבורי.

אשמח לעצות 🙏🏻

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1280
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #2 

- למה הכוונה ב-"בנוי לחום" ו-"משטחים לא אידאליים"? יש מחשבים קשיחים שמיועדים לתנאי שטח, אבל זה כנראה לא מה שדרוש לסטודנט.
- איזה צורך יש לך במחשב עם GPU נפרד אם "אין צורך בגיימינג"? לא ברור.
- איזה רכיבים בדיוק היית רוצה שיהיה ניתן לשדרג?
- OMEN ו-VICTUS הן סדרות של מחשבים, לא דגמים. איך אפשר לעזור לך בלי לדעת מה אתה משווה?
- לבחור מראש "חברה" ואז לברור אך ורק מבין הדגמים שלה זאת לא דרך טובה למצוא את המוצר המתאים עבורך.
לחברות יש המוני דגמים שונים ברמות שונות ועם מפרטים שונים. אתה צריך לשאוף למצוא את הדגם האידאלי שעונה על הצרכים שלך, בלי קשר לחברה. לכולן יש הצלחות וכישלונות.

לדעתי כדאי לך לעשות קצת סדר והכרות עם התחום לפני שאתה מבצע רכישה.
הערוץ הזה ב-YouTube ייתן לך תמונה טובה לגבי האופציות בשוק: https://www.youtube.com/@JustJoshTech
ויש גם את האתר שלהם שמוצא לך דילים על לפטופים (תסתכל על "What We Think" בלשונית של כל דגם שאתה שוקל):
https://www.bestlaptop.deals/recommenda ... r-Students

בהצלחה.

Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

09/10/2025 20:28  
sabres כתב:
- למה הכוונה ב-"בנוי לחום" ו-"משטחים לא אידאליים"? יש מחשבים קשיחים שמיועדים לתנאי שטח, אבל זה כנראה לא מה שדרוש לסטודנט.
- איזה צורך יש לך במחשב עם GPU נפרד אם "אין צורך בגיימינג"? לא ברור.
- איזה רכיבים בדיוק היית רוצה שיהיה ניתן לשדרג?
- OMEN ו-VICTUS הן סדרות של מחשבים, לא דגמים. איך אפשר לעזור לך בלי לדעת מה אתה משווה?
- לבחור מראש "חברה" ואז לברור אך ורק מבין הדגמים שלה זאת לא דרך טובה למצוא את המוצר המתאים עבורך.
לחברות יש המוני דגמים שונים ברמות שונות ועם מפרטים שונים. אתה צריך לשאוף למצוא את הדגם האידאלי שעונה על הצרכים שלך, בלי קשר לחברה. לכולן יש הצלחות וכישלונות.

לדעתי כדאי לך לעשות קצת סדר והכרות עם התחום לפני שאתה מבצע רכישה.
הערוץ הזה ב-YouTube ייתן לך תמונה טובה לגבי האופציות בשוק: https://www.youtube.com/@JustJoshTech
ויש גם את האתר שלהם שמוצא לך דילים על לפטופים (תסתכל על "What We Think" בלשונית של כל דגם שאתה שוקל):
https://www.bestlaptop.deals/recommenda ... r-Students

בהצלחה.
...
תודה, אבל התייעצתי כבר עם צאט גיפיטי והסתכלתי על ביקורות ביוטיוב ובאתרי המחשבים המובילים. אין לי אלטרנטיבה כיוון שלא מוכן לחזור לדל לאחר חוויה קשה מאוד, לחברות הבאמת מעולות אין פה שוק והעלויות הזויות (טושיבה, סמסונג, LG והאמריקאיות שמורכבות לפי דרישה) אפל אני לא סובל, לחברות סיניות או טאיוואניות טהורות לא מוכן להתקרב אידיאולוגית ובטיחותית. זה מותיר לי בארץ את HP, בתוך HP הכי טובות הן הסדרות העסקיות- לא בתקציבי, נשארנו עם 2 הסדרות שציינתי והיתר חלשות מהן שלא רלוונטיות.

שוב, המחשב לא מיועד רק לסטודנט, אני אדם שזז המון, גם עולמית, המחשב הקודם סבל מזה מאוד, לא אדם ששומר על הלפטופ מידי אז הוא גם רוב הזמן על משטחים לא מתאימים וכו׳- צריך עמידות גבוהה יותר מהרגיל, בקיצור. לא צבאית מלאה כמובן. בנוסף צורך גם המון המון תוכן כבד וטאבים מרובים כפי שציינתי, גם עם זה - הXPS שלי לא התמודד.

ממה שאני מבין אלו הסדרות עבורי בהתאם לדרישה הספציפית, כאשר חובה ללכת על מעבד 7, כרטיס מסך מתקדם, זיכרון 16 כאשר ניתן להרחיבו ו-1TB.

הפער בין אותו מפרט ב-2 הסדרות נראה כ-1500-2000 ש״ח, אני תוהה אם שווה.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1280
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #4 

לא ענית על השאלות שלי, ובנוסף נראה שעשית גם סלט שלם בתחום הזה שניכר שאתה לא ממש בקיא בו.
הרבה מהקביעות שזרקת לא נכונות ולא מבוססות, ולא ברור לי בכלל איך הגעת אליהן.

משהו אומר לי שעם הגישה הזאת אתה בדרך לחזור על טעויות העבר בתחום הזה.
שיהיה בהצלחה.

Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

09/10/2025 23:33  
sabres כתב:
לא ענית על השאלות שלי, ובנוסף נראה שעשית גם סלט שלם בתחום הזה שניכר שאתה לא ממש בקיא בו.
הרבה מהקביעות שזרקת לא נכונות ולא מבוססות, ולא ברור לי בכלל איך הגעת אליהן.

משהו אומר לי שעם הגישה הזאת אתה בדרך לחזור על טעויות העבר בתחום הזה.
שיהיה בהצלחה.
...
עניתי בצורה הכי מלאה שניתן מבחינתי. אין לי עניין להתחיל לקרוא שעות על מחשבים, זה באמת לא מעניין אותי בשום קנה מידה, לכן שאלתי מפורטות את הצ׳אט על פי צרכיי הספציפיים וחזרתי עם הסיכום שלו לפה לאחר שעברנו סדרה סדרה של HP וניתחנו את הדגמים (לא מעוניין בחברה אחרת, בארץ). שוב, כרגע מבחינתי זה רק אומן או ויקטוס, אם היה לי כסף הייתי הולך על הסדרה העסקית של HP. אם תרצה לעזור לבחור בין שני אלו ולא להקטין / להעביר ביקורת, אשמח.

אם תרצה לדעת, האלטרנטיבות לשניים הללו שהוא הציע הם סדרות מאותו הז׳אנר, למשל- TUF ,ROG של אסוס ועוד כמה של לנובו, דל ואייסר. מחשבים חזקים, מתקדמים ואמידים לנזקים וחום שיסחבו שנים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

אם אתה רוצה מחשב עמיד, תקנה Panasonic Toughbook.

הורדות, צפייה דרך PLEX לא דורשת מחשב מאד חזק, כל מחשב ברמה סבירה יכול לעשות את זה בלי שום בעיה.
מה הכוונה לשידור 4K? לא כל כך ברור.
כמות גדולה של טאבים? תוודא שיש למחשב הרבה זכרון, לפחות 32 גיגה.

בשביל מה אתה צריך שלמחשב תהיה יכולת שדרוג? ברוב הלפטופים היום המקסימום שאפשר לשדרג זה את הזכרון וגם זה לא בכולם. (נו, ואת הדיסק)
לשימושים שהזכרת אין שום צורך בכרטיס מסך נפרד, ומובנה במעבד יעשה את העבודה.

Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

10/10/2025 13:11  
TheCoolest כתב:
אם אתה רוצה מחשב עמיד, תקנה Panasonic Toughbook.

הורדות, צפייה דרך PLEX לא דורשת מחשב מאד חזק, כל מחשב ברמה סבירה יכול לעשות את זה בלי שום בעיה.
מה הכוונה לשידור 4K? לא כל כך ברור.
כמות גדולה של טאבים? תוודא שיש למחשב הרבה זכרון, לפחות 32 גיגה.

בשביל מה אתה צריך שלמחשב תהיה יכולת שדרוג? ברוב הלפטופים היום המקסימום שאפשר לשדרג זה את הזכרון וגם זה לא בכולם. (נו, ואת הדיסק)
לשימושים שהזכרת אין שום צורך בכרטיס מסך נפרד, ומובנה במעבד יעשה את העבודה.
...
מוריד המון תכני 4K מהטורנט ומשדר למסך טלויזיה.. זה פעולה שבתוכה יש ככ הרבה גורמים שישפיעו על איך זה יראה. אני מעוניין למקסם את זה.

שוב, המחשב הנוכחי (xps) שעלה 10k לא הצליח להתמודד עם פעולה ככ ״פשוטה״ כפי שאתם אומרים. שלא נדבר על כמה פעולות יחד בלי קשר.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

עניין של הגדרות או תוכנה. כל מחשב מהעשור הנוכחי יתמודד עם ניגון תכני 4K וגם HDR בלי בעיה. רק תוודא שיש למחשב יציאת HDMI 2.0 או 2.1.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #9 

ההבדל בין הסדרות מאוד פשוט VICTUS מבוסס שבבי AMD ו OMEN מבוסס שבבי INTEL
חוץ מזה יש הבדלים מינוריים בין הסדרות ואפילו חפיפה בחלקי החילוף.
מה שאתה צריך להחליט תחילה זה גודל המסך וסוג המעבד זה כבר יכנס אתך לדגם יחיד ואז תצטרך רק לבחור כמות זכרון ודיסק
יש בשני הסדרות דגמים עם GPU נפרד מהמעבד החיסרון של זה הוא שצריכת הסוללה והחום הנפלט גבוההים יותר.
לגבי הרחבות כמו שצויין ניתן להרחיב כמות זכרון ודיסק או כרטיס WIFI מתקדם יותר אם יהיה תואם לסדרה.
בדרך כלל בניידים לא ניתן לשדרג את המעבד ואו ה GPU כי הם מולחמים ללוח האם.
אני משתמש כרגע בדגם Victus 16 בן שלוש שכולל את החומרה הבאה:
AMD Ryzen 7 5800H
NVIDIA GeForce RTX 3060
32GB Ram
ושני כרטיסי NVME 1GB (כן יש מקום ל 2 יחידות)
מכיל שני מאווררים ששומרים אותו קריר.

Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

10/10/2025 16:58  
rm1 כתב:
ההבדל בין הסדרות מאוד פשוט VICTUS מבוסס שבבי AMD ו OMEN מבוסס שבבי INTEL
חוץ מזה יש הבדלים מינוריים בין הסדרות ואפילו חפיפה בחלקי החילוף.
מה שאתה צריך להחליט תחילה זה גודל המסך וסוג המעבד זה כבר יכנס אתך לדגם יחיד ואז תצטרך רק לבחור כמות זכרון ודיסק
יש בשני הסדרות דגמים עם GPU נפרד מהמעבד החיסרון של זה הוא שצריכת הסוללה והחום הנפלט גבוההים יותר.
לגבי הרחבות כמו שצויין ניתן להרחיב כמות זכרון ודיסק או כרטיס WIFI מתקדם יותר אם יהיה תואם לסדרה.
בדרך כלל בניידים לא ניתן לשדרג את המעבד ואו ה GPU כי הם מולחמים ללוח האם.
אני משתמש כרגע בדגם Victus 16 בן שלוש שכולל את החומרה הבאה:
AMD Ryzen 7 5800H
NVIDIA GeForce RTX 3060
32GB Ram
ושני כרטיסי NVME 1GB (כן יש מקום ל 2 יחידות)
מכיל שני מאווררים ששומרים אותו קריר.
...
תודה! תשובה עניינית סוף סוף. אז מסיק מדברייך שאין לי ככ טעם באקסטרה מייל של ה-1600 שח בין הדגמים? לשימושיי?

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #11 

מכיוון שלא ציינת שום פרט על הדגמים שאתה משווה חוץ מזה שהם VICTUS vs OMEN
אף אחד לא יכול לענות לך על השאלות ששאלת.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”