האם כבל ה- HDMI שמקבלים עם המקרן קול...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
mc80 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

אני חושב על רכישה של מקרן קול (סאונד בר), ואני רואה שבפירוט הערכה מופיע כמובן כבל HDMI.
אבל- לא תמיד מפרטים באיזה אורך, ויותר חשוב (לי לפחות) שיהיה בעל גרסה 2.1 שזה החיבור של ה- LG OLED C5 שיש לי.

האם אתם יודעים באיזו גרסה מגיעים הכבלים האלה (של מקרני קול דגמי 24/25), או שמראש עדיף לרכוש כבר בנפרד כבל או שניים בגרסת 2.1 ולחבר במקום מה שמגיע בערכה?

** אגב, לחיבור earc/arc יש חיבור סטנדרטי, או שגם לו יש גרסאות מתקדמות?

תודה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78775
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5376 פעמים

שליחה #2 

לרוב זה כבל תקני הכי פשוט. השאלה אם אתה בכלל צריך משהו יותר רציני - לרוב האנשים זה מספיק אלא אם אתה מתכנן קצבים יותר מהירים (גיימניג כמו 120-144hz) או שיש לך מקרן+מסך (ואז הייתי ממליץ על כבל עם סיב - ראה את השרשורים האחרים בנושא)

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #3 

07/10/2025 10:07  
mc80 כתב:
שלום,

אני חושב על רכישה של מקרן קול (סאונד בר), ואני רואה שבפירוט הערכה מופיע כמובן כבל HDMI.
אבל- לא תמיד מפרטים באיזה אורך, ויותר חשוב (לי לפחות) שיהיה בעל גרסה 2.1 שזה החיבור של ה- LG OLED C5 שיש לי.

האם אתם יודעים באיזו גרסה מגיעים הכבלים האלה (של מקרני קול דגמי 24/25), או שמראש עדיף לרכוש כבר בנפרד כבל או שניים בגרסת 2.1 ולחבר במקום מה שמגיע בערכה?

** אגב, לחיבור earc/arc יש חיבור סטנדרטי, או שגם לו יש גרסאות מתקדמות?

תודה.
...
אתה לא מפרט על איזה מקרן קול אתה מדבר, אז איך אפשר לדעת מה יש בו?
בחיבור סאונדבר לטלויזיה אין משמעות לתקן HDMI 2.1, כי ההבדל בין גירסה 2.0 ל- 2.1 משמעותי בווידאו ולא באודיו.
מעבר לכל ספק, הכבל שמגיע עם המוצר מתאים, ולא צריך יותר טוב ממנו, אלא אם אתה צריך ארוך יותר.
לרוב סאונדבר ממוקם מתחת לטלויזיה. זה המיקום ההגיוני, ואז לא צריך כבל ארוך יותר מזה שמגיע עם הסאונדבר.

חיבור earc/arc זה בסה"כ מוליך אחד מתוך כל המוליכים בכבל. אין שום קשר בין גירסאות הכבל לתכונה זו.

mc80 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

לא קניתי עדיין ורק מתעניין מה יש בשוק בגדול.
מדבר על סאונד בר סטנדרטי 3.1 או 3.1.2 וכד'. מותג כרגע לא משנה אבל בהחלט מהאיכותיים יותר לכשאבחר (גם תלוי מחיר, אבל לא מהפשוטים).
גם אם אגיד לך לדוגמא דגם/חברה לא תדע בעצמך לומר כי במפרט התכולה של הערכה רק מציינים כבל HDMI. לא אומרים איזה.
שאלתי לגבי הגרסה כי חיבורי HDMI בטיוי הזו באים עם גרסת 2.1 מובנה אז לא רוצה שיהיו הבדלי "יכולת" מעבר נתונים ומהירות, אבל אם זה קריטי רק בוידאו, ולסאונד זה לא משנה כי האיכות תעבור אותו דבר בכל גרסה, אז לא אשקיע סתם בכבל 2.1 (אני לא גיימר).

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #5 

07/10/2025 11:43  
mc80 כתב:
לא קניתי עדיין ורק מתעניין מה יש בשוק בגדול.
מדבר על סאונד בר סטנדרטי 3.1 או 3.1.2 וכד'. מותג כרגע לא משנה אבל בהחלט מהאיכותיים יותר לכשאבחר (גם תלוי מחיר, אבל לא מהפשוטים).
גם אם אגיד לך לדוגמא דגם/חברה לא תדע בעצמך לומר כי במפרט התכולה של הערכה רק מציינים כבל HDMI. לא אומרים איזה.
שאלתי לגבי הגרסה כי חיבורי HDMI בטיוי הזו באים עם גרסת 2.1 מובנה אז לא רוצה שיהיו הבדלי "יכולת" מעבר נתונים ומהירות, אבל אם זה קריטי רק בוידאו, ולסאונד זה לא משנה כי האיכות תעבור אותו דבר בכל גרסה, אז לא אשקיע סתם בכבל 2.1 (אני לא גיימר).
...
אין צורך להשקיע, לא שכבל 2.1 זו השקעה גדולה.
הכבל שמגיע עם המוצר תואם לתכונה שאתה זקוק לה, האות החוזר ARC/EARC

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7394
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #6 

לא . בסאונד בר מגיע כבל רגיל ולא כבל חוזר אם יש לו בבית כבל ממערכת אחרת בסדר אבל אם הוא רוצה להעביר לרמקול חיצוני הוא צריך את הכבל היותר רציני
Sony 1040
Monitor mass

Amir64
גורו
גורו

שליחה #7 

08/10/2025 20:44  
עופרפולק כתב:
לא . בסאונד בר מגיע כבל רגיל ולא כבל חוזר אם יש לו בבית כבל ממערכת אחרת בסדר אבל אם הוא רוצה להעביר לרמקול חיצוני הוא צריך את הכבל היותר רציני
...
אתה יכול להסביר מה ההבדל בין הכבלים שאתה מדבר עליהם?
איך בדיוק האודיו מגיע מהטלויזיה לסאונדבר?
ולמה הכבל שמגיע עם הסאונדבר לא מתאים?

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

אההה גם לך יש כבל רגיל ???? אם אתה לא צריך כבל ארק אז יופי לך אז סתם יש את זה
Sony 1040
Monitor mass

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

יכול להיות שבסאונד בר הכבל שמעביר ארק לא צריך אותו זה יכול להיות אבל שאתה מעביר לרמקול חיצוני במערכת רגילה אם ארק אז המגבר נדלק אולי בסאונד בר לא צריך אבל בכול מקרה יש לי כמה כבלים כאלה אבל נתת לי רעיון פה אמיר .... גם ככה אני בדרך לקנות סאונד בר של גי בי אל רק איזה אני עוד לא יודע ואחר כך נבדוק אם הוא נדלק שמעבירים לרמקול חיצוני . כבל רגיל לא מדליק את המערכת
Sony 1040
Monitor mass

Amir64
גורו
גורו

שליחה #10 

08/10/2025 22:05  
עופרפולק כתב:
יכול להיות שבסאונד בר הכבל שמעביר ארק לא צריך אותו זה יכול להיות אבל שאתה מעביר לרמקול חיצוני במערכת רגילה אם ארק אז המגבר נדלק אולי בסאונד בר לא צריך אבל בכול מקרה יש לי כמה כבלים כאלה אבל נתת לי רעיון פה אמיר .... גם ככה אני בדרך לקנות סאונד בר של גי בי אל רק איזה אני עוד לא יודע ואחר כך נבדוק אם הוא נדלק שמעבירים לרמקול חיצוני . כבל רגיל לא מדליק את המערכת
...
אתה עושה סלט לא נורמאלי...

מה זה
יכול להיות שבסאונד בר הכבל שמעביר ארק לא צריך אותו
...
לא רק שזה לא יכול להיות, אלא שהכבל חייב לתמוך ב- ARC כי זו הדרך להעביר אודיו אל הסאונדבר.

כל כבל HDMI מעידן 1.4 והלאה תומך ב- ARC, כלומר ערוץ אודיו חוזר, שזה בדיוק מה שמעביר את האודיו מהטלויזיה לסאונדבר או לרסיבר.
גם כל כבל מאותו עידן והלאה תומך ב- CEC שזה פרוטוקול תקשורת שחלק ממנו זה הדלקת מכשירים מחוברים.
זה בכלל לא קשור לכבל HDMI כזה או אחר, כולם תומכים, אלא למכשירים המחוברים.

ARC - ערוץ אודיו חוזר, ו- CEC - פרוטוקול תקשורת להעברת פקודות בין מכשירים מחוברים הם 2 דברים שונים, שעוברים על קווים אחרים בכבל HDMI.

אין דבר כזה - "כבל רגיל לא מדליק את המערכת".
כל כבל HDMI מכיל את החיבור הדרוש לפעולת הדלקת המערכת - זה חיווט של פין 13 בכבל, והוא תמיד קיים ומחובר בכבל.
ומה שמעביר את האודיו בערוץ החוזר זה חיווט של פין 14 בכבל, וגם הוא תמיד קיים ומחובר (מגירסה 1.4)

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

בכלל לא אני ואתה מתכוונים לאותו דבר רק כול אחד במילים אחרות . אבל ..... כבל אייץ די רגיל שמגיע כמו אם ממיר ואתה רוצה לשמוע מהרמקולים של המערכת ומעביר לרמקול חיצוני ברור שלא ידליק את המגבר . ופה יש לך את האודיו החוזר
Sony 1040
Monitor mass

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

אבל מעניין אם סאונד בר יעבוד אם זה
Sony 1040
Monitor mass

Amir64
גורו
גורו

שליחה #13 

09/10/2025 0:03  
עופרפולק כתב:
בכלל לא אני ואתה מתכוונים לאותו דבר רק כול אחד במילים אחרות . אבל ..... כבל אייץ די רגיל שמגיע כמו אם ממיר ואתה רוצה לשמוע מהרמקולים של המערכת ומעביר לרמקול חיצוני ברור שלא ידליק את המגבר . ופה יש לך את האודיו החוזר
...
כל כבל HDMI שתקבל או תקנה בכל 10 השנים האחרונות תומך גם באודיו חוזר וגם בהדלקת מכשירים.
מה בדיוק אתה חושב שיש בכבל?
יש 15 פינים, וכל פין מחובר לפין המקביל במחבר שבצד השני של הכבל ע"י גיד מוליך.
זה לא מדע טילים.
כדי שהכבל לא יתמוך באחת מהתכונות הללו, חייב שלא יהיה חיבור פיזי בין פינים, ואין דבר כזה.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

08/10/2025 20:44  
עופרפולק כתב:
...
הכבל לא חוזר לשום מקום עופר, הוא נשאר במקומו.
הסאונדבר מגיע עם כבל שתומך באות חוזר, כי זה חלק בלתי נפרד מהפיצ'רים שלו.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

יש לי כמה כבלים יותר רציניים מהכבל הרגיל שלא מעביר האודיו חוזר מעניין אם זה מתאים לסאונד בר או שלא יעשה לו כלום אמיר נתן לי אתמול רעיון .... מעניין אם זה שווה משהו יהיה
Sony 1040
Monitor mass

mc80 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

חייב לומר שאיבדתי אתכם לחלוטין. סינית מחמאה אם הבנתי משו. ולא בגללכם ;)
אז שניה, אוקיי, לא חובה "להשקיע" בכבל 2.1 מעבר למה שמגיע בערכה, אלא אם אני שרוט טכנולוגית. אז כמה בכלל כבלים אני צריך למקרן קול? אחד שמתחבר ממנו לטיוי? ואני מחבר אותו לשקע Arc? (שאגב אצלי החיבור הוא arc/earc). או שצריך כבל אחד לשקע אחד של HDMI ואחר לארק בטיוי? כלומר 2 כבלים?
אבל אם הטיוי שלי עובדת על חיבורי 2.1 למה לא לחבר כאלו במקום הגרסאות הקודמות? הם עדיין יעבירו קול- הבנתי, אבל לא יעבירו יותר מהר ואיכותי ב2.1?
האם חובה שהחיבור במקרן עצמו גם יהיה 2.1 ע"מ שיהיה בכלל צורך בכבל כזה?

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

09/10/2025 17:59  
mc80 כתב:
אז שניה, אוקיי, לא חובה "להשקיע" בכבל 2.1 מעבר למה שמגיע בערכה, אלא אם אני שרוט טכנולוגית. אז כמה בכלל כבלים אני צריך למקרן קול? אחד שמתחבר ממנו לטיוי? ואני מחבר אותו לשקע Arc? (שאגב אצלי החיבור הוא arc/earc). או שצריך כבל אחד לשקע אחד של HDMI ואחר לארק בטיוי? כלומר 2 כבלים?
אבל אם הטיוי שלי עובדת על חיבורי 2.1 למה לא לחבר כאלו במקום הגרסאות הקודמות? הם עדיין יעבירו קול- הבנתי, אבל לא יעבירו יותר מהר ואיכותי ב2.1?
...
אחינו... תקנה את המכשיר המיועד, הוא מגיע עם הוראות, משהו כמו ארבעה שלבים, תקרא, תחבר, תהנה.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #18 

09/10/2025 17:59  
mc80 כתב:
...
בוא נחדש לך משהו...
הכבלים בכלל לא ממוספרים במספרי תקן HDMI.
הכבל המתאים לגירסה 2.0 של HDMI נקרא "Premium High Speed"
הכבל המתאים לגירסה 2.1 של HDMI נקרא "Ultra High Speed".

לפעמים קורה שיש שדרוג במספר תקן HDMI למכשירים, שלא דורש שינוי בכבל המחבר בין המכשירים, ובגלל זה הכבלים לא נקראים במספר תקן אלא במילים.
יצרנים נוהגים לרשום מספר תקן כי זה מקדם מכירות, גם אם הכבל הישן שיש בבית מתאים למכשירים בתקן חדש יותר, או שהשימוש שלך לא כולל תכונות שקיימות בתקן החדש יותר, ואז לא מפריע שהכבל לא "מעודכן".

אתה קונה מוצר, והוא מגיע עם כבל. הכבל מתאים ב- 100% לעבוד עם המוצר.

כשמדובר על מספר התקן, המכשירים המחוברים חייבים לתמוך באותו תקן, ואם אחד הוא בתקן ישן יותר, 2 המכשירים מסתנכרנים על התקן הנמוך, אוטומאטית.

כיוון שמבחינת אודיו לא השתנה כלום בתקן HDMI (מפרט האודיו זהה בתקן HDMI 2.0, 2.1, 2.2) וסאונדבר מטבעו מתעסק רק עם אודיו, אז לא עוזר שהטלויזיה מכילה חיבור HDMI בתקן גבוה יותר.
יותר מסביר שהסאונדבר יהיה עם HDMI 2.0, אז גם מבחינה זו לא יעזור כבל HDMI 2.1.

אתה מחבר כבל HDMI אחד מכניסת הטלויזיה שמסומנת ARC אל הסאונדבר.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

בקיצור כבל אחד מהסאונד בר לטלויזיה כמו שאמיר כתב לך בסוף .
Sony 1040
Monitor mass

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #20 

09/10/2025 19:45  
Amir64 כתב:
בוא נחדש לך משהו...
הכבלים בכלל לא ממוספרים במספרי תקן HDMI.
הכבל המתאים לגירסה 2.0 של HDMI נקרא "Premium High Speed"
הכבל המתאים לגירסה 2.1 של HDMI נקרא "Ultra High Speed".

לפעמים קורה שיש שדרוג במספר תקן HDMI למכשירים, שלא דורש שינוי בכבל המחבר בין המכשירים, ובגלל זה הכבלים לא נקראים במספר תקן אלא במילים.
יצרנים נוהגים לרשום מספר תקן כי זה מקדם מכירות, גם אם הכבל הישן שיש בבית מתאים למכשירים בתקן חדש יותר, או שהשימוש שלך לא כולל תכונות שקיימות בתקן החדש יותר, ואז לא מפריע שהכבל לא "מעודכן".

אתה קונה מוצר, והוא מגיע עם כבל. הכבל מתאים ב- 100% לעבוד עם המוצר.

כשמדובר על מספר התקן, המכשירים המחוברים חייבים לתמוך באותו תקן, ואם אחד הוא בתקן ישן יותר, 2 המכשירים מסתנכרנים על התקן הנמוך, אוטומאטית.

כיוון שמבחינת אודיו לא השתנה כלום בתקן HDMI (מפרט האודיו זהה בתקן HDMI 2.0, 2.1, 2.2) וסאונדבר מטבעו מתעסק רק עם אודיו, אז לא עוזר שהטלויזיה מכילה חיבור HDMI בתקן גבוה יותר.
יותר מסביר שהסאונדבר יהיה עם HDMI 2.0, אז גם מבחינה זו לא יעזור כבל HDMI 2.1.

אתה מחבר כבל HDMI אחד מכניסת הטלויזיה שמסומנת ARC אל הסאונדבר.
...
רק נקודה אחת - במקרה מאוד ספציפי התקן כן משנה: אם מחברים Playstation -> סאונדבר -> טלויזיה, אז התקן מבחינת הוידאו יכול לשנות, כי 4K 120 Hz נתמך רק מתקן 2.1, או אם מחברים סטרימר 8K באותה צורה. אחרת אפילו בשירשור כזה הכל עובד גם בתקן 2.0, כולל Dolby Vision ו-HDR+. בכל מקרה, אם הסאונדבר תומך, כנראה שהכבל שתקבל יהיה 2.1 גם כן.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”