מס' שאלות על ה-C5 שאני מנסה להגדיר

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
mc80 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי כולם,

* האם אין הגדרת תמונה אחת שתתאים גם ליום וגם ללילה? אצטרך לשנות כל יום ידנית? (לפי אור/סדרה/סרט?)

* האם בצפיית סרטים/HDR התמונה תשתנה אוטומטית גם אם אני במצב תמונה אחר באותו רגע?

* איך אני מגדיר אוטומטית ניקוי פאנל? זה בריא שהוא ינקה כל פעם שהטיוי כבויה? או שעדיף לבצע ידנית פעם ב...?

* אני צופה ביס TV דרך סטרימר, ביטלתי את ה-HDR בסטרימר. האם אני בכ"ז מגדיר סוגי "תמונה" עם הסטרימר, או שחייב לפי האפליקציה מהטיוי עצמה? (הבנתי שחיבור סטרימר עדיף בכ"ז כי השידור ויציבות האינטרנט יותר איכותי לעומת האפליקציה).

* כשאני מנסה להגדיר תמונה עבור תוכן DOLBY VISION אני עדיין רואה זיהוי של התמונה בטיוי כ-HDR, ולא דולבי כדי להגדיר אותה. הבנתי שאם אני על תוכן דולבי, הטיוי אמורה לזהות ולציין ב"תמונה" שהיא שהיא דולבי, כמו שאני רואה כשהתוכן הוא HDR , זה מזוהה בהגדרת התמונה כ-HDR. אגב התוכן שאני מנסה להגדיר דרכו הוא מתוך סרטונים ביוטיוב שהם דולבי.

* ביצעתי הגדרת "מומחה לילה" דרך הגדרות מומלצות של אתר "RTINGS.com" אבל זה נראה דיי לא בהיר מספיק ו/או לא צבעים טבעיים (הם יותר "חלשים" -פחות חיים ובהירים- וגם יותר בגוונים חמים). האם יהיה נכון להגביר בהירות וכדו'? או שזו הדרך המתאימה לחדר עם תאורה ביינונית? האם בכ"ז להישאר על "מומחה יום" גם בלילה?

* האם כשאני נכנס לאפליקציות בטלוויזיה אני לא יכול לשלוט יותר דרך שלט הסלקום TV? אני אצטרך כל פעם להשתמש ב-2 השלטים לביצוע דברים שונים? מאוד מתסכל.

תודה על כל התשובות ממי שיודע/התנסה כמוני.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14346
נתן תודות: 989 פעמים
קיבל תודות: 1218 פעמים

שליחה #2 

02/10/2025 17:49  
mc80 כתב:
היי כולם,

* האם אין הגדרת תמונה אחת שתתאים גם ליום וגם ללילה? אצטרך לשנות כל יום ידנית? (לפי אור/סדרה/סרט?)

יש כמה הגדרות לבחירת המשתמש בהתאם לתאורה שיש בדרך כלל בחלל שהטלויזיה נמצאת בו.
לדוגמא אם המסך בחדר שינה, בדרך כלל מדובר בחלל חשוך שמתאים ללילה.
אם התאורה משתנה בחלל, עדיף להגדיר מצב "מצב פילמייקר" המדמה מה שהבמאי ניסה להעביר במקור.
תנסה את ההגדרות השונות במשך כשבוע כל אחת, ותבחר מה שנראה לך הכי מתאים.

* האם בצפיית סרטים/HDR התמונה תשתנה אוטומטית גם אם אני במצב תמונה אחר באותו רגע?

כן

* איך אני מגדיר אוטומטית ניקוי פאנל? זה בריא שהוא ינקה כל פעם שהטיוי כבויה? או שעדיף לבצע ידנית פעם ב...?

יש בהגדרות מצב "אוטו" וברגע שהגדרת, הכל מבוצע אוטומטית ע"י המסך בדרך כלל אחרי כל כיבוי.

* אני צופה ביס TV דרך סטרימר, ביטלתי את ה-HDR בסטרימר. האם אני בכ"ז מגדיר סוגי "תמונה" עם הסטרימר, או שחייב לפי האפליקציה מהטיוי עצמה? (הבנתי שחיבור סטרימר עדיף בכ"ז כי השידור ויציבות האינטרנט יותר איכותי לעומת האפליקציה).

לא נגמר כבר עידן הסטרימרים?...
האפליקציות שמורדות למסך תמיד יהיו נוחות יותר לתפעול.
אם אין ברירה, תגדיר בסטרימר "ללא עיבוד"... שבתוכן יועבר למסך כפי שהוא ושהמסך יבצע את העיבוד.

* כשאני מנסה להגדיר תמונה עבור תוכן DOLBY VISION אני עדיין רואה זיהוי של התמונה בטיוי כ-HDR, ולא דולבי כדי להגדיר אותה. הבנתי שאם אני על תוכן דולבי, הטיוי אמורה לזהות ולציין ב"תמונה" שהיא שהיא דולבי, כמו שאני רואה כשהתוכן הוא HDR , זה מזוהה בהגדרת התמונה כ-HDR. אגב התוכן שאני מנסה להגדיר דרכו הוא מתוך סרטונים ביוטיוב שהם דולבי.

לא תמיד מה שכתוב בתאור התוכן ביוטיוב הוא תמיד כזה. לדוגמא סרטונים שמוגדרים דולבי ויג'ן...
לא מועברים כך למסך. למה? כי או שאין תמיכה ע"י האפליקציה או שתאור התוכן סתם חרטא... למשוך צופים.
כמו שכתוב לפעמים בתיאור התוכן 8k, אפילו 12k ואין בכלל תוכן כזה.

* ביצעתי הגדרת "מומחה לילה" דרך הגדרות מומלצות של אתר "RTINGS.com" אבל זה נראה דיי לא בהיר מספיק ו/או לא צבעים טבעיים (הם יותר "חלשים" -פחות חיים ובהירים- וגם יותר בגוונים חמים). האם יהיה נכון להגביר בהירות וכדו'? או שזו הדרך המתאימה לחדר עם תאורה ביינונית? האם בכ"ז להישאר על "מומחה יום" גם בלילה?

לא מומלץ.
עדיף למצוא מצב שהוגדר מראש ע"י היצרן ולדבוק בו.
היום יש כמה מצבים די טובים כאלו שלא דורשים לכייל את המסך כמו פעם.

* האם כשאני נכנס לאפליקציות בטלוויזיה אני לא יכול לשלוט יותר דרך שלט הסלקום TV? אני אצטרך כל פעם להשתמש ב-2 השלטים לביצוע דברים שונים? מאוד מתסכל.

בדרך כלל יש אפשרות להתאמת השלט למסך. בדוק עם ספק הסטרימר/השרות.
כאמור, תמיד עדיף להזרים תוכן ע"י אפליקציות מובנות או שהורדו למסך מאשר צד שלישי.

תודה על כל התשובות ממי שיודע/התנסה כמוני.
...

mc80 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

לא נגמר כבר עידן הסטרימרים?...
האפליקציות שמורדות למסך תמיד יהיו נוחות יותר לתפעול.
אם אין ברירה, תגדיר בסטרימר "ללא עיבוד"... שבתוכן יועבר למסך כפי שהוא ושהמסך יבצע את העיבוד.

לא היתה לי טיוי חכמה עד כה אז הסטרימר היה חיוני :-) הם עדיין טוענים שחיבור עם סטרימר יותר עדיף לאיכות שידור, במיוחד אם יש תקלות יש להם שליטה על הממיר לעומת האפליקציה שאדרש להסיר ולהתקין מחדש. ה"ללא עיבוד" היחיד שהיה בתפריט ההגדרות זה כנראה ביטול ה-HDR כי אין משהו אחר

** תודה שענית על הכל מאוד מפורט ומובן!

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14346
נתן תודות: 989 פעמים
קיבל תודות: 1218 פעמים

שליחה #4 

כבר שנים שאני לא משתמש בסטרימרים... והחיים מאז קלים יותר.
המעבד במסך ב 99% מהמקרים יתמודד טוב יותר עם התוכן מאשר הסטרימר של ספק השירות.

שמישהו שיש לו סטרימר של yes יענה לך על נושא ביטול העיבוד של הסטרימר.
באנגלית זה נקרא Pass-Through.
בעברית... כל אחד מתרגם איך שבא לו.

לגבי מה שענו לך ב yes, זה קישקוש מוחלט כמובן. הם רוצים שתהיה להם שליטה על הממיר, זה ברור למה.
בעיקר על מנת שיהיה לך קשה יותר להתנתק כי יש לך ציוד שקשור אליהם בצורה כל שהיא ובהתחייבות מסויימת מצידך.

שאתה מזרים תוכן ע"י המסך, הרבה יותר קל לך להתנתק ולעבור לספק אחר ואין להם שום שליטה על זה.

מבחינת תקלות ו"איכות שידור", בדר"כ סטרימר יסבול יותר מתקלות מאשר המסך והאיכות תמיד תהיה אופטימלית יותר כשהמסך מזרים לעצמו את התוכן ולא מכשיר גנרי מצד שלישי.

mc80 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

הסברתי שזה סלקום :-)
אני מבין את הטענות שלך. וגם לי זה עלה בראש, אבל אני לא משלם על הממיר.
היום עוברים ככ בקלות כשרוצים שזה שיש לי ממיר לא מה שימנע ממני.
אז רק לגבי ההגדרה- שוב, לא ראתיי שם הגדרת עיבוד כלשהי בתפריט הדל של הממיר.
מעניין אבל. גם הם לא ידעו להגיד לי.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”