metv
אם הערוץ טלוויזיה הזה משדר דרך הלווין דרור 1 שהוא לווין לאומי לטובת תושבי מדינת ישראל, אז איך אם זה נכון, הקליטה שלו בישראל חלשה יותר מאשר הלווין של עמוס 7?10/09/2025 1:02amosii כתב: גם אני קולט אותו. אצלי האיכות קליטה הרבה יותר נמוכה מאשר התדר הישן ב-11212V, נראה שזה משודר באלומה שלא מכסה את ישראל היטב. די ברור שזה דרור 1, כי לעמוס 3 אין אלומות כאלו....
נראה לי שאם יס תרצה לשדר בלווין הזה, אז בגלל שהקליטה שלו יותר חלשה, אז היא תצטרך להתקין ללקוחות שלה, שאין להם אפשרות חיבור של אינטרנט דרך סיבים אופטיים, אז היא תצטרך בשידור, דרך הלווין, להתקין להם צלחת לווין בגודל יותר גדול מהגודל שקודם היא התקינה ללקוחות שלה, כדי שהם יוכלו ליקלוט כמו שצריך את שידורי יס דרך הלווין.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
בגלל זה, בינתים, יש לי הרגשה שיס תעדיף לשדר בלווין של איסטרניקס ולא של דרור 1 שמשדר בישראל, בעוצמת שידור חלשה משל עמוס 3 ועמוס 7, טכנראה זה יהיה לא לפני פברואר 2026, מתי שהלווין עמוס 3 צריך לגמור לעבוד.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
- amosii
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 240
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
א. קודם כל, אין יותר עמוס 7. יש רק עמוס 3.10/09/2025 2:42רמאשכ כתב: אם הערוץ טלוויזיה הזה משדר דרך הלווין דרור 1 שהוא לווין לאומי לטובת תושבי מדינת ישראל, אז איך אם זה נכון, הקליטה שלו בישראל חלשה יותר מאשר הלווין של עמוס 7?
נראה לי שאם יס תרצה לשדר בלווין הזה, אז בגלל שהקליטה שלו יותר חלשה, אז היא תצטרך להתקין ללקוחות שלה, שאין להם אפשרות חיבור של אינטרנט דרך סיבים אופטיים, אז היא תצטרך בשידור, דרך הלווין, להתקין להם צלחת לווין בגודל יותר גדול מהגודל שקודם היא התקינה ללקוחות שלה, כדי שהם יוכלו ליקלוט כמו שצריך את שידורי יס דרך הלווין....
ב. בלווינים יש בדרך כלל מספר אלומות שונות. טרם פורסם מידע רשמי אודות האלומות של דרור 1, אבל די ברור שערוץ METV משודר באלומה קצת שונה, שאינה ממוקדת באיזור המזרח התיכון. כלומר, באיזורים אחרים קולטים את ערוץ הזה בעוצמה גבוהה יותר.
ג. ייתכן שהאלומה החדשה בדרור 1 מוגדרת כך באופן זמני, כדי להפחית התנגשויות אפשריות עם אלומת המזה"ת של עמוס 3. במקרה זה, לאחר הפסקת השידורים של עמוס 3, יגדירו את האלומה של דרור 1 לעוצמה מלאה גם באיזור המזרח התיכון.
ד. עוצמת השידור הקיימת מספקת כדי לקלוט את שידורי YES. כאמור, אני מאמין שיהיה שינוי לאחר הפסקת השידורים בעמוס 3.
אבל בינתים, אם עוצמת השידור של הלווין דרור 1 היא יותר חלשה משל עמוס 7 אז יס תצטרך להתקין ללקוחות שלה, שיכולים ליקלוט את שידור הלווין שלה, צלחת לווין בגודל יותר גדול, ואני לא בטוח שזה יהיה לה קל למשל מבחינה כספית ואו אישור התקנה, להתקין צלחת לווין בגודל יותר גדול.14/09/2025 0:13amosii כתב: א. קודם כל, אין יותר עמוס 7. יש רק עמוס 3.
ב. בלווינים יש בדרך כלל מספר אלומות שונות. טרם פורסם מידע רשמי אודות האלומות של דרור 1, אבל די ברור שערוץ METV משודר באלומה קצת שונה, שאינה ממוקדת באיזור המזרח התיכון. כלומר, באיזורים אחרים קולטים את ערוץ הזה בעוצמה גבוהה יותר.
ג. ייתכן שהאלומה החדשה בדרור 1 מוגדרת כך באופן זמני, כדי להפחית התנגשויות אפשריות עם אלומת המזה"ת של עמוס 3. במקרה זה, לאחר הפסקת השידורים של עמוס 3, יגדירו את האלומה של דרור 1 לעוצמה מלאה גם באיזור המזרח התיכון.
ד. עוצמת השידור הקיימת מספקת כדי לקלוט את שידורי YES. כאמור, אני מאמין שיהיה שינוי לאחר הפסקת השידורים בעמוס 3....
ולדעתך, אם עוצמת השידור של הלווין דרור 1 יותר חלשה משל עמוס 3, כדי לא להפריע לשידור של עמוס 3, אז אם זה נכון אז איך שקודם הלווין עמוס 7 שידר קרוב עם הלווין עמוס 3, אז העוצמת שידור של עמוס 7, היותר יותר חזקה, לא נראה שהיא הפריעה לעוצמת השידור של עמוס 3?
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
- amosii
-
- חבר פעיל מאוד

מאחר והלווינים עמוס 3 ועמוס 7 תוכננו לשדר במקביל, הם שידרו בקוטביות נגדית (ביחס של אחד לשני) בכל אלומה, ולכן לא היתה שום התנגשות בשידורים שלהם.
דרור 1 ועמוס 3 לא תוכננו לשדר במקביל, אלא דרור 1 מחליף את עמוס 3, ולפיכך הם משדרים באותה הקוטביות. במקרה הזה כנראה הורידו את העוצמה לשלב שבו עמוס 3 עדיין לא ירד משידור. אני מאמין שברגע שעיקר השידורים של עמוס 3 באלומת המזה"ת (YES) תעבור לדרור 1, הם יגבירו את השידור בדרור 1.
בכל מקרה, גם עם הצלחות הקיימות של YES אין שום בעיה לקלוט את השידור הנוכחי, גם כשהוא חלש יותר.
דרור 1 ועמוס 3 לא תוכננו לשדר במקביל, אלא דרור 1 מחליף את עמוס 3, ולפיכך הם משדרים באותה הקוטביות. במקרה הזה כנראה הורידו את העוצמה לשלב שבו עמוס 3 עדיין לא ירד משידור. אני מאמין שברגע שעיקר השידורים של עמוס 3 באלומת המזה"ת (YES) תעבור לדרור 1, הם יגבירו את השידור בדרור 1.
בכל מקרה, גם עם הצלחות הקיימות של YES אין שום בעיה לקלוט את השידור הנוכחי, גם כשהוא חלש יותר.
אז האם לדעתך, שלא מחייבת, אז מעכשיו, גם בלווין של דרור 1, רק מי שאין לו אפשרות לקבל אינטרנט של סיבים אופטים, אז הוא יוכל מהלווינים האלה לקבל את שידורי חברת יס דרך הלווינים האלה?20/09/2025 19:59amosii כתב: מאחר והלווינים עמוס 3 ועמוס 7 תוכננו לשדר במקביל, הם שידרו בקוטביות נגדית (ביחס של אחד לשני) בכל אלומה, ולכן לא היתה שום התנגשות בשידורים שלהם.
בכל מקרה, גם עם הצלחות הקיימות של YES אין שום בעיה לקלוט את השידור הנוכחי, גם כשהוא חלש יותר....
כאשר ביס אמרו לי שלפי הבדיקה שלהם, שבאינטרנט שרק דרך אינטרנט של סיבים אופטיים אפשר בכמה שיותר מצבים, לצפות בצורה הכי טובה, בשידורי טלוויזיה דרך האינטרנט.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
- amosii
-
- חבר פעיל מאוד

קצת לא ברורה לי שאלתך.21/09/2025 0:48רמאשכ כתב: אז האם לדעתך, שלא מחייבת, אז מעכשיו, גם בלווין של דרור 1, רק מי שאין לו אפשרות לקבל אינטרנט של סיבים אופטים, אז הוא יוכל מהלווינים האלה לקבל את שידורי חברת יס דרך הלווינים האלה?
כאשר ביס אמרו לי שלפי הבדיקה שלהם, שבאינטרנט שרק דרך אינטרנט של סיבים אופטיים אפשר בכמה שיותר מצבים, לצפות בצורה הכי טובה, בשידורי טלוויזיה דרך האינטרנט....
בכל אופן, להבנתי חברת YES תעביר את שידוריה ללווין דרור 1 במהלך שיהיה "שקוף" לצופים (שימוש באותם תדרים וכו').
אני מניח ש-YES לא יצרפו מנויים חדשים לשירות הלווין, אבל מנויי לווין קיימים יוכלו להמשיך לקלוט את שידורי YES באמצעות תשתית הלווין שהותקנה להם.
כי היה כתוב, שיס בהמשך רוצה לעשות שבלווין התקשורת החדש שבו היא תשדר, רק מי שלא יכול כמו לקבל חיבור לאינטרנט של סיבים אופטיים כגי לצפות בכל מצב כמו שצריך בשידורי יס דרך האינטרנט, אז הוא יוכל לקבל את שידורי יס דרך לוויין התקשורת החדש שבו היא תשדר.30/09/2025 20:53amosii כתב: קצת לא ברורה לי שאלתך.
בכל אופן, להבנתי חברת YES תעביר את שידוריה ללווין דרור 1 במהלך שיהיה "שקוף" לצופים (שימוש באותם תדרים וכו').
אני מניח ש-YES לא יצרפו מנויים חדשים לשירות הלווין, אבל מנויי לווין קיימים יוכלו להמשיך לקלוט את שידורי YES באמצעות תשתית הלווין שהותקנה להם....
"בזק הודיעה היום לבורסה כי חברת הבת yes בוחנת אפשרות להמשיך בשידורי לוויין במתכונת מצומצמת גם לאחר פברואר 2026, מועד שבו היה צפוי מקור השידור הלווייני הנוכחי להסתיים. המהלך נועד לתת מענה לקהלים ייעודיים, ובהם לקוחות מוסדיים, שעד כה לא נמצא עבורם פתרון חלופי באמצעות האינטרנט."
https://zmanavir.co.il/tv/27355/
אני מזכיר שנכון לעכשיו, לפי הרשיון של יס במשרד התקשורת הישראלי, אחרי 28.2.2026, אם חברת יס יכולה להוכיח שהיא יכולה להמשיך לשדר דרך לווין, אז היא יכולה להאריך את זמן השידור שלה דרך לווין בעוד שנתיים נוספות.
אז לדעתך שלא מחייבת, אם יס תהיה בדעה שגם אחרי התאריך 28.2.2028, שלא כל אדם יוכל כמו שצריך לקבל את שידורי יס דרך האינטרנט, אז מה לדעתך חברת יס תעשה? האם לדעתך שלא מחייבת, בשנת 2027, היא תבקש ממשרד התקשורת הישראלי, להאריך בעוד זמן, את הזמן שבו היא תוכל להמשיך לשדר גם דרך לווין תקשורת?
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין