מעבר מסלקום לפרטנר סיבים עם gofiber gf25c
אהלן, כרגע אני עם ont של gofiber gf25c, ונתב שלי עם תשתית Ibc, ניסיתי לעבור מסלקום לפרטנר, היום הגיע טכנאי וניסה לאקטב את הont ואמר שזה רושם לו כל פעם באפליקציה שהסיב קרוע/לא מחובר, בסוף עשה כמה שיחות ואמר לי שאין אפשרות לאקטב את הont עד שאני אתנתק מסלקום, האם זה הגיוני?
אז אני צריך קודם להתנתק מסלקום וסיכוי סביר שאצטרך גם להיתקע בלי אינטרנט ליום-יומיים ורק אז הם יוכלו לאקטב את הont? נשמע קצת מוזר, חשבתי שהם יכולים לקחת שליטה על האקטוב בכל מקרה אם הם רוצים.
אז אני צריך קודם להתנתק מסלקום וסיכוי סביר שאצטרך גם להיתקע בלי אינטרנט ליום-יומיים ורק אז הם יוכלו לאקטב את הont? נשמע קצת מוזר, חשבתי שהם יכולים לקחת שליטה על האקטוב בכל מקרה אם הם רוצים.
כן. הגיוני מאוד. ככה זה בתשתית IBC.19/09/2025 11:16Gabriel.s כתב: בסוף עשה כמה שיחות ואמר לי שאין אפשרות לאקטב את הont עד שאני אתנתק מסלקום, האם זה הגיוני?...
יום? יומיים? שבוע? שבועיים? חודש? חודשיים? שנה?... לא ברור! מה שמוזר בסיפור שלך זה עצם העובדה שאתה מחובר לסלקום על תשתית IBC עם GoFiber GF25C. זה לא אמור היה להיות אפשרי בכלל להתחבר אליהם ככה ולכן קשה מאוד לנחש איך אפשר יהיה להתנתק מהסיפור הזה ומה יקרה אם תנסה.אז אני צריך קודם להתנתק מסלקום וסיכוי סביר שאצטרך גם להיתקע בלי אינטרנט ליום-יומיים ורק אז הם יוכלו לאקטב את הont?...
בתשתית בזק, כן. בתשתית IBC, לא. מהרגע שהמכשיר שלך שוייך על תשתית IBC לסלקום, אז מבחינתם מדובר על מכשיר של סלקום ובשביל שתוכל להשתמש בו לצורך חיבור על תשתית IBC לספק שאיננו סלקום, צריך שסלקום "ישחררו" אותו. באופן אישי, אם הייתי במצבך, הייתי קונה ממיר סיב חדש ולא מנסה לעבור לספק אחר עם הממיר הקיים.חשבתי שהם יכולים לקחת שליטה על האקטוב בכל מקרה אם הם רוצים....
עם הרבה רצון ועקביות הצלחתי לחבר את הgf25c דרכם עם ibc, עדיין עניין ה"אי-תאימות" המלאה גורם לקצת בעיות שבגלל שאני על 1000/250 אני צריך לחבר את המודם לסוויטץ של גיגה כדי להגביל את הwan לגיגה, אחרת הwan קורס בלי סוף כי כנראה הם עשו שם איזה משהו שכאילו משדר שאני על חבילה של 2 גיגה דרך ibc או משהו כזה.19/09/2025 12:16itfan כתב: מה שמוזר בסיפור שלך זה עצם העובדה שאתה מחובר לסלקום על תשתית IBC עם GoFiber GF25C. זה לא אמור היה להיות אפשרי בכלל להתחבר אליהם ככה ולכן קשה מאוד לנחש איך אפשר יהיה להתנתק מהסיפור הזה ומה יקרה אם תנסה....
אז אתה אומר שהמכשיר הזה הוא חד פעמי?באופן אישי, אם הייתי במצבך, הייתי קונה ממיר סיב חדש ולא מנסה לעבור לספק אחר עם הממיר הקיים....
רב פעמי במקרה הטוב?
נשמע לי הזוי שזה האופציה היחידה, אין איכשהו דרך לצרוב חומרה ישנה לממיר או לאפס את החומרה שלו ליצרן?
אין קשר להגדרות בממיר עצמו וגם לא אמורה להיות לך שום בעייה להשתמש בו לחיבור על תשתית בזק לכל ספק שהוא. הבעייה קשורה להגדרות במערכות של IBC ששם המספר הסידורי של הממיר שלך משוייך לסלקום עכשיו (וככה זה ישאר עד שסלקום "ישחררו" אותו). תשתית IBC היא בעייתית הן בהיבט של עצם האפשרות להשתמש בה בממירי סיב פרטיים והן בהיבט שלא דאגו להגדיר שם מנגנון לניוד לקוחות בין ספקים. ראה למשל:19/09/2025 12:27Gabriel.s כתב: אז אתה אומר שהמכשיר הזה הוא חד פעמי?
רב פעמי במקרה הטוב?
נשמע לי הזוי שזה האופציה היחידה, אין איכשהו דרך לצרוב חומרה ישנה לממיר או לאפס את החומרה שלו ליצרן?...
https://zmanavir.co.il/internet/28334/
סלקום מספקים למי שרוצה להשתמש בנתב פרטי ממיר סיב שלהם (ללא תוספת תשלום) וזו הדרך המומלצת להתחבר אליהם עם נתב פרטי. ברוב המקרים, מי שמנסה להתחבר אליהם עם ממיר סיב פרטי נתקל בסירוב מוחלט וכפי שאתה לומד על בשרך, זה כנראה עדיף. אגב, יכול להיות שאם תבקש מסלקום לחבר אותך דרך ממיר סיב שלהם (במקום הממיר הפרטי) זה לא רק יעבוד באופן תקין אלא גם ישחרר לך את הממיר הפרטי לשימוש עם ספק אחר יותר מהר מאשר נסיון להתנתק מהם.
>סלקום מספקים למי שרוצה להשתמש בנתב פרטי ממיר סיב שלהם (ללא תוספת תשלום) וזו הדרך המומלצת
אכן, זה המצב עם סלקום. נשמע הגיוני, רק הבעיה היחידה בשיטה הזאת, כשאתה מחליט להחליף אותם, אתה נאלץ לכתת רגליך למרכז שירות אי-שם להחזיר ציוד (או לשלם כופר עליו).
ההמלצה שלי: בסלקום תמיד להזמין לפחות 2.5 ג'יגה, ואחכ להחליט אם לשנמך מהירות. ככה אתה לפחות מקבל ממיר טוב יותר...
ועוד טיפ: האם התנתקות מהם מתישהו, והתחברת מחדש - יש מצב שתמצא את עצמך עם ממיר אחד "מיותר" , חינמי ;p ...
אכן, זה המצב עם סלקום. נשמע הגיוני, רק הבעיה היחידה בשיטה הזאת, כשאתה מחליט להחליף אותם, אתה נאלץ לכתת רגליך למרכז שירות אי-שם להחזיר ציוד (או לשלם כופר עליו).
ההמלצה שלי: בסלקום תמיד להזמין לפחות 2.5 ג'יגה, ואחכ להחליט אם לשנמך מהירות. ככה אתה לפחות מקבל ממיר טוב יותר...
ועוד טיפ: האם התנתקות מהם מתישהו, והתחברת מחדש - יש מצב שתמצא את עצמך עם ממיר אחד "מיותר" , חינמי ;p ...
מנסיון. כנראה סלקום "לא שמעו" על זה. לך תתבע אותם... זה רשום גם לזכרוני בתקנון שלהם... כולל כמה קנס תשלם......
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1305
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
מצטרף להמלצה של רפי בסלקום תמיד להתחבר ל-2G לפחות בגלל בעיית הממיר האופטי המצ'וקמק של ה-1G. ראה את הדיון שלי בנושא.
אגב, זוכרים שאמרו שאי אפשר להתחבר לסלקום עם ממיר אופטי GF10C? אז מסתבר שהטכנאי בעצמו הגיע עם הממיר הזה.
אגב, זוכרים שאמרו שאי אפשר להתחבר לסלקום עם ממיר אופטי GF10C? אז מסתבר שהטכנאי בעצמו הגיע עם הממיר הזה.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.