התייעצות למומחים לגבי רמקולי סראונד בסלון
אחרי שבנינו בית ביחד והיה חלום גדול לקולנוע ביתי - הגיע תהליך גירושין ארוך ומייגע , ואז מגורים זמניים בדירה (3 שנים) ועכשיו סוף סוף נכנסתי ממש לפני שבוע לבית גדול וכייפי (בשכירות). יש לי את הרסיבר AVR-3500h שלי, סאב SVS SB-2000PRO , רמקולים קדמיים + סנטר של מוניטור אודיו ואני מת מת מת להרכיב לעצמי קולנוע ביתי. לא צריך להשתגע כי בכל זאת שכירות, אבל יש עם מה לעבוד.
הסלון גדול ורחב עם חלל גבוה משופע כשהחלק הכי נמוך בצד של הויטרינה. ראו תמונה מצורפת.
איזור הסלון ברוחב של 4 מטר , ומרחק מקיר אחורי לקיר טלויזיה 4.80.
הספה 3.20, שכרגע צמודה לויטרינה אבל אין בעיה להרחיק אותה 20~30 ס"מ ולאפשר וילונות .
אפשר גם להרחיק את הספה בקצת מהקיר האחורי אם זה ישפר את החוויה.
הבעיה שלי היא איזה רמקולי סראונד לשים בהינתן שיש את החלון מצד שמאל של קיר אחורי. הוא מרוחק 35 ס"מ מקיר הויטרינה, ורוחב החלון 60 ס"מ.
הייתה לי מחשבה להשתמש בזוג רמקולים JBL Control Now לבנים שיש לי אבל לא בטוח שזה יהיה כל כך טוב.
חשבתי אולי ללכת לכיוון של סטליטים קטנים מאחור או אולי ביפולריים - אבל נראה לי החלון יפריע למיקום של הביפולריים - וגם... לא רוצה להשקיע יותר מידי כי בכל זאת .. זה בשכירות....
אשמח לשמוע דעתכם.
הסלון גדול ורחב עם חלל גבוה משופע כשהחלק הכי נמוך בצד של הויטרינה. ראו תמונה מצורפת.
איזור הסלון ברוחב של 4 מטר , ומרחק מקיר אחורי לקיר טלויזיה 4.80.
הספה 3.20, שכרגע צמודה לויטרינה אבל אין בעיה להרחיק אותה 20~30 ס"מ ולאפשר וילונות .
אפשר גם להרחיק את הספה בקצת מהקיר האחורי אם זה ישפר את החוויה.
הבעיה שלי היא איזה רמקולי סראונד לשים בהינתן שיש את החלון מצד שמאל של קיר אחורי. הוא מרוחק 35 ס"מ מקיר הויטרינה, ורוחב החלון 60 ס"מ.
הייתה לי מחשבה להשתמש בזוג רמקולים JBL Control Now לבנים שיש לי אבל לא בטוח שזה יהיה כל כך טוב.
חשבתי אולי ללכת לכיוון של סטליטים קטנים מאחור או אולי ביפולריים - אבל נראה לי החלון יפריע למיקום של הביפולריים - וגם... לא רוצה להשקיע יותר מידי כי בכל זאת .. זה בשכירות....
אשמח לשמוע דעתכם.
נערך לאחרונה על ידי raoul ב 14/09/2025 10:10, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
למה לא בטוח שזה יהיה כל כך טוב?13/09/2025 18:24raoul כתב: הייתה לי מחשבה להשתמש בזוג רמקולים JBL Control Now לבנים שיש לי אבל לא בטוח שזה יהיה כל כך טוב....
יש לך אותם - תנסה.
לא רואה סיבה להחליף אותם. בטח לא לסטליטים קטנים.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
Re: התייעצות למומחים לגבי רמקולי סראונד
אם יש לך מקום לתלות אותם בשני הצדדים של הספה במרחק זהה אז תנסה.13/09/2025 18:27raoul כתב: אלו הרמקולים JBL שיש לי (שלי בצבע לבן)
https://mm.jbl.com/CONTROLNOWBK.html...
אם לא ניתן, ביפולרים על הקיר של הספה גם יעשו עבודה מצוינת.
הספה יושבת צמוד לקיר האוחרי, ואני יכול להזיז אותה קדיהמ אבל לא הרבה.... אולי 15~20 ס"מ
בתכתובת אישית נאמר לי שביפולריים פחות מתאימים לרמקולים surround , ויותר בקירות בצדדים.
אולי שווה לי לשים 2 רמקולים סטליטיים סבירים במקום זה על הקיר האחורי פונים לכיוון אוזני המאזין?
בתכתובת אישית נאמר לי שביפולריים פחות מתאימים לרמקולים surround , ויותר בקירות בצדדים.
אולי שווה לי לשים 2 רמקולים סטליטיים סבירים במקום זה על הקיר האחורי פונים לכיוון אוזני המאזין?
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
שני דברים:17/09/2025 15:37raoul כתב: הספה יושבת צמוד לקיר האוחרי, ואני יכול להזיז אותה קדיהמ אבל לא הרבה.... אולי 15~20 ס"מ
אולי שווה לי לשים 2 רמקולים סטליטיים סבירים במקום זה על הקיר האחורי פונים לכיוון אוזני המאזין?...
1. לא יודע מי רשם לך בתכתובת אישית, אבל מאז שעברתי לפני שנים רבות מסראונד סטאליטי, לרמקול רגיל ואז לבי פולארי מאחור - אני לא מסתכל לאחור.
אני נהנה הרבה יותר מהסאונד עם ביפולארי.
2. אם בכל זאת אתה רוצה סאונד טוב! מאחור ולא לקרוע את הכיס כאמור, אשמח להציע לך זוג POLK אטריום 4 לבנים, שיש להם תושבת נהדרת שמאפשרת הטייה לכל צד בכמעט 90 מעלות ומקנה ורסטיליות בהתקנה שלהם, במחיר מצחיק.
נערך לאחרונה על ידי gal-cohen ב 17/09/2025 16:36, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

דווקא בגלל שהספה צמודה או קרובה מאוד לקיר אחורי, ביפולאריים מאחור יכול להיות פתרון טוב יותר.
בטח יותר טוב מסטליטים שפונים ישירות למאזין.
אבל מה עם הרמקולים שיש לך?
ניסית?
ניסית?
לא ניסיתי עדיין , עדיין תקוע בהתקנת מאווררי תקרה...17/09/2025 16:17Amir64 כתב: דווקא בגלל שהספה צמודה או קרובה מאוד לקיר אחורי, ביפולאריים מאחור יכול להיות פתרון טוב יותר.
ניסית?...
אבל הבעיה שלי היא איך למקם אותם. אילו רמקולים בצורה של רבע עיגול. הרמקול שצמוד לפינה יכול להיכנס יופי בפינה, אבל אם אני שם את הרמקול השני באותה תצורה אז הוא בולט באמצע קיר...
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
בחדר אידיאלי יותר לק"ב הייתי שם רמקולי סראונד "רגילים". בסלון עם מגבלות, לא תמיד אפשר.17/09/2025 15:37raoul כתב: הספה יושבת צמוד לקיר האוחרי, ואני יכול להזיז אותה קדיהמ אבל לא הרבה.... אולי 15~20 ס"מ
אולי שווה לי לשים 2 רמקולים סטליטיים סבירים במקום זה על הקיר האחורי פונים לכיוון אוזני המאזין?...
הייתי בעבר עם סטליטים איכותיים בצדדים בסלון, אחרי תקופה ארוכה איתם החלפתי לביפולרים ומאז אני מרוצה מאוד (גם אצלי הספה צמודה לקיר).
מיקמתי אותם כ 1.5 מ' ממרכז הספה ובערך 50 סמ מעל גובה הראש.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4961
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 450 פעמים
תתעלם מטרולים בעלי 1000 היוזרים17/09/2025 15:37raoul כתב: הספה יושבת צמוד לקיר האוחרי, ואני יכול להזיז אותה קדיהמ אבל לא הרבה.... אולי 15~20 ס"מ
ממש ממש לא. זה בנאדם שמאוד מבין ומוערך כאן בפורום....
והוא לא אמר לי שזה לא מתאים. אמר שיכול להיות שיהיה פחות טוב מרגילים כיוון שהמטרה המקורית שלהם הם ליצור סאונד היקפי שלא בא מנקודה מסויימת , וק"ב דווקא כן רוצים אפקט של מיקום בשביל אפקטים.
- Amir64
-
- גורו

זה נכון, בתנאי שאתה בונה חדר "לפי הספר".
הספה רחוקה מקירות, הרמקולים רחוקים ממך, ומכוונים אליך.
כשאתה צמוד לקיר אחורי, אין ברירה והרמקולים יוצאים קרובים אליך בגלל אילוצי מידות החדר.
רמקול קרוב שמכוון אליך משתלט על הסאונד הכללי, ומי שיושב לידך יוצא מהאלומה שהרמקול מייצר, ושומע הרבה פחות ממה שהוא מנגן.
ופה בא היתרון של הביפולארי.
הספה רחוקה מקירות, הרמקולים רחוקים ממך, ומכוונים אליך.
כשאתה צמוד לקיר אחורי, אין ברירה והרמקולים יוצאים קרובים אליך בגלל אילוצי מידות החדר.
רמקול קרוב שמכוון אליך משתלט על הסאונד הכללי, ומי שיושב לידך יוצא מהאלומה שהרמקול מייצר, ושומע הרבה פחות ממה שהוא מנגן.
ופה בא היתרון של הביפולארי.
טוב, אז אני מתכנן באמת להשתמש ברמקולים שיש לי ואולי יש לכם דעה לאיך כדאי לי לתלות אותם. הרמקולים בנויים בצורת רבע מעגל כשהטוויטר מופנה ממש באמצע בזוית של 45 מעלות, ומצדיו שני אלמנטים mid 4inch
1. כרגע המחשבה לתלות אותם אופקית , הרמקול בפינה ישב שם יופי והטוויטרים יופנו בזוית של 45 מעלות פנימה לחדר , רק שהרמקול השני בעצם ימוקם באמצע קיר ופחות יהיה אסטטי.
2. אופציה אחרת לתלות אותם אנכית הפוך כך שהטוויטר יופנה לכיוון הקדמיים בזוית למטה של 45 מעלות.
3. ואופציה אחרונה שאני יכול לחשוב עליה היא לתלות אותם אנכית כך שהטוויטר יופנה בקו אופקי לכיוון הקידמיים.
1. כרגע המחשבה לתלות אותם אופקית , הרמקול בפינה ישב שם יופי והטוויטרים יופנו בזוית של 45 מעלות פנימה לחדר , רק שהרמקול השני בעצם ימוקם באמצע קיר ופחות יהיה אסטטי.
2. אופציה אחרת לתלות אותם אנכית הפוך כך שהטוויטר יופנה לכיוון הקדמיים בזוית למטה של 45 מעלות.
3. ואופציה אחרונה שאני יכול לחשוב עליה היא לתלות אותם אנכית כך שהטוויטר יופנה בקו אופקי לכיוון הקידמיים.
- Amir64
-
- גורו

נראה לי שאופציה 1 היא הכי הגיונית.
- Akila
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- שם מלא: Joel Strikovsky
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
מבחינה וויזואלית אופציה 1 נראת יותר נוחה לעין,
אבל מבחינה אקוסטית קשה לדעת כי אנחנו לא יודעים את מבנה והמיקום של הרמקול/ים בתוך המארז.
אם אתה יכול לצלם את הגריל (הכי טוב מאחורי הגריל, אם זה ניתן להסרה בקלות),
קרי, לראות את הרמקולים/דרברים שמאחורי הגריל, והכיוון שהם מצבעים ביחס לזווית שתמקם את הרמקול,
אז יהיה לנו יותר מידע מה עדיף.
עוד נתון שמאוד חשוב, זה לדעת אם יש לך גם רמקולים אטמוס במערך או לא
(זה יותר משפיע לגבי בחירת מיקום הגובהה של הרמקולים).
אני מניח שהם רמקולים אחוריים?
אבל מבחינה אקוסטית קשה לדעת כי אנחנו לא יודעים את מבנה והמיקום של הרמקול/ים בתוך המארז.
קרי, לראות את הרמקולים/דרברים שמאחורי הגריל, והכיוון שהם מצבעים ביחס לזווית שתמקם את הרמקול,
אני מניח שהם רמקולים אחוריים?
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
להוריד את הגריל זה קצת סיפור, אבל מצאתי מידע ברשת. הטוויטר נמצא בזווית 45 מעלות, ושני הוופר מיד נמצאים בזוית של 53 מעלות בינהם ( כלומר 26.5 מעלות מזווית של הטוויטר)21/09/2025 21:28Akila כתב: מבחינה וויזואלית אופציה 1 נראת יותר נוחה לעין,
אני מניח שהם רמקולים אחוריים?...
https://www.soundandvision.com/compacts ... lacements.