תתחדש על הדירה

אחרי חצי עשור עם פרטנר (ו-3 ניסיונות לשדרג חבילה כשאף נציג לא ידע מה זה), עברתי לסלקום 5,000/1,000 משלם 200 בחודש כולל המתאם סיב.
יש לי שימוש לחבילה וההפרש במחיר כבר לא היה כזה גדול (אפילו לא פי 2).
מבחינת ציוד:
השלחתי מהארון תקשורת לכל חדר בבית (כמעט) Cat 6a שמספק 10gbit.
גרסה 7 לא באמת בתקן ולא רציתי את 8 כי אין לזה ציוד שיודע לנצל את זה עד הסוף -כיום-.
בנוסף השחלתי סיב אופטי Single mode מנקודת קצה בסלון (איפה שהשרת) לנקודת קצה בחדר עבודה (המחשב שלי).
שני ראוטרים של Asus ZenWifi BT10 וויפי 7 סופר מומלץ. קניתי לפני שנה בחגים כשהיה 25% הנחה בKSP ועלה 2,100 שקל. היום 2,500 שקל.
אחד מחובר ליד הארון תקשורת השני בחדר עבודה.
סוויץ' 10gbit (נחושת לא סיבים) של Mikrotik CRS304-4XG-IN יצא בדיוק כשקניתי את הראוטרים.
עלה לי כולל מיסים ומשלוח מחו"ל 900 שקל, שזה זול משמעותית מה1,300-1,400 שקל שעולה הסוויץ 10gbit של tp-link.
במחשב כרטיס רשת של OWC 10gbit pci-e 4.0 - מסוגל להתחבר לPCI-E 4.0 x1 בודד במידה והקצה שלו פתוח ולא סגור.
מכיל שבב Marvell AQC113CS. טיפה מתחרט שלא קניתי לוח אם יקר יותר שכבר תומך ב 10gbit.
הזמנתי ישירות מהחנות של היצרן ועלה לי בערך 500 שקל כולל משלוח ומיסים.
בשרת יש כרטיס רשת Asus XG-C100C שמספק 10gbit גם כן- עולה בערך 450 שקל בKSP.
--------------------
ציוד סיבים ->
במחשב ובשרת יש כרטיס רשת ישן Mellanox ConnectX-3 תוצרת ישראל כדי לחבר את הסיבים האופטיים, מתכנן לשדרג לIntel E810 או ל ConnectX-6 כדי להגיע לקצבים יותר גבוהים פנימית (למרות שזה קשה).
מוזמן לשאול אם יש שאלות

זה ה Future-proofing שלי ואם אתה מתכנן רק חבילה של 1gbit אני עדיין ממליץ להשחיל Cat 6a ועל הראוטרים.