חברת הוט בקרוב לא תהיה חברת כבלים? עם ממיר כבלים? עם טלפון לא סלולרי בקווי נחושת?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #1 

בהוט החליטו בהדרגה להחליף תשתית של קווי נחושת לתשתית של אינטרנט של סיבים אופטיים,
ובכך הוט מאבדת 2 יתרונות שלה,
1, שידור טלוויזיה ואו רדיו ואו שימוש בטלפון לא סלולרי סלולרי, בלי להיות תלוי באינטרנט, באם יש תקלה באינטרנט,
2, צפיה בשידור של טלוויזיה ורדיו בצורה שבשידור מגיע כמה שפחות מאוחר, כמו שיש ביס דרך הלווין,
לא ידוע לי שהוט באינטרנט, בניגוד ליס פלוס וסלקום טיוי, שהיא משתמשת בטכנולוגיה שאיתה השידור מגיע כמה שפחות מאוחר.

בניגוד לבזק, שנכון לעכשיו היא לא החליטה להחליף תשתית של קווי נחושת, לתשתית של אינטרנט של סיבים אופטיים, שזה אומר שגם כיום אם רוצים להשתמש בטלפון לא סלולרי דרך חברת בזק, אז לא חובה לחבר אותו לנתב אינטרנט של סיבים אופטיים, ולא חובה להשתמש בסוללה חשמלית לגיבוי, שיכולה לעלות עוד כסף, באם יש הפסקת חשמל, בחשמל שמגיע אל הנתב של האינטרנט, ואם יש תקלה רק באינטרנט, אז אפשר להמשיך להשתמש בניגוד להוט ששם מי שיש לו תשתית אינטרנט של סיבים אופטיים, והוא רוצה להשתמש בטלפון לא סלולרי, אז הוא צריך לחבר אותו לנתב האינטרנט של הסיבים האופטיים, והוא גם לא חייב להשתמש בסוללה חשמלית לגיבוי, שיכולה לעלות עוד כסף, באם יש הפסקת חשמל, בחשמל שמגיע אל הנתב של האינטרנט, וכל זה באם אין תקלה באינטרנט.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 154 פעמים

שליחה #2 

התשתית של הוט לא מוגדרת ככבלי נחושת ! ...ההגדרה שאתה משתמש לא נכונה .

כבלי נחושת שבשימוש בזק הם כבלים של טלפוניה מסוגים שונים משתנים לפי מס' הגידים וכו' .

הכבלים של הוט הם כבלי קואקס של טלויזיה בכבלים - הגיד המרכזי בלבד עשוי נחושת והסיכוך
המעטפת של הכבלים בדר"כ עשויה מאלומיניום הם מוגדרים בשפה במקצועית כבלי קואקס מאלומיניום !

שתי החברות עושות שימוש בסיבים אופטיים לכבלים הראשים - Trunk אלה שמובילים את התקשורת הראשית
מתחברים ליחידות המשנה ומשם מופצים הלאה .

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

11/09/2025 18:05  
גלובל כתב:
התשתית של הוט לא מוגדרת ככבלי נחושת ! ...ההגדרה שאתה משתמש לא נכונה .

כבלי נחושת שבשימוש בזק הם כבלים של טלפוניה מסוגים שונים משתנים לפי מס' הגידים וכו' .

הכבלים של הוט הם כבלי קואקס של טלויזיה בכבלים - הגיד המרכזי בלבד עשוי נחושת והסיכוך
המעטפת של הכבלים בדר"כ עשויה מאלומיניום הם מוגדרים בשפה במקצועית כבלי קואקס מאלומיניום !

שתי החברות עושות שימוש בסיבים אופטיים לכבלים הראשים - Trunk אלה שמובילים את התקשורת הראשית
מתחברים ליחידות המשנה ומשם מופצים הלאה .
...
הכוונה שלי הייתה בשני המקרים האלה למה שלא מחייב חיבור לאינטרנט.
ועדיין אני בדעה, שבחברת הכבלים מישראל הוט,
שבגלל שהחלק המרכזי בכבל זה מנחושת, אז שאפשר להגיד שזה כבל של נחושת, גם אם לא כל הכבל הזה עשוי מנחושת.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

Zacky
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 73
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #4 

רמי, אתה צודק, שניהם כבלי נחושת, קוואקס של הכבלים זה מונח טכני שמתאר איך הכבל בנוי.
גם כבלי הנחושת של בזק לא נקראים כבלי נחושת אלא כבל טלפוניה זוגות שזורים.
בקיצור שניהם כבלי נחושת.

amosii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #5 

11/09/2025 17:48  
רמאשכ כתב:
בהוט החליטו בהדרגה להחליף תשתית של קווי נחושת לתשתית של אינטרנט של סיבים אופטיים,
ובכך הוט מאבדת 2 יתרונות שלה,
1, שידור טלוויזיה ואו רדיו ואו שימוש בטלפון לא סלולרי סלולרי, בלי להיות תלוי באינטרנט, באם יש תקלה באינטרנט,
2, צפיה בשידור של טלוויזיה ורדיו בצורה שבשידור מגיע כמה שפחות מאוחר, כמו שיש ביס דרך הלווין,
לא ידוע לי שהוט באינטרנט, בניגוד ליס פלוס וסלקום טיוי, שהיא משתמשת בטכנולוגיה שאיתה השידור מגיע כמה שפחות מאוחר.

בניגוד לבזק, שנכון לעכשיו היא לא החליטה להחליף תשתית של קווי נחושת, לתשתית של אינטרנט של סיבים אופטיים, שזה אומר שגם כיום אם רוצים להשתמש בטלפון לא סלולרי דרך חברת בזק, אז לא חובה לחבר אותו לנתב אינטרנט של סיבים אופטיים, ולא חובה להשתמש בסוללה חשמלית לגיבוי, שיכולה לעלות עוד כסף, באם יש הפסקת חשמל, בחשמל שמגיע אל הנתב של האינטרנט, ואם יש תקלה רק באינטרנט, אז אפשר להמשיך להשתמש בניגוד להוט ששם מי שיש לו תשתית אינטרנט של סיבים אופטיים, והוא רוצה להשתמש בטלפון לא סלולרי, אז הוא צריך לחבר אותו לנתב האינטרנט של הסיבים האופטיים, והוא גם לא חייב להשתמש בסוללה חשמלית לגיבוי, שיכולה לעלות עוד כסף, באם יש הפסקת חשמל, בחשמל שמגיע אל הנתב של האינטרנט, וכל זה באם אין תקלה באינטרנט.
...
אני חושב שהיום צריך להגדיר את הוט כחברת תשתית תקשורת, המונח של חברת טלויוזיה בכבלים או חברת טלוויזיה בלווין כבר קצת פס מהעולם.
כמובן, בנוסף היא גם ספקית תוכן.

מצופה מחברת תשתית לתחזק ולשדרג את התשתיות שלה, המעבר לסיבים הוא מתבקש. להפך, אם בזק לא הכריזו על שדרוג כזה, אז הם מאחור.

א. טלפון נייח בהוט: כבר כיום המצב הוא ששירותי טלפוניה בבתים ומשרדים ניתנים ע"ב נתב, שמחובר לכבל קואקס של תשתית הוט. לכן, המצב בהוט לא משתנה.
ב. לגבי ההשוואה לטלפון נייח בבזק, בפועל כל ה-BACKBONE של בזק עובד על סיבים כבר הרבה שנים, המתח שמגיע למכשירי טלפון נייחים מגיע מארון בזק הקרוב ברחוב (MSAG) שהוא מוזן בחשמל בעצמו. כלומר, אם יש הפסקה שמשפיעה לא רק על הדירה, אלא על הבניין (ואז סביר להניח שגם ה-MSAG מושפיע) אז תוך כשעתיים גם הטלפון הנייח של בזק יפסיק לפעול (יש ב-MSAG מצברים המספיקים בערך לשעתיים).
ג. לגבי שידורי טלוויזיה - למעשה הרשת של הוט היא רשת תמסורת. הוט לא משדרת את הערוצים שלה באינטרנט, אלא בתוך רשת התמסורת שלה בטכנולוגיית IP. אם הנתב מפסיק לעבוד, אז כן - הטלוויזיה תפסיק לעבוד. אולי אתה מתכוון שהנתב עם חיבור אופטי יותר רגיש לתקלות מאשר כבל קואקס שמגיע לממיר? כנראה שאתה צודק, אבל בסופו של דבר אני לא בטוח שההבדל באחוז התקלות הוא באמת משמעותי (כבר היום - אם יש תקלה באינטרנט דרך הוט, גם הטלוויזיה הרבה פעמים לא תעבוד)

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

13/09/2025 15:08  
Zacky כתב:
רמי, אתה צודק, שניהם כבלי נחושת, קוואקס של הכבלים זה מונח טכני שמתאר איך הכבל בנוי.
גם כבלי הנחושת של בזק לא נקראים כבלי נחושת אלא כבל טלפוניה זוגות שזורים.
בקיצור שניהם כבלי נחושת.
...
אני יודע שאני צודק שזה קווי נחושת, כי שאני שאלתי את הוט מתי הם מעדיפים להפסיק לשדר בצורה מלאה בקווי נחושת במדינת ישראל, אז הן לא אמרו לי שהם לא משתמשים בקווי נחושת, הם אמרו לי שבינתים הם מקווים שעד שנת 2030, בישראל, שהוט תפסיק לשדר דרך קווי נחושת.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

רמי וזאכי אתם יכולים לשכנע את עצמכם שאתם צודקים עד מחר ...
אבל כמי שהתקין כבלי CATV במו ידיו בימים שחברות הכבלים פרסו תשתיות בכל הארץ,
כל מקצוען בתחום יגיד לכם שכבלי ה Trunk הכבלים הראשיים של הוט הם כבלי אלומיניום ,
אם הם היו כבלי נחושת העלות שלהם היתה פי 10 , בכל העולם וביחוד בארה"ב שם כבלי ה CATV
תלויים באויר ע"ג עמודי עץ ...משתמשים בכבלי אלומיניום ,

כבל אלומיניום נקרא כך כי הסיכוך שלו עשוי אלומיניום ואילו הגיד המרכזי בלבד הוא נחושת או ציפוי נחושת .
כל מתקין של חברות הכבלים / הוט יגיד לכם שאלו כבלי אלומיניום לא נחושת ! כך הם נקראים בכל העולם !!

Zacky
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

אתה וכל טכנאי הוט יכולים לקרוא לזה איך שאתם רוצים, בכבל עצמו יש גם גומי ופלסטיק, נקרא לזה כבל גומי או פלסטיק ? זה תשתית נחושת.

ומה זה מקצוען ?

גם הטלפוניה של בזק וגם זה של הוט זה תשתית נחושת, איך האות עובר בזוג השזור של בזק לבין איך זה עובר בקוואקס אכן יש הבדל, חיפוש קטן בגוגל וכל אחד יבין תוך 30 שניות, אבל העובדה הייתה ונשארת שמדובר בתשתית נחושת בשני המקרים.

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

14/09/2025 13:40  
Zacky כתב:
אתה וכל טכנאי הוט יכולים לקרוא לזה איך שאתם רוצים, בכבל עצמו יש גם גומי ופלסטיק, נקרא לזה כבל גומי או פלסטיק ? זה תשתית נחושת.

ומה זה מקצוען ?

גם הטלפוניה של בזק וגם זה של הוט זה תשתית נחושת, איך האות עובר בזוג השזור של בזק לבין איך זה עובר בקוואקס אכן יש הבדל, חיפוש קטן בגוגל וכל אחד יבין תוך 30 שניות, אבל העובדה הייתה ונשארת שמדובר בתשתית נחושת בשני המקרים.
...
נכון, בהוט הם קוראים לזה כבלי נחושת
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

14/09/2025 13:40  
Zacky כתב:

ומה זה מקצוען ?

...
חבל שאתה מתווכח עם מקצוענים ....שנים רבות עבדתי בתחום , הזמנות של מאות מטרים של כבלי אלומיניום
מחברות כבלים הגדולות בעולם , תמיד קראנו להם כבלי אלומיניום ! ולא לא הייתי טכנאי של הוט
הייתי אחד מהקבלים שהקימו את תשתית הכבלים בישראל עבור חברות מת"ב / ערוצי זהב / תבל / גוונים
שלימים הפכו והתאגדו לחברת הוט של היום ....אז קצת כבוד בבקשה !

תמשיך לחשוב מה שאתה רוצה יחד עם החבר שלך רמי זה לא ישנה את השם המקצועי של הכבלים ל CATV .
שיחת טלפון עם נציג שירות שבחיים לא ראה כבל לא מצדיקה כינוי מקצועי אחר של הכבלים הללו .

Zacky
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

14/09/2025 16:49  
גלובל כתב:

חבל שאתה מתווכח עם מקצוענים
...
אני כבר מזמן עברתי את שלב קרבות הבולבולים ולמי יש יותר גדול, במיוחד שעכשיו כל אחד באינטרנט הפך למומחה ומקצוען מטעם עצמו.
אישתי קוראת לי במיטה סופרמן וזה מספיק לי, לא צריך יותר.

לעניינו, אתה וכל ה''מקצוענים'' בארץ יכולים לקרוא לכבל איך שאתם רוצים, העובדה היא שהוט משתמשת בתשתית נחושת, זה שאתה קורא לכבל catv ואחר כבל אלומיניום ושלישי קורא לזה כבל לווין או כבל של כבלים לא משנה כלום, התשתית היא על נחושת.

ויש לי הכבוד להיות מוזכר יחד עם רמי א. האגדי, איש שאני אוהב ומעריך ומחזיק ממנו חבר יקר וגם מקצוען בתחום הלווין, מכיר אותו מעל 25 שנים ואף פעם לא ראיתי אותו מדבר לא יפה למישהו, מקלל מישהו או מזלזל במישהו, רמי הוא איש משכמו ומעלה.

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

14/09/2025 16:49  
גלובל כתב:
חבל שאתה מתווכח עם מקצוענים ....שנים רבות עבדתי בתחום , הזמנות של מאות מטרים של כבלי אלומיניום
מחברות כבלים הגדולות בעולם , תמיד קראנו להם כבלי אלומיניום ! ולא לא הייתי טכנאי של הוט
הייתי אחד מהקבלים שהקימו את תשתית הכבלים בישראל עבור חברות מת"ב / ערוצי זהב / תבל / גוונים
שלימים הפכו והתאגדו לחברת הוט של היום ....אז קצת כבוד בבקשה !

תמשיך לחשוב מה שאתה רוצה יחד עם החבר שלך רמי זה לא ישנה את השם המקצועי של הכבלים ל CATV .
שיחת טלפון עם נציג שירות שבחיים לא ראה כבל לא מצדיקה כינוי מקצועי אחר של הכבלים הללו .
...
מה שקובע בנושא הזה זה האם מבחינת מבחינת חברת הוט זה כבלי נחושת, והתשובה היא כן
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”