אכן. אולי המצב של גרסאות Snapshot יותר טוב, אבל אלו משתנות כל הזמן, לא בדקתי. Defeats the purpose של מה שביקשת.23/08/2025 23:29izzishalti כתב: הכוונה היתה נתב wifi, אז אני מבין שהתשובה היא שהמוצר עוד לא אפוי מספיק?...
Banana PI R4
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
- Avishay1
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 389
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
היי חברים,
שאלה לגבי מתאם SFP לחיבור ישיר לסיבים.
יש לי Banana Pi BPI-R3 עם OpenWRT, סה"כ עובד אחלה ואני מרוצה.
כיום אני מחובר לסיבים של פרטנר במהירות 1Gbps עם ממיר סיב - מצד אחד נכנס סיב, מצד שני יוצא כבל רשת שמתחבר לכניסת WAN בראוטר.
אני מעוניין לקנות מתאם SFP ולחבר את הסיב ישירות לראוטר בעזרת המתאם.
יש פה מישהו שהתנסה ויכול לשתף עצות מנסיונו?
שאלה לגבי מתאם SFP לחיבור ישיר לסיבים.
יש לי Banana Pi BPI-R3 עם OpenWRT, סה"כ עובד אחלה ואני מרוצה.
כיום אני מחובר לסיבים של פרטנר במהירות 1Gbps עם ממיר סיב - מצד אחד נכנס סיב, מצד שני יוצא כבל רשת שמתחבר לכניסת WAN בראוטר.
אני מעוניין לקנות מתאם SFP ולחבר את הסיב ישירות לראוטר בעזרת המתאם.
יש פה מישהו שהתנסה ויכול לשתף עצות מנסיונו?
- אם הבנתי נכון, כדי שזה יעבוד אני צריך לדבר עם פרטנר שיבצעו רישום של המתאם שלי אצלם. האם הבנתי נכון? האם פרטנר משתפים פעולה או עושים בעיות עם זה?
- ממה שקראתי, אני מבין שאני צריך דגם מסוג GPON SFP ONT 2.5Gbp
מישהו יכול לכוון אותי לאיזה דגם אני צריך ואם אפשר לינק לעלי-אקספרס? - כל פרט מידע נוסף יעזור
על איזה תשתית אתה מחובר? אם מדובר בתשתית GPON, אז האופצייה לשימוש במודול SFP קיימת אך ורק בתשתית בזק. בתשתית GPON של פרטנר עצמה או בתשתית IBC אין אופצייה כזו....
- DanielGR
- גורו רשתות

נענה קודם על השאלה מדוע צריך את זה:
ל- BPI R3 שני פורטים של SFP, וארבעה פורטים של ג'יגה. הפורטים של SFP תומכים ב- 2.5G. מה האפשרות להשתמש בהתקן לניתוב של 2.5G? ישנן שלוש אפשרויות:
1. להשתמש ב- Bridge ONT כמו GF25C ומתאם SFP ל- RJ45 שיחובר בכבל רשת סטנדרטי
2. להשתמש ב- SFP ONT, מתאם מדיה של 2.5G, ומתאם SFP ל- RJ45 שיחובר בכבל רשת סטנדרטי
3. לחבר SFP ONT ישירות לפורט SFP של BPI R3
ברור שאפשרות 3 היא הפשוטה ביותר, וחוסכת מתאמים. עם זאת מבחינת הביצועים זה יהיה אותו דבר.
האם זה אפשרי?
ברשימת הציוד התואם של פרטנר יש את NOKIA G-010S-Q עבור תשתית בזק (לא פרטנר P2P). השאלה היא האם פרטנר יסכימו לספק ולאקטב את ה- SFP ONT הזה (פרטנר מתעקשים להביא את ה- ONT שלהם). צריך לשאול אותם. בעיקרון ניתן לרכוש את ה- ONT הזה בבזק סטור (האם ימכרו למי שלא לקוח בזק? אינני יודע, צריך לנסות, אחרת - קשה להשיג)
https://u.partner.co.il/media/mgcpfh4z/gpon-list.pdf
אם מדובר בחיבור של ג'יגה הבעיה לכאורה יותר פשוטה כי לא חייבים להשתמש בפורט SFP .
ל- BPI R3 שני פורטים של SFP, וארבעה פורטים של ג'יגה. הפורטים של SFP תומכים ב- 2.5G. מה האפשרות להשתמש בהתקן לניתוב של 2.5G? ישנן שלוש אפשרויות:
2. להשתמש ב- SFP ONT, מתאם מדיה של 2.5G, ומתאם SFP ל- RJ45 שיחובר בכבל רשת סטנדרטי
ברור שאפשרות 3 היא הפשוטה ביותר, וחוסכת מתאמים. עם זאת מבחינת הביצועים זה יהיה אותו דבר.
האם זה אפשרי?
ברשימת הציוד התואם של פרטנר יש את NOKIA G-010S-Q עבור תשתית בזק (לא פרטנר P2P). השאלה היא האם פרטנר יסכימו לספק ולאקטב את ה- SFP ONT הזה (פרטנר מתעקשים להביא את ה- ONT שלהם). צריך לשאול אותם. בעיקרון ניתן לרכוש את ה- ONT הזה בבזק סטור (האם ימכרו למי שלא לקוח בזק? אינני יודע, צריך לנסות, אחרת - קשה להשיג)
אם מדובר בחיבור של ג'יגה הבעיה לכאורה יותר פשוטה כי לא חייבים להשתמש בפורט SFP .
- Avishay1
- חבר פעיל מאוד

לגבי מה ארוויח, התשובה היא כך....
ראשית, אני אחסוך 5 שקלים בחודש, עלות השכרת מתאם הסיב. סכום זניח לכל הדעות. לפי עלות מודל SFP של בערך 180 שקל, יקח לי 36 חודשים להחזיר את ההשקעה, אז זה לא השיקול העיקרי.
שיקולים נוספים - פחות ציוד, פחות כבלים בארון. מיצוי של היכולות של הראוטר שלי, אני אוהב להשתמש בטכנולוגיה כמו שהיא תוכננה ויועדה. אני נהנה למצות את הציוד.
שיקול אחרון, אני לא בטוח שהוא נכון, אני מעריך שבקרוב מהירות אינטרנט של 2.5Gbps תהיה זמינה יחסית לכל מי שירצה, זה יאפשר לי חיבור ישיר של הראוטר שלי למהירות הזאת, בלי להזדקק למתאם סיב של פרטנר.
בקיצור, למה? כי זה אפשרי ואני נהנה מזה. לקנות מודול SFP ב-200 שקל זו הוצאה קטנה בשביל ההנאה והלמידה שלי.
- DanielGR
- גורו רשתות

שיקולים נוספים - פחות ציוד, פחות כבלים בארון. מיצוי של היכולות של הראוטר שלי, אני אוהב להשתמש בטכנולוגיה כמו שהיא תוכננה ויועדה. אני נהנה למצות את הציוד....
תשובה יפהבקיצור, למה? כי זה אפשרי ואני נהנה מזה. לקנות מודול SFP ב-200 שקל זו הוצאה קטנה בשביל ההנאה והלמידה שלי....
- Avishay1
- חבר פעיל מאוד

תודה לכל מי שענה.07/09/2025 22:21DanielGR כתב: נענה קודם על השאלה מדוע צריך את זה:
האם זה אפשרי?
אם מדובר בחיבור של ג'יגה הבעיה לכאורה יותר פשוטה כי לא חייבים להשתמש בפורט SFP ....
עכשיו כמעט הכל ברור.
ראשית, בדקתי עם פרטנר ואני מחובר בתשתית בזק GPON.
דבר שני, כמו שניתן לראות בצילום המסך של השיחה שלי עם נציגת התמיכה הטכנית של פרטנר, מבחינתם אין בעיה שאקנה מודול SFP מתאים והם ישייכו אותו לקו שלי.
נשארו לי שלוש שאלות פתוחות.
1. לא הצלחתי למצוא לינק לקניה בארץ של מודול NOKIA G-010S-A/Q
בחיפוש בעלי-אקספרס NOKIA G-010S-A אני מקבל הרבה תוצאות של מוצרים שכתוב עליהם תואם לא מקורי וכולם משומשים.
איפה ניתן לקנות כזה מודול של נוקיה?
2. האם ניתן לקנות מודול אחר מעלי-אקספרס שיתאים?
3. לאחר שקניתי מודול, נניח וקניתי NOKIA G-010S-A שהוא בוודאות מתאים לבזק GPON, האם צריך לבצע איזו הגדרה חדשה בראוטר?
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
אז אם אתה על תשתית בזק, קראתי כאן בפורום שיש אנשים שקנו ישירות מבזק סטור. ויש דגם עדיף מביניהם ואחד בעייתי שעדיף להימנע ממנו.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- Avishay1
- חבר פעיל מאוד

בחיפוש בגוגל של בזק סטור ו-Nokia G-010S לא מצאתי תוצאות.08/09/2025 13:51Jabberwock כתב: אז אם אתה על תשתית בזק, קראתי כאן בפורום שיש אנשים שקנו ישירות מבזק סטור. ויש דגם עדיף מביניהם ואחד בעייתי שעדיף להימנע ממנו....
אני אקפוץ לאחד הסניפים, מקווה שיהיה להם מושג על מה אני מדבר.
אף אחד לא קנה מודול מעלי-אקספרס שעבד לו?
- DanielGR
- גורו רשתות

ישנו שירשור די ארוך על הנושא, כפי הנראה ל-G-010S-Q הסתברות נמוכה יותר לבעיות תואמות. המודול לא מופיע באתר של בזק סטור אבל ניתן לרכישה במקום , לפחות כך היה.
בנוסף לדגם חשובה גם גרסת קושחה ספציפית ולכן עדיף להתאמץ ו-או לשלם מעט יותר ולרכוש בבזק סטור. עדיף להתקשר לחנות הספציפית ולשאול האם קיים במלאי.
ref:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=367574
בנוסף לדגם חשובה גם גרסת קושחה ספציפית ולכן עדיף להתאמץ ו-או לשלם מעט יותר ולרכוש בבזק סטור. עדיף להתקשר לחנות הספציפית ולשאול האם קיים במלאי.
ref:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=367574
הם לא מוכרים מודולי SFP כאלה אונליין; רק באופן פיזי בסניפים ולא בטוח שיסכימו למכור למישהו שאיננו לקוח בזק. אגב, ככל הידוע לי, הרבה ממה שהם מוכרים זה מודולים משומשים (אבל עם אחריות לשנה שכנראה לא תקבל ממקור אחר)....
יש מעט מאוד סניפים. חמישה בכל הארץ. היחידי שנשאר באיזור המרכז הוא בראשון לציון. אם במקרה נוח לך להגיע לאחד הסניפים האלה, שווה לנסות.אני אקפוץ לאחד הסניפים, מקווה שיהיה להם מושג על מה אני מדבר....
ה- G-010S-Q זה מודול שכנראה לא כל כך קיים מחוץ לישראל. גם אם תמצא כזה בחו”ל, קרוב לוודאי שלא תוכל להשתמש בו כי הוא יגיע עם גרסת קושחה שלא מאושרת לשימוש בתשתית בזק (ולא תהיה לך שום דרך להחליף לו את הקושחה). לכן, מחוץ לבזקסטור, המקור המעשי היחידי למודול הזה הוא לקנות מודול יד שניה ממישהו בארץ.
ה- G-010S-A זה מודול מוכר מאוד בעולם. מודולים משומשים כאלה זמינים רוב הזמן לרכישה ממספר מקורות. לדעתי, המקור המועדף הוא ממוכרים ב-eBay (בעיקר מוכרים מארה"ב ולעיתים גם מקנדה ואפילו מישראל) ועדיף להימנע מ-AliExpress. קח בחשבון שברוב המקרים מודול כזה שתרכוש מחו"ל יגיע עם גרסת קושחה שלא מאושרת לשימוש בתשתית בזק, אבל ניתן למצוא גרסת קושחה מאושרת (והסבר איך לשדרג) בקישור הבא:
https://github.com/hwti/G-010S-A
(מומלץ לקרוא ולוודא שאתה מרגיש נוח עם ההסברים שם לפני שאתה מזמין.)
קח בחשבון שבעולם ה-SFP אין תאימות מובטחת: עד שלא תנסה, לא תוכל להיות בטוח שהמודול אכן יעבוד לך בציוד שבו אתה מעוניין להתקין אותו.
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 126
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 37 פעמים
לפחות בפעם האחרונה שביקרתי בסניף בראשון, לפני מספר חודשים, הם לא שאלו שאלות לגבי אם אני לקוח של בזק או לא... הם פשוט הוציאו קופסת קרטון מלאה בSFPים של GPON שלגמרי נראו משומשים (וכינו אותם "ג'יביקים" בטעות). לא בטוח שהם יתאמצו לחפש אחד חדש במחסן כל עוד יש כל כך הרבה משומשים שלקוחות החזירו... כנראה שיש בקופסה את שני הדגמים אז תוכל לבחור את מה שמתחשק לך.08/09/2025 15:17itfan כתב: הם לא מוכרים מודולי SFP כאלה אונליין; רק באופן פיזי בסניפים ולא בטוח שיסכימו למכור למישהו שאיננו לקוח בזק. אגב, ככל הידוע לי, הרבה ממה שהם מוכרים זה מודולים משומשים (אבל עם אחריות לשנה שכנראה לא תקבל ממקור אחר).
יש מעט מאוד סניפים. חמישה בכל הארץ. היחידי שנשאר באיזור המרכז הוא בראשון לציון. אם במקרה נוח לך להגיע לאחד הסניפים האלה, שווה לנסות....
המחיר של בזקסטור למוצרים האלה הוא זול באופן מפתיע, כשקניתי כמה חדשים בזמנו זה היה יותר זול ממשומשים שנמכרו באינטרנט.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

איך מחברים את המכשיר Banana Pi BPI-R4 ל-ONT של סלקום (חבילת 5000/1000)?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- DanielGR
- גורו רשתות

מחברים לפורט ה- SFP PLUS WAN עם מתאם SFP PLUS ל-RJ45 וכבל רשת סטנדרטי של CAT6 ומעלה12/09/2025 16:05Jabberwock כתב: איך מחברים את המכשיר Banana Pi BPI-R4 ל-ONT של סלקום (חבילת 5000/1000)?...
עריכה:
התקנת ברירת המחדל של ה-R4 יוצרת WAN Bridge, ו- LAN Bridge. הפורטים של ה- WAN Bridge הם הפורט Ethernet המסומן כ- WAN, וגם פורט ה-SFP PLUS המסומן כ- SFP WAN. לכן ניתן לחבר WAN לאחד משניהם וזה פשוט יעבוד, במקרה שלך עם DHCP. ייתכן שיהיה צורך בעוד הגדרות VLAN, זה מתועד בפורום.
היי13/09/2025 18:26elxyzad כתב: לא כדאי לחבר לכניסת WAN כי היא יושבת על הgmac של כל הswitch והכל יושב שם על dsa.
עדיף ל sfp-wan.
דרך אגב, שלחתי patch לבדיקה, אם יאשרו את הרעיון שלי אני אוכל להתקדם עם ה qos...
מעניין מה שאתה אומר.
האם גם בbanana 3 המצב אותו דבר ולהיכן עדיף לחבר את הwan אם מדובר בגיגה או פחות?
תודה
- DanielGR
- גורו רשתות

מה המשמעות של ״לא כדאי״? כלומר מה קורה אם כן מחברים כך? לצורך הבדיקה חיברתי פעם לEthernet ופעם ל-SFP ללא תופעות מיוחדות13/09/2025 18:26elxyzad כתב: לא כדאי לחבר לכניסת WAN כי היא יושבת על הgmac של כל הswitch והכל יושב שם על dsa.
עדיף ל sfp-wan.
דרך אגב, שלחתי patch לבדיקה, אם יאשרו את הרעיון שלי אני אוכל להתקדם עם ה qos...
בr3 אם אני זוכר נכון כל הממשקים יושבים על gmac0 ורק הsfp wan יושב על gmac1, אז שם המצב דומה.14/09/2025 7:40tolaat01 כתב: היי
מעניין מה שאתה אומר.
האם גם בbanana 3 המצב אותו דבר ולהיכן עדיף לחבר את הwan אם מדובר בגיגה או פחות?
תודה...
אבל רק התכוונתי שעדיף לחבר לממשק נפרד, לא יקרה כלום (כנראה) אם תחברו על אותו gmac.
תמיד כדאי לפזר את העומס, במיוחד אם אתם עובדים בקצבים גבוהים.
בקשר לDSA, יש פה עניין של עוד שכבת קוד שנכנסת לתמונה, טאגים ואולי דברים שלא יעבדו אותו באותה צורה כי אתם תלויים בעוד דרייבר (ודרייבר גרוע מבית Mediatek)
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

מה המצב של ה-WiFi ב-R4? האם הוא עובד ותקין ללא בעיות או שיש עדיין בעיית דרייברים.
אתם משתמשים בכרטיס ה-WiFi בכלל או רק בכרטיס הראשי?
הפורטים של האינטרנט שלו מוגבלים לג'יגהביט בלבד...
אני רוצה לחבר מחשב יחיד ב-10 ג'יגהביט וראוטר ב-2.5 ג'יגהביט אבל אין לו מספיק יציאות, או שלא הבנתי נכון?
אתם משתמשים בכרטיס ה-WiFi בכלל או רק בכרטיס הראשי?
הפורטים של האינטרנט שלו מוגבלים לג'יגהביט בלבד...
אני רוצה לחבר מחשב יחיד ב-10 ג'יגהביט וראוטר ב-2.5 ג'יגהביט אבל אין לו מספיק יציאות, או שלא הבנתי נכון?